SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznalam tutaj w uk, sie smialam ze az musialam z wlasnego kraju wyjechac by go poznac :) razem jestesmy ponad dwa lata i na prawde mam wielkie szczescie dzielic swoje Zycie z Nim:) oswiadczyny byly stosunkowo niedawno, bo w czerwcu ale najszczerzej odpowiedziane "tak" :)

terka lubi tę wiadomość

🤰🏻♥️👰
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upatrzyliśmy sobie w salonie Fiata Tipo z 2018 roku. Bagażnik ma 2,5 razy większy niż nasz obecnie, 5 drzwiowy, rodzinny :) Ale to za jakiś czas, dopiero jak dziecko się pojawi w naszym życiu. Na razie planować to sobie możemy...
    U mnie wkrętu ciąg dalszy. Sutki bolą coraz mocniej...
    Violet czasem i tak bywa, że się pozna kogoś na obczyźnie. A Polak, czy Anglik? Moja siostra mieszka w Londynie już 4 rok, studiuje, pracuje i też zaręczona z chłopakiem, ale na razie żyją sobie na spokojnie. Ma 22 lata, a on 25. I też poznała go tam, wyjechał z Polski z rodzicami jak był mały.

violetwoman lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Kaassiia super, że wyniki w porządku. Imprezka się szykuje no i bardzo dobrze, od czasu do czasu trzeba zaszaleć :)

alex pochwal sie jaki to samochód? :)

MissKathy92 co dobrego gotowałaś? :)
    Miały być mielone ale wyszły zdrowsze pulpety :) no i ziemniaczki z mizerią :)
    Niestety dziś taki nie piątkowy obiad wyszedł :(

violetwoman, Andii lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Violet :-) powodzenia w staraniach.
    Wszystkim, które czekają na upragniony cud to, żeby już długo czekać nie musiały.

My ciężarne trzymamy zj Was kciuki. Wiemy jakie to trudne, same żeśmy przez to przechodziły i na pewno trzeba mieć dużo cierpliwości i kroczkami małymi do przodu :-)

Kochane a ja złapałam katar, nie wiem jak i kiedy. Taki upał, a ja przeziębiona. Popijam herbatkę z cytryną, a z nosa mi kapie jak z kranu :-(

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Upatrzyliśmy sobie w salonie Fiata Tipo z 2018 roku. Bagażnik ma 2,5 razy większy niż nasz obecnie, 5 drzwiowy, rodzinny :) Ale to za jakiś czas, dopiero jak dziecko się pojawi w naszym życiu. Na razie planować to sobie możemy...
    U mnie wkrętu ciąg dalszy. Sutki bolą coraz mocniej...
    Violet czasem i tak bywa, że się pozna kogoś na obczyźnie. A Polak, czy Anglik? Moja siostra mieszka w Londynie już 4 rok, studiuje, pracuje i też zaręczona z chłopakiem, ale na razie żyją sobie na spokojnie. Ma 22 lata, a on 25. I też poznała go tam, wyjechał z Polski z rodzicami jak był mały.
    Polak ma na imie Bogumił, ja mowię moj Boguś albo Adi bo na drugie ma Adrian i tak na Niego anglicy mowia bo latwiej:) wszystkiego Najlepszego dla siostry:)

🤰🏻♥️👰
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Witaj Violet :-) powodzenia w staraniach.
    Wszystkim, które czekają na upragniony cud to, żeby już długo czekać nie musiały.

My ciężarne trzymamy zj Was kciuki. Wiemy jakie to trudne, same żeśmy przez to przechodziły i na pewno trzeba mieć dużo cierpliwości i kroczkami małymi do przodu :-)

Kochane a ja złapałam katar, nie wiem jak i kiedy. Taki upał, a ja przeziębiona. Popijam herbatkę z cytryną, a z nosa mi kapie jak z kranu :-(
    Dziekuje slicznie, wszystkie dziekujemy :)

🤰🏻♥️👰
  • Andii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Miały być mielone ale wyszły zdrowsze pulpety :) no i ziemniaczki z mizerią :)
    Niestety dziś taki nie piątkowy obiad wyszedł :(

Oj tam, za to na pewno pyszny :D U mnie też ziemniaki i mizeria tylko ja miałam do tego filet rybny :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. W końcu moge coś napisać :P
    Dzisiaj u nas dzień mlekiem płynący :D odciągnąć małego od siebie nie mogę... :D
    My dzisiaj też trochę mięsny obiadek mieliśmy ale na Śląsku dzisiaj święto więc post nie obowiązuje :P

Mąż dzisiaj urodzinki ma. Niestety nie mialam możliwości niczego przygotować bo ciągle przy małym... Jutro to odbijemy na szczęście ;)
    Niecny plan sie uda :D już mam ugadane co i jak i wszystko idzie po mojej myśli :D

Violet-witam Cie serdecznie :D bardzo milo że dołączyłaś do naszego grona ;)
    Co do narzeczonego - malo spotykane imię ma ;) i chyba faktycznie łatwiej tam nazywać go Adim ;) a z ciekawości Ty jak masz na imię? ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie.
    A więc! W załączniku moje dzieciątko oczywiście
    CRL - 67,8 mm
    wszystkie parametry prawidłowe, narządy również.
    60 do 40 na dziewczynkę ale tego 'pewniej' dowiem się za miesiąc na wizycie. :)

dddh4y.jpg

alex0806, Mari92, terka, MissKathy92, Doooooorka16, Magdaa21, isiaaaa92, violetwoman, Andii, kryha lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, super że plan się uda :) Mąż wie o imprezce, czy niespodzianka? I co dobrego szykujesz na ten wieczór? :)

Puchatkowa, cudowny maluch <3 aż mi się łezki w oczach kręcą. Dopiero wysikałaś II kreski, a tu już dzieć w pełnej okazałości :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa - ale super wieści! :D lubie o takich czytać i oglądać takie zdjęcia :D :D :D

Alex- no właśnie niespodzianka! To jest najlepsze z tego wszystkiego :D
    Oficjalna wersja to że przyjeżdża nasz kolega i przyszły tata chrzestny Andrzejka ;) ze tak w odwiedziny bla bla :P
    A ze dodatkowo udało mi się ściągnąć jeszcze 3 osoby (w tym jedna z Poznania-przyszła mamę chrzestną :P ) to nie musi wiedzieć :D
    Dziewczyna mocno trzyma sie zeby nie mówić o jutrze! :D piszą ze sobą i mąż do niej "mam nadzieje do zobaczenia niedługo". Ona na to ze tez ma taka nadzieje :D :D :D
    Żeby on wiedział :D będą jutro oczy oj będą :D
    Co do przebiegu samej imprezy to raczej na spokojnie będzie bo dzika impreza z miesięczniakiem odpada :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 20:54

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka w ogóle świetny pomysł!! :) Na pewno mąż będzie pozytywnie zaskoczony. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa jaki śliczny dzieć Ci rośnie <3

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka to kciuki za organizację! :) Chciałabym żeby ktoś dla mnie kiedyś taką niespodziankę zrobił, jeszcze tego nie doświadczyłam :) Ale z drugiej strony jestem maniakiem kontroli, więc nie wiem czy byłoby to dla mnie wskazane :D

Ja mam chcicę, więc zaraz lecę męża wykorzystać :D Ostatnio było wymuszone przez ból karku to dzisiaj już możemy podziałać dla przyjemności :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex pewnie działajcie!:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatwowa śliczna dzidzia, rosnijcie zdrowo :)
    A ja kobietki padam lecę lulu. Miłej nocki

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki Kasia!

3i49krhm19wid3ce.png
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kurczę dziewczyny ale mam dziś przygnębiający dzień :/ wyszłam na zakupy, oczywiście wszędzie pełno kobiet w ciąży lub z wózkami... wiem że podświadomie zwracam na to szczególną uwagę no ale nic nie mogę na to poradzić że tak jest :( ciągle się pytam: czemu one mogły zajść w ciąże a ja nie :( I tak siedzę i się doluję... u mnie dziś 15dc a tempka nadal w dole :/ przez pół roku jak mierze to nie miałam takiej sytuacji żeby nie było skoku więc jeśli nie będzie jutro to siódmy (miał być szczesliwy) cykl uznam za bezowulacyjny :( no niestety tak bywa...
    kupiłam sobie nowy numer M jak mama i tak przeglądnelam i zatrzymalam się przy artykule o poronieniu :( po prostu serce mi pękło jak go przeczytałam :( siedzę i rycze jak głupia :( idę robić obiad żeby nie myśleć...
    Udanego dnia dla Was ;)
    Kochana nie przejmuj się <tuli> wszystko będzie dobrze..musi. ja też tak mam że wszędzie gdzie tylko się ruszę widzę kobiety z wózkami..i do tego w pracy jakaś plaga ciąż..wszystkie koleżanki z którymi trzymałam w ciąży...też liczyłam że po ślubie który był na wiosnę..zajdę szybko w ciążę i pójdę na zwolnienie cieszyć się tym wspaniałym stanem..ale niestety mam właśnie 5cykl starań..może w końcu uśmiechnie się do Ciebie i do mnie szczęście ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Isia
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violetwoman wrote:
    Poznalam tutaj w uk, sie smialam ze az musialam z wlasnego kraju wyjechac by go poznac :) razem jestesmy ponad dwa lata i na prawde mam wielkie szczescie dzielic swoje Zycie z Nim:) oswiadczyny byly stosunkowo niedawno, bo w czerwcu ale najszczerzej odpowiedziane "tak" :)
    Pamiętaj dwie osoby które są sobie pisane odnajdą się nawet na końcu świata :) czyli jesteście dla siebie przeznaczeni jak znaleźliście się aż za granicami Polski :) oby wam udało się szybko z dzidzia :) zobaczysz jak owu wciąga..te mierzenie temperatury codziennie rano..czytanie rad dziewczyn które są MEGA POMOCNE ;) ogólnie obserwacja swojego ciała jest fajna i ciekawa ;)

Isia
  • violetwoman Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isiaaaa92 wrote:
    Pamiętaj dwie osoby które są sobie pisane odnajdą się nawet na końcu świata :) czyli jesteście dla siebie przeznaczeni jak znaleźliście się aż za granicami Polski :) oby wam udało się szybko z dzidzia :) zobaczysz jak owu wciąga..te mierzenie temperatury codziennie rano..czytanie rad dziewczyn które są MEGA POMOCNE ;) ogólnie obserwacja swojego ciała jest fajna i ciekawa ;)
    Dzieki :) to prawda, ja juz sie wkrecilam:) dobrej nocki Dziewczyny :*

🤰🏻♥️👰
‹‹ 1487 1488 1489 1490 1491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ