Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Terka, ja też siedzę ogólnie, ale jest tak duszno że nie wiem
nawet na siedząco mi źle 
Alex, dziwne masz te objawy. Nie wiem jak pomóc
Pola, test robisz w terminie spodziewanej miesiączki. Jeśli masz nieregularne okresy i takie duże przerwy to powinnaś iść do lekarza bo tak to żadna z nas Ci nie powie kiedy masz zrobić test - może warto zmierzyć ten progesteron. -
Pola 29 wrote:Kiedy się powinno zrobić test ciążowy już wszystko zapomniałam bo ja potrafię nie.mieć okresu 2 miesiące i zawsZe brałam luteine od 16eć do 25dc bo nie planowaliśmy 2 teraz planujemy i nic niewiem Kiedy ja brać Kiedy test itd
Test najlepiej w dniu albo po dniu spodziewanego okresu.
Obserwacja, mierzenie temperatury itd pokazuje ładnie kiedy czego sie spodziewać. Luteine najlepiej od min 3 dnia wyższych temperatur, zeby nie blokować owulacjihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Magdaa21 wrote:Terka, ja też siedzę ogólnie, ale jest tak duszno że nie wiem
nawet na siedząco mi źle
.
Dlatego mysmy dzisiaj byli na 6.30 żebym mogła wogole uczestniczyć bo potem juz byłoby to nie takie pewne...
Potrafiłam też Msze na schodach pod kościołem już mieć także rozumiem doskonale
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Mi pod koniec zaczęły szaleć. Albo mam głupawe pół godziny albo wkurzam sie o... wszystko
cóż, grunt zeby facet wiedział ze to to i nie bral wszystkiego do siebie to przetwracie 
Co do wizyty to faktycznie późno masz... Ale na prenatalne możesz się osobno umówić w odpowiednich tygodniach bo pewnie i tak prywatnie będziesz na nie szła
Właśnie moja ginekolog nie robi prenatalnych więc muszę sama pomyśleć o tym wcześniej bo jak mi powie dopiero na wizycie to będzie późno. W ogóle wkurza mnie to, że tyle muszę czekać na kolejne USG, ostatnio miałam 25 czerwca a teraz 1 sierpnia
nie wiem po prostu czy wszystko jest w porządku bo przecież nic nie czuje
[/url]
[/url] -
nati1992 wrote:Właśnie moja ginekolog nie robi prenatalnych więc muszę sama pomyśleć o tym wcześniej bo jak mi powie dopiero na wizycie to będzie późno. W ogóle wkurza mnie to, że tyle muszę czekać na kolejne USG, ostatnio miałam 25 czerwca a teraz 1 sierpnia
nie wiem po prostu czy wszystko jest w porządku bo przecież nic nie czuje 
W sumie ja tez miałam miesięczne przerwy (u Ciebie 5 tyg) miedzy wizytami. To normalne na tym etapie jesli wszystko jest w porządku
cotygodniowe wizyty nie uspokoiłyby Cię bo to caly tydzień niewiedzy 
Musisz wierzyć w swoja kropelkę, że ma się dobrze i sobie radzi
A jesli Twoja nie robi a chcesz mieć zrobione to zajdź osobę ktora takie wykonuje i niezależnie sie umów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 13:54
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:W sumie ja tez miałam miesięczne przerwy (u Ciebie 5 tyg) miedzy wizytami. To normalne na tym etapie jesli wszystko jest w porządku
cotygodniowe wizyty nie uspokoiłyby Cię bo to caly tydzień niewiedzy 
Musisz wierzyć w swoja kropelkę, że ma się dobrze i sobie radzi
A jesli Twoja nie robi a chcesz mieć zrobione to zajdź osobę ktora takie wykonuje i niezależnie sie umów
Cały czas do niej śpiewam
nie mogę się doczekać jak zacznie słyszeć, ciekawa jestem jak będzie reagowała na kołysanki :p
[/url]
[/url] -
Ja też się tego bałam najbardziej. Dlatego 4 tyg dla mnie to maks, dłużej nie wysiedze. A prenatalne zrób sobie po skończonym 11 tygnati1992 wrote:No niby jest w porządku, ale naczytalam się tyle o poronieniu zatrzymanym i tego się boję.
najlepiej tak podobno
-
nati1992 wrote:No niby jest w porządku, ale naczytalam się tyle o poronieniu zatrzymanym i tego się boję.
To nie czytaj!
nie pomożesz sobie takimi rzeczami. Jak ma sie cos stać to sie stanie, jak nie to nie. Internet w tym nie pomoże...
Co od słyszenia-chyba od 12-13tc cos zaczyna słyszeć
A jak będzie reagować -sama sie przekonasz
moj syn akurat ma "dziwne" upodobania muzyczne
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Jakie jakie?terka wrote:To nie czytaj!
nie pomożesz sobie takimi rzeczami. Jak ma sie cos stać to sie stanie, jak nie to nie. Internet w tym nie pomoże...
Co od słyszenia-chyba od 12-13tc cos zaczyna słyszeć
A jak będzie reagować -sama sie przekonasz
moj syn akurat ma "dziwne" upodobania muzyczne 
-
Dziewczyny do mnie brat zadzwonił dziewczyna rok starsza od nas urodzila dzisiaj dziecko w 5 miesiącu po godzinie zmarło..przyczyna nie jest jeszcze znana..tez dlugo starali sie o dziecko. Nie mogę dojść do siebie i nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje.

-
panipuchatkowa wrote:Dziewczyny do mnie brat zadzwonił dziewczyna rok starsza od nas urodzila dzisiaj dziecko w 5 miesiącu po godzinie zmarło..przyczyna nie jest jeszcze znana..tez dlugo starali sie o dziecko. Nie mogę dojść do siebie i nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje.
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Magda, mi tą kartę zaproponowali przy zakupach... Jak większości sklepów... Myślałam na początku że to zwykła karta do zbierania punktów czy czegoś tam, a tutaj byłam zdziwiona jak pani powiedziała kwotę niższą niż wskazywały na to metki... I dotyczy to również rzeczy przecenionych...
Na alliexpres to ja mam już pozapisywane rzeczy że jakbym zaczęła zamawiać to by listonosz z dostarczaniem nie nadążył
ale dobija mnie czas oczekiwania na przesyłki... Chociaż wiem że czasami warto...
Co do USG to moja gin stara mi się wykonywać co wizytę... Jeśli byłam przed tymi połówkowymi u niej kilka dni wcześniej to powiedziała że zobaczymy tylko co u dzidzi a na połówkowych doktor zmierzy ja dokładnie... Ale pamiętam jak też panikowalam żyjąc w nie wiedzy czy wszystko dobrze... Teraz jak czuje ja, to jestem troszkę spokojniejsza, chociaż toni tak nie jest to jakbym miała ja w ramionach
Terka, lokator wciąż nie chce wyjść? Chyba mu za dobrze u mamusi... Poza tym upały wróciły to nie chce chyba się męczyć?
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Ten świat jest cholernie niesprawiedliwy, dlatego tak się dzieje...
Ten kto bardzo chce to ma trudności, a jedna z drugą patoluska raz się puści i ma zdrowe dziecko...
Ja też nie wiem, co mi się dzieje dzisiaj od rana. Rumieńce mam cały czas, twarz mi płonie, a temperatura teraz 36,15. Byliśmy na kawie u ciotki, zaraz jemy obiad i jedziemy do Opola. Dzisiaj szybciej do łóżka chyba i trzeba się przygotować na jutrzejszą batalię w pracy.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH