SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, na pewno :) :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    An super wieści :D zobaczysz zanim się obejrzysz to już też tak jak Magda będziesz czuła jak dzidzia kopie :D jejku mam nadzieję że i ja kiedyś to poczuje <3

Miss jestem pewna że i Ty się doczekasz! I to już niedługo :*

Co do chrzestnych - mam wspaniałą matkę chrzestną, była zawsze blisko mnie, pamiętała o moich urodzinach, imieninach. Chrzestny to inna bajka, ale nie było tak źle.
    Z kolei jak urodziła się moja siostra, to rodzice nie mieli za bardzo kogo wziąć na chrzestnych. Skończyło się tak, że byli w szoku, jak sis prosiła ich na osiemnastkę. Bo nie mieli pojęcia.
    Wiem, że bycie chrzestnym to wyróżnienie, ale też duża odpowiedzialność. A w dzisiejszych czasach kojarzy się to tylko z kupowaniem prezentów dla dziecka. Tylko nie o to chodzi...

MissKathy92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Miss jestem pewna że i Ty się doczekasz! I to już niedługo :*

Co do chrzestnych - mam wspaniałą matkę chrzestną, była zawsze blisko mnie, pamiętała o moich urodzinach, imieninach. Chrzestny to inna bajka, ale nie było tak źle.
    Z kolei jak urodziła się moja siostra, to rodzice nie mieli za bardzo kogo wziąć na chrzestnych. Skończyło się tak, że byli w szoku, jak sis prosiła ich na osiemnastkę. Bo nie mieli pojęcia.
    Wiem, że bycie chrzestnym to wyróżnienie, ale też duża odpowiedzialność. A w dzisiejszych czasach kojarzy się to tylko z kupowaniem prezentów dla dziecka. Tylko nie o to chodzi...

No ale powiedzcie dziewczyny szczerze. Nie jest tak też wśród rodziców? Ze nakupują zabawek, gadżetów, filmów i innych cudawiakow a czasu dla dziecka nie maja? Łatwiej kupić zabawkę niż po prostu być...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No ale powiedzcie dziewczyny szczerze. Nie jest tak też wśród rodziców? Ze nakupują zabawek, gadżetów, filmów i innych cudawiakow a czasu dla dziecka nie maja? Łatwiej kupić zabawkę niż po prostu być...
    Zgadzam się i to bardzo smutne :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss jestem pewna ze któregoś dnia zaczniesz taką przyrodę ;)

Najpierw pęcherzyk jak u An i panipuchatkowej, potem kopniaki jak u Madzi, a potem wnerw na ludzi pytających 10x dziennie "czy juz?"-tak jak u mnie :D

MissKathy92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss jestem pewna ze któregoś dnia zaczniesz taką przyrodę ;)

Najpierw pęcherzyk jak u An i panipuchatkowej, potem kopniaki jak u Madzi, a potem wnerw na ludzi pytających 10x dziennie "czy juz?"-tak jak u mnie :D
    Już nie mogę się doczekać <3

terka lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss doczekasz się ja w to wierzę! Zawsze się modlę za dziewczyny z forum!☺ my zjedlismy pizze ale ja dzisiaj znowu mam mdłości i średnio podchodzi mi jedzenie i spalam of 14.00 do 17.00. Aaa my jutro jedziemy do Zakopanego będziemy do piątku.

MissKathy92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss doczekasz się ja w to wierzę! Zawsze się modlę za dziewczyny z forum!☺ my zjedlismy pizze ale ja dzisiaj znowu mam mdłości i średnio podchodzi mi jedzenie i spalam of 14.00 do 17.00. Aaa my jutro jedziemy do Zakopanego będziemy do piątku.

Uuu to niezły wypadzik sie szykuje :D
    Bawcie sie dobrze! :D

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Zgadzam się i to bardzo smutne :(

No smutne... Ale coraz częstsze...
    Dlatego cieszę się że trafiłam na faceta minimalistę. Łatwiej nam będzie wychowywać dziecko (dzieci) jesli mamy podobny pogląd na sprawy :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No smutne... Ale coraz częstsze...
    Dlatego cieszę się że trafiłam na faceta minimalistę. Łatwiej nam będzie wychowywać dziecko (dzieci) jesli mamy podobny pogląd na sprawy :)
    Dopasowanie jest bardzo ważne :) I podobne poglądy :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Dopasowanie jest bardzo ważne :) I podobne poglądy :)

Dużo łatwiej o dopasowanie kiedy ma sie podobne poglądy na najważniejsze sprawy ;)

• Patulka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja to chyba mam zakaz wchodzenia do smyka .. dziś wyszłam z paczką 3 bodziakow bo była promocja i z kartą zapłaciliśmy 20zl... Ale kupuje nowe rzeczy od rozmiaru 62/68... A byłam taka przeciwna nowym rzeczom bo dziecko szybko z nich wyrasta... A teraz jak wchodzę do sklepu to żal z czymś nie wyjść...

Co do chrzestnych to u mnie niestety moi rodzice z wyborem nie trafili... Chrzestny brat mamy obecnie to się do mnie nie odezwie a w dniu moich 18nastych urodzin jego żona zadzwoniła i powiedziała że nie przyjadą bo im kartę do bankomatu wciągnęło... Tak jakby mi na pieniądzach zależało... Zawsze wszystkim powtarzam że mi wystarczy sama pamięć i obecność tych osób a nie prezenty. O chrzestnej złego słowa powiedzieć nie mogę, w najważniejszych chwilach zawsze była przy mnie i pamiętała o moich urodzinach.. chociaż nie jest to żadna rodzina.. ot zwykli znajomi rodziców, którzy x lat temu mieli bardzo dobry kontakt.. ostatnio mama mi mówi że nawet pytała co u mnie :)
    Dlatego ja postawiłam na osoby na chrzestnych które niby będą daleko (mój brat to nie zamierza wracać w rodzinne strony) ale wiem że będę mogła na nich liczyć zawsze. I nie patrzę na zawartość portfela, bo on mnie nie interesuje, tylko podejście do dziecka. I już teraz powtarzam że moja córka nie będzie mieć dużo zabawek, tylko będę zawsze prosić o coś co będzie rozwijać jej inteligenje ... Już z domu rodzinnego przywiozłam wszystkie książki z bajkami po najmłodszej siostrze.. i czekają na dzidzię by jej czytać na dobranoc :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    No dziewczyny ja to chyba mam zakaz wchodzenia do smyka .. dziś wyszłam z paczką 3 bodziakow bo była promocja i z kartą zapłaciliśmy 20zl... Ale kupuje nowe rzeczy od rozmiaru 62/68... A byłam taka przeciwna nowym rzeczom bo dziecko szybko z nich wyrasta... A teraz jak wchodzę do sklepu to żal z czymś nie wyjść...

Co do chrzestnych to u mnie niestety moi rodzice z wyborem nie trafili... Chrzestny brat mamy obecnie to się do mnie nie odezwie a w dniu moich 18nastych urodzin jego żona zadzwoniła i powiedziała że nie przyjadą bo im kartę do bankomatu wciągnęło... Tak jakby mi na pieniądzach zależało... Zawsze wszystkim powtarzam że mi wystarczy sama pamięć i obecność tych osób a nie prezenty. O chrzestnej złego słowa powiedzieć nie mogę, w najważniejszych chwilach zawsze była przy mnie i pamiętała o moich urodzinach.. chociaż nie jest to żadna rodzina.. ot zwykli znajomi rodziców, którzy x lat temu mieli bardzo dobry kontakt.. ostatnio mama mi mówi że nawet pytała co u mnie :)
    Dlatego ja postawiłam na osoby na chrzestnych które niby będą daleko (mój brat to nie zamierza wracać w rodzinne strony) ale wiem że będę mogła na nich liczyć zawsze. I nie patrzę na zawartość portfela, bo on mnie nie interesuje, tylko podejście do dziecka. I już teraz powtarzam że moja córka nie będzie mieć dużo zabawek, tylko będę zawsze prosić o coś co będzie rozwijać jej inteligenje ... Już z domu rodzinnego przywiozłam wszystkie książki z bajkami po najmłodszej siostrze.. i czekają na dzidzię by jej czytać na dobranoc :)

Wiesz co... Co innego kupić 3 rzeczy i zapłacić 20zł niż za jedna z nich dwa razy tyle dać ;) toć prawie za darmo je dostałaś przecież a nie kupiłaś :P
    Tez nie jestem za nowkami na 2-3tygodnie czy miesiąc (o tych jednorazowych nawet nie wspominam) ale cześć rzeczy tez mamy nowe bo oprzeć sie nie można bylo :D :D :D

O tak-książki to mega dobry wybór na każdym etapie życia człowieka ;)
    To jest cos co nie zniszczy psychiki, nie rozwali rozwoju... Jestem za ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 23:01

• Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie by już wziąć Luteine bo stracony cykl czy jeszcze poczekać?

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wierzę w stracone cykle przed terminem miesiączki. Byłam pewna, że się nie udało więc chciałam wcześniej zacząć przyjmować oeparol, dziewczyny mi odradziły i bardzo dobrze bo właśnie w tamtym cyklu zaszlam w ciążę.

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż dziewczyny pewnie Ci lepiej doradza bo ja nigdy nie miałam styczności z luteina.

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych ciuszków to ja wczoraj przeglądałam ubranka na aliexpres i tak sobie myślę dlaczego ten czas tak wolno płynie :D

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati ja tez jestem fanka aliexprees i na pewno cos tam zamówię jak bede wiedzIała czy chłopczyk czy dziewczynka.☺ Pola no ale nawet w ciąży bierze się luteine. Więc chyba bie zaszkodzi?

3i49krhm19wid3ce.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już wczoraj patrzyłam co bym mogła zamówić dla naszej corki/syna na nasz ślub a to jeszcze tyle czasu :D Moja kuzynka bardzo dużo się nazamawiala dla mojego chrzesniaka na ali więc będę wiedziała co warto :D

• Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już niewiem co robić bez niej mam d długie cykle i nie chce stracić czas i niewiem Kiedy wziąć mówi się że po owulacji a nie jak gin każe od 16dc zastanawia mnie czy była owulacja czy lub będzie później skoro mam długie cykle

‹‹ 1340 1341 1342 1343 1344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ