SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka ja pamiętam jak zamawiałam to po 2 tygodniach przychodziły a teraz to jest masakra ten czas oczekiwania

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Dziewczyny do mnie brat zadzwonił dziewczyna rok starsza od nas urodzila dzisiaj dziecko w 5 miesiącu po godzinie zmarło..przyczyna nie jest jeszcze znana..tez dlugo starali sie o dziecko. Nie mogę dojść do siebie i nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje.

:(

Ja dziś jeszcze na wątku marcowym dowiedziałam się, że dwie dziewczyny trafiły do szpitala z krwawieniem.
    A dziś teoretycznie mam termin miesiączki, więc chodzę spanikowana.

Chociaż jestem obstawiona przez ginekologa Duphastonem, Luteiną pod język i dopochwowo.

• terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    :(

Ja dziś jeszcze na wątku marcowym dowiedziałam się, że dwie dziewczyny trafiły do szpitala z krwawieniem.
    A dziś teoretycznie mam termin miesiączki, więc chodzę spanikowana.

Chociaż jestem obstawiona przez ginekologa Duphastonem, Luteiną pod język i dopochwowo.

No to niezły zestaw masz, myślę że nie ma co sie martwic jesli nic sie nie dzieje... Wiem ze strasznie przykro sie czyta o takich rzeczach ale nie można sie sie nakręcać ze "u mnie tez tak bedzie"

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem szczerze że po pierwszej stracie to chodziłam jak ja szpilkach na każdą wizytę do gin, nie wiedząc czy serduszko bije czy nie... Za każdym razem się bałam, chociaż teoretycznie byłam na duphastonie... Teraz boje się tak samo jak na początku, bo też naczytałam się że dziewczyny rodziły martwe dzieci bo serduszka przestały bić... Więc chyba dobrze mówią "że człowiek szczęśliwszy jak mniej więcej"...

Nati, na dwie przesyłki czekałam równy miesiąc.. niby nic. co bylo mi potrzebne na juz ale cały czas myślałam czy doją :D a jak widzę ile i co ludzie potrafią zamówić z chin to chyba ludzką inteligencja mnie nigdy nie przestanie zadziwiać :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Terka, lokator wciąż nie chce wyjść? Chyba mu za dobrze u mamusi... Poza tym upały wróciły to nie chce chyba się męczyć?

Ależ ja mu tłumacze że jest wiatrak w domu! :D wiadomo ze puszczałabym go prosto na niego ale obok żeby miał chłodek lekki a zdrowy ;)

No woli widać ciasnotę i skromne M1 niż niepewność :P
    Dzisiaj znów coś tam sie podziało, mąż na mnie patrzy z pytaniem co ile coś pobolewa to mu mówię "co 15 minut" on oczy coraz większe "nie pocieszyłaś mnie :D " no ale skończyło się więc no... Czekamy dalej, nie ma co świrować, wole w scrabble pograć ;D

• terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Ja powiem szczerze że po pierwszej stracie to chodziłam jak ja szpilkach na każdą wizytę do gin, nie wiedząc czy serduszko bije czy nie... Za każdym razem się bałam, chociaż teoretycznie byłam na duphastonie... Teraz boje się tak samo jak na początku, bo też naczytałam się że dziewczyny rodziły martwe dzieci bo serduszka przestały bić... Więc chyba dobrze mówią "że człowiek szczęśliwszy jak mniej więcej"...

Nati, na dwie przesyłki czekałam równy miesiąc.. niby nic. co bylo mi potrzebne na juz ale cały czas myślałam czy doją :D a jak widzę ile i co ludzie potrafią zamówić z chin to chyba ludzką inteligencja mnie nigdy nie przestanie zadziwiać :)

Tak, mniej wie to spokojniejszy... Chociaz niewiedza tez stresuje. Nie ma złotego środka ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka a stosujesz 3 x S :) teraz już możesz do woli ;) mąż niech korzysta bo później przymusowe przerwa ;)
    U mnie plus jest taki że zaczynają mnie pobolewac jajniki. Oba ;) działamy przepisów, chęci są więc super. Jedziemy właśnie do domu, w tym tygodniu decydujące starania;)

an1315 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, będziemy wszystkie trzymać kciuki za starania!
    Masz plan co z pracą, jak się uda?

Patulka, Nati ja też uwielbiam Aliexpress, ale dotychczas zamawiałam tam stroje kąpielowe i różne pierdółki, biżuterię :P

Na dział dziecięcy nawet nie wchodzę.
    Z dziwnych zakupów - mam np. wianek do włosów :D

Terka to jutro niech się Andrzejek wstrzyma, bo w poniedziałki jest większy ruch na porodówkach, ale od wtorku czas wychodzić ;)

Byliśmy z mężem w aptece, pozytywnie zdziwiła mnie cena Luteiny, bo jakieś 7 zł. Tylko ta aplikacja dopochwowa mnie trochę stresuje. Znaczy ona ma aplikator, ale boję się, że tego nie ogarnę :D
    Najwyżej we wtorek poproszę kosmetyczkę o maksymalne skrócenie paznokci :D

• terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka a stosujesz 3 x S :) teraz już możesz do woli ;) mąż niech korzysta bo później przymusowe przerwa ;)
    U mnie plus jest taki że zaczynają mnie pobolewac jajniki. Oba ;) działamy przepisów, chęci są więc super. Jedziemy właśnie do domu, w tym tygodniu decydujące starania;)

3xS + 1xŚ-śmiechawa totalna :D

Jasne że tak :D ale to czasem daje efekt, czasem nie :)

A za Ciebie kciuki, by decydujące starania były i fajne i owocne :D

• terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:

Patulka, Nati ja też uwielbiam Aliexpress, ale dotychczas zamawiałam tam stroje kąpielowe i różne pierdółki, biżuterię :P

Na dział dziecięcy nawet nie wchodzę.
    Z dziwnych zakupów - mam np. wianek do włosów :D

Terka to jutro niech się Andrzejek wstrzyma, bo w poniedziałki jest większy ruch na porodówkach, ale od wtorku czas wychodzić ;)

Byliśmy z mężem w aptece, pozytywnie zdziwiła mnie cena Luteiny, bo jakieś 7 zł. Tylko ta aplikacja dopochwowa mnie trochę stresuje. Znaczy ona ma aplikator, ale boję się, że tego nie ogarnę :D
    Najwyżej we wtorek poproszę kosmetyczkę o maksymalne skrócenie paznokci :D

Haha dobrze wiedzieć ze w poniedziałki większy ruch. To albo niech w nocy sie decyduje albo od wtorku :P

Co do Luteiny-na receptę to tanio wychodzi-sama też 6-7zl płaciłam za opakowanie. W przeciwieństwie do dupka który kosztuje ok 25-35zl...
    Ja aplikator darowałam sobie juz po 2 uzyciach (czyt.jednym dniu) bo czułam ze jest za mało opływowe to i wręcz mnie drapie w pewnym sensie... A wiem ze dobrze robiłam. Nie moje kształty :P :D :D
    I normalnie ręcznie, dużo swobodniej i lepiej moim zdaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 17:32

• an1315 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha dobrze wiedzieć ze w poniedziałki większy ruch. To albo niech w nocy sie decyduje albo od wtorku :P

Co do Luteiny-na receptę to tanio wychodzi-sama też 6-7zl płaciłam za opakowanie. W przeciwieństwie do dupka który kosztuje ok 25-35zl...
    Ja aplikator darowałam sobie juz po 2 uzyciach (czyt.jednym dniu) bo czułam ze jest za mało opływowe to i wręcz mnie drapie w pewnym sensie... A wiem ze dobrze robiłam. Nie moje kształty :P :D :D
    I normalnie ręcznie, dużo swobodniej i lepiej moim zdaniem :)

Za duphaston płaciłam ostatnio coś koło 27 zł, raz trzy tu już sporo - i wystarczy na 20 dni.

A miałam zapisane 2 opakowania po 60 tabletek dopochwowo (i w necie sprawdziłam, że cena za opakowanie to ponad 100zł) i dwa opakowania podjęzykowe, więc liczyłam się z zawałem przy płatności. A tu zaskoczenie. Nie wpadłam na to, że są z refundacją.

Dziś będę próbować z aplikatorem, jak się nie uda to faktycznie ręcznie ;)

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, powiem Ci ze jak dołączyłam do grudniowek to wiedziałam, że jakoś % dziewczyn odpadnie na początku, inne będą miały problemy, a na palcach od ręki można policzyć te które mają zdrowa ciążę i nic im nie dolega. Niestety, takie jest życie :( przykre to strasznie, ale tak jest.

Dziewczyny, luteina jest tania bo jest z Polski :P a duphaston sprowadzany :) dlatego taka różnica cenowa :P

an1315 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:

Plan z pracą jest taki, że jak się uda to nie składam wypowiedzenia pod koniec lipca i idę na L4 jak najwcześniej :) Urlop i tak od 16 sierpnia to po nim pewnie by się udało. A jak się nie uda to wtedy wypowiedzenie pod koniec lipca i szukanie nowej pracy.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Panipuchatkowa, powiem Ci ze jak dołączyłam do grudniowek to wiedziałam, że jakoś % dziewczyn odpadnie na początku, inne będą miały problemy, a na palcach od ręki można policzyć te które mają zdrowa ciążę i nic im nie dolega. Niestety, takie jest życie :( przykre to strasznie, ale tak jest.

Dziewczyny, luteina jest tania bo jest z Polski :P a duphaston sprowadzany :) dlatego taka różnica cenowa :P

Wlasnie aż dziwne ze tak niewiele osób nie ma problemów albo takie nikłe...

• terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Za duphaston płaciłam ostatnio coś koło 27 zł, raz trzy tu już sporo - i wystarczy na 20 dni.

A miałam zapisane 2 opakowania po 60 tabletek dopochwowo (i w necie sprawdziłam, że cena za opakowanie to ponad 100zł) i dwa opakowania podjęzykowe, więc liczyłam się z zawałem przy płatności. A tu zaskoczenie. Nie wpadłam na to, że są z refundacją.

Dziś będę próbować z aplikatorem, jak się nie uda to faktycznie ręcznie ;)

Haha lepiej zaskoczyć sie w ta stronę niż w druga :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/078ca36022c0.jpg

Patrzcie jaką sobie kąpiel zapodałam, niebo nocą :) Siostra mi takie kule do kąpieli przywiozła, cud miód normalnie :) Czuję się jak zrelaksowany wypruty żelek :D

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Alex, pięknie wygląda! Rewelacja ;) Pytanie jak wanna później, czy łatwo ją doczyścić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 19:38

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wannę wystarczyło spłukać :) Na skórze też nic nie zostaje :) Jedynie minimalnie gdzieś brokat :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne ;) pytałam bo raz miałam kulę po której został okropny osad na wannie. I chyba się zaraziłam, teraz już jakoś nie używam.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te są przetestowane przez moją siostrę :) Ona "byle czego" nie kupuje, ma fioła na punkcie jakości. Jeszcze mam różową :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ