SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A jaki miałaś wynik?
    93

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    93

No to powiedzmy dosc wysoko ale jak najbardziej w normie. Ale możesz dopytać lekarza ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No to powiedzmy dosc wysoko ale jak najbardziej w normie. Ale możesz dopytać lekarza ;)
    W normie się mieści ale, zasugerowano mi że warto sprawdzić. Spytam o opinię tej nowej gin i będe spokojniejsze.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • kubekkawy Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Co do śmiesznych sytuacji łóżkowych, różnych dziwnych rzeczy-niech mi ktoras powie że nie miała nigdy takich akcji w życiu to nie uwierzę... ;)

ja chyba już też nie, choć kiedyś mi się wydawało, że my to tacy jedyni na świecie i niedopasowani.. a teraz myślę, że połowa ludzkości jest niedopasowana.. myślę sobie, że gdybyśmy mieli wybierać partnerów pod względem biologicznym, to nasi mężowie nie byliby naszymi mężami :P

To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • Andii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    2 lata po ślubie, 3cs.. na razie staramy się tak na luzie, ale już wcześniej mierzyłam temp i obserwowałam. Mam Lady Compa i dzięki niemu trochę poznałam swój organizm.Myślę, że dzięki lepszej obserwacji poznam solidniej. Nigdy się nie zabezpieczaliśmy i już sama nie wiem, czy brak wpadki, to szczególna zasługa Lady Compa (no bo w zasadzie <3 były po owu zwykle), czy po prostu coś jest nie tak.. a może niektórzy nie wpadają tak łatwo :P nie żebym chciała, ale zastanawia mnie to czasem, czy coś nie jest na rzeczy.. Lubię koty, czekoladę i naturę, a nawet ostatnio seks :P bo u nas z tym <3 to różnie..mamy problemy, ale staram się tym nie przejmować i wszystko obracać w żart. Myślę, że nie ma nic gorszego niż wzajemne wyrzuty w sferze seksualnej.. a tak to po prostu się bawimy :) aczkolwiek myślę, że zaczyna się powoli czas badań.
    Czekam na wakacje, naprawdę chciałabym odpocząć.. od pracy, studiów, od stresów.. strasznie się stresuję ostatnio.. niedługo będę leżeć z książką w lesie i będę mieć wszystko w nosie :)

Witaj :) Natłok obowiązków stresów nie sprzyja poczeciu więc takie wakacje jak najbardziej korzystnie wpłyną :)

kubekkawy lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przez okno widzę bociana :D :D

MissKathy92, terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    ja chyba już też nie, choć kiedyś mi się wydawało, że my to tacy jedyni na świecie i niedopasowani.. a teraz myślę, że połowa ludzkości jest niedopasowana.. myślę sobie, że gdybyśmy mieli wybierać partnerów pod względem biologicznym, to nasi mężowie nie byliby naszymi mężami :P

A ja się nie zgodzę :P
    Jesli chodzi o sferę łóżkową, nie zamieniłabym swojego męża ;) pod każdą inną kwestia też nie chociaz jakby mi ktoś powiedział 5 lat temu ze ten pan będzie moim mężem to bym go po głowie postukała i to tak mega mocno :P
    Co do dopasowania-jesli człowiek nie uczy sie siebie i partnera to będzie "niedopasowany"... Nie da sie od razu wszystkiego zrobić, dogodzić, jasne ;) ale z czasem jesli ktoś chce to sie da ;) i na tym polega dopasowanie moim zdaniem. Ze dopiero sie dopasowuje człowiek do drugiego a nie ma gotowca od pierwszego razu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 12:48

• terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Właśnie przez okno widzę bociana :D :D

Jeju jak wy macie fajnie z tymi bocianami! Ja juz mega dawno nie widziałam żadnego... ;)

• Andii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jeju jak wy macie fajnie z tymi bocianami! Ja juz mega dawno nie widziałam żadnego... ;)

Ja lata nie widziałam bociana także dla mnie ten widok też jest nieziemski :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    My na naukach przedmalzenskich usłyszeliśmy że każda kobieta pasuje do każdego mężczyzny pod względem biologicznym tylko trzeba się dobrać tak duchowo :)
    Wiadomo że nie zawsze jest idealne, nawet i w łóżku ale trzeba pracować nad tym żeby nie było spięc :)

A tak w ogóle to witaj u nas :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    Czeeeść! jestem tu nowa, znalazłam dopiero ten wątek.. ile was tu jest .. wow :)
    pobędę z wami od czasu do czasu.

Hej, witany ;) nas tu dużo i gwarno jest zawsze ;)

• kubekkawy Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    na tym polega dopasowanie moim zdaniem. Ze dopiero sie dopasowuje człowiek do drugiego a nie ma gotowca od pierwszego razu ;)

ja spotkałam się głównie z interpretacją, że od pierwszego razu jest ok i wtedy jest się dopasowanym i do takiej interpretacji się odnosiłam..z resztą z tego powodu wiele osób radziło mi szybkie zamieszkanie z M, aby go sprawdzić i zobaczyć, czy aby na pewno jesteśmy dopasowani.. a jeśli chodzi o Twoją myśl, to też tak myślę. wspólna praca po prostu, poznawanie siebie i akceptowanie.

• terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Hej, witany ;) nas tu dużo i gwarno jest zawsze ;)

Jak na starych bazarach :P :D tak mi sie skojarzyło :D

• MissKathy92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jesli chodzi o sferę łóżkową, nie zamieniłabym swojego męża ;) pod każdą inną kwestia też nie chociaz jakby mi ktoś powiedział 5 lat temu ze ten pan będzie moim mężem to bym go po głowie postukała i to tak mega mocno :P
    Co do dopasowania-jesli człowiek nie uczy sie siebie i partnera to będzie "niedopasowany"... Nie da sie od razu wszystkiego zrobić, dogodzić, jasne ;) ale z czasem jesli ktoś chce to sie da ;) i na tym polega dopasowanie moim zdaniem. Ze dopiero sie dopasowuje człowiek do drugiego a nie ma gotowca od pierwszego razu ;)
    O widzisz Ty 5 lat temu nigdy byś nie powiedziała że ten facet będzie Twoim mężem a już za kilka dni stworzycie swoją rodzinę <3
    Ja swojego poznałam na studiach i od razu wiedziałam że to będzie mój mąż :) powiem głupio ale zakochałam się w jego imieniu i głosie :D na szczęście on we mnie też się zakochał bo by nici z mojego zamążpójscia były :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    W ustach, zawsze tam głęboko i po tej samej stronie pod jezykiem

Miss powiem Ci że ja mierzę w pochwie, ktoś powie że to mniej higieniczne czy coś, ale dla mnie to jest idealne miejsce. Bo nawet jak sprawdzam drugi raz to są minimalne wahania. W ustach bałabym się że sobie zaburzę tak jak Terka pisała, np oddechem.
    Widzę że faktycznie mocno Ci leci ta temperatura w dół, nie masz jakiś objawów na okres? Bierzesz Duphaston czy jednak nie?

• Andii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Dokładnie :) zgadzam się z terką

Jeśli chodzi o sferę łóżkową to u mnie jest super :) Jedynie na co narzekam to że zbyt rzadko, mąż zmęczony pracą i siły na seks znajduje w weekendy a jako nastolatkowie to potrafiliśmy robić to codziennie :) Mój mąz jest pierwszym moim partnerem seksualnym a ja jego, zaczeliśmy jak ja miałam 17lat a on 18lat więc może trochę doświadczenie ale raczej od początku było super nie licząc pierwszego razu, bo był dośc bolesny i krwawiłam, miałam chyba dośc grubą te błonę dziewiczą :)

• an1315 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    2 lata po ślubie, 3cs.. na razie staramy się tak na luzie, ale już wcześniej mierzyłam temp i obserwowałam. Mam Lady Compa i dzięki niemu trochę poznałam swój organizm.Myślę, że dzięki lepszej obserwacji poznam solidniej. Nigdy się nie zabezpieczaliśmy i już sama nie wiem, czy brak wpadki, to szczególna zasługa Lady Compa (no bo w zasadzie <3 były po owu zwykle), czy po prostu coś jest nie tak.. a może niektórzy nie wpadają tak łatwo :P nie żebym chciała, ale zastanawia mnie to czasem, czy coś nie jest na rzeczy.. Lubię koty, czekoladę i naturę, a nawet ostatnio seks :P bo u nas z tym <3 to różnie..mamy problemy, ale staram się tym nie przejmować i wszystko obracać w żart. Myślę, że nie ma nic gorszego niż wzajemne wyrzuty w sferze seksualnej.. a tak to po prostu się bawimy :) aczkolwiek myślę, że zaczyna się powoli czas badań.
    Czekam na wakacje, naprawdę chciałabym odpocząć.. od pracy, studiów, od stresów.. strasznie się stresuję ostatnio.. niedługo będę leżeć z książką w lesie i będę mieć wszystko w nosie :)

Dobrze Cię rozumiem z tym stresem. I odpoczynkiem od studiów ;) ja na szczęście już skończyłam semestr i bardzo się z tego cieszę. Nie ma nic lepszego niż weekend z książką ;)
    Dzięki obserewacjom nawet jeśli będą jakieś problemy to dobrze lekarz szybciej je wychwyci. Więc faktycznie warto mierzyć tą temperaturę (mówię to ja która początkowo nie chciała tego robić) ;)

• kubekkawy Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Dobrze Cię rozumiem z tym stresem. I odpoczynkiem od studiów ;) ja na szczęście już skończyłam semestr i bardzo się z tego cieszę. Nie ma nic lepszego niż weekend z książką ;)
    Dzięki obserewacjom nawet jeśli będą jakieś problemy to dobrze lekarz szybciej je wychwyci. Więc faktycznie warto mierzyć tą temperaturę (mówię to ja która początkowo nie chciała tego robić) ;)

też mam takie poczucie, że jak będą problemy i pokaże się swoje cykle w temperaturach i objawach, to będzie miał lepszy ogląd.. taki trochę zdrowotny dziennik.

aj, przede mną wrzesień i 3 rok.. i zastanawiam się naprawdę czy męczyć się tą magisterką...

• terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    ja spotkałam się głównie z interpretacją, że od pierwszego razu jest ok i wtedy jest się dopasowanym i do takiej interpretacji się odnosiłam..z resztą z tego powodu wiele osób radziło mi szybkie zamieszkanie z M, aby go sprawdzić i zobaczyć, czy aby na pewno jesteśmy dopasowani.. a jeśli chodzi o Twoją myśl, to też tak myślę. wspólna praca po prostu, poznawanie siebie i akceptowanie.

O tak, poznawanie, akceptowanie... ;) cale życie na tym polega jesli chce sie z kimś żyć i to nie tylko łóżkowo ;) bez tego ni rusz przecież :D

"Uwielbiam" teksty typu "sprawdźcie sie" itp... Po prostu kocham :D
    I potem takie osoby "sprawdzają sie" nie pasuje to wymiana... zamiast wlasnie popracować nad tym ;)

Wiele dziewczyn tu już poznalo moja historię, Ty siła rzeczy wiadomo ze nie ;)
    Mysmy z mężem wbrew temu co jest teraz promowane zdecydowali sie na <3 po ślubie. Taka noc poślubna, faktycznie POslubna ;)
    I pewnie niejeden stukał sie w głowę jak o tym słyszał (i pewnie niejeden jeszcze postuka ;) ) ale uważam ze to była najlepsza decyzja jaka wspólnie podjęliśmy (poza samym faktem małżeństwa rzecz jasna :P )
    I wbrew temu co sie mówi o tym sprawdzaniu i dopasowaniu zeby nie żałować potem, ja mega mega wspominam to co wtedy miedzy nami bylo ;) i nie dlatego ze było genialnie technicznie itd (choć jak na pierwszy raz każdego z nas absolutnie nie mam co narzekać ;) ) ale wlasnie z racji tego co bylo wtedy miedzy nami pod względem emocjonalnym... :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Miss powiem Ci że ja mierzę w pochwie, ktoś powie że to mniej higieniczne czy coś, ale dla mnie to jest idealne miejsce. Bo nawet jak sprawdzam drugi raz to są minimalne wahania. W ustach bałabym się że sobie zaburzę tak jak Terka pisała, np oddechem.
    Widzę że faktycznie mocno Ci leci ta temperatura w dół, nie masz jakiś objawów na okres? Bierzesz Duphaston czy jednak nie?
    Ja jakoś nie mogę się przekonać do pomiarów w pochwie... nie wiem czemu :/ A co do objawów to czuje się normalnie jak zawsze, czasem mnie boli podbrzusze od owu aż do samego okresu, a czasem nie - akurat w tym cyklu nie boli, więc pewnie zacznie na kilka dni przed boleć :/ duphaston biorę...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ