Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana ostatnio właśnie zakupywalamPatulka wrote:Dzień dobry

Dziś zapowiada się kolejny upalny dzień...
No nic trzeba przeżyć do zimy, może będzie wtedy lepiej 
Tak, narazie nic się nie dzieje. Pani doktor twierdzi że ciąża jest książkowa, a ja jej ufam to narazie niczym się nie martwię..
pytałam też na wizycie w którym szpitalu rodzić, to w sumie nie podała konkretnej odpowiedzi, bo jak to zostało potem stwierdzone, jednemu spasuje a drugiemu nie dany szpital... A że obecnie ciąża wzorowa to nie muszę szukać szpitala o najwyższym stopniu referencyjnosci, a takowe są dwa w Krakowie
no nic, muszę dobrze przemyśleć bo czas najwyższy powoli kompletować wyprawkę do szpitala 
Terka, no wiem że się nią da
ale wiem że są dzieci które od początku też nie ciągną do cyca.. że mają zaburzony odruch ssania.. ale Andrzejek pewnie po tacie taki 'zachlanny' na cyca 
Magda, ja chyba w ten weekend będę zamawiać komodę na allegro z przewijakiem, dla małej
chociaż wciąż trwają debaty z moim K na ten temat. Bo on upatrzył sobie na allegro zestaw lozeczko z komoda i innymi dupererami, a ja bym chciała kupić osobno wszystko bo teoretycznie wyjdzie to troszkę taniej, a część rzeczy jak lozeczko i materac mogę kupić w smyku 
I tutaj mam pytanie do was, jaki najlepiej kupić materacyka do łóżeczka? Chodzi mi o to z czego powinien być wykonany najlepiej? Bo już sama zgłupiałam czytając opinie
I polecona mo zwykły najzwyklejszy żadna gryka kokos czy nie wiadomo co bo tam robaki się zalegają , nie wierzysz poczytaj i pooglądaj w necie .. nawet żadnej domieszki tego świństwa nie bierz ... ja kupiłam piankowy , jest hipoalergiczny , twardy Tz mówią ze 5% odkrztwcenia ro fizjologiczne jest , ma tez jakieś właściwości rehabilitacyjne czy coś takiego tam .. podejrzewam ze to właśnie chodzi o to ze miękki nie jest .. dwustronny 10 mm grubości nie kupuj 7 .. ja zamówiłam na Allegro z pokrowcem ściąganym do orania , i razem z kurierem zapłaciłam coś 70 zł ... bo materace same są w cenie od 50 w górę
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
NATi ten brzuszek na poczadku to raczej nie ma nic związanego z dIdziem bo dzidziol malutki ;p a bardziej hormony , zmiany jakie w Twoim organizmie występuje inne trawienie , woda gazu itd ;p ale uwierz mi ze to normalne ;p j rano wstawałam z płaskim bruchem a wieczorem miałam brzuch jak tetaznati1992 wrote:A co do brzucha to od wczoraj zaczęłam sobie robić na pamiątkę zdjęcia tydzień po tygodniu bo zaczął się u mnie powoli pojawiać chociaż teoretycznie to jeszcze za wcześnie...
https://zapodaj.net/04679da4e3eab.jpg.html
a 7 miesiąc zaczynać będę ;p prawda jest taka ze ten brzuszek co teraz masz nie będzie ciagle rósł w pewnym momencie odczujesz jakby się nic nie zmieniało bo dzidzia bedIe na tyle rosnąć do wielkości tego brzucha dopiero później znów zacznie rosnąć ;p ja do 20 tc nie miałam dużego brzucha No na wieczór zawsze właśnie mi wywalało ale to mówię dlaczego tak jest i po 22 zaczęło się coś zmieniać a tetaz
z dnia na dzień większy
byłam wczoraj w sklepie chciałam spodenki sobie kupić jakieś bo u mnie Afryką od 3 miesięcy i nie zapowiada się zmian ( swoją droga mam nadzieje ze jak do pl pojadę za 2,5 tyg to trochę chłodniej bedZie
) No i jak zawsze rozmiar xxs xs
tak wzięłam sobie spodenki S i m do przymierzalni
S w dupie nogach wszytsko elegancko ale w brzuszku ciśnie
myśle sobie m będzie eleganckie ale m już w dupie za duże i co i w brzuchu na styk No ja nie wiem w czym tu chodzić już
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Co do siusiu to wiecie co w pierwszym stryjestrze oczywiście wstawałam i chodziłam co chwile
ale teraz to jest tragedia
ja nie mogę tak naprawdę nigdzie wyjść nie pomyśleć o tym czy będę miała gdzie iść do wc
wczoraj byłam na rzęsach przed poszłam w domu zaraz jak mi skończyła poszłam u niej w salonie pomyślałam sobie jestem w centrum wejdę do sklepów jakiś właśnie za spodenkami
poszłam do pierwszego i już koniec znów siku ... a tu do domu na piechotę trzeba iść co prawda nie dużo bo z 20 25 min piechotką ale skwar straszny 32 stopnie o 11.. a tu tu aż ciarki w pewnym momencie miałam tak mi się siusiu chciało
jak gdzieś cis załatwić jedziemy i mój mąż mówi to może przy okazji to jeszcze zrobimy to tez odrazu panika w oczach bo zaraz siusiu mi się będzie chcieć
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
MałaMi mam to samo, ucisk na pęcherz jest ogromny.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Patulka wrote:Magda, w łazience nie mam jak, bo pralkę mam pod skośnym sufitem... A też długo zastanawiałam się nad przewijakiem i jak jest w zestawie to jest
... Najwyżej będzie ozdobą
Przez pierwsze miesiące przewijałam tylko na przewijaku
Mi sie bardzo przydał
Starania o drugie dziecko -
alex0806 wrote:Hej dziewczyny. A ja dzisiaj odpuściłam testowanie. Zobacze co mi lekarz powie i najwyzej na bete pojde. Nie podoba mi sie ta temperatura ale pewnie przez to że ciągle o 4 wstaje przez te fale gorąca i dodaję, a później cuda wychodzą. Tak jakby w miejscu stała +/- 2 kreski w tą czy w tamtą. A wieczorem ponad 37.
Dzisiaj po pracy przyjeżdżam szybko do domu się wykąpać i do lekarza na 17. Już się boję.
Ja mierzyłam tylko do kilku dni po owulce temperaturę
Dzisiaj pojawiło sie napięcie przed miesiączkowe czyli zaczyna boleć jedna pierś, prawa. Śmiesznie, bo tylko jedna, prawa haha
Nawet nie wiem czy jest sens testować w piątek ale z drugiej strony chyba lepiej zrobić dla świętego spokoju test i na weselu ewentualnie się napić.
Starania o drugie dziecko -
Ja mam nadzieję, że w 2 trymestrze wróci mi apetyt bo teraz jem wszystko na przymus. Chciałabym jak kiedyś mieć na wszystko ochotę, iść do jakiejś restauracji i nie móc się zdecydować co chcę bo zjadłabym wszystko...patrzę na menu i biorę z listy to na co mam najmniejszy odruch wymiotny
[/url]
[/url] -
Wielkiego parcia na pęcherz nie mam.. ale dla zdrowia jeśli toaleta jest w miarę czysta wiejscu publicznym to skorzystam.. jeśli mnie odrzuca to szukam dalej

Kiedyś tak miałam że jak byłam w okolicy McDonald's to obowiązkowo musiałam coś zjeść... Albo cheeseburgera albo mcflurry... Teraz to mój idzie i sobie zamawia a ja co najwyżej tylko napije się fanty... Bardziej wolę obecnie z KFC longera
ewentualnie zjem pizzę, ale najprostsza i najmniej tłusta... A ja jesteśmy w jakieś normalnej restauracji to w menu zawsze szukam klusek śląskich, mogłabym je jeść i jeść z sosem
-
Powiem wam ze ja to kiedyś mogłam mcflary z mc Donald jeść codziennie
prawda taka ze 366dni w roku jem lody nawet po kilka uwielbiam
Tz uwielbiałam
teraz jak gdzieś po drodze się zatrzymamy na Macu bo mąż tam chce jakaś bułkę ..to ja żądło koedy biorę mcflary ... lody tez rzadziej jem ... Pozatym nie mam właśnie ochoty na bardzo dużo rzeczy a kiedyś miałam na wszytko
tylko w moim przypadku to tez upały pewnie swoje robią ... ze nie chce się jeść nadrabiam owocami jogurtami takimi rzeczami
No i oczywiście zmuszam się do treściwego posiłku tez
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Nati to polecam piosenki disneyowe w wykonaniu Accantusa

Ja jeszcze 2 h w pracy, jadę do domu szybko się wykąpać, biorę wyniki i na 17 do lekarza. Okresu nie ma, a dzisiaj termin. Brzuch kłuje od czasu do czasu po prawej stronie. Ciekawe co mi lekarz na to powie... pewnie na betę wysleLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ile trwa u Ciebie druga polowa cyklu? Dopiero co miałaś 9dpoalex0806 wrote:Nati to polecam piosenki disneyowe w wykonaniu Accantusa

Ja jeszcze 2 h w pracy, jadę do domu szybko się wykąpać, biorę wyniki i na 17 do lekarza. Okresu nie ma, a dzisiaj termin. Brzuch kłuje od czasu do czasu po prawej stronie. Ciekawe co mi lekarz na to powie... pewnie na betę wysle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 14:04
Starania o drugie dziecko
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH