SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isiaaaa92 wrote:
    Okey kobietki to mówicie aby działać jak wyszedł pozytywny test ;) ale jak wczoraj serduszkowalismy to dziś sobie odpuścić czy też serduszkowac? ;) Przypominam że mój mąż ma słabe wyniki nasienia

To podziałajcie w nocy to nie będzie dylematu czy to zaliczyć jako dzisiaj czy jutro ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia co do awantury to myślę, że dobrze zrobiłaś, zawsze tak było, że dzieci, tym bardziej nastolatkowie słuchać się nie chcą ale to z reguły rodziców a tu już dochodzi do tego, że te dzieciaki nie słuchają się tez innych i tu zaczyna się problem.

isia według mnie test jeszcze ciut negatyw i pozytywny będzie dzisiaj więc jutro/pojutrze owulacja, seks przy słabszym nasieniu lepiej co 2dni :)

Magdaa21 mamaginekolog myslałam że ma dwoje dzieci, czytałam że się też długo starała o pierwsze. Przykre to

alex nie badałam proga

Co do mnie to mam duże wątpliwości bo to dosłownie taka zaschnięta kropka a nie żadne plamienie o jakim często czytam i nie zwróciłabym uwagi ale pojawiła się dzisiaj, 7dni po owulacji, w 22dniu cyklu. Cierpliwość mnie tylko uratuje

Starania o drugie dziecko
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, jeśli macie siłę i ochotę to poszalejcie :) My w tym cyklu książkowo działaliśmy, dlatego tak mi tego cyklu szkoda :(

Andi, jeśli masz ochotę i czas, możesz podejść jutro na proga, bo bada się go 7-8 dpo. U mnie wtedy był 35, od razu wiedziałam po tym wyniku że coś jest na rzeczy.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    278031c47a3c6d65.jpg

Moje pazurki. Utwardzone zelem, ale długość juz moja naturalna

Andii, panipuchatkowa, Mari92 lubią tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka super że imprezka się udała :)

Patulka świetne pazurki :)

Jejku przerażająca ta historia mamyginekolog :( widać że nawet największa wiedza lekarzy nie pomoże jak ma dojść do przedwczesnego porodu :/

A ja w pracy sobie połączyłam fakty z moimi mdlościami i złym samopoczuciem :/ to na bank od stresu związanego z pracą (mimo że się nie stresuje za mocno, nikt na mnie nie krzyczy i jest wszystko ok)... bo jak inaczej wyjaśnić fakt że mam tak tylko w dni gdy idę do pracy? jak mam wolne to wszystko gra...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:

Moje pazurki. Utwardzone zelem, ale długość juz moja naturalna

WOW ale długość, piękne :D

• Andii Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex jak będe mieć możliwość to może faktycznie jutro zrobię :)

Patulka extra paznokcie, długieee :) Ja też dzisiaj robiłam, moje pazurki muszą wytrzymać 2tygodnie do wesela :D

• Andii Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 współczuje Ci tych mdłości :(

• terka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss biedna... Niby praca fajna a jednak coś... Ciekawe czemu tak to działa u Ciebie... A szkoda ze nie wiadomo bo ciężko cokolwiek robić wtedy...

Patulka-podziw! Ja takimi paznokciami nic absolutnie zrobić nie umiem :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    MissKathy92 współczuje Ci tych mdłości :(
    Wiesz chyba sama się nakręcam nieświadomie na stres :( taki durny organizm mam bo przejmuje się wszystkim :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss biedna... Niby praca fajna a jednak coś... Ciekawe czemu tak to działa u Ciebie... A szkoda ze nie wiadomo bo ciężko cokolwiek robić wtedy...

Patulka-podziw! Ja takimi paznokciami nic absolutnie zrobić nie umiem :D
    Najgorzej że ja się stresuje takimi najgorszymi glupotami typu co szef powie jak zechce przerzucić sobie nadgodziny z poniedziałku na wtorek (co dziś zrobilam) a przecież dla niego to i tak wszystko jedno, ważne żebym podgoniła trochę roboty a czy dziś czy jutro to nieistotne a ja się denerwuje że coś sobie pomysli :/ tak samo jak zawsze mnie stresuje wyjście na badania bo labo mam tuż przy pracy, otwarte od 6.30 a pracę zaczynam 7.15 i się boję że się nie wyrobie w te 45 minut :/ A przecież spokojnie mogę powiedzieć że przyjdę na 8 i będę do 16 ale nieeee trzeba się postresowac trochę bo "co szef sobie pomysli jak zacznę kombinować z godzinami"... następnym razem jak coś będzie mi potrzebne, w sensie dzień wolny albo że później przyjdę do pracy niż zawsze, to chyba powiem szefowi że choruje i dlatego taka "wybredna" jestem, że to nie moje widzimisie tylko konieczność leczenia/badań :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, ja czasem też tak mam i mocno reaguję na stres. Dzisiaj też już się schizuję, bo jutro mam to szkolenie i nie wiem, czy podołam nowej pracy... Pocieszeniem jest to, że ma mnie szkolić kolega, ale już będę jakieś zadania musiała wykonać i nie chcę się zbłaźnić przed nim :)

Patulka, piękne pazurki :) Ale ja bym z takimi nie potrafiła żyć. Mialam takie długie na ślubie, żelowe. W poniedziałek po weselu leciałam do kosmetyczki je skracać :D Bo mam soczewki do pracy i nie potrafiłam funkcjonowac. Teraz zapuszczam, udaje mi się nie obgryzać, więc może na wesele będę mogła sobie ładnie pomalować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 17:29

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, powiedzcie jakie badania zrobic w 7dpo? Prog i co ewentualnie jeszcze? Nigdy nic nie sprawdzalam i pomyślałam, że w koncu warto. Dostane skierowanie od lekarza czy musze za wszystko placic?

A co do stresu to Miss widzę, że w tej kwestii jesteśmy chyba siostrami :D potrafię się stresować jak zanoszę podanie o urlop. Do tego stopnia, że boli mnie brzuch, głowa i chce mi się wymiotować. Eh

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka super pazurki! Bardzo ładne. Sexy mama.:D miss kochana bardzo stres Cię zzera ale z drugiej strony chcesz być fair w stosunku do pracodawcy i do siebie.. Rozumiem to ale mysle że musisz troszke na luz wrzucić bo to dla Ciebie takie aż niebezpieczne.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wydaję mi się, że sama sobie nie poradzisz, musisz z kimś o tym porozmawiać, najlepiej z psychologiem, szkoda Twoich nerwów i stresu który też nie sprzyja staraniom więc może rozważ taką wizytę, dla dobra siebie i przyszłego potomka :)

alex0806 na pewno podołasz :) Trzymam kciuki za jutrzejszy Twój dzień

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki,
    Co do sytuacji z wczoraj, wszystko cacy gdyby tylko ktoś poparł moje zdanie teściowa trzyma stronę wnuczki i córki. Nie widzą problemu cóż może kiedyś przejrza na oczy. Ale żeby to jeszcze mnie nie dotyczyło, ech szkoda słów.
    Byłam dziś u gin pęcherzyki rosną dominujący w prawym jajniki ginka powiedziała żeby się starać i wracać w ciąży ( żeby to było takie proste). Zmniejszyła bromka na pół tabletki i to na tyle. Byłam też u hematologa wyniki piękne i też mówi żeby być dobrej myśli.

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex będę trzymać za Ciebie kciuki!

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no to super ze pęcherzyki rosną! Nic tylko działać.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatwowa działać napewno będziemy oby tylko jeszcze udało się.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia oby oby!

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ