Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, postanowilam sie dolaczyc, ten sam rocznik 92:)dopiero zaczynam porzadne starania, jak narazie dwa cykle za mna niestety nie udalo sie, dopiero od czterech tygodni przyjmuje witaminy ktore sa niezbedne i takie ktore bardzo usprawniaja owulacje :) moze to pomoze :D, dwa lata temu rzucilam palenie, ale teraz podpalam e papierosa i tez postanowilam rzucic bo jak poczytalam o wplywie nikotyny na jajeczkowanie az mi sie slabo zrobilo. Trzymam kciuki za Nas wszystkie :)
    A wracajac do tych witamin to zdecydowalam sie je brac razem z partnerem po przeczytaniu opinii par ktore "nagle" po ich braniu zachodzily w ciaze :)

isiaaaa92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

🤰🏻♥️👰
  • Andii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex nie wiem czy czytałaś to co wcześniej napisałam ale ja widzę wyższe temperatury niż w pierwszej fazie więc uważam, że cykl do końca bezowulacyjny być nie mógł ale jakiś czynnik nie pozwolił utrzymac drugiej fazy na wyższym poziomie, może coś z hormonami a może po prostu źle byla mierzona temperatura w każdym bądź razie o cyklu bezowulacyjnym ja bym tu raczej nie mówiła, bo wykres byłby cały czas nisko a u Cibie tak nie jest. Może miałaś normalnie owulacje tylko przez sen masz zaburzoną temperaturę w każdym bądź razie Twój cykl nie wygląda na ten w którym nie doszło do owulacji.

violetwoman witaj :) :) Miło, że dołączyłaś do nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 15:02

Starania o drugie dziecko
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violetwoman cześć! jakie witaminy przyjmujecie? z jakiejś części Polski jesteś? :)

isiaaaa92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja pochodze z Siedlec ale mieszkam teraz w uk.
    Witaminy to:https://www.vitabiotics.com/shop/pregnacare/himandher?gclid=Cj0KCQjw5NnbBRDaARIsAJP-YR-SMxmkkBGPPxE5w1SG9J4zMMvjZ4CQtahkmP6sptnAwg9CVSdCysIaAuuTEALw_wcB

🤰🏻♥️👰
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos mi powiedzial ze zanim zaczne panikowac i szukac dziury powinnam najpierw zadbac o witaminy i po przeczytaniu opinii tych witamin nie mam watpliwosci ze pomagaja :)

🤰🏻♥️👰
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet oby pomogły zajść w upragnioną ciążę.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że tak mogło być, że przez ten sen zaburzona. Bo jak spałam nad ranem do budzika to wysoka, a te kilka dni przez bóle jak wstawałam to niska. Dzisiaj obudziłam się przed 3 a później przed 6 i spadek. Także chyba trzeba poczekać na dalszy rozwój sytuacji. Nie wiem teraz czy brać dupka...

violetwoman lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam taka nadzieje, na prawde jak poczytalam te opinie to az sie troche zdziwilam ale wlasnie czasami trzeba tak zaczac, w sensie od podstaw :witaminy, dobra dieta i musze sie pozbyc tego e papierosa :Dco prawda i tak pale olejki z najnizsza dawka nilotyny ale jednak wiec musze przestac.
    A jak u Was? Palicie czy nie? :)

🤰🏻♥️👰
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytania o dziecko zawsze będą.. nawet jak już pierwsze będzie, to potem pytanie kiedy drugie . A jak drugie będzie tej samej płci co pierwsze to kiedy będzie ta druga płeć... I tak w kółko...powiem tak, w moim otoczeniu bliskiej rodziny, nikt nigdy nie pytał się mnie kiedy dziecko... Wiedzieli że najpierw studia, potem praca.. zresztą jak już pisałam poprzedni partner był do d*py.. gdy zaczęłam być z moim K to też nie było tych pytań bo większość osób myślała i w sumie część wciąż myśli że znamy się krótko, a my już z 6lat się znudzi, tylko nie po drodze bylo n do bycia razem :) ale za to zaczną denerwować mnie zaraz pytania 'kiedy ślub?' skoro już mamy dziecko. Ale na to też już mam odpowiedz :)

Violet, witaj :) a byłaś może u lekarza? Robiłaś jakieś badania?

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet witaj. Opowiedz nam coś o sobie ;) dobrze powitać nową staraczkę bo mało nas już tu zostało na wątku.
    Ja pojechałam teraz z mężem na przegląd samochodu bo przyszedł mu SMS że za 2 dni się kończy. Gdyby nie to, zapomnielibysmy i jeździły bez ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze takie powiadomienie dostal :-)
    Ja z Narzeczonym jako para 2.5 roku, mieszkamy w Londynie tu sie poznalismy, generalnie jestem w uk juz ponad 5 lat, na codzien pracuje, w miedzy czasie widujemy znajomych, rodzine, i wlasnie od niedawna powaznie zaczelismy myslec o dziecku, poniewaz przez te dwa lata nie zalapalam, zrobilismy badania i niby wszystko ok, to moja pierwsza przygoda z ovufriend i bardzo lubie, nigdy wczesniej nie mierzylam temperatur i nie obserwowalam swojego cyklu. Zmienilam tez ostatnio prace w koncu wiec nie mam juz tyle stresu i szalonych godzin pracy wiec mam nadzieje ze to tez wplynie pozytywnie na poczecie :)

🤰🏻♥️👰
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra dopiero trzy lata po slubie zaszla w ciaze w wieku 28 lat, teraz 22 sierpnia idzie na pierwsza wizyte u ginekologa :)

🤰🏻♥️👰
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tutaj polska klinike chodze prywatnie do Pani Małgorzaty Kolodziejczak jest wspaniala babka I tez jest tam ginekolog Paweł Knapp wiec obstawe mam dobra, teraz bede w pl na trzy tygodnie to zrobie wszystkie badania moj M tez idzie badac nasienie :D jak wroce po urlopie bede badac hormony w danym dniu cyklu czyli musze poczekac do nowej miesiaczki I przyszlym tym odrazu tez bedzie monitoring. Chyba ze zalapie wczesniej

🤰🏻♥️👰
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Violet rozgość się tylko aby nie za długo ;) ewentualnie jako ciążóweczka :)

dziewczyny mam wyniki prolaktyny są oki mimo wczorajszego <3 ( wyleciał mi z głowy ze mam badanie :D ) czyli bromek dobrze się sprawuje i oby pomógł na wyczekiwany brak @.

A ja kobitki jutro w ramach odstresowania mam wypad na imprezkę już mi bratowa zapewniła ze będzie zakrapiana nie ma zmiłuj :D

violetwoman, terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet, najważniejsze to porobienie badań i dobry lekarz:) wiem, że w Londynie możesz mieć to utrudnione, bo oni to w ogóle mają zamieszanie ze służbą zdrowia, ale w polskiej klinice może inaczej funkcjonują.
    My już ogarnęliśmy przegląd i upatrzyliśmy sobie samochód, który kupimy jak się dzidzia urodzi kiedyśtam :)
    Siedzimy dzisiaj w domu, bo trzeba trochę odpocząć po gościach i wyjściach. Ale jutro chyba wybierzemy się na basen :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Violet :)
    Tak jak wspomniała Alex dobrze że mamy kolejną staraczke bo powoli nas tu braknie ale mam nadzieję że już niedługo nie będzie tu żadnej :)
    Ja zrobiłam obiad popijając piwko zimne :) oooo jak dobrze :D teraz siedzimy z mężem i oglądamy Housa :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Violet, najważniejsze to porobienie badań i dobry lekarz:) wiem, że w Londynie możesz mieć to utrudnione, bo oni to w ogóle mają zamieszanie ze służbą zdrowia, ale w polskiej klinice może inaczej funkcjonują.
    My już ogarnęliśmy przegląd i upatrzyliśmy sobie samochód, który kupimy jak się dzidzia urodzi kiedyśtam :)
    Siedzimy dzisiaj w domu, bo trzeba trochę odpocząć po gościach i wyjściach. Ale jutro chyba wybierzemy się na basen :)
    Super i odpoczywajcie, ja dopiero wracam z pracy ale na szczescie mam niedaleko :) trzymam za Was kciuki calym sercem za Maluszka :*

🤰🏻♥️👰
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Witaj Violet :)
    Tak jak wspomniała Alex dobrze że mamy kolejną staraczke bo powoli nas tu braknie ale mam nadzieję że już niedługo nie będzie tu żadnej :)
    Ja zrobiłam obiad popijając piwko zimne :) oooo jak dobrze :D teraz siedzimy z mężem i oglądamy Housa :)
    Aaa piwka to i ja bym sie chetnie napila :D smacznego :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

🤰🏻♥️👰
  • Andii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia super, że wyniki w porządku. Imprezka się szykuje no i bardzo dobrze, od czasu do czasu trzeba zaszaleć :)

alex pochwal sie jaki to samochód? :)

MissKathy92 co dobrego gotowałaś? :)

• Andii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violetwoman masz męża/partnera? Jak długo jesteście razem? :) :)

‹‹ 1486 1487 1488 1489 1490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ