SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, postanowilam sie dolaczyc, ten sam rocznik 92:)dopiero zaczynam porzadne starania, jak narazie dwa cykle za mna niestety nie udalo sie, dopiero od czterech tygodni przyjmuje witaminy ktore sa niezbedne i takie ktore bardzo usprawniaja owulacje :) moze to pomoze :D, dwa lata temu rzucilam palenie, ale teraz podpalam e papierosa i tez postanowilam rzucic bo jak poczytalam o wplywie nikotyny na jajeczkowanie az mi sie slabo zrobilo. Trzymam kciuki za Nas wszystkie :)
    A wracajac do tych witamin to zdecydowalam sie je brac razem z partnerem po przeczytaniu opinii par ktore "nagle" po ich braniu zachodzily w ciaze :)

isiaaaa92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

🤰🏻♥️👰
  • Andii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex nie wiem czy czytałaś to co wcześniej napisałam ale ja widzę wyższe temperatury niż w pierwszej fazie więc uważam, że cykl do końca bezowulacyjny być nie mógł ale jakiś czynnik nie pozwolił utrzymac drugiej fazy na wyższym poziomie, może coś z hormonami a może po prostu źle byla mierzona temperatura w każdym bądź razie o cyklu bezowulacyjnym ja bym tu raczej nie mówiła, bo wykres byłby cały czas nisko a u Cibie tak nie jest. Może miałaś normalnie owulacje tylko przez sen masz zaburzoną temperaturę w każdym bądź razie Twój cykl nie wygląda na ten w którym nie doszło do owulacji.

violetwoman witaj :) :) Miło, że dołączyłaś do nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 15:02

Starania o drugie dziecko
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violetwoman cześć! jakie witaminy przyjmujecie? z jakiejś części Polski jesteś? :)

isiaaaa92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja pochodze z Siedlec ale mieszkam teraz w uk.
    Witaminy to:https://www.vitabiotics.com/shop/pregnacare/himandher?gclid=Cj0KCQjw5NnbBRDaARIsAJP-YR-SMxmkkBGPPxE5w1SG9J4zMMvjZ4CQtahkmP6sptnAwg9CVSdCysIaAuuTEALw_wcB

🤰🏻♥️👰
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos mi powiedzial ze zanim zaczne panikowac i szukac dziury powinnam najpierw zadbac o witaminy i po przeczytaniu opinii tych witamin nie mam watpliwosci ze pomagaja :)

🤰🏻♥️👰
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet oby pomogły zajść w upragnioną ciążę.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że tak mogło być, że przez ten sen zaburzona. Bo jak spałam nad ranem do budzika to wysoka, a te kilka dni przez bóle jak wstawałam to niska. Dzisiaj obudziłam się przed 3 a później przed 6 i spadek. Także chyba trzeba poczekać na dalszy rozwój sytuacji. Nie wiem teraz czy brać dupka...

violetwoman lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam taka nadzieje, na prawde jak poczytalam te opinie to az sie troche zdziwilam ale wlasnie czasami trzeba tak zaczac, w sensie od podstaw :witaminy, dobra dieta i musze sie pozbyc tego e papierosa :Dco prawda i tak pale olejki z najnizsza dawka nilotyny ale jednak wiec musze przestac.
    A jak u Was? Palicie czy nie? :)

🤰🏻♥️👰
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytania o dziecko zawsze będą.. nawet jak już pierwsze będzie, to potem pytanie kiedy drugie . A jak drugie będzie tej samej płci co pierwsze to kiedy będzie ta druga płeć... I tak w kółko...powiem tak, w moim otoczeniu bliskiej rodziny, nikt nigdy nie pytał się mnie kiedy dziecko... Wiedzieli że najpierw studia, potem praca.. zresztą jak już pisałam poprzedni partner był do d*py.. gdy zaczęłam być z moim K to też nie było tych pytań bo większość osób myślała i w sumie część wciąż myśli że znamy się krótko, a my już z 6lat się znudzi, tylko nie po drodze bylo n do bycia razem :) ale za to zaczną denerwować mnie zaraz pytania 'kiedy ślub?' skoro już mamy dziecko. Ale na to też już mam odpowiedz :)

Violet, witaj :) a byłaś może u lekarza? Robiłaś jakieś badania?

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet witaj. Opowiedz nam coś o sobie ;) dobrze powitać nową staraczkę bo mało nas już tu zostało na wątku.
    Ja pojechałam teraz z mężem na przegląd samochodu bo przyszedł mu SMS że za 2 dni się kończy. Gdyby nie to, zapomnielibysmy i jeździły bez ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze takie powiadomienie dostal :-)
    Ja z Narzeczonym jako para 2.5 roku, mieszkamy w Londynie tu sie poznalismy, generalnie jestem w uk juz ponad 5 lat, na codzien pracuje, w miedzy czasie widujemy znajomych, rodzine, i wlasnie od niedawna powaznie zaczelismy myslec o dziecku, poniewaz przez te dwa lata nie zalapalam, zrobilismy badania i niby wszystko ok, to moja pierwsza przygoda z ovufriend i bardzo lubie, nigdy wczesniej nie mierzylam temperatur i nie obserwowalam swojego cyklu. Zmienilam tez ostatnio prace w koncu wiec nie mam juz tyle stresu i szalonych godzin pracy wiec mam nadzieje ze to tez wplynie pozytywnie na poczecie :)

🤰🏻♥️👰
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra dopiero trzy lata po slubie zaszla w ciaze w wieku 28 lat, teraz 22 sierpnia idzie na pierwsza wizyte u ginekologa :)

🤰🏻♥️👰
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tutaj polska klinike chodze prywatnie do Pani Małgorzaty Kolodziejczak jest wspaniala babka I tez jest tam ginekolog Paweł Knapp wiec obstawe mam dobra, teraz bede w pl na trzy tygodnie to zrobie wszystkie badania moj M tez idzie badac nasienie :D jak wroce po urlopie bede badac hormony w danym dniu cyklu czyli musze poczekac do nowej miesiaczki I przyszlym tym odrazu tez bedzie monitoring. Chyba ze zalapie wczesniej

🤰🏻♥️👰
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Violet rozgość się tylko aby nie za długo ;) ewentualnie jako ciążóweczka :)

dziewczyny mam wyniki prolaktyny są oki mimo wczorajszego <3 ( wyleciał mi z głowy ze mam badanie :D ) czyli bromek dobrze się sprawuje i oby pomógł na wyczekiwany brak @.

A ja kobitki jutro w ramach odstresowania mam wypad na imprezkę już mi bratowa zapewniła ze będzie zakrapiana nie ma zmiłuj :D

violetwoman, terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet, najważniejsze to porobienie badań i dobry lekarz:) wiem, że w Londynie możesz mieć to utrudnione, bo oni to w ogóle mają zamieszanie ze służbą zdrowia, ale w polskiej klinice może inaczej funkcjonują.
    My już ogarnęliśmy przegląd i upatrzyliśmy sobie samochód, który kupimy jak się dzidzia urodzi kiedyśtam :)
    Siedzimy dzisiaj w domu, bo trzeba trochę odpocząć po gościach i wyjściach. Ale jutro chyba wybierzemy się na basen :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Violet :)
    Tak jak wspomniała Alex dobrze że mamy kolejną staraczke bo powoli nas tu braknie ale mam nadzieję że już niedługo nie będzie tu żadnej :)
    Ja zrobiłam obiad popijając piwko zimne :) oooo jak dobrze :D teraz siedzimy z mężem i oglądamy Housa :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Violet, najważniejsze to porobienie badań i dobry lekarz:) wiem, że w Londynie możesz mieć to utrudnione, bo oni to w ogóle mają zamieszanie ze służbą zdrowia, ale w polskiej klinice może inaczej funkcjonują.
    My już ogarnęliśmy przegląd i upatrzyliśmy sobie samochód, który kupimy jak się dzidzia urodzi kiedyśtam :)
    Siedzimy dzisiaj w domu, bo trzeba trochę odpocząć po gościach i wyjściach. Ale jutro chyba wybierzemy się na basen :)
    Super i odpoczywajcie, ja dopiero wracam z pracy ale na szczescie mam niedaleko :) trzymam za Was kciuki calym sercem za Maluszka :*

🤰🏻♥️👰
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Witaj Violet :)
    Tak jak wspomniała Alex dobrze że mamy kolejną staraczke bo powoli nas tu braknie ale mam nadzieję że już niedługo nie będzie tu żadnej :)
    Ja zrobiłam obiad popijając piwko zimne :) oooo jak dobrze :D teraz siedzimy z mężem i oglądamy Housa :)
    Aaa piwka to i ja bym sie chetnie napila :D smacznego :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

🤰🏻♥️👰
  • Andii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia super, że wyniki w porządku. Imprezka się szykuje no i bardzo dobrze, od czasu do czasu trzeba zaszaleć :)

alex pochwal sie jaki to samochód? :)

MissKathy92 co dobrego gotowałaś? :)

• Andii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violetwoman masz męża/partnera? Jak długo jesteście razem? :) :)

‹‹ 1486 1487 1488 1489 1490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ