X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja temperatury widzę akurat ale waszych minuaturek nie widze. Maleńka witaj na pokładzie.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Kurze wasze temperatury widzę a swojej nie w ogóle zapomniałam juz jak się miniaturkę wykresu dodaje

Jak masz wykres to wchodzisz w udostepnij, kopiujesz linka, następniesz wchodzisz w ustawienia wybierasz społeczność i tam go wklejasz. Powinno wszystko być ok ;)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie widzę i avatarki i wykresy. Z tym, że Twojego Maleńka nie widzę. Pewnie dziś już wszystko wróci do normalnego stanu.

1cs z CLO
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Maleńka, twoja córcia ma piękne imię ;) ja też marzę o Lenie.
    Faktycznie coś się dzieje dziś z ovu bo ja miałam problem z zalogowaniem

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Pozytywna • Nowa

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem na forum nowa - z OF już trochę prZeszlam ale nigdy nie grzebałam na forach - nie wiem czemu! Ja tez 92 i nieco ponad dwa lata po ślubie - moja historia trochę inne niż Wasze - zaczęliśmy się starać w lutym tego roku i od strzała piękne dwie kreski na teście - niestety szczęście nie trwało długo 06.04 poronienie samoistne całkowite:/ dramat życiowy aż nie chce się gadać . Byłam u 3 ginekologów wszyscy ze będzie ok zdarza się itp - nie zaprzestaliśmy starań i do dziś nie zaszłam jeszcze w ciąże . Dopiero w październiku trafiłam na świetnego ginekologa który zlecił masę badań - w tym badania genetyczne gdyż twierdził ze po tak szybkim zajściu i równie szybkim poronieniu można śmiało stwierdzić ze co jest nie tak - morfologia krwi, tarczyca , badania hormonów , wymaz z pochwy - wszystkie wyniki fantastyczne! Zrobiłam wiec test DNA gdzie okazało się ze mam mutacje PAI 14g/5g . Kolejno konsultacja z genetykiem - który powiedział ze nie widzi podstaw do obaw - mutacje ta ma 40% Polaków i jest to mutacja heterozygotyczna tak wiec ma mały wpływ na to co dzieje się w organizmie (to tak po krotce ) i zaproponowała aspirynę do rozważenia ale nie widzi potrzeby jej brania póki co . Mój lekarz gin ma dać znać czy ja włączamy czy nie .... wiadomość trochę długa ale może komuś pomoże !!! Jest mnóstwo badań które mogą nam pomoc znaleźć przyczynę niepowodzeń a niektórzy lekarze twierdzą ze to suma przypadku ! Może powodem jest blokada psychiczna ? Nie wiem w sumie dalej bardzo to przeżywam

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywna witaj. Bardzo mi przykro z powodu tego co przeszlas.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Maleńka1592 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywna współczuję

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś naprawdę się dzieje bo dodało mi pół posta ☺
    Gdzie dokładnie wkleić link ?

Pozytywna moja pierwsza ciąża tez zakończyła się aniolkiem

=https://ovufriend.pl/graph/c575edf8f6114927b4698996d389dfc8]c575edf8f6114927b4698996d389dfc8.png[/url]

aw0o4pn.png

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo forum dzisiaj szwankuje.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywna, witamy i bardzo współczujemy :( :( :(
    Co do badań to masz 100% rację. Dobrze, że trafiłaś w końcu na odpowiedniego gin.

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka1592 wrote:
    Coś naprawdę się dzieje bo dodało mi pół posta ☺
    Gdzie dokładnie wkleić link ?

Pozytywna moja pierwsza ciąża tez zakończyła się aniolkiem

Ustawienia- społeczność- Twój podpis na forum ;)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed wizytą w klinicie muszę sobie pospisywać wszystkie badania, które chcę zrobić. Myślę nad wrogością śluzu. Ciągle mi to po głowie chodzi.

1cs z CLO

Wysłany: 17 listopada 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mize dobre przeczucie skoro to tak Cię męczy.

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi właśnie tak robię to link się wkleja i wyświetla się sam link ☺

aw0o4pn.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś nam tu dzisiaj obrodziło w nowe staraczki :) Mam nadzieję, że nam dosłownie obrodzi :) Witam nowe dziewczyny :)

U mnie za oknem ponuro, a mimo to energia mnie nie opuszcza :) Coś czuję, że to wstęp do dni płodnych jak w poprzednim cyklu :) Czekam na męża z obiadkiem i liczę dzisiaj na wspólny wieczór lenistwa :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo alex to super. Ciesze sienze masz dobry nastrój. My wieczorkiem mamy czas dla siebie. Mam nadzieje że przez weekend troche odpoczniemy bo zmeczyl mnie jakoś ten tydzień.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa idziemy z tym cyklem równiutko jak widzę :)

Masz teraz 2 dni wolnego przed sobą to sobie odpoczniesz :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;)

Maleńka, pozytywna witajcie serdecznie :) wszystkie tutaj trzymamy kciuki aby żadna tragedia sie więcej już nie stała :)

Alex!!! Niech no ja Cię kiedys dorwę to za uszy wytargam! :D leż Ty w łóżku jak juz tak bardzo do pracy chcesz wracać w poniedziałek to chociaż w weekend wygrzej tyłek do porządku! :D chociaż ja i tak uważam ze będąc na antybiotyku iść do dzieci-nosicieli chorób wszelkich (w szczególności jak mówiłaś ze masz tam ostro chore dziecko) to szaleństwo totalne ale nie przywiąże Cię to grzejnika przecież bo i tak z nim na plecach byś poszła :D
    Ale tez widzę ze tarczyca Ci ruszyła z kopyta skoro temperatura w gore i lepsze samopoczucie ;) to akurat dobra wiadomość ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Witajcie dziewczyny ;)

Maleńka, pozytywna witajcie serdecznie :) wszystkie tutaj trzymamy kciuki aby żadna tragedia sie więcej już nie stała :)

Alex!!! Niech no ja Cię kiedys dorwę to za uszy wytargam! :D leż Ty w łóżku jak juz tak bardzo do pracy chcesz wracać w poniedziałek to chociaż w weekend wygrzej tyłek do porządku! :D chociaż ja i tak uważam ze będąc na antybiotyku iść do dzieci-nosicieli chorób wszelkich (w szczególności jak mówiłaś ze masz tam ostro chore dziecko) to szaleństwo totalne ale nie przywiąże Cię to grzejnika przecież bo i tak z nim na plecach byś poszła :D
    Ale tez widzę ze tarczyca Ci ruszyła z kopyta skoro temperatura w gore i lepsze samopoczucie ;) to akurat dobra wiadomość ;)

Haha Terka, może kiedyś będziesz miała okazję :D W domu mam cieplutko więc sobie spokojnie sprzątałam, dodatkowo relaksując się przy muzyce :D Dzisiaj już jest naprawdę lepiej. Co do tego chorego dziecka, to współpracownica podejrzewa, że może mieć ten krztusiec, ale miała dzisiaj z matką rozmawiać. Bo jakby się okazało, że ma, to musi lekarz to zgłosić. A matka z nią do lekarza nie chodzi w ogóle... To już moim zdaniem patologia, no ale...
    Ja przed chwilą zagoniłam męża na długą wspólną kąpiel i teraz to już zupełnie odżyłam :D Przypomniała mi się nasza noc poślubna, bo mieliśmy jacuzzi w pokoju hotelowym :D :D :D Kurcze, już prawie 7 miesięcy od ślubu, leci jak szalone!

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Haha Terka, może kiedyś będziesz miała okazję :D W domu mam cieplutko więc sobie spokojnie sprzątałam, dodatkowo relaksując się przy muzyce :D Dzisiaj już jest naprawdę lepiej. Co do tego chorego dziecka, to współpracownica podejrzewa, że może mieć ten krztusiec, ale miała dzisiaj z matką rozmawiać. Bo jakby się okazało, że ma, to musi lekarz to zgłosić. A matka z nią do lekarza nie chodzi w ogóle... To już moim zdaniem patologia, no ale...
    Ja przed chwilą zagoniłam męża na długą wspólną kąpiel i teraz to już zupełnie odżyłam :D Przypomniała mi się nasza noc poślubna, bo mieliśmy jacuzzi w pokoju hotelowym :D :D :D Kurcze, już prawie 7 miesięcy od ślubu, leci jak szalone!

O ja Cię takiej to dobrze z ta kąpielą... Fakt tak szybko to zleciało... Myśmy w hotelu mieli duża kabinę prysznicową... Ah na wspomnienia przez Ciebie mnie wzięło :D :D a teraz...mamy tak małą wannę ze w pojedynkę ledwo sie człowiek mieści (dobra ja mam łatwiej przy moim wzroście) ale we dwójkę byśmy sie chyba zaklinowali! :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ