Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Dziewczyny jestem po lekarzu ..
    dzisiaj mi sonda taka z kamerka sprawdza pęcherz moczowy , a w czwartek będę miała usg nerek , powiedział ze widzi w jednym miejscu nawet pokazał kilka odchnietych rzylek w tym pęcherzu i ta krew w moczu mogłabyc z tamtąd , a żyłki oeknkete przez hormony i szybko rozdania już macice , do tego trochę ostatnio pomeczylam się przy sprzątaniu tego remontu , powoddzia ze usg tez mi zrobi tak dla świetego spokoju żeby mieć pewność ..
    i tetaz niby mówił mi ze tak będzie i wiem ze tak ma być ale jednak nie swoją się czuje , mało komfortowo mówił ze muszę duo pic i będzie mnie dzisiaj poec przy siusiu i lekko plamić będę ...bo jednak wadę w przewód moczowy wkładał... a chyba nawet jeśli lekarz uspakaja jesZcze sYbciej ze tak bedZie to kobieta w ciąży i tak fiksuje ...

Czyli po prostu przeciążyłaś się ostatnio, popękały jakieś drobne żyłki i stąd całe zamieszanie? o ja Cię... ale dobrze że się wyjaśniło, jutro pewnie USG potwierdzi dzisiejsze przypuszczenia i będziesz mogła jednak nie fiksować :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Andii, wszystkiego najlepszego! Oby starania o drugą dzidzię szybko się zakończyły powodzeniem! :*
    Co do imienia to wiem że oba te imienia są "popularne' ostatnio... A zawsze chciałam by moje dziecko nie miało "modnego" imienia.. no ale jak widać spóźniłam się..

Dlatego nie warto zawsze patrzeć na otoczenie tylko wybierać wg swojego upodobania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 14:11

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Czyli po prostu przeciążyłaś się ostatnio, popękały jakieś drobne żyłki i stąd całe zamieszanie? o ja Cię... ale dobrze że się wyjaśniło, jutro pewnie USG potwierdzi dzisiejsze przypuszczenia i będziesz mogła jednak nie fiksować :)
    Jeśli w obrazie usg nie wyjdzie nic to tak będzie , a ja wierze w to ze to poprostu przez to ze się nasiąkała ostatnio i w ogóle ;))

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam ja dziś zabiegana pracuję potem poczta i spacer z synkiem.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, te Twoje też ekstra! Muszę się na nie przyczaic :) te kupiliśmy w empiku :)
    A te z dziećmi to szacun, takie przeswity bieli najgorsze. My mieliśmy problem z budynkami na dole minionkow, ale gora będzie gorsza :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, te moje są dostępne w prawie każdym markecie typu Tesco, Auchan, Carrefour...ja swoje akurat kupiłam w Biedronce połowę taniej niż są w wyżej wymienionych sklepach...

Dziś już włożyłam może 8 puzzli, a siedzę nad nimi od 12 może... Oczywiście z przerwami.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Magda, te moje są dostępne w prawie każdym markecie typu Tesco, Auchan, Carrefour...ja swoje akurat kupiłam w Biedronce połowę taniej niż są w wyżej wymienionych sklepach...

Dziś już włożyłam może 8 puzzli, a siedzę nad nimi od 12 może... Oczywiście z przerwami.
    Ja się nie dziwię, akurat takie puzzle to wbrew pozorom nie jest łatwa rzecz :) wszystko do siebie podobne :P muszę w takim razie polować w biedrze :) bo w Tesco były droższe niż w empiku :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast jeść obiad to znowu was nadrabiałam :) Produkujecie jak mnie nie ma :)
    U mnie cały dzień nadal ból jajników, a wczoraj jak wykorzystałam męża jeszcze dla lepszego efektu to masakra, tak mi się chce cały czas :D I głodna jestem ciągle, ledwo coś zjem. Więc na bank jakieś zawirowania hormonalne i owu będzie ;) Najdziwniejsze, że na dwa jajniki chyba, bo bolą oba na zmianę.
    Ja też lubię puzzle, ale nie mieliśmy ostatnio jakoś weny, żeby układać. Ostatni nasz wyczyn to niebo z konstelacjami nocą, świecące w ciemności :) Ale nie mam zdjęcia, żeby wam pokazać. Cudowne to było, ale układaliśmy bardzo długo.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie koniec roboty... tragiczny ten dzień był :( jeszcze musiałam w teren jechać z tym bolącym brzuchem :/ jestem głodna jak pies, dziś pierwszy dzień na diecie jestem i normalnie porażka tak mnie ssie w żołądku :( muszę wymyślić jak nie pożrec całej zawartości lodówki jaj wrócę do domu :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję tak masakrycznie zmęczona, że to niepojęte :(
    Sterta prasowania czeka, leży, to tak sobie myślę, że i ja poleżę :D Generalnie nie mam na nic siły. Chce mi się spać.
    Wyczyn na dziś to ugotowanie makaronu do sosu grzybowego. Braaaaaaaaawa! :P

• Andii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :)

patulka pewnie nie chcesz tyle czekać z wyborem imienia ale jak zobaczysz dzidzię to będziesz wiedziała, które imię pasuje :)

Podziwiam za puzzle, fajna sprawa :)
    MissKathy tylko i wyłącznie silna wola, nie znam innej rady :) Z reguły jak się jest bardzo głodnym to zjada się jednak mniej :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Ja się czuję tak masakrycznie zmęczona, że to niepojęte :(
    Sterta prasowania czeka, leży, to tak sobie myślę, że i ja poleżę :D Generalnie nie mam na nic siły. Chce mi się spać.
    Wyczyn na dziś to ugotowanie makaronu do sosu grzybowego. Braaaaaaaaawa! :P

Pewnie, że tak poleż i odpcznij, prasowanie nie ucieknie :)

Starania o drugie dziecko
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja zamiast jeść obiad to znowu was nadrabiałam :) Produkujecie jak mnie nie ma :)
    U mnie cały dzień nadal ból jajników, a wczoraj jak wykorzystałam męża jeszcze dla lepszego efektu to masakra, tak mi się chce cały czas :D I głodna jestem ciągle, ledwo coś zjem. Więc na bank jakieś zawirowania hormonalne i owu będzie ;) Najdziwniejsze, że na dwa jajniki chyba, bo bolą oba na zmianę.
    Ja też lubię puzzle, ale nie mieliśmy ostatnio jakoś weny, żeby układać. Ostatni nasz wyczyn to niebo z konstelacjami nocą, świecące w ciemności :) Ale nie mam zdjęcia, żeby wam pokazać. Cudowne to było, ale układaliśmy bardzo długo.

Tak trzymać, działacie i później chwalisz się efektami :* Jakieś objawy owu, śluz?
    Ja odkryłam, że mi na owulację wyskakiwały syfki na brodzie - po tej stronie, z której była owulacja :P
    A te puzzle musiały być piękne :) Chociaż ja nie mam cierpliwości do takich rzeczy.

• an1315 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Pewnie, że tak poleż i odpcznij, prasowanie nie ucieknie :)

Jak nie uciekło od miesiąca :D Czasem tylko wyjmuję z tej sterty coś co jest mi pilnie potrzebne i prasuję na szybko.
    Jutro idę na paznokcie, to może w środę ogarnę to prasowanie. Najwyżej mnie zagonicie :P

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Tak trzymać, działacie i później chwalisz się efektami :* Jakieś objawy owu, śluz?
    Ja odkryłam, że mi na owulację wyskakiwały syfki na brodzie - po tej stronie, z której była owulacja :P
    A te puzzle musiały być piękne :) Chociaż ja nie mam cierpliwości do takich rzeczy.
    Śluz jest, szyjka wysoko ale jeszcze zamknięta, do tego głód co chwila, smaki na słone i chętka na <3 <3 :) I dobry humor :) Więc mam nadzieję, że to to.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki padam nic mi się nie chce ale już prawie jestem spakowana na urlopik i teraz będzie można odpocząć

Andii lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka a u ciebie nadal cisza? :) Przeterminowany maluch :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Dziękuje dziewczyny :)

patulka pewnie nie chcesz tyle czekać z wyborem imienia ale jak zobaczysz dzidzię to będziesz wiedziała, które imię pasuje :)

Podziwiam za puzzle, fajna sprawa :)
    MissKathy tylko i wyłącznie silna wola, nie znam innej rady :) Z reguły jak się jest bardzo głodnym to zjada się jednak mniej :)
    Udalo się zjeść tylko obiad :) lodówka i jej zawartość ocalaly :D

Andii lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Witam sie z urlopu. Zakopane. Ale dalidmy dzisiaj czadu i jestem padnieta. Mam nadzieję że mój maluch dał dzisiaj rade bo az sie rozplakalam z tego wszystkiego. Terka trzymam kciuksy za Ciebie. Alex trzymam kciuki za udany cykl!

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex te gwiazdy musiały być pięęęękneee :) szkoda że nie masz zdjęcia :)
    Myśmy ostatnio układali tygrysa na śniegu-śnieg nas powalił :D

An-czasem właśnie ugotowanie makaronu to wyczyn, którego można sobie szczerze pogratulować bo innego dnia tego nie bedzie się w stanie zrobić. Doceniajmy małe rzeczy! :D :D ;D

Miss widzę u Ciebie też sukces :) skoro mówisz że się uchowała zawartość lodówki :)
    Silną wolę wzmacniaj powolnym jedzeniem :) jemy więcej bo jemy szybko, do mózgu nie zdąży dotrzeć że już porcja jest w żołądku, żeby włączył tryb:sytość.
    Powolne jedzenie sprawia że zanim skończymy, zaczynamy czuć powoli sytość :) polecam :D

‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ