Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kobitki
ja dopiero wstaję.
Pracującym, aby dzień szybko zleciał
Alex to super, że macie taką chcice. Oby do Twojej owulacji dotrwała
Patulka daj znać, którą maseczkę polecasz
O Alegzi niedługo urlop- super
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Ja przez weekend "odpoczywałam" ha ha ha

Kupiłam sobie opaski przeciw wymiotom (trochę w to nie wierzę
), ale jak je zakładam to powtarzam sobie, że przecież mam opaski i wcale nie chce mi się wymiotować.
Jadę dziś na USG piersi (należy mi się, a co) i trochę nie wiem jak to zniosę, bo piersi bolą niemiłosiernie. Ale ginekolog mi mówił, że najlepiej do 12 tygodnia zrobić.
Jest trochę chłodniej, do tego aktualnie mamy luksus posiadania dwóch samochodów (dopóki nie sprzedamy tego starego) więc nie muszę tłuc się komunikacją miejską. -
Magdaa21 wrote:Hej
miłego 
Przywiezlismy cały koszyk pomidorów od teściowej to muszę dzisiaj coś z nimi zrobić
Ty masz pomidory, mi wujek w sobotę przywiozl całe wiadro ogórków... A kisić ich nie będę bo raz że mój nie lubi takich kiszonych, a dwa to nie umiem (chociaż to nie problem się nauczyć, internet i mamusia skarbnica wiedzy
). No ale połowę dałam mamie mojego K, a z drugiej połowy będę robić do obiadów mizerię no i do kanapek będzie też
. No na pomidory nie mam pomysłu niestety
więc Ci nie pomogę 
Oczywiście że będę dawać znać jak maseczki
-
An, właśnie w pytaniu na śniadanie było o chorobie lokomocyjnej i tych opaskach xD
Z ogorkami nie pomogę, babcia i mamy nam nakisily to dużo ich mamy, moja teściowa robi też takie z curry.
A z pomidorów.. Nie starczy ich na tyle żeby robić przecier to chyba zrobię zupę że świeżych pomidorów z parmezanem, a na drugie chyba bolognese.. Nie wiem jakoś
szukam właśnie inspiracji
-
Magda, aż sobie później obejrzę

Ginekolog mówił że są tabletki na wymioty też - tylko, że ja mam problem z połykaniem tabletek. Każda jedna to u mnie walczenie z odruchem wymiotnym i konieczność leżenia po połknięciu, żeby nie wróciła. Dlatego on odradził dołożenie sobie kolejnych. No i zaproponował te opaski, może trochę jako placebo.
Ale skoro pomagają (nawet na zasadzie wmawiania sobie) to nie jest źle
Udało mi się też upolować na facebooku adaptery do pasów. Dużo taniej niż nówki, a nie mam od kogo pożyczyć. Opinie co do tego kiedy je zacząć stosować są różne, ale że nas czeka dłuższa podróż (na lotnisko), później na wakacjach mamy mieć auto to uznałam, że lepiej mieć. -
Magda leczo możesz tez zrobić z pomidorków ;p moja teściowa w szklarni biologicznej pracuje
wiec ja co chwile mam po kilka kg
i tak właśnie wymyślam tu do obiadu ze śmietana , tu do kanapki tu pomidorowa leczo albo właśnie spaghetti
albo serek biały z pomidorkiem ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
An ja też mam te opaski bo w którymś numerze M jak mama polecali na ciążowe dolegliwości więc sobie kupiłam na moje dolegliwości przy braniu leków i przy okropnym okresie
i muszę przyznać że mi też pomagają ale chyba też na zasadzie placebo- wiem że powinny pomóc więc sobie wmawiam że pomagają i jest ok 
Jejku na szczęście dziś trochę chłodniej i idzie żyć
nadrabiam zaległości w pracy dopóki nie ma ukropu 
Udanego dnia kochane
-
Dziewczyny, mam takie pytanie niezwiązane w ogóle że staraniami i ciąża.
Otóż ponad rok temu mój tata miał wypadek w pracy (niestety prowadzi własną działalność gospodarczą) w którym niefortunnie złamał rękę w nadgarstku. Przez prawie dwa miesiące miał rękę w gipsie gdzie lekarze w ogóle nie kontrolowali jak się kosc zrasta. W efekcie finalnym obecnie nie ma sprawności w 80% w tej ręce. Jedyna opcja by mógł chociaż nią jakos obracac, gdyż pełnej sprawności już nie odzyska jest operacja w prwatnej klinice. Bo państwo to wiecie że człowiek zdąży umrzeć niż cokolwiek dostać... a sądzić się z lekarzami (a w sumie ze szpitalem że przez ich niedopatrzenie takie są skutki tego nie ma sensu, bo to jak szukanie igły w stogu siana? Niestety pierwsza operacja by uwolnić nerwy w stawie łokciowym kosztuje ok 5 tys, kolejna nadgarstka to już koszt 30 tys. I teraz moje pytanie czy znacie jakieś organizację, czy serwisy albo coś gdzie można organizować zbiórkę pieniędzy, by choć w jakieś części ludzie pomogli sfinansowac te dwie operacje? Bo nie będę wymieniać tutaj kwot jakie już mój tata wydał na prywatnych specjalistów czy rehabilitacje. Liczę że któraś jakoś mi z was pomoże. -
Na siepomaga często ludzie zbierają pieniądze. Nawet tacy prywatni bez organizacji. Także możesz w coś takiego uderzyć.
A mi przenieśli rozmowę na czwartek na 18. Bo szefowej nie pasuje jutro rano. Ale nawet lepiej, przygotuje się konkretniej
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex-więcej czasu na przygotowanie sie i przede wszystkim poczytanie o przyszłym miejscu pracy-wiem ze kolega pewnie Ci dużo powiedział ale warto dodatkowo poczytać jesli tego jeszcze nie zrobiłaś, to zawsze procentuje

Patulka-współczuje sytuacji. Alex dobrze pisze, ludzie teraz organizują zrzutki, warto spróbować. A niezależnie do fundacji (nie wiem jakiej konkretnej, tu niestety nie pomogę) bo wtedy wszystko szybciej pójdzie a o czas pewnie tez chodzi...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Przez. Fundacje to jest tak ze oni Ci dają pieniążki jakie są Ci potrzebne nawet jeśli nie uzbierają tej sumy
wiem bo jedna fundacje pomaga bratu mojego kuzyna ( inni ojcowie ) Szymek ma 6 lat od roku z rakiem walczy ale już jest dobrze wszytko na dobrej drodze i właśnie fundacja im dużo pomogła między innymi się pomaga ... bo takie fundacje maja jakiś zastrzyk gotówki a w między czasie zbierają jeszcze
wiec to nie tak do końca ze ileś tam czasu jest za zebranie pewnej kwoty .. i tyle trzeba czekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 17:05
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Magda z pomidorków to możesz zrobić zupę pomidorową, sos pomidorowy, pizzę z pomidorami albo przecier pomidorowy. Wszystko zależy ile ich masz

Alex to korzystaj z danego czasu i przygotuj się lepiej
Patulka ja też Ci radzę fundację obczaić
Terka i pytanie do Ciebie: czy miesiąc przed porodem czułaś taki ból w dole brzucha, tak jakby dziecko chciało już wyjść? To nie jest cały czas, chwila krótsza albo dłuższa i mija
W pon za tyd mam wizytę to się podpytam
Pozdrawiam
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Ja już o fundacji czytałam, kolega mi dużo opowiadał, także chyba będzie spoko. Najbardziej się boję jakichś dziwnych pytań
Ale może będzie to takie na luzie bardziej, zobaczymy. W czwartek na mieście się z nią mam spotkać, bo biuro o 18 to już zamknięte będzie.
Ogólnie to padam dzisiaj na twarz, chociaż takiego upału nie było jak w zeszłym tygodniu. Jutro ma być jeszcze goręcej. Jeszcze 6 dni
A dzisiaj mi sie śniło, że karmię z ręki małego bociana!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 17:56
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH