SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Dziewczyny jestem po lekarzu ..
    dzisiaj mi sonda taka z kamerka sprawdza pęcherz moczowy , a w czwartek będę miała usg nerek , powiedział ze widzi w jednym miejscu nawet pokazał kilka odchnietych rzylek w tym pęcherzu i ta krew w moczu mogłabyc z tamtąd , a żyłki oeknkete przez hormony i szybko rozdania już macice , do tego trochę ostatnio pomeczylam się przy sprzątaniu tego remontu , powoddzia ze usg tez mi zrobi tak dla świetego spokoju żeby mieć pewność ..
    i tetaz niby mówił mi ze tak będzie i wiem ze tak ma być ale jednak nie swoją się czuje , mało komfortowo mówił ze muszę duo pic i będzie mnie dzisiaj poec przy siusiu i lekko plamić będę ...bo jednak wadę w przewód moczowy wkładał... a chyba nawet jeśli lekarz uspakaja jesZcze sYbciej ze tak bedZie to kobieta w ciąży i tak fiksuje ...

Czyli po prostu przeciążyłaś się ostatnio, popękały jakieś drobne żyłki i stąd całe zamieszanie? o ja Cię... ale dobrze że się wyjaśniło, jutro pewnie USG potwierdzi dzisiejsze przypuszczenia i będziesz mogła jednak nie fiksować :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Andii, wszystkiego najlepszego! Oby starania o drugą dzidzię szybko się zakończyły powodzeniem! :*
    Co do imienia to wiem że oba te imienia są "popularne' ostatnio... A zawsze chciałam by moje dziecko nie miało "modnego" imienia.. no ale jak widać spóźniłam się..

Dlatego nie warto zawsze patrzeć na otoczenie tylko wybierać wg swojego upodobania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 14:11

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Czyli po prostu przeciążyłaś się ostatnio, popękały jakieś drobne żyłki i stąd całe zamieszanie? o ja Cię... ale dobrze że się wyjaśniło, jutro pewnie USG potwierdzi dzisiejsze przypuszczenia i będziesz mogła jednak nie fiksować :)
    Jeśli w obrazie usg nie wyjdzie nic to tak będzie , a ja wierze w to ze to poprostu przez to ze się nasiąkała ostatnio i w ogóle ;))

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam ja dziś zabiegana pracuję potem poczta i spacer z synkiem.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, te Twoje też ekstra! Muszę się na nie przyczaic :) te kupiliśmy w empiku :)
    A te z dziećmi to szacun, takie przeswity bieli najgorsze. My mieliśmy problem z budynkami na dole minionkow, ale gora będzie gorsza :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, te moje są dostępne w prawie każdym markecie typu Tesco, Auchan, Carrefour...ja swoje akurat kupiłam w Biedronce połowę taniej niż są w wyżej wymienionych sklepach...

Dziś już włożyłam może 8 puzzli, a siedzę nad nimi od 12 może... Oczywiście z przerwami.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Magda, te moje są dostępne w prawie każdym markecie typu Tesco, Auchan, Carrefour...ja swoje akurat kupiłam w Biedronce połowę taniej niż są w wyżej wymienionych sklepach...

Dziś już włożyłam może 8 puzzli, a siedzę nad nimi od 12 może... Oczywiście z przerwami.
    Ja się nie dziwię, akurat takie puzzle to wbrew pozorom nie jest łatwa rzecz :) wszystko do siebie podobne :P muszę w takim razie polować w biedrze :) bo w Tesco były droższe niż w empiku :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast jeść obiad to znowu was nadrabiałam :) Produkujecie jak mnie nie ma :)
    U mnie cały dzień nadal ból jajników, a wczoraj jak wykorzystałam męża jeszcze dla lepszego efektu to masakra, tak mi się chce cały czas :D I głodna jestem ciągle, ledwo coś zjem. Więc na bank jakieś zawirowania hormonalne i owu będzie ;) Najdziwniejsze, że na dwa jajniki chyba, bo bolą oba na zmianę.
    Ja też lubię puzzle, ale nie mieliśmy ostatnio jakoś weny, żeby układać. Ostatni nasz wyczyn to niebo z konstelacjami nocą, świecące w ciemności :) Ale nie mam zdjęcia, żeby wam pokazać. Cudowne to było, ale układaliśmy bardzo długo.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie koniec roboty... tragiczny ten dzień był :( jeszcze musiałam w teren jechać z tym bolącym brzuchem :/ jestem głodna jak pies, dziś pierwszy dzień na diecie jestem i normalnie porażka tak mnie ssie w żołądku :( muszę wymyślić jak nie pożrec całej zawartości lodówki jaj wrócę do domu :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję tak masakrycznie zmęczona, że to niepojęte :(
    Sterta prasowania czeka, leży, to tak sobie myślę, że i ja poleżę :D Generalnie nie mam na nic siły. Chce mi się spać.
    Wyczyn na dziś to ugotowanie makaronu do sosu grzybowego. Braaaaaaaaawa! :P

• Andii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :)

patulka pewnie nie chcesz tyle czekać z wyborem imienia ale jak zobaczysz dzidzię to będziesz wiedziała, które imię pasuje :)

Podziwiam za puzzle, fajna sprawa :)
    MissKathy tylko i wyłącznie silna wola, nie znam innej rady :) Z reguły jak się jest bardzo głodnym to zjada się jednak mniej :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Ja się czuję tak masakrycznie zmęczona, że to niepojęte :(
    Sterta prasowania czeka, leży, to tak sobie myślę, że i ja poleżę :D Generalnie nie mam na nic siły. Chce mi się spać.
    Wyczyn na dziś to ugotowanie makaronu do sosu grzybowego. Braaaaaaaaawa! :P

Pewnie, że tak poleż i odpcznij, prasowanie nie ucieknie :)

Starania o drugie dziecko
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja zamiast jeść obiad to znowu was nadrabiałam :) Produkujecie jak mnie nie ma :)
    U mnie cały dzień nadal ból jajników, a wczoraj jak wykorzystałam męża jeszcze dla lepszego efektu to masakra, tak mi się chce cały czas :D I głodna jestem ciągle, ledwo coś zjem. Więc na bank jakieś zawirowania hormonalne i owu będzie ;) Najdziwniejsze, że na dwa jajniki chyba, bo bolą oba na zmianę.
    Ja też lubię puzzle, ale nie mieliśmy ostatnio jakoś weny, żeby układać. Ostatni nasz wyczyn to niebo z konstelacjami nocą, świecące w ciemności :) Ale nie mam zdjęcia, żeby wam pokazać. Cudowne to było, ale układaliśmy bardzo długo.

Tak trzymać, działacie i później chwalisz się efektami :* Jakieś objawy owu, śluz?
    Ja odkryłam, że mi na owulację wyskakiwały syfki na brodzie - po tej stronie, z której była owulacja :P
    A te puzzle musiały być piękne :) Chociaż ja nie mam cierpliwości do takich rzeczy.

• an1315 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Pewnie, że tak poleż i odpcznij, prasowanie nie ucieknie :)

Jak nie uciekło od miesiąca :D Czasem tylko wyjmuję z tej sterty coś co jest mi pilnie potrzebne i prasuję na szybko.
    Jutro idę na paznokcie, to może w środę ogarnę to prasowanie. Najwyżej mnie zagonicie :P

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Tak trzymać, działacie i później chwalisz się efektami :* Jakieś objawy owu, śluz?
    Ja odkryłam, że mi na owulację wyskakiwały syfki na brodzie - po tej stronie, z której była owulacja :P
    A te puzzle musiały być piękne :) Chociaż ja nie mam cierpliwości do takich rzeczy.
    Śluz jest, szyjka wysoko ale jeszcze zamknięta, do tego głód co chwila, smaki na słone i chętka na <3 <3 :) I dobry humor :) Więc mam nadzieję, że to to.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki padam nic mi się nie chce ale już prawie jestem spakowana na urlopik i teraz będzie można odpocząć

Andii lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka a u ciebie nadal cisza? :) Przeterminowany maluch :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Dziękuje dziewczyny :)

patulka pewnie nie chcesz tyle czekać z wyborem imienia ale jak zobaczysz dzidzię to będziesz wiedziała, które imię pasuje :)

Podziwiam za puzzle, fajna sprawa :)
    MissKathy tylko i wyłącznie silna wola, nie znam innej rady :) Z reguły jak się jest bardzo głodnym to zjada się jednak mniej :)
    Udalo się zjeść tylko obiad :) lodówka i jej zawartość ocalaly :D

Andii lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Witam sie z urlopu. Zakopane. Ale dalidmy dzisiaj czadu i jestem padnieta. Mam nadzieję że mój maluch dał dzisiaj rade bo az sie rozplakalam z tego wszystkiego. Terka trzymam kciuksy za Ciebie. Alex trzymam kciuki za udany cykl!

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex te gwiazdy musiały być pięęęękneee :) szkoda że nie masz zdjęcia :)
    Myśmy ostatnio układali tygrysa na śniegu-śnieg nas powalił :D

An-czasem właśnie ugotowanie makaronu to wyczyn, którego można sobie szczerze pogratulować bo innego dnia tego nie bedzie się w stanie zrobić. Doceniajmy małe rzeczy! :D :D ;D

Miss widzę u Ciebie też sukces :) skoro mówisz że się uchowała zawartość lodówki :)
    Silną wolę wzmacniaj powolnym jedzeniem :) jemy więcej bo jemy szybko, do mózgu nie zdąży dotrzeć że już porcja jest w żołądku, żeby włączył tryb:sytość.
    Powolne jedzenie sprawia że zanim skończymy, zaczynamy czuć powoli sytość :) polecam :D

‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ