X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Terka super że się wszystko udało;) najważniejsze że jesteście zadowoleni i mały chyba też;)

Haha mam taka nadzieje że zadowolony będzie :D

Magda-pytałaś o prezenty. Zależy kto jak podchodzi do kwestii prezentów.
    Jedni postanowią dać pieniążki bo to najprostsze i wtedy rodzice wybiorą co będzie dobre i kupią ;)
    Drudzy pojda w prezenty praktyczne typu ubranka, kocyki, zabawki itp ;)
    A inni podejdą do sprawy ze Chrzest to sakrament i w ta stronę pojda prezentami czyli np różaniec, jakiś obraz lub ikona, medalik itp ;)
    Takze pula jest szeroka, wierz mi ;)

A dla mnie tak czy siak ważniejsze jest by Andrzejek miał chrzestnych którzy po prostu sie nim intersują ;) bo wiadomo nie chodzi o spotykanie co 2 dni bo tak sie fizycznie nie da... Ale zainteresowanie chrześniakiem i dbanie o jego rozwoj to coś co może dostać najlepszego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 21:48

Mari92 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Terka że chrzciny się udały :)
    Co do prezentów, to widzę bze nic się nie zmieniło nadal w tej kwestii;)

Ja od 5 spać nie mogę... Do 5.30 przeleżałam w łóżku, a potem stwierdziłam że już nie mogę leżeć i wstawiłam już jedno pranie :D ale coraz ciężej mi się schylać tak do parteru... Chyba funkcje wkładania i wykładania prania przejmie mój K, bo idzie się teraz nieźle zmachac :). Potem lekko ogarnęłam kuchnię, zrobiłam śniadanko do pracy dla mojego i teraz spowrotem leże w łóżku bo coś mnie brzuch boli... Płatki z mlekiem stoją, ale jakoś nie mam ochoty . :( No cóż może za chwilę zjemy coś z małą jak już się 'odbrazi' za ten poranny maraton :D

Co do odruchów ojcowskich, to wczoraj chciało mi się śmiać z mojego, bo wieczorem siadł sobie na łóżku, i zaczął bujać bujaczek.. normalnie tak to rozczulalo serce a i było zabawne :D po czym mówi do brzucha 'ze jak mamusia nie będzie widzieć to będziemy Ci bujac'... Bo ja jestem przeciwnikiem bujania, kołysania, noszenia na rękach etc, w nadmiernych ilościach.. :D

A no i kupiłam też prezent na urodziny dla siostry. W Empiku była promocja 3za2 książki, napislam do niej by mi podała tytuły... Oczywiście miałam w planach wziąć jej jedną książkę a dla siebie dwie, no ale stwierdziłam że mam tyle tych książek jeszcze do przeczytania że wzięłam jej 3..

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja podobnie Patulka z tym spaniem, tyle że od 3.30 spać nie mogłam. A jak przyjęłam to zaraz trzeba było wstawać bo mężowi śniadanie robiłam i do łóżka wróciłam. Może usnę.
    Oczywiście rano test zrobiłam. Wydawało mi się że jakaś kreskę widzę i zostawiłam test. Teraz biało i co? Okres się rozkręca ;( jest mi cholernie smutno bo nadzieja była mega. Ale chyba te wszystkie objawy to tylko hormony. Temperatura też poleciała. Ostatni cykl z CLO i przerwa ;(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka to super że wszystko się udało a Andrzejek ochrzczony :)

Co do prezentów na chrzciny to my też mamy problem :/ w sumie jeszcze nie wiemy czy pójdziemy na te chrzciny Nikoli bo mąż ma na rano do pracy wtedy więc nie wiadomo czy wolne dostanie... A poza tym nawet nie wiemy co kupić :/ w sumie prezenty nie wchodzą w grę tylko pieniążki damy tylko pytanie ile :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex przykro mi że @ przyszła :( bo wszystko pięknie się zapowiadało :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Terka, super, że wszystko się udało :) oczywiście, że najważniejsze jest to żeby chrzestni interesowali się Małym, prezenty nie grają roli - po prostu zapytałam o to, bo sami będziemy mieć niedługo problem z kupnem czegoś :P

Alex, nie martw się :( niedługo zaczniesz pracę, może się na niej bardziej skupisz I wtedy się uda?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, tak mi przykro, a zapowiadało się tak pięknie. Magda ma rację, skupisz się na nowej pracy to samo zaskoczy :) więc teraz możesz przez 5 minut popłakać a potem głowa do góry, cycki do przodu i napewno się uda :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex przykro mi, może faktycznie z nową pracą bedzie łatwiej głową do góry.
    Terka super, że chrzciny się udały i że udało się dobrać super chrzestnych :)
    Miss, my byliśmy w tym roku na chrzcinach dziecka przyjaciół nie pełnilismy żadnej roli i daliśmy 300 :) rodzice preferowali pieniążki

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że śmieszą mnie zaproszenia z adnotacją że ktoś prosi o pieniądze zamiast prezentów.. jeśli na ślubie jeszcze jakoś zrozumiem, tak jeśli chodzi o chrzciny to chyba nie zrozumiem... Sama osobiście jestem przeciwnikiem dawania pieniędzy na chrzciny, no i tak ta gotówka nie zostanie przekazana na dziecko.. przynajmniej nie w całości. Wolałabym by dziecko dostało 3 medaliki bo będzie mieć potem pamiątkę niż zostanie mu tylko kawałek papieru.. ewentualnie jestem za dawaniem praktycznych rzeczy, więc 'tona' pampersów czy chusteczek nawilżanych dla mnie będzie idealnym rozwiązaniem, bo to napewno się przyda, a wątpię że dostając pieniądze bym poszła do sklepu i kupiła 300sztuk pampersów...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Alex przykro mi:( ja mialam jakas kiepską noc. Co do prezentow i kasy to zależy od rodziców ja mam dużo znajomych którzy pieniądze wkładają dziecku na osobne konto i nie biorą ani złotówki bo to przecieżonke oni dostali. Po paru latach jest z tego niezła sumka.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex przykro mi :(
    Ja juz po weselu młodzi prosili o pieniądze zamiast kwiatków, wina czy innych rzeczy a kasa przeznaczona szła na rehabilitacje sąsiada jeśli dobrze zrozumiałam.

Starania o drugie dziecko
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi i jak, wybawiłaś się? Nasi młodzi prosili o totolotki i zdrapki zamiast kwiatów, a i tak wiele osób kwiaty przyniosło. My chcieliśmy karmę dla zwierząt i później przyjechały babeczki ze schroniska zabrać, tyle tego było że masakra :) I zapoczątkowaliśmy w rodzinnej miejscowości nowy zwyczaj, bo teraz dużo osób tak robi :)

Mnie już zaczyna brzuch rwać, więc chociaż oficjalnie 1 dc, bez plamień i domysłów. Mam w środę wizyte u gina, ale w sumie to miał być monitoring i raczej ją przełożę na 2 tygodnie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 3 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex przytulam i mam nadzieję że przyszły cykl przyniesie szczęście!

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jakos w to CLO zwątpiłam. Drugi miesiąc owulacji po nim, a ciąży nie ma... zaczynam 4 cykl po poronieniu i nic z tego. Może mam cienkie endometrium już, bo w tym cyklu nie sprawdzałam. Zła jestem, cholernie. Napisałam maila do gina, bo ostatnio się nie dowiedziałam jak to CLO teraz brać.
    Już czuję, że będę umierać dzisiaj, a muszę się zaraz zebrać i dokumenty do Fundacji zawieźć. A później leżę i nic nie robię.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 3 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze podpytaj o to endometrium? Ja w szczęśliwym piłam na endo 1olej lniany dwie łyżki dziennie i oeparol brałam aha no i lenzetto.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie to migdały wpierniczam. Jak mi odpisze to zapytam o to endo, może mi na szybko coś wdroży... I chyba acard będę brała po owulacji bo wyczytałam, że może ją blokować/przesuwać. Będzie bezpieczniej.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 3 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex nie wiem jak z acardem bo ja biore nieprzerwanie od marca i żadne przesunięcie czy zablokowsnie nie miało miejsca. Ja bym zapytała lekarza bo z acardem - tak mi się wydaje nie ma żartów. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Hej! Alex przykro mi:( ja mialam jakas kiepską noc. Co do prezentow i kasy to zależy od rodziców ja mam dużo znajomych którzy pieniądze wkładają dziecku na osobne konto i nie biorą ani złotówki bo to przecieżonke oni dostali. Po paru latach jest z tego niezła sumka.
    Oczywiście, jeśli widzisz że ktoś 'inwestuje' w dziecko i jego przyszłość, to gotówka jak najbardziej jest na miejscu. Ale zazwyczaj widać który rodzić te pieniądze przeznaczy na dziecko, a który wyda na jego widzimisię... Kuzynka idąc na chrzest z mężem do jego brata wlozyla do koperty 100zl ale zainwestowała w drogie kolczyki, a że był to chrzest bliźniaczek to nie przejmowała się tym co powiedzą inni..
    Ja stwierdziłam że jeśli dostaniemy w końcu zaproszenie na chrzest ( i w zależności jak będę się ja czuć) od siostry mojego K to też zainwestujemy w jakiś krzyżyk czy coś dla małego a do koperty tak symbolicznie.. bo wiem że te pieniądze nie zostaną zainwestowane w dziecko.. :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png

Wysłany: 3 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wolę dać prezent. Np do tej pory mam złote kolczyki od chrzestnej które dostałam na chrzest.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :-)
    Alex tak mi przykro :-(, to teraz skup się na nowej pracy i tak jak dziewczyny piszą pewnie zaskoczy :-)
    A ja dzisiaj dobrze spałam, a o 15.40 mam wizytę u ginekologa. Ciekawe jaki duży jest już nasz Skarb :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ