Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A jaki miałaś wynik?
    93

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    93

No to powiedzmy dosc wysoko ale jak najbardziej w normie. Ale możesz dopytać lekarza ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No to powiedzmy dosc wysoko ale jak najbardziej w normie. Ale możesz dopytać lekarza ;)
    W normie się mieści ale, zasugerowano mi że warto sprawdzić. Spytam o opinię tej nowej gin i będe spokojniejsze.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • kubekkawy Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Co do śmiesznych sytuacji łóżkowych, różnych dziwnych rzeczy-niech mi ktoras powie że nie miała nigdy takich akcji w życiu to nie uwierzę... ;)

ja chyba już też nie, choć kiedyś mi się wydawało, że my to tacy jedyni na świecie i niedopasowani.. a teraz myślę, że połowa ludzkości jest niedopasowana.. myślę sobie, że gdybyśmy mieli wybierać partnerów pod względem biologicznym, to nasi mężowie nie byliby naszymi mężami :P

To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • Andii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    2 lata po ślubie, 3cs.. na razie staramy się tak na luzie, ale już wcześniej mierzyłam temp i obserwowałam. Mam Lady Compa i dzięki niemu trochę poznałam swój organizm.Myślę, że dzięki lepszej obserwacji poznam solidniej. Nigdy się nie zabezpieczaliśmy i już sama nie wiem, czy brak wpadki, to szczególna zasługa Lady Compa (no bo w zasadzie <3 były po owu zwykle), czy po prostu coś jest nie tak.. a może niektórzy nie wpadają tak łatwo :P nie żebym chciała, ale zastanawia mnie to czasem, czy coś nie jest na rzeczy.. Lubię koty, czekoladę i naturę, a nawet ostatnio seks :P bo u nas z tym <3 to różnie..mamy problemy, ale staram się tym nie przejmować i wszystko obracać w żart. Myślę, że nie ma nic gorszego niż wzajemne wyrzuty w sferze seksualnej.. a tak to po prostu się bawimy :) aczkolwiek myślę, że zaczyna się powoli czas badań.
    Czekam na wakacje, naprawdę chciałabym odpocząć.. od pracy, studiów, od stresów.. strasznie się stresuję ostatnio.. niedługo będę leżeć z książką w lesie i będę mieć wszystko w nosie :)

Witaj :) Natłok obowiązków stresów nie sprzyja poczeciu więc takie wakacje jak najbardziej korzystnie wpłyną :)

kubekkawy lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przez okno widzę bociana :D :D

MissKathy92, terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    ja chyba już też nie, choć kiedyś mi się wydawało, że my to tacy jedyni na świecie i niedopasowani.. a teraz myślę, że połowa ludzkości jest niedopasowana.. myślę sobie, że gdybyśmy mieli wybierać partnerów pod względem biologicznym, to nasi mężowie nie byliby naszymi mężami :P

A ja się nie zgodzę :P
    Jesli chodzi o sferę łóżkową, nie zamieniłabym swojego męża ;) pod każdą inną kwestia też nie chociaz jakby mi ktoś powiedział 5 lat temu ze ten pan będzie moim mężem to bym go po głowie postukała i to tak mega mocno :P
    Co do dopasowania-jesli człowiek nie uczy sie siebie i partnera to będzie "niedopasowany"... Nie da sie od razu wszystkiego zrobić, dogodzić, jasne ;) ale z czasem jesli ktoś chce to sie da ;) i na tym polega dopasowanie moim zdaniem. Ze dopiero sie dopasowuje człowiek do drugiego a nie ma gotowca od pierwszego razu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 12:48

• terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Właśnie przez okno widzę bociana :D :D

Jeju jak wy macie fajnie z tymi bocianami! Ja juz mega dawno nie widziałam żadnego... ;)

• Andii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jeju jak wy macie fajnie z tymi bocianami! Ja juz mega dawno nie widziałam żadnego... ;)

Ja lata nie widziałam bociana także dla mnie ten widok też jest nieziemski :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    My na naukach przedmalzenskich usłyszeliśmy że każda kobieta pasuje do każdego mężczyzny pod względem biologicznym tylko trzeba się dobrać tak duchowo :)
    Wiadomo że nie zawsze jest idealne, nawet i w łóżku ale trzeba pracować nad tym żeby nie było spięc :)

A tak w ogóle to witaj u nas :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    Czeeeść! jestem tu nowa, znalazłam dopiero ten wątek.. ile was tu jest .. wow :)
    pobędę z wami od czasu do czasu.

Hej, witany ;) nas tu dużo i gwarno jest zawsze ;)

• kubekkawy Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    na tym polega dopasowanie moim zdaniem. Ze dopiero sie dopasowuje człowiek do drugiego a nie ma gotowca od pierwszego razu ;)

ja spotkałam się głównie z interpretacją, że od pierwszego razu jest ok i wtedy jest się dopasowanym i do takiej interpretacji się odnosiłam..z resztą z tego powodu wiele osób radziło mi szybkie zamieszkanie z M, aby go sprawdzić i zobaczyć, czy aby na pewno jesteśmy dopasowani.. a jeśli chodzi o Twoją myśl, to też tak myślę. wspólna praca po prostu, poznawanie siebie i akceptowanie.

• terka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Hej, witany ;) nas tu dużo i gwarno jest zawsze ;)

Jak na starych bazarach :P :D tak mi sie skojarzyło :D

• MissKathy92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Jesli chodzi o sferę łóżkową, nie zamieniłabym swojego męża ;) pod każdą inną kwestia też nie chociaz jakby mi ktoś powiedział 5 lat temu ze ten pan będzie moim mężem to bym go po głowie postukała i to tak mega mocno :P
    Co do dopasowania-jesli człowiek nie uczy sie siebie i partnera to będzie "niedopasowany"... Nie da sie od razu wszystkiego zrobić, dogodzić, jasne ;) ale z czasem jesli ktoś chce to sie da ;) i na tym polega dopasowanie moim zdaniem. Ze dopiero sie dopasowuje człowiek do drugiego a nie ma gotowca od pierwszego razu ;)
    O widzisz Ty 5 lat temu nigdy byś nie powiedziała że ten facet będzie Twoim mężem a już za kilka dni stworzycie swoją rodzinę <3
    Ja swojego poznałam na studiach i od razu wiedziałam że to będzie mój mąż :) powiem głupio ale zakochałam się w jego imieniu i głosie :D na szczęście on we mnie też się zakochał bo by nici z mojego zamążpójscia były :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    W ustach, zawsze tam głęboko i po tej samej stronie pod jezykiem

Miss powiem Ci że ja mierzę w pochwie, ktoś powie że to mniej higieniczne czy coś, ale dla mnie to jest idealne miejsce. Bo nawet jak sprawdzam drugi raz to są minimalne wahania. W ustach bałabym się że sobie zaburzę tak jak Terka pisała, np oddechem.
    Widzę że faktycznie mocno Ci leci ta temperatura w dół, nie masz jakiś objawów na okres? Bierzesz Duphaston czy jednak nie?

• Andii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Dokładnie :) zgadzam się z terką

Jeśli chodzi o sferę łóżkową to u mnie jest super :) Jedynie na co narzekam to że zbyt rzadko, mąż zmęczony pracą i siły na seks znajduje w weekendy a jako nastolatkowie to potrafiliśmy robić to codziennie :) Mój mąz jest pierwszym moim partnerem seksualnym a ja jego, zaczeliśmy jak ja miałam 17lat a on 18lat więc może trochę doświadczenie ale raczej od początku było super nie licząc pierwszego razu, bo był dośc bolesny i krwawiłam, miałam chyba dośc grubą te błonę dziewiczą :)

• an1315 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    2 lata po ślubie, 3cs.. na razie staramy się tak na luzie, ale już wcześniej mierzyłam temp i obserwowałam. Mam Lady Compa i dzięki niemu trochę poznałam swój organizm.Myślę, że dzięki lepszej obserwacji poznam solidniej. Nigdy się nie zabezpieczaliśmy i już sama nie wiem, czy brak wpadki, to szczególna zasługa Lady Compa (no bo w zasadzie <3 były po owu zwykle), czy po prostu coś jest nie tak.. a może niektórzy nie wpadają tak łatwo :P nie żebym chciała, ale zastanawia mnie to czasem, czy coś nie jest na rzeczy.. Lubię koty, czekoladę i naturę, a nawet ostatnio seks :P bo u nas z tym <3 to różnie..mamy problemy, ale staram się tym nie przejmować i wszystko obracać w żart. Myślę, że nie ma nic gorszego niż wzajemne wyrzuty w sferze seksualnej.. a tak to po prostu się bawimy :) aczkolwiek myślę, że zaczyna się powoli czas badań.
    Czekam na wakacje, naprawdę chciałabym odpocząć.. od pracy, studiów, od stresów.. strasznie się stresuję ostatnio.. niedługo będę leżeć z książką w lesie i będę mieć wszystko w nosie :)

Dobrze Cię rozumiem z tym stresem. I odpoczynkiem od studiów ;) ja na szczęście już skończyłam semestr i bardzo się z tego cieszę. Nie ma nic lepszego niż weekend z książką ;)
    Dzięki obserewacjom nawet jeśli będą jakieś problemy to dobrze lekarz szybciej je wychwyci. Więc faktycznie warto mierzyć tą temperaturę (mówię to ja która początkowo nie chciała tego robić) ;)

• kubekkawy Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Dobrze Cię rozumiem z tym stresem. I odpoczynkiem od studiów ;) ja na szczęście już skończyłam semestr i bardzo się z tego cieszę. Nie ma nic lepszego niż weekend z książką ;)
    Dzięki obserewacjom nawet jeśli będą jakieś problemy to dobrze lekarz szybciej je wychwyci. Więc faktycznie warto mierzyć tą temperaturę (mówię to ja która początkowo nie chciała tego robić) ;)

też mam takie poczucie, że jak będą problemy i pokaże się swoje cykle w temperaturach i objawach, to będzie miał lepszy ogląd.. taki trochę zdrowotny dziennik.

aj, przede mną wrzesień i 3 rok.. i zastanawiam się naprawdę czy męczyć się tą magisterką...

• terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    ja spotkałam się głównie z interpretacją, że od pierwszego razu jest ok i wtedy jest się dopasowanym i do takiej interpretacji się odnosiłam..z resztą z tego powodu wiele osób radziło mi szybkie zamieszkanie z M, aby go sprawdzić i zobaczyć, czy aby na pewno jesteśmy dopasowani.. a jeśli chodzi o Twoją myśl, to też tak myślę. wspólna praca po prostu, poznawanie siebie i akceptowanie.

O tak, poznawanie, akceptowanie... ;) cale życie na tym polega jesli chce sie z kimś żyć i to nie tylko łóżkowo ;) bez tego ni rusz przecież :D

"Uwielbiam" teksty typu "sprawdźcie sie" itp... Po prostu kocham :D
    I potem takie osoby "sprawdzają sie" nie pasuje to wymiana... zamiast wlasnie popracować nad tym ;)

Wiele dziewczyn tu już poznalo moja historię, Ty siła rzeczy wiadomo ze nie ;)
    Mysmy z mężem wbrew temu co jest teraz promowane zdecydowali sie na <3 po ślubie. Taka noc poślubna, faktycznie POslubna ;)
    I pewnie niejeden stukał sie w głowę jak o tym słyszał (i pewnie niejeden jeszcze postuka ;) ) ale uważam ze to była najlepsza decyzja jaka wspólnie podjęliśmy (poza samym faktem małżeństwa rzecz jasna :P )
    I wbrew temu co sie mówi o tym sprawdzaniu i dopasowaniu zeby nie żałować potem, ja mega mega wspominam to co wtedy miedzy nami bylo ;) i nie dlatego ze było genialnie technicznie itd (choć jak na pierwszy raz każdego z nas absolutnie nie mam co narzekać ;) ) ale wlasnie z racji tego co bylo wtedy miedzy nami pod względem emocjonalnym... :)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Miss powiem Ci że ja mierzę w pochwie, ktoś powie że to mniej higieniczne czy coś, ale dla mnie to jest idealne miejsce. Bo nawet jak sprawdzam drugi raz to są minimalne wahania. W ustach bałabym się że sobie zaburzę tak jak Terka pisała, np oddechem.
    Widzę że faktycznie mocno Ci leci ta temperatura w dół, nie masz jakiś objawów na okres? Bierzesz Duphaston czy jednak nie?
    Ja jakoś nie mogę się przekonać do pomiarów w pochwie... nie wiem czemu :/ A co do objawów to czuje się normalnie jak zawsze, czasem mnie boli podbrzusze od owu aż do samego okresu, a czasem nie - akurat w tym cyklu nie boli, więc pewnie zacznie na kilka dni przed boleć :/ duphaston biorę...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ