SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) życzę, aby Wam dzień w pracy szybko zleciał :-)

Alegzi decyzja należy do Ciebie, co z wyjazdem. Ale jak się dobrze czujesz to ok. Pamiętaj tylko, aby się nie przemęczać :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, wiem, wiem. Po pracy zawsze sobie robię 1h drzemke, nie myje podłóg itp. Sam maz tak zdecydował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 08:28

Mari92 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi kurczę nie wiem co Ci doradzić. Ja bym chyba też nie ryzykowała jechać taki kawal drogi bo o ile dobrze pamiętam chcecie jechać od siebie z Pomorza do Zakopanego? W szczególności ze to jednak inne ciśnienie jest, spora zmiana... Ale to ja mowie to co ja myślę oczywiście :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi zrobisz co uważasz za słuszne.☺ a ja zjadlam banana pije herbate i nic mi się juz nie chce... Jak dobrze ze juz prawie 10.00 a do tego piątek! Dzisiaj robie naleśniki bo wieczorem jade do chrzesniaka.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, każda opinia jest dla mnie na wagę złota :) Rozchodzi się też o to, że ten wyjazd to prezent dla mojej mamy. I oprócz nas ma jechać moja sis i brat. Naszym samochodem. Także nie wiem jak miałabym im teraz powiedzieć, że nici z wyjazdu. Mama to się tak na niego cieszy, że chyba serce mi pęknie jak zobaczę jej minę kiedy mówię, że nie jedziemy.

1cs z CLO

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po prostu musisz na siebie uważać. Ja jestem po stracie i moja dr powiedziala do mnie -to nie jest tak że ma pani nie żyć w ciąży niech pani jedzie i odpoczywa ale po zbytnich wysokosciach nie lata i prosze duzo odpoczywac i leżeć. I że kobieta w ciąży specyficznie sie męczy i to prawda bo dla mnie to bylo inne meczenie niz przedtem. Dała mi też takie globulki na infekcje jesli by się cos przypaletalo i dodatkowo do tych wszystkich leków zalecila na wszelki wypadek duphaston na czas wyjazdu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 09:46

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Terka, dzięki za wyjaśnienie. Tylko mnie zastanawia czemu każą brać kaftaniki, dużo koleżanek mówi że są niepraktyczne..

Alex, placki wyglądają super, może skuszę się i zrobię w przyszłym tygodniu :) a co do Twojej pracy to moim zdaniem inspekcja by się przydała, przecież pracodawca musi zapewnić pracownikowi wodę!!!!

Alegzi, super, że skonsultowalas się z kimś :) ja bym zbytnio po górach nie chodziła, raczej w dolinach została :) najwyżej jak nie chcesz mówić o ciąży to zwal na coś innego i odpoczywaj dużo :)

Ja wczoraj wieczorem trochę się zmartwilam, równocześnie z 2 sutkow wycieklo mi coś, dwie małe kropelki, klejące. Wzięłam na wacik kosmetyczny to pod światłem wydawało się to żółte. Niewiele tego, ale dziś rano znowu po kropelce. Myślicie, że to coś złego? Zauwazalam wcześniej na staniku jakieś ślady, ale to nie bylo z sutkow tylko z tych gruczołów dokoła nich (wtedy pytałam położna o to).

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wydaje mi sie ze to chyba normalne ze juz cos wycieka z sutkow. Moze tak piersi się przygotowują?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mi tez wycieka ;) jak ściągam stanik to na biało u mnie wyglądam, myśle ze to siara jednak piersi przyhodyowuja się do produkcji mleka ;) często już w 4 miesiącu! Chodz ja u siebie zauważyłam dopiero właśnie gdzieś Hmm 23 jakoś ;)
    Noo doszłam do wniosku ze pojadę we wtorek jesZcE położna mam , a 11 do polski bedIemy jechać co prawda autem 1500 km drogi nas ceka ale mamy duże wygodne w combi autko jest klimatyzacja i wszytko także na wygodę nigdy nie nazekam , tylko ttzeba bedIe się częściej zatrzymywać , No lecieć samolotem to bym się chyba nardiej bała niż jazdy autem ;D Pozatym mamy dwa yorki a linie z nl do pl nie pozwalają na przewóz psów , i tego akurat jakoś się nie boje bo w Polsce pójdę sobie do swojej ginekolog ona tez zbada , w razie czego jestem w dobrych tam rękach w końcu jadę do rodzinnego miasta wiec nie wiem czy nie będę się tam bezpieczniej niż tu czuć ;D jedyne co to zrezygnowałam z Hiszpanii we wrześniu .. jednak w 34
    Tyg lecieć tam .. to się boje zwłaszcza gdyby coś to nie wiem co i jak tam i w ogóle

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Alegzi, prawda jest taka że w łóżku też może coś złego Ci się stać... Ale trzymam mocno kciuki za to by wszystko się dobrze ułożyło :)

Magda, kaftaniki najczęściej ubiera się pod te śpiochy na ramiączkach (w zimie bądź jak jest chłodno) albo do pół śpiochów ( czyli tych spodenek) :)

Terka, nieważne ile ma lat, tylko na ile się czuje :D mój obecny partner jest że stycznia 90. Poprzedni był z czerwca 85 i powiem.ze nigdy więcej takuego starszego. Chłop tak potrafił zryc mi psychikę ze masakra... 7 lat różnicy to jednak dużo... Chociaż w jego przypadku to on nie chciał ani dzieci, ani ślubu. Więc nie żałuję "wymiany" na młodszy (i o niebo lepszy) model :D tutaj czuje się kochana i nie traktowana przedmiotowo...

alegzi lubi tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka i to jest najważniejsze ze jest Wam po prostu ze sobą najlepiej. Ja mojego męża też bym nie zamieniła jest najlepszym człowiekiem pod słońcem.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram. Wody dzisiaj też nie dała a w sali 35 stopni. Tylko się szmaciara w NTO wylaszczyła i udaje że w tym żłobie tak super ekstra. Możecie sobie zobaczyć artykuł jak oczy ludziom mydli...
    My sobie poszłyśmy po lody i od razu lepiej. Jeszcze 3.5 h i do domku ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, nie macie wody? W taki upał? Ludzie zloci

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same przynosimy sobie to mamy. Ale szefowa nigdy nie kupi. A dla zasady chociaż powinna.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramat inspekcja pracy miała by tam co robić..

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex tak to jest niestety. My na kuchni nieraz miałyśmy taki upał i wody nam nie dali, a do tego mówili, że w kranie leci jak chcemy. Więc Cię rozumiem. A tych, którzy parę groszy na wodę żałują to nie rozumiem wcale

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jak dziecko będzie ze szpitala wychodzić to co ja mam mu założyć?

Mój jest ze stycznia 91 :) różnica idealna. I zgadzam się z Patulka, jak miałam 18 lat miałam faceta 6 lat starszego i mi też ryl psychikę. Dobrze ze się uwolnilam :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnica wieku nie jest istotna tylko to jak człowiek się dogaduje z drugą połówką :) Ja zawsze marzyłam o różnicy wiekowej rok i tak też się stało :) I to można powiedzieć równy rok bo mój mąż sierpień 91 a ja sierpień 92 :D
    Miło byłoby zajść w ciąże właśnie teraz w sierpniu :D To byłby najlepszy prezent dla nas obojgu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 13:36

alegzi, MissKathy92 lubią tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda prawdopodobnie polecają kaftanik za fakt, że nie trzeba przez główkę przeciskać tylko jest rozpinany od góry do dołu :) Dla młodych początkujących mam jest to wygodniejsze ale po kilku dniach człowiek dochodzi do takiej wprawy że bodziaki automatycznie stają się wygodniejsze :) Ogólnie fajne sa też body rozpinane od góry do dołu.

Starania o drugie dziecko
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, niby w zakładzie pracy gdzie pracowałam przed L4 dostęp do wody byl... Zimnej i ciepłej. W lecie to temperatura potrafi tam dojść na hali nawet do 40stopni.. jak to na produkcji... No ale co z tego że dostęp do wody byl, jeśli nie mogłeś odejść ze stanowiska swojego... A nie przy każdym był dystrybutor z wodą... Oczywiście wszyscy siedzący w biurze udają że nic nie widzą, a ludzie potrafią mdleć... A są i miejsca gdzie ta temperatura jest wyższa...

Magda, to już instynkt Ci podpowie w co chcesz ubrać dziecko... W sumie będziesz rodzić w okresie zimowym chyba, to ja bym ubrała body z długim rękawem, spodenki i kombinezon no i czapkę i rękawiczki :D jeśli będziesz wracać samochodem, bo w samochodzie szybko się zagrzeje :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ