Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
a ja dziś będę chyba mieć leniwa sobotę... Bo mój zamierza kłaść druga warstwę gładzi w ganku więc w poniedziałek będzie ja ścierał... A więc nie opłaca mi się dziś sprzątać jeśli w poniedziałek będę mieć jeszcze większy bałagan... Wczoraj kupiliśmy też farbę od razu do tego pomieszczenia. Wybór naprawdę był trudny, i w ostateczności padło tak czy owak na szary...
Terka, rozumiem Cię z tym "problemem". Sama teraz przed nim staje, chociaż do chrzcin mojego dziecka dobre pół roku. Jednak w rodzinie ciężko o dobre osoby. Od strony mojego to już w ogóle nie mamy kogo wziąć na chrzestnych. Jego siostra ani jej mąż nie nadają się na nich, bo jak czasami słyszę co oni potrafią zrobić swoim dzieciom to mnie trzepie... Brat już jest chrzestnym pierwszej córki to odpada... Jeden z dwóch najbliższych kuzynów ma już swoje chrześniaków więc i on i jego żona odpadają bo "pewnie i tak odmówią", a drugi z nich otwarcie mówi że on nie wierzy w Boga i do kościoła chodzić nie zamierza...
Także wybór narazie padł u mnie na moją najbliższą kuzynkę, która niestety obecnie mieszka jakieś 500km od nas, bo mąż jest strażakiem i tam został wysłany. Może uda im się po roku załatwić mu przeniesienie w "nasze" rejony. No a chrzestnym zostanie prawdopodobnie mój brat, bo nie mam nikogo innego, a ten to już w ogóle mieszka 700km od nas... No ale niestety. Coś za coś... -
U mnie też będzie problem z chrzestnymi. Najbardziej to by się nadawała moja przyjaciółka
Bo siostra nie zrobiła bierzmowania, miała taki bunt, że się na wszystko wypięła. Teraz się uspokoiła i w ogóle, ewentualnie może zrobić bierzmowanie już jako dorosła przecież 
A od strony męża to już w ogóle nie ma nikogo, ma tylko 3 kuzynostwa. Jeden kuzyn bliski był naszym świadkiem, więc pewnie chrzestnym też zostanie
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kiedyś myslalam że bardzo łatwo przyjdzie mi znalezienie chrzestnych... Niestety jak przyszło co do czego to okazało się że albo kontakt się urwał z potencjalnymi kandydatami, albo po prostu okazało się że się nie nadają... Ja mam co prawda jeszcze dwie siostry, ale jedna się mnie wyrzekła bo tak, a druga właśnie przeżywa tak jak twoja bunt i nie wie czy pójdzie do bierzmowania czy nie..
-
No dziewczyny jeśli ktoś chce faktycznie chrzestnych nie z przypadku albo bo wypada to nie jest to proste... Nam do chrzcin zostało 2 miesiące. Uroczystość planujemy na pierwsza niedzielę września.
Rodzina w naszym przypadku odpada, nawet nie zastanawiamy sie nad jakimś tam kuzynostwem z którym kontaktu nie mamy wcale. Bez sensu.
Wśród znajomych różnie bywa, różne maja podejście do życia. Wiec wybór okrojony
Chrzestnego mamy, od jakiegoś czasu już i to się nie zmieni
tu problemu nie było żadnego
z kobitkami większy problem bo kandydatki różne, przeróżne
a jak już nad jedna myśleliśmy to dowiedzieliśmy sie ze jest w ciąży z terminem na początek października-logiczne ze odpada 
I tak zostały nam 2-3 dziewczyny więc nie ma źle
Miss-no kochana uparciuch po mamusi będzie, dobrze mu, nie wybiera się nigdzie, chyba ze z zaskoczenia mnie weźmie bo poki co cisza
chciałam iść na dłuższy spacer ale średnio nam to wyszło, poszliśmy na max godzinkę bo sie teraz juz nieprzyjemnie na zewnątrz robi i woleliśmy wracać...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:Terka lepiej żeby z zaskoczenia Cię wziął niż żeby dostał przymusową eksmisję

Tak, też jestem za zaskoczeniem mnie niż jego
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:Alex w tej aplikacji chyba się nie da ustawić żeby pokazywalo 2 miejsca po przecinku (też próbowałam i nie znalazłam takiej opcji)
ale te kropeczki nawet jak są niby w zaokrągleniu takie same tempki to są na różnych wysokościach- o tyle dobrze że nie wyznaczy równej krechy 
U mnie też przeważnie góry i doliny są
A teraz to w ogóle dziwny wykres mi wyszedł
Od 3dni mierze temperaturę i korzystam z tej apki i też doszłam do tego co Ty
Ale na poczatku rozkminiałam o co kaman
Starania o drugie dziecko -
Szkoda że nie można zmienić na 2 miejsca po przecinkuAndii wrote:Od 3dni mierze temperaturę i korzystam z tej apki i też doszłam do tego co Ty

Ale na poczatku rozkminiałam o co kaman
Andii lubi tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:Szkoda że nie można zmienić na 2 miejsca po przecinku

Ale wykres na szczęście nie jest zaokrąglony
Dziewczyny potrzebuje się umówić na monitoring cyklu. Od 3miesięcy cykle mam 28dniowe ale wczęsniej bywało różnie i 26dni i ponad 30dni ale od kiedy biorę Ovarin to cykle są równe ale nie mam pewności czy ten cykl tez taki będzie. Pytanie czy 12dc będzie oki a później 15dc zakładając, że ten cykl będzie mam nadzieję 28dniowy jak ostatnie 3cykle. 13/14dc to weekend więc odpada.Starania o drugie dziecko -
Andii wrote:Ale wykres na szczęście nie jest zaokrąglony

Dziewczyny potrzebuje się umówić na monitoring cyklu. Od 3miesięcy cykle mam 28dniowe ale wczęsniej bywało różnie i 26dni i ponad 30dni ale od kiedy biorę Ovarin to cykle są równe ale nie mam pewności czy ten cykl tez taki będzie. Pytanie czy 12dc będzie oki a później 15dc zakładając, że ten cykl będzie mam nadzieję 28dniowy jak ostatnie 3cykle. 13/14dc to weekend więc odpada.
Ciężko powiedzieć czy sie wstrzelisz akurat ale moze warto spróbować
Andii lubi tę wiadomość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ja bym poszła bardziej tego 15 dc, bo może już być po owu i będzie widoczne ciałko zółte a to pewnik, że pęcherzyk pękł

Ja dzisiaj już padam od tego słońca. Odkurzałam w 3 samochodach: naszym, mamy i taty. Zmachałam się strasznie. Do tego pojechałam na szybkie zakupy, poleciałam do SPA po bon na masaże dla taty, a teraz dopiero siadam do... śniadania
Głowę mi rozsadza, ale już wszystko ogarnięte to mogę się położyć na chwilę.
Ta apka jest całkiem spoko, bo na wykresie widać te skoki temperatury. A jeszcze lepiej jak się telefon obróci to wtedy na szerszym ekranie
Ja w tym miesiącu monitoring odpuszczam. Co ma być to będzie, po wykresie poznam czy owu była. A chcemy sobie z mężem trochę luzu dać od myślenia o wizytach, badaniach...
Andii lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej

A propo chrzestnych ja z mężem mam już 2 i u obojga jesteśmy w parze. Ja już mam upatrzona chrzestna będzie nią moja siostra jedynie dylemat pozostaje z ojcem chrzestny bym chciała kogoś z męża rodziny ale nikogo na choryzoncie odpowiedniego niema.
Mi np na chrzestna wprasza się siostra męża ale ja jej nie chce mąż z resztą też nie, więc niestety rozczaruje się.22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Kaassiia wrote:Hej

A propo chrzestnych ja z mężem mam już 2 i u obojga jesteśmy w parze. Ja już mam upatrzona chrzestna będzie nią moja siostra jedynie dylemat pozostaje z ojcem chrzestny bym chciała kogoś z męża rodziny ale nikogo na choryzoncie odpowiedniego niema.
Mi np na chrzestna wprasza się siostra męża ale ja jej nie chce mąż z resztą też nie, więc niestety rozczaruje się.
"wprasza sie" to tez jest dobre
ze ktoś od razu pomyśli ze on powinien i potem niedowierzanie i szok ze nie pomyslalo sie tak jak on(a) 
Najważniejsze żeby robić to co sie uważa za słuszne a nie dla kogoś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 14:36
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
alex0806 wrote:Ja bym poszła bardziej tego 15 dc, bo może już być po owu i będzie widoczne ciałko zółte a to pewnik, że pęcherzyk pękł

Ja dzisiaj już padam od tego słońca. Odkurzałam w 3 samochodach: naszym, mamy i taty. Zmachałam się strasznie. Do tego pojechałam na szybkie zakupy, poleciałam do SPA po bon na masaże dla taty, a teraz dopiero siadam do... śniadania
Głowę mi rozsadza, ale już wszystko ogarnięte to mogę się położyć na chwilę.
Ta apka jest całkiem spoko, bo na wykresie widać te skoki temperatury. A jeszcze lepiej jak się telefon obróci to wtedy na szerszym ekranie
Ja w tym miesiącu monitoring odpuszczam. Co ma być to będzie, po wykresie poznam czy owu była. A chcemy sobie z mężem trochę luzu dać od myślenia o wizytach, badaniach...
Śniadanie? Ja Cie... Skubana dobra jesteś. Ja juz jestem po 2, niedlugo obiad będziemy szykować
Bardzo fajnie jak na luz trochę wrzucicie
i potem "ooo ale @ powinna juz byc..." 
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Hej dziewczyny,
Do mnie rano przyjechała mama z bratem, pochodzilam z Nią po sklepach a brat siedział z M. Nagadalysmy sie, trochę sie uspokoilam apropos wczoraj i grzecznie poczekam te 3 tyg na polowkowe. Może jak teraz w piątek będę po l4 to zapytam go jeszcze o te jelita. Kupiłam sobie dziś sandałki, a tak to głównie obczajalam. Byłam też z mamą w smyku i pokazałam jaki wózek bym chciała. Generalnie fajne przedpołudnie było. Teraz leżę i odpoczywam
Ja jestem matka chrzestna mojej kuzynki. Jak tylko jestem w domu to staram się z nią spędzać czas, tym bardziej że niestety jej rodzice nie poświęcają jej go wystarczająco. Moja mama bardziej ma z nią kontakt bo jest na miejscu, dużo jej uczy. Ja jak ostatnio byłam to pokazywałam jej jak się powinno przezegnac, bo rodzice nie nauczyli..
Powiem Wam że bycie chrzestnym to niezły obowiązek.. 99% ludzi daje tylko prezenty, rzadko kto kiedy poświęca więcej czasu no i niestety trzeba to zrozumieć - każdy zakłada rodziny, ma pracę itd. Wcale nie jest łatwe bycie chrzestnym i zawsze mnie zastanawia, czego oczekuje ksiądz mówiąc do rodziców chrzestnych że to obowiązek. Ok, jak jestem to odwiedzam, kupię prezent, czasem zabiorę gdzieś na spacer, uczyłam przezegnac,jak kiedyś jej rodzice przyjechali na zakupy i ja zostawili a była niedziela to wzięliśmy ja do kościoła, nie wiem, pewnie mogłabym się bardziej starać, ale w takiej sytuacji w jakiej jestem to co ja więcej mogę? Dlatego moim zdaniem ciężko być chrzestnym z prawdziwego zdarzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 15:40
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH