Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w tamtym cyklu o jeden dzień za długo brałam to jak wieczorem wzięłam ostatnia tabletkę to na rano już plamilamMagdaa21 wrote:An, super! Zakaz dalszego betowania

Miss, odpoczywaj
ja jak brałam dupka na wywołanie okresu to i tak w końcu w trakcie brania zaczęłam krwawic.. I brzuch mnie bolał.
dziś wieczorem już biorę ostatni raz na ten cykl i pewnie w niedzielę lub poniedziałek okres... A bez dupka bym pewnie znowu miała cykl 22 lub 23 dni
-
MissKathy92 wrote:Ja w tamtym cyklu o jeden dzień za długo brałam to jak wieczorem wzięłam ostatnia tabletkę to na rano już plamilam
dziś wieczorem już biorę ostatni raz na ten cykl i pewnie w niedzielę lub poniedziałek okres... A bez dupka bym pewnie znowu miała cykl 22 lub 23 dni 
Nie ogarniam czemu takie krótkie masz te cykle...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:Ja też nie
A niby przy pcos ma się długie cykle... A ja najdłuższy miałam 27 dni 
Dlatego mowie ze nie ogarniam... Moj najkrótszy trwał 29 dni a żadnych zaburzen (chyba
) nie miałam... A tak to 31-33 dni...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
terka wrote:Ambitne trasy
super, ze dobrze sie czułaś przy tym 
Kiedy ja ostatnio po górach chodziłam...
Dzidzia ma się dobrze
aż za dobrze
a mnie bierze stres przed szpitalem i przymusowa ekmisja... Mam nadzieje ze unikniemy tego ale obawy im bliżej tym większe... Zobaczymy jak będzie 
a ja myślałam, że może już na świecie jest
[/url]
[/url] -
Może taki mój urokterka wrote:Dlatego mowie ze nie ogarniam... Moj najkrótszy trwał 29 dni a żadnych zaburzen (chyba
) nie miałam... A tak to 31-33 dni...
-
Właśnie się dowiedziałam że u nas się rodzina powiększyła
męża brata ciotecznego żona urodziła córeczkę dziś rano- Nikola
an1315, terka lubią tę wiadomość
-
Ja obiecuję, że już nie będę betować
(Ale tylko dlatego, że mam w pracy na rano i laboratorium jest zamknięte
)
Miss bardzo nietypowa sytuacja u Ciebie. Zwłaszcza, że z tego co pamiętam poziom progesteronu miałaś po owulacji w normie. A ginekolog ma jakiś pomysł? Czy tylko Duphaston? -
nati1992 wrote:a ja myślałam, że może już na świecie jest

Taaaa
też bym chciala juz po wszystkim byc, móc go zobaczyć, przytulic. A tak zostało mi smyranie po brzuchu xxl
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
an1315 wrote:Ja obiecuję, że już nie będę betować
)
Miss bardzo nietypowa sytuacja u Ciebie. Zwłaszcza, że z tego co pamiętam poziom progesteronu miałaś po owulacji w normie. A ginekolog ma jakiś pomysł? Czy tylko Duphaston?
Każdy powód jest dobry zeby nie betowac!
nawet jesli jest to przymus to dobrze Ci (i Twojemu portfelowi) zrobi
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ginekolog kazał brać dupka na wydłużenie cyklu bo czasem faza lutealna mi nie wychodziła nawet 10 dnian1315 wrote:Ja obiecuję, że już nie będę betować
)
Miss bardzo nietypowa sytuacja u Ciebie. Zwłaszcza, że z tego co pamiętam poziom progesteronu miałaś po owulacji w normie. A ginekolog ma jakiś pomysł? Czy tylko Duphaston?
teraz przynajmniej mam cykle dłuższe niż 25 dni ale czuje że to sztuczne wydłużenie i okres we mnie buzuje
-
Eh, dziewczyny, nie wiem co napisać. Lekarz jest super, bardzo miły. Zrobił mi długie badanie usg, niestety mimo że i dopochwowo i przez brzuch to dzidzia miała rodziców gdzieś i odwróciła się dupka.. Więc dalej nie wiemy co z płcią. W czasie badania pokazywał przepływy w udach, serce itd, mówił że anatomicznie wszystko ok, ale powiedział żeby lekarz na kolejnych prenatalnych przyjrzał się jelitom bo są hiperechogenne, a on też ma słaby sprzet. Jak zapytałam co to znaczy to on ze to nic nie znaczy. Chyba nie chciał mnie stresować.. Bo ja oczywiście to wygooglalam. Na początku trafiłam na jakąś stronę gdzie od razu pisali ze to marker zespołu downa itd. Ale potem mamaginekolog o tym pisała, że różne powody są, ze są takie jelita i ze bardzo rzadko tylko to wskazuje na syndrom downa. Nie wiem, oczywiście zaczęłam panikowac i szybko szukać jakiegoś lekarza na usg, ale na polowkowe jeszcze za wcześnie, a ogólnie dziś już kiepsko z terminami. I teraz nie wiem, czy panikowac, czy wytrzymać te 3 tyg. Za tydzień wprawdzie idę do prowadzącego jeszcze raz po zwolnienie to mówił że mi zrobi usg bo może płeć się pokaże to będę mogła iść na zakupy
.
I już nie wiem co mam robić i myśleć. M jest zadowolony bo możemy delikatnie ❤️, ale ja po tych informacjach nie mam siły i ochoty
-
Och Madziu

Poczytałam troszkę o tych jelitkach...
Moim zdaniem jeśli wszystko inne wyszło dobrze to nie będzie to nic zwiastującego tragedii... Nie wiem co Ci powiedzieć bo pewnie siedzisz teraz smutna i wystraszona o maluszka... A ja nie moge napisać ze na 10000% jest wszystko w porządku. Ale może być, z tego co czytałam, dobrze i taki obraz po prostu chwilowo mógł być.
Jesli w przyszłym tygodniu idziesz do lekarza, poproś o USG zeby sie przyjrzał, później połówkowe już powinny wyjaśnić sprawę czy to było chwilowe czy cos trzeba będzie myśleć...
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Hej dziewczyny. Ja pewnie przez weekend będę z wami tylko chwilowo, na pewno będę sprawdzać czy Terka urodziła;) przyjechałam do domu na weekend i już się sporo roboty szykuje i planów.
Madzia ja wierzę że z twoim paluszkiem będzie dobrze
lekarz sam powiedział że nie ma dobrego sprzętu więc na pewno da się to wszystko wyjaśnić. Musisz wierzyć że będzie dobrze
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dzięki dziewczyny. No myślę o tym, wiadomo, ale nie będę schizowac, dzwoniłam do mamy, mówiła że ona miała 1 usg przez całą ciążę i nie wiedziała, czy dziecko zdrowe czy nie. I że mam się modlić i nie martwić.
Teraz leżę zmartwiona na łóżku a tu nagle bam w brzuch! Jeden, drugi raz. Wzięłam rękę M i położyłam na brzuchu i on też poczuł
raz poczuł, więcej na razie nie. Może dzidzia daje znać, że jest ok i mam się nie martwić?
-
Madzia ja wierzę że wszystko jest w porządku
Ty też musisz w to wierzyć i przede wszystkim się nie denerwować
pomodle się za zdrowie Twojego maleństwa
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Moja mama mówi to samo, że miała tylko 1 USG przez całą ciążę i nie wiedziała nic. Że kiedyś żadnych badań dodatkowo nie robili. Pierwsza ciążę też straciła a 3 miesiące później już była że mną w ciąży. Mam nadzieję że też się uda
Magdaa21 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH