SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrx trzymam kciuki!!!!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 2 czuję się źle nie mam nastroju bolą piersi plecy jestem nerwowa ech hormony mi szaleją

• Patulka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) a ja dziś będę chyba mieć leniwa sobotę... Bo mój zamierza kłaść druga warstwę gładzi w ganku więc w poniedziałek będzie ja ścierał... A więc nie opłaca mi się dziś sprzątać jeśli w poniedziałek będę mieć jeszcze większy bałagan... Wczoraj kupiliśmy też farbę od razu do tego pomieszczenia. Wybór naprawdę był trudny, i w ostateczności padło tak czy owak na szary...

Terka, rozumiem Cię z tym "problemem". Sama teraz przed nim staje, chociaż do chrzcin mojego dziecka dobre pół roku. Jednak w rodzinie ciężko o dobre osoby. Od strony mojego to już w ogóle nie mamy kogo wziąć na chrzestnych. Jego siostra ani jej mąż nie nadają się na nich, bo jak czasami słyszę co oni potrafią zrobić swoim dzieciom to mnie trzepie... Brat już jest chrzestnym pierwszej córki to odpada... Jeden z dwóch najbliższych kuzynów ma już swoje chrześniaków więc i on i jego żona odpadają bo "pewnie i tak odmówią", a drugi z nich otwarcie mówi że on nie wierzy w Boga i do kościoła chodzić nie zamierza...
    Także wybór narazie padł u mnie na moją najbliższą kuzynkę, która niestety obecnie mieszka jakieś 500km od nas, bo mąż jest strażakiem i tam został wysłany. Może uda im się po roku załatwić mu przeniesienie w "nasze" rejony. No a chrzestnym zostanie prawdopodobnie mój brat, bo nie mam nikogo innego, a ten to już w ogóle mieszka 700km od nas... No ale niestety. Coś za coś...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też będzie problem z chrzestnymi. Najbardziej to by się nadawała moja przyjaciółka :) Bo siostra nie zrobiła bierzmowania, miała taki bunt, że się na wszystko wypięła. Teraz się uspokoiła i w ogóle, ewentualnie może zrobić bierzmowanie już jako dorosła przecież :)
    A od strony męża to już w ogóle nie ma nikogo, ma tylko 3 kuzynostwa. Jeden kuzyn bliski był naszym świadkiem, więc pewnie chrzestnym też zostanie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś myslalam że bardzo łatwo przyjdzie mi znalezienie chrzestnych... Niestety jak przyszło co do czego to okazało się że albo kontakt się urwał z potencjalnymi kandydatami, albo po prostu okazało się że się nie nadają... Ja mam co prawda jeszcze dwie siostry, ale jedna się mnie wyrzekła bo tak, a druga właśnie przeżywa tak jak twoja bunt i nie wie czy pójdzie do bierzmowania czy nie..

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny jeśli ktoś chce faktycznie chrzestnych nie z przypadku albo bo wypada to nie jest to proste... Nam do chrzcin zostało 2 miesiące. Uroczystość planujemy na pierwsza niedzielę września.
    Rodzina w naszym przypadku odpada, nawet nie zastanawiamy sie nad jakimś tam kuzynostwem z którym kontaktu nie mamy wcale. Bez sensu.
    Wśród znajomych różnie bywa, różne maja podejście do życia. Wiec wybór okrojony ;)
    Chrzestnego mamy, od jakiegoś czasu już i to się nie zmieni ;) tu problemu nie było żadnego :) z kobitkami większy problem bo kandydatki różne, przeróżne ;) a jak już nad jedna myśleliśmy to dowiedzieliśmy sie ze jest w ciąży z terminem na początek października-logiczne ze odpada :P
    I tak zostały nam 2-3 dziewczyny więc nie ma źle ;)

Miss-no kochana uparciuch po mamusi będzie, dobrze mu, nie wybiera się nigdzie, chyba ze z zaskoczenia mnie weźmie bo poki co cisza :P chciałam iść na dłuższy spacer ale średnio nam to wyszło, poszliśmy na max godzinkę bo sie teraz juz nieprzyjemnie na zewnątrz robi i woleliśmy wracać...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex- no kciuki zaciśnięte żeby się udało! :)

• terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola 29 wrote:
    Ja od 2 czuję się źle nie mam nastroju bolą piersi plecy jestem nerwowa ech hormony mi szaleją

Eh hormony hormony ;) za co my mamy takie wahania ich co? ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka lepiej żeby z zaskoczenia Cię wziął niż żeby dostał przymusową eksmisję :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka lepiej żeby z zaskoczenia Cię wziął niż żeby dostał przymusową eksmisję :)

Tak, też jestem za zaskoczeniem mnie niż jego :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Alex w tej aplikacji chyba się nie da ustawić żeby pokazywalo 2 miejsca po przecinku (też próbowałam i nie znalazłam takiej opcji) :/ ale te kropeczki nawet jak są niby w zaokrągleniu takie same tempki to są na różnych wysokościach- o tyle dobrze że nie wyznaczy równej krechy :)
    U mnie też przeważnie góry i doliny są ;) A teraz to w ogóle dziwny wykres mi wyszedł

Od 3dni mierze temperaturę i korzystam z tej apki i też doszłam do tego co Ty :)
    Ale na poczatku rozkminiałam o co kaman :P

Starania o drugie dziecko
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Od 3dni mierze temperaturę i korzystam z tej apki i też doszłam do tego co Ty :)
    Ale na poczatku rozkminiałam o co kaman :P
    Szkoda że nie można zmienić na 2 miejsca po przecinku :/

Andii lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Szkoda że nie można zmienić na 2 miejsca po przecinku :/

Ale wykres na szczęście nie jest zaokrąglony :)

Dziewczyny potrzebuje się umówić na monitoring cyklu. Od 3miesięcy cykle mam 28dniowe ale wczęsniej bywało różnie i 26dni i ponad 30dni ale od kiedy biorę Ovarin to cykle są równe ale nie mam pewności czy ten cykl tez taki będzie. Pytanie czy 12dc będzie oki a później 15dc zakładając, że ten cykl będzie mam nadzieję 28dniowy jak ostatnie 3cykle. 13/14dc to weekend więc odpada.

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ale wykres na szczęście nie jest zaokrąglony :)

Dziewczyny potrzebuje się umówić na monitoring cyklu. Od 3miesięcy cykle mam 28dniowe ale wczęsniej bywało różnie i 26dni i ponad 30dni ale od kiedy biorę Ovarin to cykle są równe ale nie mam pewności czy ten cykl tez taki będzie. Pytanie czy 12dc będzie oki a później 15dc zakładając, że ten cykl będzie mam nadzieję 28dniowy jak ostatnie 3cykle. 13/14dc to weekend więc odpada.

Ciężko powiedzieć czy sie wstrzelisz akurat ale moze warto spróbować ;)

Andii lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła bardziej tego 15 dc, bo może już być po owu i będzie widoczne ciałko zółte a to pewnik, że pęcherzyk pękł :)

Ja dzisiaj już padam od tego słońca. Odkurzałam w 3 samochodach: naszym, mamy i taty. Zmachałam się strasznie. Do tego pojechałam na szybkie zakupy, poleciałam do SPA po bon na masaże dla taty, a teraz dopiero siadam do... śniadania :) Głowę mi rozsadza, ale już wszystko ogarnięte to mogę się położyć na chwilę.

Ta apka jest całkiem spoko, bo na wykresie widać te skoki temperatury. A jeszcze lepiej jak się telefon obróci to wtedy na szerszym ekranie :)

Ja w tym miesiącu monitoring odpuszczam. Co ma być to będzie, po wykresie poznam czy owu była. A chcemy sobie z mężem trochę luzu dać od myślenia o wizytach, badaniach...

Andii lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    A propo chrzestnych ja z mężem mam już 2 i u obojga jesteśmy w parze. Ja już mam upatrzona chrzestna będzie nią moja siostra jedynie dylemat pozostaje z ojcem chrzestny bym chciała kogoś z męża rodziny ale nikogo na choryzoncie odpowiedniego niema.
    Mi np na chrzestna wprasza się siostra męża ale ja jej nie chce mąż z resztą też nie, więc niestety rozczaruje się.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Hej :)
    A propo chrzestnych ja z mężem mam już 2 i u obojga jesteśmy w parze. Ja już mam upatrzona chrzestna będzie nią moja siostra jedynie dylemat pozostaje z ojcem chrzestny bym chciała kogoś z męża rodziny ale nikogo na choryzoncie odpowiedniego niema.
    Mi np na chrzestna wprasza się siostra męża ale ja jej nie chce mąż z resztą też nie, więc niestety rozczaruje się.

"wprasza sie" to tez jest dobre :D ze ktoś od razu pomyśli ze on powinien i potem niedowierzanie i szok ze nie pomyslalo sie tak jak on(a) :D
    Najważniejsze żeby robić to co sie uważa za słuszne a nie dla kogoś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 14:36

• terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja bym poszła bardziej tego 15 dc, bo może już być po owu i będzie widoczne ciałko zółte a to pewnik, że pęcherzyk pękł :)

Ja dzisiaj już padam od tego słońca. Odkurzałam w 3 samochodach: naszym, mamy i taty. Zmachałam się strasznie. Do tego pojechałam na szybkie zakupy, poleciałam do SPA po bon na masaże dla taty, a teraz dopiero siadam do... śniadania :) Głowę mi rozsadza, ale już wszystko ogarnięte to mogę się położyć na chwilę.

Ta apka jest całkiem spoko, bo na wykresie widać te skoki temperatury. A jeszcze lepiej jak się telefon obróci to wtedy na szerszym ekranie :)

Ja w tym miesiącu monitoring odpuszczam. Co ma być to będzie, po wykresie poznam czy owu była. A chcemy sobie z mężem trochę luzu dać od myślenia o wizytach, badaniach...

Śniadanie? Ja Cie... Skubana dobra jesteś. Ja juz jestem po 2, niedlugo obiad będziemy szykować :P

Bardzo fajnie jak na luz trochę wrzucicie ;) i potem "ooo ale @ powinna juz byc..." ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było;) jak na razie planujemy książkowo co 2 dzień;) I do tego muszę szybko wyleczyć przeziębienie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Do mnie rano przyjechała mama z bratem, pochodzilam z Nią po sklepach a brat siedział z M. Nagadalysmy sie, trochę sie uspokoilam apropos wczoraj i grzecznie poczekam te 3 tyg na polowkowe. Może jak teraz w piątek będę po l4 to zapytam go jeszcze o te jelita. Kupiłam sobie dziś sandałki, a tak to głównie obczajalam. Byłam też z mamą w smyku i pokazałam jaki wózek bym chciała. Generalnie fajne przedpołudnie było. Teraz leżę i odpoczywam :)

Ja jestem matka chrzestna mojej kuzynki. Jak tylko jestem w domu to staram się z nią spędzać czas, tym bardziej że niestety jej rodzice nie poświęcają jej go wystarczająco. Moja mama bardziej ma z nią kontakt bo jest na miejscu, dużo jej uczy. Ja jak ostatnio byłam to pokazywałam jej jak się powinno przezegnac, bo rodzice nie nauczyli..
    Powiem Wam że bycie chrzestnym to niezły obowiązek.. 99% ludzi daje tylko prezenty, rzadko kto kiedy poświęca więcej czasu no i niestety trzeba to zrozumieć - każdy zakłada rodziny, ma pracę itd. Wcale nie jest łatwe bycie chrzestnym i zawsze mnie zastanawia, czego oczekuje ksiądz mówiąc do rodziców chrzestnych że to obowiązek. Ok, jak jestem to odwiedzam, kupię prezent, czasem zabiorę gdzieś na spacer, uczyłam przezegnac,jak kiedyś jej rodzice przyjechali na zakupy i ja zostawili a była niedziela to wzięliśmy ja do kościoła, nie wiem, pewnie mogłabym się bardziej starać, ale w takiej sytuacji w jakiej jestem to co ja więcej mogę? Dlatego moim zdaniem ciężko być chrzestnym z prawdziwego zdarzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 15:40

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ