SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, nie obraz się, ale czasem ciężko zrozumieć co piszesz - spróbuj sama przeczytać swoje posty :)
    Progesteron moim zdaniem warto zbadać zawsze bo daje info czy była owulacja, czy jeszcze nie.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Pola, nie obraz się, ale czasem ciężko zrozumieć co piszesz - spróbuj sama przeczytać swoje posty :)
    Progesteron moim zdaniem warto zbadać zawsze bo daje info czy była owulacja, czy jeszcze nie.

Tylko że zerknij u Poli na wykres :) i odpowiedz czy Ty byś robiła czy poczekała :)
    W sumie to 19dc... :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tylko że zerknij u Poli na wykres :) i odpowiedz czy Ty byś robiła czy poczekała :)
    W sumie to 19dc... :)
    Tylko że Pola mierzy temperature termometrem z 1 miejscem po przecinku, moim zdaniem wyniki mogą być niewiarygodne..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Tylko że Pola mierzy temperature termometrem z 1 miejscem po przecinku, moim zdaniem wyniki mogą być niewiarygodne..

Wiadomo że tak, ale jakiś ogólny zarys jest :)
    DLatego mówię że już nie wiem co doradzić :)
    Ale 19 dc w sumie to wcześnie na takie badania... no nie wiem zgłupiałam no :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 09:32

• Andii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Dziewczyny do mnie brat zadzwonił dziewczyna rok starsza od nas urodzila dzisiaj dziecko w 5 miesiącu po godzinie zmarło..przyczyna nie jest jeszcze znana..tez dlugo starali sie o dziecko. Nie mogę dojść do siebie i nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje.

O MATKO :( :( :(

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Haha, a dziś już kilka razy kopniaki poczułam :) a mój M drugi raz, tak się z tego cieszył że też poczuł :)
    Mam nadzieję że nie jesteście zle że ja Wam tak ciagle o tym kopaniu, jak mam przestać to piszcie wprost. Po prostu nie mam z kim się dzielić radością :)

Dziel się z nami radością :) Ja z chęcią poczytam

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ten świat jest cholernie niesprawiedliwy, dlatego tak się dzieje... :/ Ten kto bardzo chce to ma trudności, a jedna z drugą patoluska raz się puści i ma zdrowe dziecko...

Ja też nie wiem, co mi się dzieje dzisiaj od rana. Rumieńce mam cały czas, twarz mi płonie, a temperatura teraz 36,15. Byliśmy na kawie u ciotki, zaraz jemy obiad i jedziemy do Opola. Dzisiaj szybciej do łóżka chyba i trzeba się przygotować na jutrzejszą batalię w pracy.

Ja czuję taką niesprawiedliwość, w wieku 19lat zaszłam w ciąże to była dla mnie wielka tragedia i dramat, oczywiście po pierwszym usg zakochałam sie i ta miłość do córki pozostanie do końca życia ale to nie był dobry czas ani moment na dziecko a teraz kiedy jestem gotowa i pragnę maleństwa to nie mogę zajść w ciąże, czasem mam wrażenie, że los kpi ze mnie, robi wszystko na przekór mnie.

• Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Nie obrażam się już pisałam że mój telefon zmienia słowa itd przepraszał staram się edytować poprawiać niestety mój telefon szwankuje a innego nie mam

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki U mnie też był dziś problem z pobudka, ale udało się jeszcze tylko dziś i jutro i upragniony urlopik :)
    Jutro lecę zbadać proga, prolaktyne i zrobię jeszcze pakiet tarczycy jak już będę się kłóc to żeby nie na darmo.
    Dziś tempka 36,88 więc wczorajszą to zaburzenia, ech czemu jeszcze tyle czekania i niepewności

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ciężko powiedzieć co tam jest i sie dzieje u Ciebie...
    Nie wiem co Ci doradzić z tym progesteronem ;) moze zobaczmy jutro co będzie, jak temperatura ;)
    No to czekamy na jutro

• Andii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak już piszecie o temperaturach to powiedzcie czy to normalne że ja mam tak różne temperatury, skoki i spadki. Mierzę w ustach

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88352229ab5f.jpg

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola 29 wrote:
    Nie obrażam się już pisałam że mój telefon zmienia słowa itd przepraszał staram się edytować poprawiać niestety mój telefon szwankuje a innego nie mam
    Może łatwiej nam będzie jak spróbujesz używać przecinkow i kropek :P i to pisze tak z przymrużeniem oka, nie denerwuj się :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Dziewczyny jak już piszecie o temperaturach to powiedzcie czy to normalne że ja mam tak różne temperatury, skoki i spadki. Mierzę w ustach

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88352229ab5f.jpg

Te dni 1-8 to dni cyklu tak?

• Andii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Te dni 1-8 to dni cyklu tak?
    Tak

• terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Tak

No to na początku cyklu tak się zdarza :) nie będzie równej linii :)

Andii lubi tę wiadomość

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi ja też mierze w ustach, i jeśli mam jakieś skoki to najczęściej albo źle zmierze bo po prostu przysne i źle to zrobię albo pobudka e nocy, krótki sen itp

21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Andi ja też mierze w ustach, i jeśli mam jakieś skoki to najczęściej albo źle zmierze bo po prostu przysne i źle to zrobię albo pobudka e nocy, krótki sen itp

Niestety, mierzenie w ustach jest o tyle mniej wiarygodne i niedokładne że wiele rzeczy może zaburzyć...
    Przekonałam się sama po sobie dlatego potem zmieniłam miejsce pomiaru i od razu było widać różnicę w dokładności i klarowności wykresu :)

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety jakoś nie mogę się przekonać do pomiarów na dole. Ale jestem świadoma tego że tempka może być zaburzenia i jak coś mi się nie podoba to biorę ja z przymrużeniem oka

21 wrzesień 2019
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja mierzyłam w pochwie i wykresy były piękne.
    No ten ostatni był piękny wiadomo dlaczego, ale poprzedni też nie miał wielkich wahań.

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiele dziewczyn mówi że lepiej na dole a ja uparta nie mogę się przełamać aby spróbować.

21 wrzesień 2019
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ