SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha alex :D i dobrze :D ja zawsze mówię: Jak dbasz tak masz ;) a Ty będziesz miala spokój, te dziewczyny co sie zdecydują także. A one niech tracą, jak tak dalej pójdzie to zamkną to bo nie będzie ani personelu ani dzieci ;)

120zl za osobę żeby urodziny urządzić? Ok to chyba jednak te proponowane gliwickie 60 to mega promocyjna cena na chrzciny :P mówisz prawie jak wesele-moja droga ja za wesele płaciłam 100 w tamtym roku :P :D także ten... Wszystko jasne :D chyba mnie wtedy rozpieścili ta cena i teraz wybredna jestem :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej :)
    Alex, super że już niedługo koniec udręki :)
    Terka, Patulka - ja ograniczając się do minimum - babcia x3, dziadek x2, rodzice x2, rodzenstwo x3 +os.tow.i my to 17 osób. Ale moja mama jak z nią gadałam to strasznie nalega żeby zaprosić jej braci to już 4 osoby więcej, jeden z nich ma 2 dzieci w wieku szkolno - przedszkolnym to kolejne 2,a jeden ma syna 21 lat, córka za granicą. To mi się robia 24 osoby. :/

Dlatego ja ani na wesele ani na chrzciny nie słucham kogoś w kwestii kogo mam zaprosić ;)
    Dziecko jest małe, zamieszanie duże... Moim zdaniem to nie impreza w której sprasza sie wszystkich po kolei. Od tego typu spotkań są urodziny czy wesela. A jak dorośli chcą się spotkać to kto im broni? Nawet bez okazji o tak iść sobie gdzieś razem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 08:20

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne gorzej jak ma się duża rodzine u mnie samo moi bracia razem z dziećmi to 9 osób.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Jasne gorzej jak ma się duża rodzine u mnie samo moi bracia razem z dziećmi to 9 osób.☺

U mnie jakby policzyć moje 3 siostry plus mezowie plus dzieci to wychodzi 10 osób. Jedna ma córkę, druga dwóch synów i dwie córki. Ale ta z gromadka nie przyjedzie na pewno, a druga tez nie wiadomo jeszcze. Trzecia siostra jest sama ale tez nie wiadomo czy da rade przyjechać bo wczoraj z nią rozmawiałam i brzmiało jakby nie dala rady, zobaczymy... Wychodzi na to że pewności nie ma czy będzie którakolwiek z nich.
    Mąż ma brata i on będzie (jest sam). To tak z rodzeństwa wychodzi sytuacja ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cen to wszystko zależy od regionu. Najwyższe są w centrum. Ostatnio byłam na chrzcinach -obiad plus jedno danie pod koniec 110 zł. Natomiast wesele...szok w porównaniu do tego co piszecie. Wesele z poprawinami 4 lata temu 220 zł a była to jedna z tańszych opcji. Dzisiaj to już prawie 300 zł od osoby.

• Patulka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, fajnie tak wstać z dobrym humorem i chętnie iść do pracy, co? :D aż człowiekowi tak lżej jest i niczym się już nie denerwuje :)

Nie, temat zapraszania gości jest ciężki. Kuzynka (która ma być chrzestna) jak robiła w czerwcu wesele, to kłóciła się z matką o.liste gości. Bo ta chciała by zaprosić kogoś z kim się kontaktu nie ma, ale nie wypada zaprosić... U mnie będzie tak samo kiedyś, jak przyjdzie mi robić wesele. Będzie ciężka przeprawa z mamą o gości. Kuzynka za catering od osoby na weselu płaciła coś 140 zł. Więc jak na wesele to chyba źle nie jest... Ale powiedzmy sobie szczerze że ta impreza w jakieś mierze się zwraca. Ale tak jak chrzciny czy urodziny to już nie.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski u mnie w miejscowości jest świetlica wiejska i można jej użyczyć na imprezki, a że sołtyska jest kuzynką taty to za darmo nawet. Zastawa tam jest, obrusy, i inne rzeczy. Jedyne co trzeba ogarnąć to swoje jedzenie i jeszcze jeden plus to taki, że to jest za płotem naszego domu, więc blisko.
    A co do gości na chrzcinach to tak moi rodzice2, rodzice męża2, dziadkowie 3 babcie i jeden dziadek do tego prababcia ( wszyscy ze strony męża, bo moi już dawno nieżyją), do tego mój brat z żoną, brat męża ( chociaż na niego liczyć nie można:( ). Teraz chrzestni z rodzinami to też jakieś 6 osób. Do tego mój chrzestny i chrzestna ( bo to obraźliwe stworzenia), ciotka męża z rodziną to się gromadka nazbiera :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooorka jasny gwint nawet mi takich cen nie podawaj :P :D oczywiście widziałam takie tez rok temu ale w życiu bym tyle nie dala...

Patulka-no to jest wkurzające jak ktoś z rodziny mowi kogo młodzi maja zapraszać. To ich święto. Jak ktoś chce sie z kimś spotkać droga wolna-zadzwonić zgadać sie i spotkać na kawie... A nie wykorzystywać do tego wesele młodych czy chrzciny...

Mari-fajna sprawa taka świetlica czy miejsce. W mieście ciężko o takie rzeczy ;)
    Jeśli chodzi o naszych chrzestnych (nie Andrzejka tylko naszych) to choć bardzo swoja chrzestna lubię to jednak to jest święto Andrzejka, nie moje i to jego chrzestni powinni być a nie moi ;) ale to moje zdanie oczywiście ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 10:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zapraszaniem to niestety tak jest i trzeba wziąc pod uwagę, że nigdy się wszystkim nie dogodzi. Jedni będą obrażeni, że nie są zalroszeni, a drudzy będą, że są

• terka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooooorka16 wrote:
    Z zapraszaniem to niestety tak jest i trzeba wziąc pod uwagę, że nigdy się wszystkim nie dogodzi. Jedni będą obrażeni, że nie są zalroszeni, a drudzy będą, że są

Jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził :D

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie myślałam o tych wujkach, ale M na mnie krzyczy, że mam nie być dusigrosz i jak trzeba to zaprosimy, kij tam czy nam potem dadzą coś w prezencie.. Powiedział, że z jego strony dadzą to się wyrowna... No a moja mama to wiem, że chodzi jej o to żeby rodzina się spotkała bo moja babcia nigdy takich imprez żadnych nie robi żeby się wszyscy spotkali i że tylko moja mama (a ona też nie ma siły zawsze, szczególnie teraz po tych stresach z moim bratem).
    A za wesele ja robiłam w Antku (Mari pewnie wiesz gdzie) to 220 za osobę za 2 dni. A i tak najtaniej w okolicy...

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda przybijam piątkę, myśmy też mieli wesele w Antku :-), ale ja go wybrałam ze względu na wielkość sali. Liczyliśmy 130 osób, a przyszło 115. I znałam tą restauracje, bo miałam tam praktyki :-)
    W Wawelnie jest fajna restauracja, ceny przystępne, tylko góra na 80 osób, więc na nasze wesele się nie nadawało :-)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam dzieckiem to pamiętam te imprezy u babci gdzie zbierala się cała rodzina.. to były piękne czasy... Teraz niestety rodzina ze sobą poklocona bo jeden zazdrości drugiemu...
    Dlatego ja stawiam twardo na swoim i będę zapraszać kogo ja chcę a nie rodzice.. chociaż tutaj mam wsparcie mojego taty, bo on też jest przeciwny zapraszania rodziny która widzi się przy okazji ślubów i pogrzebów... :)

Kurczę dziewczyny, wsadziłam pranie do prania, i chyba będzie u mnie padać, bo tak dziwnie się chmurzy :(

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada i grzmi :) też zrobiłam pranie ale siedzi w pralce bo mi się wieszać nie chce :P

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pada grzmi? Ale fajnie u mnie duchota i parnota!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wiem gdzie ten Antek, przyjeżdżam tamtędy z rodzinnych stron ;)
    U mnie dzisiaj w miarę ok, odeslalam dziecko z gorączką i jelitowką i kolejne się chyba wykruszą. I znowu do 15.30 także w miarę luz ;)
    Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką która 2 razy poronila i też mutacje jej wyszły. I zaszła w 1 cyklu z acardem i clexane teraz ;) jest w 6 tygodniu więc początek, ale jest dobrej myśli. I tak mi to dało pozytywnej energii że zaczął mnie boleć jajnik jak na owu ;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja biore acard i clexane i naprawde czuje jakby..zaopiekowana i jakaś spokojna może u mnie to też była ta przyczyna. W każdym bądź razie mam nadzieje że za tydzień w piątek okaże się że wszystko jest w porządku.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno będzie dobrze ;) A acard i clexane razem to nie za dużo?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja mam jeszcze prolutex czyli ten progesteron. Ja ufam mojej dr ale ten prolutex chyba idzie w parze z heparyna. Mam nadzieje ze na następnej wizycie już ten progesteron w zastrzykach bede miała powoli wycofywany.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej To się kłujesz intensywnie. Ja też mam brać duphaston po owulacji i w ciąży a progesteron ponoć zagęszcza krew to może też będę brać acard Plus heparynę. Zobaczymy. Oby to był mój największy problem co kupić niedługo :)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ