Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
panipuchatkowa wrote:Dziewczyny do mnie brat zadzwonił dziewczyna rok starsza od nas urodzila dzisiaj dziecko w 5 miesiącu po godzinie zmarło..przyczyna nie jest jeszcze znana..tez dlugo starali sie o dziecko. Nie mogę dojść do siebie i nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje.

Ja dziś jeszcze na wątku marcowym dowiedziałam się, że dwie dziewczyny trafiły do szpitala z krwawieniem.
A dziś teoretycznie mam termin miesiączki, więc chodzę spanikowana.
Chociaż jestem obstawiona przez ginekologa Duphastonem, Luteiną pod język i dopochwowo.
-
an1315 wrote:

Ja dziś jeszcze na wątku marcowym dowiedziałam się, że dwie dziewczyny trafiły do szpitala z krwawieniem.
A dziś teoretycznie mam termin miesiączki, więc chodzę spanikowana.
Chociaż jestem obstawiona przez ginekologa Duphastonem, Luteiną pod język i dopochwowo.
No to niezły zestaw masz, myślę że nie ma co sie martwic jesli nic sie nie dzieje... Wiem ze strasznie przykro sie czyta o takich rzeczach ale nie można sie sie nakręcać ze "u mnie tez tak bedzie"https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ja powiem szczerze że po pierwszej stracie to chodziłam jak ja szpilkach na każdą wizytę do gin, nie wiedząc czy serduszko bije czy nie... Za każdym razem się bałam, chociaż teoretycznie byłam na duphastonie... Teraz boje się tak samo jak na początku, bo też naczytałam się że dziewczyny rodziły martwe dzieci bo serduszka przestały bić... Więc chyba dobrze mówią "że człowiek szczęśliwszy jak mniej więcej"...
Nati, na dwie przesyłki czekałam równy miesiąc.. niby nic. co bylo mi potrzebne na juz ale cały czas myślałam czy doją
a jak widzę ile i co ludzie potrafią zamówić z chin to chyba ludzką inteligencja mnie nigdy nie przestanie zadziwiać
-
Patulka wrote:Terka, lokator wciąż nie chce wyjść? Chyba mu za dobrze u mamusi... Poza tym upały wróciły to nie chce chyba się męczyć?
Ależ ja mu tłumacze że jest wiatrak w domu!
wiadomo ze puszczałabym go prosto na niego ale obok żeby miał chłodek lekki a zdrowy 
No woli widać ciasnotę i skromne M1 niż niepewność
Dzisiaj znów coś tam sie podziało, mąż na mnie patrzy z pytaniem co ile coś pobolewa to mu mówię "co 15 minut" on oczy coraz większe "nie pocieszyłaś mnie
" no ale skończyło się więc no... Czekamy dalej, nie ma co świrować, wole w scrabble pograć
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Patulka wrote:Ja powiem szczerze że po pierwszej stracie to chodziłam jak ja szpilkach na każdą wizytę do gin, nie wiedząc czy serduszko bije czy nie... Za każdym razem się bałam, chociaż teoretycznie byłam na duphastonie... Teraz boje się tak samo jak na początku, bo też naczytałam się że dziewczyny rodziły martwe dzieci bo serduszka przestały bić... Więc chyba dobrze mówią "że człowiek szczęśliwszy jak mniej więcej"...
Nati, na dwie przesyłki czekałam równy miesiąc.. niby nic. co bylo mi potrzebne na juz ale cały czas myślałam czy doją
a jak widzę ile i co ludzie potrafią zamówić z chin to chyba ludzką inteligencja mnie nigdy nie przestanie zadziwiać 
Tak, mniej wie to spokojniejszy... Chociaz niewiedza tez stresuje. Nie ma złotego środka
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Terka a stosujesz 3 x S
teraz już możesz do woli
mąż niech korzysta bo później przymusowe przerwa 
U mnie plus jest taki że zaczynają mnie pobolewac jajniki. Oba
działamy przepisów, chęci są więc super. Jedziemy właśnie do domu, w tym tygodniu decydujące starania;)
an1315 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, będziemy wszystkie trzymać kciuki za starania!
Masz plan co z pracą, jak się uda?
Patulka, Nati ja też uwielbiam Aliexpress, ale dotychczas zamawiałam tam stroje kąpielowe i różne pierdółki, biżuterię
Na dział dziecięcy nawet nie wchodzę.
Z dziwnych zakupów - mam np. wianek do włosów
Terka to jutro niech się Andrzejek wstrzyma, bo w poniedziałki jest większy ruch na porodówkach, ale od wtorku czas wychodzić
Byliśmy z mężem w aptece, pozytywnie zdziwiła mnie cena Luteiny, bo jakieś 7 zł. Tylko ta aplikacja dopochwowa mnie trochę stresuje. Znaczy ona ma aplikator, ale boję się, że tego nie ogarnę
Najwyżej we wtorek poproszę kosmetyczkę o maksymalne skrócenie paznokci
-
alex0806 wrote:Terka a stosujesz 3 x S
teraz już możesz do woli
mąż niech korzysta bo później przymusowe przerwa 
U mnie plus jest taki że zaczynają mnie pobolewac jajniki. Oba
działamy przepisów, chęci są więc super. Jedziemy właśnie do domu, w tym tygodniu decydujące starania;)
3xS + 1xŚ-śmiechawa totalna
Jasne że tak
ale to czasem daje efekt, czasem nie 
A za Ciebie kciuki, by decydujące starania były i fajne i owocne
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
an1315 wrote:Alex, będziemy wszystkie trzymać kciuki za starania!
Patulka, Nati ja też uwielbiam Aliexpress, ale dotychczas zamawiałam tam stroje kąpielowe i różne pierdółki, biżuterię
Na dział dziecięcy nawet nie wchodzę.
Z dziwnych zakupów - mam np. wianek do włosów
Terka to jutro niech się Andrzejek wstrzyma, bo w poniedziałki jest większy ruch na porodówkach, ale od wtorku czas wychodzić
Byliśmy z mężem w aptece, pozytywnie zdziwiła mnie cena Luteiny, bo jakieś 7 zł. Tylko ta aplikacja dopochwowa mnie trochę stresuje. Znaczy ona ma aplikator, ale boję się, że tego nie ogarnę
Najwyżej we wtorek poproszę kosmetyczkę o maksymalne skrócenie paznokci
Haha dobrze wiedzieć ze w poniedziałki większy ruch. To albo niech w nocy sie decyduje albo od wtorku
Co do Luteiny-na receptę to tanio wychodzi-sama też 6-7zl płaciłam za opakowanie. W przeciwieństwie do dupka który kosztuje ok 25-35zl...
Ja aplikator darowałam sobie juz po 2 uzyciach (czyt.jednym dniu) bo czułam ze jest za mało opływowe to i wręcz mnie drapie w pewnym sensie... A wiem ze dobrze robiłam. Nie moje kształty

I normalnie ręcznie, dużo swobodniej i lepiej moim zdaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 17:32
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Haha dobrze wiedzieć ze w poniedziałki większy ruch. To albo niech w nocy sie decyduje albo od wtorku

Co do Luteiny-na receptę to tanio wychodzi-sama też 6-7zl płaciłam za opakowanie. W przeciwieństwie do dupka który kosztuje ok 25-35zl...
Ja aplikator darowałam sobie juz po 2 uzyciach (czyt.jednym dniu) bo czułam ze jest za mało opływowe to i wręcz mnie drapie w pewnym sensie... A wiem ze dobrze robiłam. Nie moje kształty

I normalnie ręcznie, dużo swobodniej i lepiej moim zdaniem
Za duphaston płaciłam ostatnio coś koło 27 zł, raz trzy tu już sporo - i wystarczy na 20 dni.
A miałam zapisane 2 opakowania po 60 tabletek dopochwowo (i w necie sprawdziłam, że cena za opakowanie to ponad 100zł) i dwa opakowania podjęzykowe, więc liczyłam się z zawałem przy płatności. A tu zaskoczenie. Nie wpadłam na to, że są z refundacją.
Dziś będę próbować z aplikatorem, jak się nie uda to faktycznie ręcznie
-
Panipuchatkowa, powiem Ci ze jak dołączyłam do grudniowek to wiedziałam, że jakoś % dziewczyn odpadnie na początku, inne będą miały problemy, a na palcach od ręki można policzyć te które mają zdrowa ciążę i nic im nie dolega. Niestety, takie jest życie
przykre to strasznie, ale tak jest.
Dziewczyny, luteina jest tania bo jest z Polski
a duphaston sprowadzany
dlatego taka różnica cenowa
an1315 lubi tę wiadomość
-
Plan z pracą jest taki, że jak się uda to nie składam wypowiedzenia pod koniec lipca i idę na L4 jak najwcześniejan1315 wrote:Alex, będziemy wszystkie trzymać kciuki za starania!
Urlop i tak od 16 sierpnia to po nim pewnie by się udało. A jak się nie uda to wtedy wypowiedzenie pod koniec lipca i szukanie nowej pracy.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Magdaa21 wrote:Panipuchatkowa, powiem Ci ze jak dołączyłam do grudniowek to wiedziałam, że jakoś % dziewczyn odpadnie na początku, inne będą miały problemy, a na palcach od ręki można policzyć te które mają zdrowa ciążę i nic im nie dolega. Niestety, takie jest życie
przykre to strasznie, ale tak jest.
Dziewczyny, luteina jest tania bo jest z Polski
a duphaston sprowadzany
dlatego taka różnica cenowa 
Wlasnie aż dziwne ze tak niewiele osób nie ma problemów albo takie nikłe...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
an1315 wrote:Za duphaston płaciłam ostatnio coś koło 27 zł, raz trzy tu już sporo - i wystarczy na 20 dni.
A miałam zapisane 2 opakowania po 60 tabletek dopochwowo (i w necie sprawdziłam, że cena za opakowanie to ponad 100zł) i dwa opakowania podjęzykowe, więc liczyłam się z zawałem przy płatności. A tu zaskoczenie. Nie wpadłam na to, że są z refundacją.
Dziś będę próbować z aplikatorem, jak się nie uda to faktycznie ręcznie
Haha lepiej zaskoczyć sie w ta stronę niż w druga
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/078ca36022c0.jpg
Patrzcie jaką sobie kąpiel zapodałam, niebo nocą
Siostra mi takie kule do kąpieli przywiozła, cud miód normalnie
Czuję się jak zrelaksowany wypruty żelek
Magdaa21 lubi tę wiadomość