SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :) :)

Starania o drugie dziecko
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dziewczyny książki są zawsze fajnym prezentem ;) ja jako dziecko miałam mała biblioteczkę i żałuję że je później rozdałam jak podroslam bo miałabym mnóstwo dla moich dzieci.
    Można też kupić np piasek kinetyczny dla takiego malucha Plus jakieś foremki. U mnie w żłobku mega się dzieci skupiały w pracy z tym.

My niedawno wróciliśmy z zoo. Posiedzielismy trochę u nas jeszcze, zjedliśmy i już pojechali bo dzieci zmęczone. I my też zresztą.

Jeszcze mi się opryszczka na ustach zrobiła i nie wiem czy to na owu jakieś osłabienie czy jaka cholera. Plecy już mniej bolały ale po chodzeniu padam.

Na szczęście rodzice nie wydali nikomu książek z bajkami po młodszej siostrze więc one już są u mnie :) jedna książka uzyskała już pełnoletność bo kupili ja rodzice 18 lat temu :) trochę się rozpada, ale to była hej wada fabryczna, bo źle sklejona :D teraz oczekują na nową właścicielkę :) a wiem z doświadczenia że czytanie szybciej rozwija dziecko i mam nadzieję że pod tym względem pójdzie w ślady mojej młodszej siostry... Bo ona przez to szybko nauczyła się i mówić, i w sumie czytac.. bo każdy miał już po jakimś czasie dość czytania jej na dobranoc i sama zaczęła... Idąc do pierwszej klasy podstawówki była jedną z nielicznych osób które umiały w miarę ładnie czytać słowa, a nie składała liter... I żeby nie było, że moi rodzice się nad nią znęcali czy coś.. ona po prostu sama chciała czytać.. nikt do niczego jej nie zmuszał :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie 21 dc a owulacji raczej nie było;( temperatura rosła 3 ostatnie dni a dzisiaj spadła, program nawet owu nie wyznaczył. Jestem zła i zrezygnowana bo w tym cyklu były idealne <3, a tu znowu coś na przeszkodzie. Teraz się umawiamy w kolejnym cyklu co gina co tydzień chyba bo bez monitoringu jest masakra. Brzuch mnie pobolewa lekko jak na okres więc 21 dc i pewnie cykl krótki będzie. Nawet dupka nie zaczęłam brać;/ niefajnie się dzień zaczyna.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ja tez na pewno jak badanie nasienia wyjdzie źle to i tak bym chciała zrobić hsg.
    Najgorsze, że tak mało się mówi o badaniu nasienia, że mój mąż czuje sie troche jak taki "odludek", jemu sie wydaję, że to badanie jest rzadkością, rzeczą nienaturalną a dopiero jak ,mu powiedziałam kto ze znajomych robił i kto mógł robić ze względu na dłuższe starania to myślę, że sobie to dobrze przemyśli i inaczej do tego podejdzie.

My wogóle nie rozmawialiśmy z nikim o staraniach. Mąż poszedł na badanie, nie powiem że czuł się komfortowo, ale "po" uznał że nie było najgorzej. Klinika też była pod tym względem dobrze przygotowana. Wszystko dyskretnie i z poszanowaniem intymności.
    Później większy był stres przed wizytą u urologa - ale lekarz według męża był świetny i profesjonalny.

Andii lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex moze zrób sobie badanie proga... Będziesz wiedziała czy owu była czy nie...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak owu miała być w 18 dc to na proga za szybko. A widzę po temperaturze że nic z tego bo w poprzednim cyklu owu była i widać wszystko ładnie. W poniedziałek chyba pójdę do lekarki po skierowanie na badania tarczycy itd to wtedy poproszę o proga najwyżej też. Bo nie chce znowu kasy wydawać bez celu jak widać że wykres do dupy;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cab0cdfbb055.jpg
    Patrzcie jak to dziwnie wygląda...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kurcze faktycznie dziwnie to wygląda :( ale Ty ostatnio pierwszy wykrec z clo tez mialas jakis dziwny no nie? Dziewczymy ja mam dzisiaj prenatalne ale rano znowu dostalam brazowych plamien jestem zdolowana. Pocieszam sie faktem ze moze to po zaaplikowaniu luteiny bo wieczorem nic a nic nie bylo dopiero rano..

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym cyklu z CLO wzięłam dupka od 16 dc i przyblokowałam owu chyba. Teraz nie brałam jeszcze bo czekałam na wyższą temperaturę. Później miałam owu w 18 dc i ciąża, następnie jeden cykl po poronieniu bez niczego, a później owu po CLO w 18 dc i teraz chyba nie było. Albo rzeczywiście w tym 13-14 dc przy tych bólach a skok mało widoczny. Pierwszy raz mierze temperaturę w pochwie... Ale to raczej ładnie powinno wszystko pokazac

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Alex twój wykres rzeczywiście wygląda na bezowulacyjny. Monitoring to myśle dobry pomysł i badanie proga :-)
    Panipuchatkowa to dobrze, że masz pranatalne to podpytasz o te plamienia i sprawdzisz czy wszystko ok :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitoring w tym cyklu odpuściłam przez to że w środę było święto i nijak by mnie nie przyjął lekarz. A akurat na pakiet mam go w środy. Muszę mu napisać maila i może uda mi się pójść za tydzień. Może trzeba zmienić lek i ładniej będzie rosło... zła jestem, naprawdę. Liczyłam że się uda szybko po poronieniu i jak zmienię pracę;( A tu zaraz styczeń i będę sobie przypominać wszystko zamiast cieszyć się dzieckiem lub ciąża;(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex a wybierasz sie do gina zeby on zobaczyl na uag czy owu byla? Dzięki Mari mam nadzieje ze tak będzie.

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kochana nie doluj sie bo Twoja głowa tez musi byc spokojna. Uda się na pewno!!!

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-faktycznie dziwny ten wykres. Nie wiem co powiedzieć Ci na niego...
    Co do tego ze "za chwile styczeń". Jeszcze kupa czasu do niego. Także aż tak w przód nie wybiegaj...

Panipuchatkowa-dobrze ze masz dzisiaj badanie to sie uspokoisz i dzidzie zobaczysz :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dzidzia na pewno mnie uspokoi.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami dziewczynki ;)
    Aż mi głupio ze mało czasu wam poświęcam ;( ale cały czas coś w tej Polsce i nie mam czasu ;( wczoraj zrobiłam ogromne zakupy dla małego ;p dzisiaj wybieram się po kosmetyki pielęgnacyjne dla niego ;) powiedzcie mi bo polecają mi z lini hipp nivea i babydream z rossmana coś o nich myślicie ?
    Właśnie ! Byłam wczoraj u ginki ;p maluch rośnie prawidłowo cały termin cały czas koniec października z pomiarów wychodzi wazy już całe 1350gr ;D i Pani mówiła ze ma dużego „siuraka” ;D nosek ma po tatusiu a papulki po mamusi ;p
    Co do wyników mówiła ze idealne , nic złego glukoza pod koniec ciąży może się pojawiać Annie jest u mnie w dużym natężeniu wiec jest dobrze , jedyne co to bilirubina , ale z nią zawsze miałam problem strasznie mi skacze no mam zdiagnozowany zes gilnerta . Dlatego muszę jedynie uważać na wątrobę żeby nie obciążać ;)
    Alex ! Nic straconego , popatrz ile przypadków bezpwulacyknycj ciąż jest ! Może coś w tym cyklu złe mierzylas , coś ten wykres zachwiało o już wyglada beznadziejnie a naprawdę jest fasolek ! I tego Ci życzę

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to ostatnio źle sypiam znowu nad ranem i może być zanurzone przez to lekko. Dzisiaj zaczynają mnie mocniej boleć piersi i sutki pieką. Albo dopiero będzie owulacja... dziwne to. Spróbuje mu maila napisać i podejdę w środę. Tyle że 3 dni od wtorku mam tę szkolenie ale mam nadzieję że się uda wyjść z miarę szybko i do tej 16 już będę wolna.
    Puchatkowa dobrze że masz dziś wizytę. Na pewno się uspokoisz. Może zakup sobie detektor tętna, czytałam że niektórym mega pomaga jak wiedzą że wszystko jest ok

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex myslalam o tym ale jak nir bede umiala tego tętna znaleźć to dopiero będzie panika:P Mała baaardzo się ciesze że Twój dzidzius juz jest taki duży i wszystko jest w porządku, to super wiadomość.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi też słyszałam, że babydream z rossmana jest dobre :-) ale pewnie każdej z nas co innego będzie pasować :-)
    Alex będzie dobrze :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, ile ludzi tyle opinii o kosmetykach... Więc kup to co Tobie odpowiada :)

Panipuchatkowa, nie stresuj się tymi plamieniami.. może faktycznie tak jak mówisz jest to od luteiny... Podobno ona lubi tak wpływać na organizm.

Alex, zdecydowanie ten wykres nie jest w tym cyklu wiarygodny przez te twoje 'wahania' snu. Dlatego bralabym go z przymrużeniem oka, i wypatrywała brak okresu :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ