SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy się powinno zrobić test ciążowy już wszystko zapomniałam bo ja potrafię nie.mieć okresu 2 miesiące i zawsZe brałam luteine od 16eć do 25dc bo nie planowaliśmy 2 teraz planujemy i nic niewiem Kiedy ja brać Kiedy test itd

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, ja też siedzę ogólnie, ale jest tak duszno że nie wiem :( nawet na siedząco mi źle :(

Alex, dziwne masz te objawy. Nie wiem jak pomóc :(

Pola, test robisz w terminie spodziewanej miesiączki. Jeśli masz nieregularne okresy i takie duże przerwy to powinnaś iść do lekarza bo tak to żadna z nas Ci nie powie kiedy masz zrobić test - może warto zmierzyć ten progesteron.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola 29 wrote:
    Kiedy się powinno zrobić test ciążowy już wszystko zapomniałam bo ja potrafię nie.mieć okresu 2 miesiące i zawsZe brałam luteine od 16eć do 25dc bo nie planowaliśmy 2 teraz planujemy i nic niewiem Kiedy ja brać Kiedy test itd

Test najlepiej w dniu albo po dniu spodziewanego okresu.
    Obserwacja, mierzenie temperatury itd pokazuje ładnie kiedy czego sie spodziewać. Luteine najlepiej od min 3 dnia wyższych temperatur, zeby nie blokować owulacji

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Terka, ja też siedzę ogólnie, ale jest tak duszno że nie wiem :( nawet na siedząco mi źle :(.

Dlatego mysmy dzisiaj byli na 6.30 żebym mogła wogole uczestniczyć bo potem juz byłoby to nie takie pewne... :)
    Potrafiłam też Msze na schodach pod kościołem już mieć także rozumiem doskonale ;)

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mi pod koniec zaczęły szaleć. Albo mam głupawe pół godziny albo wkurzam sie o... wszystko ;) cóż, grunt zeby facet wiedział ze to to i nie bral wszystkiego do siebie to przetwracie :D

Co do wizyty to faktycznie późno masz... Ale na prenatalne możesz się osobno umówić w odpowiednich tygodniach bo pewnie i tak prywatnie będziesz na nie szła :)

Właśnie moja ginekolog nie robi prenatalnych więc muszę sama pomyśleć o tym wcześniej bo jak mi powie dopiero na wizycie to będzie późno. W ogóle wkurza mnie to, że tyle muszę czekać na kolejne USG, ostatnio miałam 25 czerwca a teraz 1 sierpnia :/ nie wiem po prostu czy wszystko jest w porządku bo przecież nic nie czuje :/

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Właśnie moja ginekolog nie robi prenatalnych więc muszę sama pomyśleć o tym wcześniej bo jak mi powie dopiero na wizycie to będzie późno. W ogóle wkurza mnie to, że tyle muszę czekać na kolejne USG, ostatnio miałam 25 czerwca a teraz 1 sierpnia :/ nie wiem po prostu czy wszystko jest w porządku bo przecież nic nie czuje :/

W sumie ja tez miałam miesięczne przerwy (u Ciebie 5 tyg) miedzy wizytami. To normalne na tym etapie jesli wszystko jest w porządku ;) cotygodniowe wizyty nie uspokoiłyby Cię bo to caly tydzień niewiedzy ;)
    Musisz wierzyć w swoja kropelkę, że ma się dobrze i sobie radzi :)
    A jesli Twoja nie robi a chcesz mieć zrobione to zajdź osobę ktora takie wykonuje i niezależnie sie umów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 13:54

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    W sumie ja tez miałam miesięczne przerwy (u Ciebie 5 tyg) miedzy wizytami. To normalne na tym etapie jesli wszystko jest w porządku ;) cotygodniowe wizyty nie uspokoiłyby Cię bo to caly tydzień niewiedzy ;)
    Musisz wierzyć w swoja kropelkę, że ma się dobrze i sobie radzi :)
    A jesli Twoja nie robi a chcesz mieć zrobione to zajdź osobę ktora takie wykonuje i niezależnie sie umów :)

Cały czas do niej śpiewam :D nie mogę się doczekać jak zacznie słyszeć, ciekawa jestem jak będzie reagowała na kołysanki :p

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby jest w porządku, ale naczytalam się tyle o poronieniu zatrzymanym i tego się boję.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    No niby jest w porządku, ale naczytalam się tyle o poronieniu zatrzymanym i tego się boję.
    Ja też się tego bałam najbardziej. Dlatego 4 tyg dla mnie to maks, dłużej nie wysiedze. A prenatalne zrób sobie po skończonym 11 tyg :) najlepiej tak podobno :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:

To nie czytaj! :D nie pomożesz sobie takimi rzeczami. Jak ma sie cos stać to sie stanie, jak nie to nie. Internet w tym nie pomoże...

Co od słyszenia-chyba od 12-13tc cos zaczyna słyszeć ;)
    A jak będzie reagować -sama sie przekonasz ;) moj syn akurat ma "dziwne" upodobania muzyczne :P

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    To nie czytaj! :D nie pomożesz sobie takimi rzeczami. Jak ma sie cos stać to sie stanie, jak nie to nie. Internet w tym nie pomoże...

Co od słyszenia-chyba od 12-13tc cos zaczyna słyszeć ;)
    A jak będzie reagować -sama sie przekonasz ;) moj syn akurat ma "dziwne" upodobania muzyczne :P
    Jakie jakie? :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 11t5d według USG byłoby ok? Tydzień przed wizytą bym zrobiła to akurat następnego dnia mogłabym ze spokojem powiedzieć w pracy, że jestem w ciąży.

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie to bardzo ciekawi bo skończyłam studia o kierunku muzycznym i w pracy z dziećmi bardzo dużo prowadziłam zabaw muzycznych w tym elementy muzykoterapii i tak się zastanawiałam jak będzie reagował na dźwięki :D

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    A 11t5d według USG byłoby ok? Tydzień przed wizytą bym zrobiła to akurat następnego dnia mogłabym ze spokojem powiedzieć w pracy, że jestem w ciąży.
    Ja robiłam 11t6d i było ok :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do mnie brat zadzwonił dziewczyna rok starsza od nas urodzila dzisiaj dziecko w 5 miesiącu po godzinie zmarło..przyczyna nie jest jeszcze znana..tez dlugo starali sie o dziecko. Nie mogę dojść do siebie i nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Dziewczyny do mnie brat zadzwonił dziewczyna rok starsza od nas urodzila dzisiaj dziecko w 5 miesiącu po godzinie zmarło..przyczyna nie jest jeszcze znana..tez dlugo starali sie o dziecko. Nie mogę dojść do siebie i nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje.

:( :( :( :(

• terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Jakie jakie? :D

Haha uwielbia... organy :D

I zespół "Dżem" :D

• Patulka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, mi tą kartę zaproponowali przy zakupach... Jak większości sklepów... Myślałam na początku że to zwykła karta do zbierania punktów czy czegoś tam, a tutaj byłam zdziwiona jak pani powiedziała kwotę niższą niż wskazywały na to metki... I dotyczy to również rzeczy przecenionych...
    Na alliexpres to ja mam już pozapisywane rzeczy że jakbym zaczęła zamawiać to by listonosz z dostarczaniem nie nadążył :D ale dobija mnie czas oczekiwania na przesyłki... Chociaż wiem że czasami warto...

Co do USG to moja gin stara mi się wykonywać co wizytę... Jeśli byłam przed tymi połówkowymi u niej kilka dni wcześniej to powiedziała że zobaczymy tylko co u dzidzi a na połówkowych doktor zmierzy ja dokładnie... Ale pamiętam jak też panikowalam żyjąc w nie wiedzy czy wszystko dobrze... Teraz jak czuje ja, to jestem troszkę spokojniejsza, chociaż toni tak nie jest to jakbym miała ja w ramionach :)

Terka, lokator wciąż nie chce wyjść? Chyba mu za dobrze u mamusi... Poza tym upały wróciły to nie chce chyba się męczyć?

Magdaa21 lubi tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • nati1992 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest masakra bo każdy sobie myśli, że jak minie tych 12 tygodni to już wszystko będzie w porządku :/

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten świat jest cholernie niesprawiedliwy, dlatego tak się dzieje... :/ Ten kto bardzo chce to ma trudności, a jedna z drugą patoluska raz się puści i ma zdrowe dziecko...

Ja też nie wiem, co mi się dzieje dzisiaj od rana. Rumieńce mam cały czas, twarz mi płonie, a temperatura teraz 36,15. Byliśmy na kawie u ciotki, zaraz jemy obiad i jedziemy do Opola. Dzisiaj szybciej do łóżka chyba i trzeba się przygotować na jutrzejszą batalię w pracy.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ