Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Patulka, ja też bym na twoim miejscu zrobiła tak, jak pisze Terka. Nie ma co czekać, aż ludzie się obudzą i wpuszczą. Stanęłabym sobie przy drzwiach wypięła brzuch i z głowy
A tak naprawdę kompetentna pani w labie powinna cię sama zaprosić, jeśli by zobaczyła. Tam gdzie ja chodziłam wcześniej do labo to pielęgniarki wyglądały za ciężarnymi.
Magda, a to dziecko teraz przeżyło? Masakra, niby ginekolog, wiedzę ma mega, a takie problemy
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Panipuchatkowa - ja na początku ciąży tez grzecznie milo czekałam wszędzie. Ale jak potem brzuch ciążył bardzo i kręciło mi sie w głowie od dłuższego stania to mialam ludzi w nosie... I pomagałam sobie jak tylko moglam

Ludzie popsioczą, Ty wejdziesz wyjdziesz i prawdopodobnie więcej ich nie zobaczysz
niech sobie psiocza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 10:46
panipuchatkowa lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
panipuchatkowa wrote:Jasne terka zgadzam sie w 100%.

Wiesz 13kg więcej "nagle" i człowiek zmienia myślenie
Na szczęście zostały mi jeszcze 3kg do wagi sprzed ciąży i ok 7 do wagi upragnionej i idealnej (wg mnie
)
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ja też grzecznie czekam
ludzie nie puszczają. A nawet są w stanie powiedzieć na drzwiach pisze rodzice z małymi dziećmi mają pierwszeństwo, a już nie widzą, że kobiety w ciąży też. I tak przez ten okres jak brzuch już widać, tylko raz w rosmanie zostałam poproszona pierwsza. A tak to nigdzie, ani rkklep, ani apteka ani stacja a nawet laboratorium. Także same widzicie jak to jest
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari-w Rossmanie oni nie patrzą i nie proszą do przodu. Ale jak pokażesz im się to problemu nie ma

Ludzie są ludźmi. Wiecznie im sie spieszy i musza wszystko zrobić zeby byc pierwsi. Ale was to nie powinno obchodzić.
Na aptekach, laboratoriach są kartki. Jak widza i mówią o pierwszeństwie dla rodziców z małymi dziecmi to wy dokonczcie a nich ze kobiety w ciazy takze. Jak nie widza brzucha w ponad 30 tc to trudno. Musicie dbać o siebie. To ze nie przepuszczają nie znaczy ze nie możecie wejść czy skorzystać z pierwszeństwa. Korzystajcie poki przysługuje
panipuchatkowa lubi tę wiadomość
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Mari.. no ciężko bo sama się nie chcesz pchać a puścić też Cię nie puści nikt.
Ja dzisiaj w Rossmannie stałam w kolejce, no brzuszek mi sie odznacza, jeszcze mój brat dzisiaj mnie widział i sam stwierdził że już widać. pani w kasie tylko mnie zdzieliła wzrokiem od góry do dołu, później jak zobaczyła że kupuję rzeczy dla kobiet w ciąży to chyba ogarnęła że to jednak jest ciąża i nagle miła się dla mnie zrobiła. Ale ja się tam tym nie przejmuję.

-
Alex, dziecko przeżyło, na pewno najbliższe 6 tyg w inkubatorze.. Masakra.
Panipuchatkowa, dzięki za cynk! Nie wiem, jak zniesie to mój portfel
Ja jak się źle czuje a widzę kasę pierwszeństwa to się ryje od razu. Ostatnio na stacji benzynowej Pan mi zatankowal a potem zaczął myć wszystkie szyby
czasem można się spotkać z miłym traktowaniem. Ale niestety wiem z doświadczenia już że najgorsze to są baby, tak po 40. Ciąża to nie choroba, udają że nie widzą, mają gdzieś że się źle czujesz...
-
Podejrzewam że następnym razem po prostu się wepcham przed kogoś i nie będę czekać. . bo dziś to masakra jakaś.. niecała godzinę siedziałam w kolejce bo dziecko nie dało sobie pobrać krwi i się wydzieralo... A niestety pani tam była sama i nie wyglądała za ciężarnymi, a nie byłam jedyna. Na szczęście żadna się nie pchała, bo bym wtedy ja się odezwała.
Co do gestu dobroci dla ciężarnych to tylko raz się z tym spotkalam. W Lidlu kasjerka otwierała nowa kasę, a że mnie widziała w kolejce w innej to mnie zaprosiła pierwsza a dopiero resztę.. tak to raczej w kolejce w sklepach też stoję grzecZnie. Niestety ostatnio trafiam raczej na samych panów kasjerów.. zresztą staram się robić jedne duże zakupy w miesiącu. A potem tylko drobne rzeczy dokupywać... Więc staram się nie chodzić do sklepu często. Zresztą powinnam mieć zakaz chodzenia bo za duzo wydaje w nich
Wróciłam właśnie od manikiurzystki.. prawdopodobnie zrobiłam ostatnie paznokcie przed porodem... Więc troszkę zaszalam i z długością i z kololer
-
nick nieaktualnyAndii wrote:Ja dzisiaj w łazience zauważyłam zaschieta kropkę krwi na bieliźnie, taka czerwono brazowo z nalotem żółtego. Roztrzeslam się od razu, jest 7dpo ale boję się cokolwiek myśleć bo rozczarowania bolą
Trzymam za Ciebie kciuki! Ta kropla zapowiada się nieźle ale najlepiej zrobisz jak po prostu się dobrze zrelaksujesz.
Andii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH