SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Właśnie wiele dziewczyn mówi że lepiej na dole a ja uparta nie mogę się przełamać aby spróbować.

Też miałam opory z początku :D
    Żeby było śmiesznie trochę ze względu na męża co śpi obok, jakoś tak dziwnie się czułam :D a potem już ogarnełam raz drugi, męża to nie ruszało i tak zostało :)
    Jak będę wracać do pomiarów to też tam i już bez oporów :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hymm trzeba rozważyć próbę pomiaru na dole jeśli przyjdzie kolejny cykl chociaż mam cicha nadzieję że jednak nie

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Andii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę mieć zaburzoną temperaturę bo rzadko kiedy śpie całą noc bez wstawania, z reguły to córce chce się siku i ide z nią do toalety, to przebudze się w nocy, zobacze ze jest odkryta i ją przykrywam itp. Rano też nie jest łatwo mierzyć jak córka z reguły już przebudzona. Ale staram się minimum 3godziny mieć stałego snu i rano od razu mierzę.

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Też miałam opory z początku :D
    Żeby było śmiesznie trochę ze względu na męża co śpi obok, jakoś tak dziwnie się czułam :D a potem już ogarnełam raz drugi, męża to nie ruszało i tak zostało :)
    Jak będę wracać do pomiarów to też tam i już bez oporów :)

Haha no własnie mam te same opory :D Jakos tak dziwnie i głupio

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Haha no własnie mam te same opory :D Jakos tak dziwnie i głupio

Ja przekonałam się na sobie że mąż wcale się tym nie interesował :D u Ciebie pewnie będzie podobnie, a to nasze wyobrażenie o drugiej osobie ;P
    A nie przepraszam, interesował się... wynikiem pomiaru :D

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii i już masz wyjaśnione wahania, w ustach najlepiej jest gdy tylko się przebudzenie, zakaz mówienia najlepiej nie ziewać bo też wtedy tempka może się wahać, no i oczywiście pilnować czasu ja mierze 8 minut

21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Andii i już masz wyjaśnione wahania, w ustach najlepiej jest gdy tylko się przebudzenie, zakaz mówienia najlepiej nie ziewać bo też wtedy tempka może się wahać, no i oczywiście pilnować czasu ja mierze 8 minut

Jak Ty to robisz? :D
    Ja bym się udusiła oddychając tylko przez nos ( i to też nie za mocno bo też potrafi zaburzyć) :D

• Patulka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja próbowałam mierzyć temperaturę ,jednak kompletnie mi to nie wychodziło... Praca na 3 zmiany i wyniki różne bo mierzyłam zazwyczaj po drzewkach jak byłam po nockach... A cykl który był tym szczęśliwym to chyba w ogóle nie mierzyłam temperatury... Ba! Mojemu K do dziś powtarzam że ja nie wiem jak to się stało że udało nam się :D bo był to czas kiedy miałam na niego focha i ciężko było z <3.. a w dzień co niby miała być owulka to się jeszcze upilam 3 piwami smakowymi (tak, mi niewiele do szczęścia potrzeba :D) i nie pamiętam by coś wtedy było...
    Więc dziewczyny, moja rada jest taka by nie stresować się, wziąć kilka łyków alkoholu i do dzieła :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja akurat nie mam z tym problemu, w latach szkolnych biegalam a wiadomo oddech jest wtedy ważny.

21 wrzesień 2019
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam się jeszcze Wam pożalić...mój K coraz bardziej zaczyna mi wybrzydzac z imieniem dla małej... Teraz chodzi i mówi wszystkim ze będzie Nadia... A mnie imię może się podoba, ale jakoś nie przekonuje mnie.. jakoś upatrzylam sobie Antosie i tak mi spasowało... A zeby wszystkim pokazać że są "gorsze" imiona które mogą być to czasami podaje jakieś zmyślone typy... Ostatnio gdzieś trafiłam na imię Zoja... Ale czuję że dziecko będzie mieć potem więcej 'problemow' w szkole z tym imieniem niż z Antosia

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    A chciałam się jeszcze Wam pożalić...mój K coraz bardziej zaczyna mi wybrzydzac z imieniem dla małej... Teraz chodzi i mówi wszystkim ze będzie Nadia... A mnie imię może się podoba, ale jakoś nie przekonuje mnie.. jakoś upatrzylam sobie Antosie i tak mi spasowało... A zeby wszystkim pokazać że są "gorsze" imiona które mogą być to czasami podaje jakieś zmyślone typy... Ostatnio gdzieś trafiłam na imię Zoja... Ale czuję że dziecko będzie mieć potem więcej 'problemow' w szkole z tym imieniem niż z Antosia
    To z nim pogadaj, tak chyba będzie najlepiej. Musicie dojść do jakiegoś konsensusu..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:

Wiesz co i tak i nie.
    Teraz dużo imion to albo takie wymyślne (Zoja, Mia itp) albo te starsze (Antosia, Zosia itp)
    także żadne z nich za kilka lat nie bedzie miało przekichane bo będzie ich więcej :)

• terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Terka ja akurat nie mam z tym problemu, w latach szkolnych biegalam a wiadomo oddech jest wtedy ważny.

Ja w czasach szkolnych też dużo biegałam (sprintem-moja ulubiona działka to 100m :) nigdy nie lubiłam długich dystansów gdzie trzeba zachowywać kondycje na dłużej :P )
    ale potem zaczęły się problemy z zatokami i lipa :P
    Bo najgorszy zawsze jest poranek, a pomiar właśnie wtedy :D

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka dużo dziewczyn mówi że zaszło po alko, gdyż wtedy człowiek jest jakiś rozluźniony i łatwiej zachodzi.
    Rzecz jasna że piwko dla relaksu a nie zgon :D

21 wrzesień 2019
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    To z nim pogadaj, tak chyba będzie najlepiej. Musicie dojść do jakiegoś konsensusu..
    Ciężko idzie nam ta rozmowa.. bo on swoje, a ja swoje... Tylko że tutaj on ma poparcie moich rodziców... A kłótnia będzie taka poważną już pewnie w urzędzie, gdzie napewno będę obstawiać przy swoim...

Terka, no właśnie nie wiem... Niby mam jeszcze czas... Jakieś 100dni na podjęcie decyzji, ale jak zawsze twierdziłam że nie umiałabym nadać imienia synowi, tak teraz stwierdzam że była by to łatwiejsza decyzja :D... Mąż mojej koleżanki jak szedł rejestrować ich córkę, bo dał jej Nikola, chociaż matka dziewczynki chciała Maja.. także dobrze że mój sam nie pójdzie rejestrować naszej córki bo bym chyba go zatłukła :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Patulka dużo dziewczyn mówi że zaszło po alko, gdyż wtedy człowiek jest jakiś rozluźniony i łatwiej zachodzi.
    Rzecz jasna że piwko dla relaksu a nie zgon :D
    U mnie jak wypiłam coś co ma w sobie alkohol to był cud... Bo normalnie idąc na jakieś imprezy, czy wesela to nie pilam go, bo mi nie smakowal... Musiałam mieć dzien by się napić.. a akurat miałam wyrozumiałych znajomych wiec nie namawiali mnie jak raz powiedziałam "nie to nie'... A w ten dziennik mnie wkurzył, i ja żeby go wkurzyć bardziej to po prostu wypiłam te piwa... (Bo my ogólnie oboje nie za bardzo pijemy alkohol)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja w czasach szkolnych też dużo biegałam (sprintem-moja ulubiona działka to 100m :) nigdy nie lubiłam długich dystansów gdzie trzeba zachowywać kondycje na dłużej :P )
    ale potem zaczęły się problemy z zatokami i lipa :P
    Bo najgorszy zawsze jest poranek, a pomiar właśnie wtedy :D

Ja z zatoki nie mam problemów, a ja znów lubiłam dystans 800-1500 jeśli chodzi o zawody. Ale niestety jak trochę przesadze z bieganiem to boli mnie noga w pszczeli i tak zakończyłem intensywne treningi ewentualnie czasami z pieskiem

21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Ja z zatoki nie mam problemów, a ja znów lubiłam dystans 800-1500 jeśli chodzi o zawody. Ale niestety jak trochę przesadze z bieganiem to boli mnie noga w pszczeli i tak zakończyłem intensywne treningi ewentualnie czasami z pieskiem

Moje znienawidzone dystanse hehe ;D no każdy lubi co innego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 12:13

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za alko tez nie przepadam jedyne co wchodzi w grę to jakieś smakowe ale i tak jedno piwo mogę pić cały wieczór i dobre słodkie winko a rąk to blee

21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Ciężko idzie nam ta rozmowa.. bo on swoje, a ja swoje... Tylko że tutaj on ma poparcie moich rodziców... A kłótnia będzie taka poważną już pewnie w urzędzie, gdzie napewno będę obstawiać przy swoim...

Terka, no właśnie nie wiem... Niby mam jeszcze czas... Jakieś 100dni na podjęcie decyzji, ale jak zawsze twierdziłam że nie umiałabym nadać imienia synowi, tak teraz stwierdzam że była by to łatwiejsza decyzja :D... Mąż mojej koleżanki jak szedł rejestrować ich córkę, bo dał jej Nikola, chociaż matka dziewczynki chciała Maja.. także dobrze że mój sam nie pójdzie rejestrować naszej córki bo bym chyba go zatłukła :D

Kochana luziol. W urzędzie do chyba 6 miesięcy można zmienić imię jak się mąż "pomyli" ;D także ten nie trzeba tłuc tylko iść i zmienić i oznajmić że już się tak nie nazywa :D

Mysmy też mięli batalię o imiona chłopaka. A akurat chłopak nam się trafił :)
    Więc proponuję zrobić coś takiego-dać chłopu kartkę, sobie wziąć drugą i powiedzieć że piszecie wszzystkie imiona które wam się podobają na tyle że dalibyście tak na imię dziecku (czasem są ładne, mogą się podobać ale swojego dziecka by się tak nie nazwało :P ). Ale nie że jedno-po kilka każda osoba. I potem zobaczyć czy chociaż jedno macie wspólne :) i potem o tym porozmawiać :)

‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ