Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznalam tutaj w uk, sie smialam ze az musialam z wlasnego kraju wyjechac by go poznac :) razem jestesmy ponad dwa lata i na prawde mam wielkie szczescie dzielic swoje Zycie z Nim:) oswiadczyny byly stosunkowo niedawno, bo w czerwcu ale najszczerzej odpowiedziane "tak" :)

terka lubi tę wiadomość

🤰🏻♥️👰
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upatrzyliśmy sobie w salonie Fiata Tipo z 2018 roku. Bagażnik ma 2,5 razy większy niż nasz obecnie, 5 drzwiowy, rodzinny :) Ale to za jakiś czas, dopiero jak dziecko się pojawi w naszym życiu. Na razie planować to sobie możemy...
    U mnie wkrętu ciąg dalszy. Sutki bolą coraz mocniej...
    Violet czasem i tak bywa, że się pozna kogoś na obczyźnie. A Polak, czy Anglik? Moja siostra mieszka w Londynie już 4 rok, studiuje, pracuje i też zaręczona z chłopakiem, ale na razie żyją sobie na spokojnie. Ma 22 lata, a on 25. I też poznała go tam, wyjechał z Polski z rodzicami jak był mały.

violetwoman lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Kaassiia super, że wyniki w porządku. Imprezka się szykuje no i bardzo dobrze, od czasu do czasu trzeba zaszaleć :)

alex pochwal sie jaki to samochód? :)

MissKathy92 co dobrego gotowałaś? :)
    Miały być mielone ale wyszły zdrowsze pulpety :) no i ziemniaczki z mizerią :)
    Niestety dziś taki nie piątkowy obiad wyszedł :(

violetwoman, Andii lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Violet :-) powodzenia w staraniach.
    Wszystkim, które czekają na upragniony cud to, żeby już długo czekać nie musiały.

My ciężarne trzymamy zj Was kciuki. Wiemy jakie to trudne, same żeśmy przez to przechodziły i na pewno trzeba mieć dużo cierpliwości i kroczkami małymi do przodu :-)

Kochane a ja złapałam katar, nie wiem jak i kiedy. Taki upał, a ja przeziębiona. Popijam herbatkę z cytryną, a z nosa mi kapie jak z kranu :-(

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Upatrzyliśmy sobie w salonie Fiata Tipo z 2018 roku. Bagażnik ma 2,5 razy większy niż nasz obecnie, 5 drzwiowy, rodzinny :) Ale to za jakiś czas, dopiero jak dziecko się pojawi w naszym życiu. Na razie planować to sobie możemy...
    U mnie wkrętu ciąg dalszy. Sutki bolą coraz mocniej...
    Violet czasem i tak bywa, że się pozna kogoś na obczyźnie. A Polak, czy Anglik? Moja siostra mieszka w Londynie już 4 rok, studiuje, pracuje i też zaręczona z chłopakiem, ale na razie żyją sobie na spokojnie. Ma 22 lata, a on 25. I też poznała go tam, wyjechał z Polski z rodzicami jak był mały.
    Polak ma na imie Bogumił, ja mowię moj Boguś albo Adi bo na drugie ma Adrian i tak na Niego anglicy mowia bo latwiej:) wszystkiego Najlepszego dla siostry:)

🤰🏻♥️👰
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Witaj Violet :-) powodzenia w staraniach.
    Wszystkim, które czekają na upragniony cud to, żeby już długo czekać nie musiały.

My ciężarne trzymamy zj Was kciuki. Wiemy jakie to trudne, same żeśmy przez to przechodziły i na pewno trzeba mieć dużo cierpliwości i kroczkami małymi do przodu :-)

Kochane a ja złapałam katar, nie wiem jak i kiedy. Taki upał, a ja przeziębiona. Popijam herbatkę z cytryną, a z nosa mi kapie jak z kranu :-(
    Dziekuje slicznie, wszystkie dziekujemy :)

🤰🏻♥️👰
  • Andii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Miały być mielone ale wyszły zdrowsze pulpety :) no i ziemniaczki z mizerią :)
    Niestety dziś taki nie piątkowy obiad wyszedł :(

Oj tam, za to na pewno pyszny :D U mnie też ziemniaki i mizeria tylko ja miałam do tego filet rybny :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. W końcu moge coś napisać :P
    Dzisiaj u nas dzień mlekiem płynący :D odciągnąć małego od siebie nie mogę... :D
    My dzisiaj też trochę mięsny obiadek mieliśmy ale na Śląsku dzisiaj święto więc post nie obowiązuje :P

Mąż dzisiaj urodzinki ma. Niestety nie mialam możliwości niczego przygotować bo ciągle przy małym... Jutro to odbijemy na szczęście ;)
    Niecny plan sie uda :D już mam ugadane co i jak i wszystko idzie po mojej myśli :D

Violet-witam Cie serdecznie :D bardzo milo że dołączyłaś do naszego grona ;)
    Co do narzeczonego - malo spotykane imię ma ;) i chyba faktycznie łatwiej tam nazywać go Adim ;) a z ciekawości Ty jak masz na imię? ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie.
    A więc! W załączniku moje dzieciątko oczywiście
    CRL - 67,8 mm
    wszystkie parametry prawidłowe, narządy również.
    60 do 40 na dziewczynkę ale tego 'pewniej' dowiem się za miesiąc na wizycie. :)

dddh4y.jpg

alex0806, Mari92, terka, MissKathy92, nick nieaktualny, Magdaa21, isiaaaa92, violetwoman, Andii, kryha lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, super że plan się uda :) Mąż wie o imprezce, czy niespodzianka? I co dobrego szykujesz na ten wieczór? :)

Puchatkowa, cudowny maluch <3 aż mi się łezki w oczach kręcą. Dopiero wysikałaś II kreski, a tu już dzieć w pełnej okazałości :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa - ale super wieści! :D lubie o takich czytać i oglądać takie zdjęcia :D :D :D

Alex- no właśnie niespodzianka! To jest najlepsze z tego wszystkiego :D
    Oficjalna wersja to że przyjeżdża nasz kolega i przyszły tata chrzestny Andrzejka ;) ze tak w odwiedziny bla bla :P
    A ze dodatkowo udało mi się ściągnąć jeszcze 3 osoby (w tym jedna z Poznania-przyszła mamę chrzestną :P ) to nie musi wiedzieć :D
    Dziewczyna mocno trzyma sie zeby nie mówić o jutrze! :D piszą ze sobą i mąż do niej "mam nadzieje do zobaczenia niedługo". Ona na to ze tez ma taka nadzieje :D :D :D
    Żeby on wiedział :D będą jutro oczy oj będą :D
    Co do przebiegu samej imprezy to raczej na spokojnie będzie bo dzika impreza z miesięczniakiem odpada :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 20:54

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka w ogóle świetny pomysł!! :) Na pewno mąż będzie pozytywnie zaskoczony. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa jaki śliczny dzieć Ci rośnie <3

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka to kciuki za organizację! :) Chciałabym żeby ktoś dla mnie kiedyś taką niespodziankę zrobił, jeszcze tego nie doświadczyłam :) Ale z drugiej strony jestem maniakiem kontroli, więc nie wiem czy byłoby to dla mnie wskazane :D

Ja mam chcicę, więc zaraz lecę męża wykorzystać :D Ostatnio było wymuszone przez ból karku to dzisiaj już możemy podziałać dla przyjemności :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex pewnie działajcie!:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatwowa śliczna dzidzia, rosnijcie zdrowo :)
    A ja kobietki padam lecę lulu. Miłej nocki

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki Kasia!

3i49krhm19wid3ce.png
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kurczę dziewczyny ale mam dziś przygnębiający dzień :/ wyszłam na zakupy, oczywiście wszędzie pełno kobiet w ciąży lub z wózkami... wiem że podświadomie zwracam na to szczególną uwagę no ale nic nie mogę na to poradzić że tak jest :( ciągle się pytam: czemu one mogły zajść w ciąże a ja nie :( I tak siedzę i się doluję... u mnie dziś 15dc a tempka nadal w dole :/ przez pół roku jak mierze to nie miałam takiej sytuacji żeby nie było skoku więc jeśli nie będzie jutro to siódmy (miał być szczesliwy) cykl uznam za bezowulacyjny :( no niestety tak bywa...
    kupiłam sobie nowy numer M jak mama i tak przeglądnelam i zatrzymalam się przy artykule o poronieniu :( po prostu serce mi pękło jak go przeczytałam :( siedzę i rycze jak głupia :( idę robić obiad żeby nie myśleć...
    Udanego dnia dla Was ;)
    Kochana nie przejmuj się <tuli> wszystko będzie dobrze..musi. ja też tak mam że wszędzie gdzie tylko się ruszę widzę kobiety z wózkami..i do tego w pracy jakaś plaga ciąż..wszystkie koleżanki z którymi trzymałam w ciąży...też liczyłam że po ślubie który był na wiosnę..zajdę szybko w ciążę i pójdę na zwolnienie cieszyć się tym wspaniałym stanem..ale niestety mam właśnie 5cykl starań..może w końcu uśmiechnie się do Ciebie i do mnie szczęście ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Isia
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violetwoman wrote:
    Poznalam tutaj w uk, sie smialam ze az musialam z wlasnego kraju wyjechac by go poznac :) razem jestesmy ponad dwa lata i na prawde mam wielkie szczescie dzielic swoje Zycie z Nim:) oswiadczyny byly stosunkowo niedawno, bo w czerwcu ale najszczerzej odpowiedziane "tak" :)
    Pamiętaj dwie osoby które są sobie pisane odnajdą się nawet na końcu świata :) czyli jesteście dla siebie przeznaczeni jak znaleźliście się aż za granicami Polski :) oby wam udało się szybko z dzidzia :) zobaczysz jak owu wciąga..te mierzenie temperatury codziennie rano..czytanie rad dziewczyn które są MEGA POMOCNE ;) ogólnie obserwacja swojego ciała jest fajna i ciekawa ;)

Isia
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isiaaaa92 wrote:
    Pamiętaj dwie osoby które są sobie pisane odnajdą się nawet na końcu świata :) czyli jesteście dla siebie przeznaczeni jak znaleźliście się aż za granicami Polski :) oby wam udało się szybko z dzidzia :) zobaczysz jak owu wciąga..te mierzenie temperatury codziennie rano..czytanie rad dziewczyn które są MEGA POMOCNE ;) ogólnie obserwacja swojego ciała jest fajna i ciekawa ;)
    Dzieki :) to prawda, ja juz sie wkrecilam:) dobrej nocki Dziewczyny :*

🤰🏻♥️👰
‹‹ 1487 1488 1489 1490 1491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ