SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :-) ja dopiero wstaję.
    Pracującym, aby dzień szybko zleciał :-)
    Alex to super, że macie taką chcice. Oby do Twojej owulacji dotrwała :-)
    Patulka daj znać, którą maseczkę polecasz :-)
    O Alegzi niedługo urlop- super :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) miłego :)
    Przywiezlismy cały koszyk pomidorów od teściowej to muszę dzisiaj coś z nimi zrobić :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez weekend "odpoczywałam" ha ha ha :P
    Kupiłam sobie opaski przeciw wymiotom (trochę w to nie wierzę :D), ale jak je zakładam to powtarzam sobie, że przecież mam opaski i wcale nie chce mi się wymiotować.

Jadę dziś na USG piersi (należy mi się, a co) i trochę nie wiem jak to zniosę, bo piersi bolą niemiłosiernie. Ale ginekolog mi mówił, że najlepiej do 12 tygodnia zrobić.

Jest trochę chłodniej, do tego aktualnie mamy luksus posiadania dwóch samochodów (dopóki nie sprzedamy tego starego) więc nie muszę tłuc się komunikacją miejską.

• Patulka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej :) miłego :)
    Przywiezlismy cały koszyk pomidorów od teściowej to muszę dzisiaj coś z nimi zrobić :P

Ty masz pomidory, mi wujek w sobotę przywiozl całe wiadro ogórków... A kisić ich nie będę bo raz że mój nie lubi takich kiszonych, a dwa to nie umiem (chociaż to nie problem się nauczyć, internet i mamusia skarbnica wiedzy :D). No ale połowę dałam mamie mojego K, a z drugiej połowy będę robić do obiadów mizerię no i do kanapek będzie też :). No na pomidory nie mam pomysłu niestety :( więc Ci nie pomogę :)

Oczywiście że będę dawać znać jak maseczki ;)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee tylko nie ogórki nie mogę na nie patrzeć :D Magda co zrobisz z pomidorów?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An, właśnie w pytaniu na śniadanie było o chorobie lokomocyjnej i tych opaskach xD

Z ogorkami nie pomogę, babcia i mamy nam nakisily to dużo ich mamy, moja teściowa robi też takie z curry.

A z pomidorów.. Nie starczy ich na tyle żeby robić przecier to chyba zrobię zupę że świeżych pomidorów z parmezanem, a na drugie chyba bolognese.. Nie wiem jakoś :/ szukam właśnie inspiracji :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, aż sobie później obejrzę :D

Ginekolog mówił że są tabletki na wymioty też - tylko, że ja mam problem z połykaniem tabletek. Każda jedna to u mnie walczenie z odruchem wymiotnym i konieczność leżenia po połknięciu, żeby nie wróciła. Dlatego on odradził dołożenie sobie kolejnych. No i zaproponował te opaski, może trochę jako placebo.
    Ale skoro pomagają (nawet na zasadzie wmawiania sobie) to nie jest źle :)

Udało mi się też upolować na facebooku adaptery do pasów. Dużo taniej niż nówki, a nie mam od kogo pożyczyć. Opinie co do tego kiedy je zacząć stosować są różne, ale że nas czeka dłuższa podróż (na lotnisko), później na wakacjach mamy mieć auto to uznałam, że lepiej mieć.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dorwalam też używane adaptery do pasów i mam je już od 2 mies chyba, nie wiem dokładnie. Ale czy trasa daleka, czy nie czy szybka, czy wolna jazda, to one się bardzo przydają. Polecam w każdym razie :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda leczo możesz tez zrobić z pomidorków ;p moja teściowa w szklarni biologicznej pracuje ;D wiec ja co chwile mam po kilka kg ;D i tak właśnie wymyślam tu do obiadu ze śmietana , tu do kanapki tu pomidorowa leczo albo właśnie spaghetti ;D albo serek biały z pomidorkiem ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An ja też mam te opaski bo w którymś numerze M jak mama polecali na ciążowe dolegliwości więc sobie kupiłam na moje dolegliwości przy braniu leków i przy okropnym okresie :) i muszę przyznać że mi też pomagają ale chyba też na zasadzie placebo- wiem że powinny pomóc więc sobie wmawiam że pomagają i jest ok :)

Jejku na szczęście dziś trochę chłodniej i idzie żyć :) nadrabiam zaległości w pracy dopóki nie ma ukropu :D

Udanego dnia kochane ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanie niezwiązane w ogóle że staraniami i ciąża.

Otóż ponad rok temu mój tata miał wypadek w pracy (niestety prowadzi własną działalność gospodarczą) w którym niefortunnie złamał rękę w nadgarstku. Przez prawie dwa miesiące miał rękę w gipsie gdzie lekarze w ogóle nie kontrolowali jak się kosc zrasta. W efekcie finalnym obecnie nie ma sprawności w 80% w tej ręce. Jedyna opcja by mógł chociaż nią jakos obracac, gdyż pełnej sprawności już nie odzyska jest operacja w prwatnej klinice. Bo państwo to wiecie że człowiek zdąży umrzeć niż cokolwiek dostać... a sądzić się z lekarzami (a w sumie ze szpitalem że przez ich niedopatrzenie takie są skutki tego nie ma sensu, bo to jak szukanie igły w stogu siana? Niestety pierwsza operacja by uwolnić nerwy w stawie łokciowym kosztuje ok 5 tys, kolejna nadgarstka to już koszt 30 tys. I teraz moje pytanie czy znacie jakieś organizację, czy serwisy albo coś gdzie można organizować zbiórkę pieniędzy, by choć w jakieś części ludzie pomogli sfinansowac te dwie operacje? Bo nie będę wymieniać tutaj kwot jakie już mój tata wydał na prywatnych specjalistów czy rehabilitacje. Liczę że któraś jakoś mi z was pomoże.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na siepomaga często ludzie zbierają pieniądze. Nawet tacy prywatni bez organizacji. Także możesz w coś takiego uderzyć.
    A mi przenieśli rozmowę na czwartek na 18. Bo szefowej nie pasuje jutro rano. Ale nawet lepiej, przygotuje się konkretniej ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka generalnie to chyba najlepiej jak by gdzies skontaktowwc się z jakaś fundacja i oni by mogli chyba zbierać pieniądze. Wspolczuje sytuacji :(

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-więcej czasu na przygotowanie sie i przede wszystkim poczytanie o przyszłym miejscu pracy-wiem ze kolega pewnie Ci dużo powiedział ale warto dodatkowo poczytać jesli tego jeszcze nie zrobiłaś, to zawsze procentuje ;)

Patulka-współczuje sytuacji. Alex dobrze pisze, ludzie teraz organizują zrzutki, warto spróbować. A niezależnie do fundacji (nie wiem jakiej konkretnej, tu niestety nie pomogę) bo wtedy wszystko szybciej pójdzie a o czas pewnie tez chodzi...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jesli przez Fundacje to pewnie więcej czasu by się z tymi procedurami zeszło..

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, ja w tym temacie nie pomogę :(

Masakra tam gorąco jest :( zrobiłam pomidorowa z 3kg pomidorów, sos bolonski do spaghetti i jeszcze kilka zostało. To chyba z cebulką albo na kanapkę. A te zjemy to dojrzeja nasze w ogródku pewnie i zaś robota :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez. Fundacje to jest tak ze oni Ci dają pieniążki jakie są Ci potrzebne nawet jeśli nie uzbierają tej sumy ;) wiem bo jedna fundacje pomaga bratu mojego kuzyna ( inni ojcowie ) Szymek ma 6 lat od roku z rakiem walczy ale już jest dobrze wszytko na dobrej drodze i właśnie fundacja im dużo pomogła między innymi się pomaga ... bo takie fundacje maja jakiś zastrzyk gotówki a w między czasie zbierają jeszcze ;) wiec to nie tak do końca ze ileś tam czasu jest za zebranie pewnej kwoty .. i tyle trzeba czekać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 17:05

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Opolu teraz zbierali na chłopca 5 milionów. I uzbierali. Media nagłośniły i licytacje robili ludzie i sie udalo.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda z pomidorków to możesz zrobić zupę pomidorową, sos pomidorowy, pizzę z pomidorami albo przecier pomidorowy. Wszystko zależy ile ich masz :-)
    Alex to korzystaj z danego czasu i przygotuj się lepiej :-)
    Patulka ja też Ci radzę fundację obczaić :-)

Terka i pytanie do Ciebie: czy miesiąc przed porodem czułaś taki ból w dole brzucha, tak jakby dziecko chciało już wyjść? To nie jest cały czas, chwila krótsza albo dłuższa i mija
    W pon za tyd mam wizytę to się podpytam :-)
    Pozdrawiam :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już o fundacji czytałam, kolega mi dużo opowiadał, także chyba będzie spoko. Najbardziej się boję jakichś dziwnych pytań :D Ale może będzie to takie na luzie bardziej, zobaczymy. W czwartek na mieście się z nią mam spotkać, bo biuro o 18 to już zamknięte będzie.
    Ogólnie to padam dzisiaj na twarz, chociaż takiego upału nie było jak w zeszłym tygodniu. Jutro ma być jeszcze goręcej. Jeszcze 6 dni :)
    A dzisiaj mi sie śniło, że karmię z ręki małego bociana! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 17:56

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ