Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Terka super że się wszystko udało;) najważniejsze że jesteście zadowoleni i mały chyba też

Haha mam taka nadzieje że zadowolony będzie
Magda-pytałaś o prezenty. Zależy kto jak podchodzi do kwestii prezentów.
Jedni postanowią dać pieniążki bo to najprostsze i wtedy rodzice wybiorą co będzie dobre i kupią
Drudzy pojda w prezenty praktyczne typu ubranka, kocyki, zabawki itp
A inni podejdą do sprawy ze Chrzest to sakrament i w ta stronę pojda prezentami czyli np różaniec, jakiś obraz lub ikona, medalik itp
Takze pula jest szeroka, wierz mi
A dla mnie tak czy siak ważniejsze jest by Andrzejek miał chrzestnych którzy po prostu sie nim intersują
bo wiadomo nie chodzi o spotykanie co 2 dni bo tak sie fizycznie nie da... Ale zainteresowanie chrześniakiem i dbanie o jego rozwoj to coś co może dostać najlepszego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 21:48
Mari92 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Super Terka że chrzciny się udały

Co do prezentów, to widzę bze nic się nie zmieniło nadal w tej kwestii;)
Ja od 5 spać nie mogę... Do 5.30 przeleżałam w łóżku, a potem stwierdziłam że już nie mogę leżeć i wstawiłam już jedno pranie
ale coraz ciężej mi się schylać tak do parteru... Chyba funkcje wkładania i wykładania prania przejmie mój K, bo idzie się teraz nieźle zmachac
. Potem lekko ogarnęłam kuchnię, zrobiłam śniadanko do pracy dla mojego i teraz spowrotem leże w łóżku bo coś mnie brzuch boli... Płatki z mlekiem stoją, ale jakoś nie mam ochoty .
No cóż może za chwilę zjemy coś z małą jak już się 'odbrazi' za ten poranny maraton 
Co do odruchów ojcowskich, to wczoraj chciało mi się śmiać z mojego, bo wieczorem siadł sobie na łóżku, i zaczął bujać bujaczek.. normalnie tak to rozczulalo serce a i było zabawne
po czym mówi do brzucha 'ze jak mamusia nie będzie widzieć to będziemy Ci bujac'... Bo ja jestem przeciwnikiem bujania, kołysania, noszenia na rękach etc, w nadmiernych ilościach.. 
A no i kupiłam też prezent na urodziny dla siostry. W Empiku była promocja 3za2 książki, napislam do niej by mi podała tytuły... Oczywiście miałam w planach wziąć jej jedną książkę a dla siebie dwie, no ale stwierdziłam że mam tyle tych książek jeszcze do przeczytania że wzięłam jej 3.. -
Hej dziewczyny. Ja podobnie Patulka z tym spaniem, tyle że od 3.30 spać nie mogłam. A jak przyjęłam to zaraz trzeba było wstawać bo mężowi śniadanie robiłam i do łóżka wróciłam. Może usnę.
Oczywiście rano test zrobiłam. Wydawało mi się że jakaś kreskę widzę i zostawiłam test. Teraz biało i co? Okres się rozkręca ;( jest mi cholernie smutno bo nadzieja była mega. Ale chyba te wszystkie objawy to tylko hormony. Temperatura też poleciała. Ostatni cykl z CLO i przerwa ;(Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Terka to super że wszystko się udało a Andrzejek ochrzczony

Co do prezentów na chrzciny to my też mamy problem
w sumie jeszcze nie wiemy czy pójdziemy na te chrzciny Nikoli bo mąż ma na rano do pracy wtedy więc nie wiadomo czy wolne dostanie... A poza tym nawet nie wiemy co kupić
w sumie prezenty nie wchodzą w grę tylko pieniążki damy tylko pytanie ile
-
Hej
Terka, super, że wszystko się udało
oczywiście, że najważniejsze jest to żeby chrzestni interesowali się Małym, prezenty nie grają roli - po prostu zapytałam o to, bo sami będziemy mieć niedługo problem z kupnem czegoś 
Alex, nie martw się
niedługo zaczniesz pracę, może się na niej bardziej skupisz I wtedy się uda?
-
Alex przykro mi, może faktycznie z nową pracą bedzie łatwiej głową do góry.
Terka super, że chrzciny się udały i że udało się dobrać super chrzestnych
Miss, my byliśmy w tym roku na chrzcinach dziecka przyjaciół nie pełnilismy żadnej roli i daliśmy 300
rodzice preferowali pieniążki

-
Powiem wam że śmieszą mnie zaproszenia z adnotacją że ktoś prosi o pieniądze zamiast prezentów.. jeśli na ślubie jeszcze jakoś zrozumiem, tak jeśli chodzi o chrzciny to chyba nie zrozumiem... Sama osobiście jestem przeciwnikiem dawania pieniędzy na chrzciny, no i tak ta gotówka nie zostanie przekazana na dziecko.. przynajmniej nie w całości. Wolałabym by dziecko dostało 3 medaliki bo będzie mieć potem pamiątkę niż zostanie mu tylko kawałek papieru.. ewentualnie jestem za dawaniem praktycznych rzeczy, więc 'tona' pampersów czy chusteczek nawilżanych dla mnie będzie idealnym rozwiązaniem, bo to napewno się przyda, a wątpię że dostając pieniądze bym poszła do sklepu i kupiła 300sztuk pampersów...
-
Hej! Alex przykro mi:( ja mialam jakas kiepską noc. Co do prezentow i kasy to zależy od rodziców ja mam dużo znajomych którzy pieniądze wkładają dziecku na osobne konto i nie biorą ani złotówki bo to przecieżonke oni dostali. Po paru latach jest z tego niezła sumka.

-
Andi i jak, wybawiłaś się? Nasi młodzi prosili o totolotki i zdrapki zamiast kwiatów, a i tak wiele osób kwiaty przyniosło. My chcieliśmy karmę dla zwierząt i później przyjechały babeczki ze schroniska zabrać, tyle tego było że masakra
I zapoczątkowaliśmy w rodzinnej miejscowości nowy zwyczaj, bo teraz dużo osób tak robi 
Mnie już zaczyna brzuch rwać, więc chociaż oficjalnie 1 dc, bez plamień i domysłów. Mam w środę wizyte u gina, ale w sumie to miał być monitoring i raczej ją przełożę na 2 tygodnie.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja już jakos w to CLO zwątpiłam. Drugi miesiąc owulacji po nim, a ciąży nie ma... zaczynam 4 cykl po poronieniu i nic z tego. Może mam cienkie endometrium już, bo w tym cyklu nie sprawdzałam. Zła jestem, cholernie. Napisałam maila do gina, bo ostatnio się nie dowiedziałam jak to CLO teraz brać.
Już czuję, że będę umierać dzisiaj, a muszę się zaraz zebrać i dokumenty do Fundacji zawieźć. A później leżę i nic nie robię.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja ogólnie to migdały wpierniczam. Jak mi odpisze to zapytam o to endo, może mi na szybko coś wdroży... I chyba acard będę brała po owulacji bo wyczytałam, że może ją blokować/przesuwać. Będzie bezpieczniej.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Oczywiście, jeśli widzisz że ktoś 'inwestuje' w dziecko i jego przyszłość, to gotówka jak najbardziej jest na miejscu. Ale zazwyczaj widać który rodzić te pieniądze przeznaczy na dziecko, a który wyda na jego widzimisię... Kuzynka idąc na chrzest z mężem do jego brata wlozyla do koperty 100zl ale zainwestowała w drogie kolczyki, a że był to chrzest bliźniaczek to nie przejmowała się tym co powiedzą inni..panipuchatkowa wrote:Hej! Alex przykro mi:( ja mialam jakas kiepską noc. Co do prezentow i kasy to zależy od rodziców ja mam dużo znajomych którzy pieniądze wkładają dziecku na osobne konto i nie biorą ani złotówki bo to przecieżonke oni dostali. Po paru latach jest z tego niezła sumka.
Ja stwierdziłam że jeśli dostaniemy w końcu zaproszenie na chrzest ( i w zależności jak będę się ja czuć) od siostry mojego K to też zainwestujemy w jakiś krzyżyk czy coś dla małego a do koperty tak symbolicznie.. bo wiem że te pieniądze nie zostaną zainwestowane w dziecko..
-
Hej kobitki

Alex tak mi przykro
, to teraz skup się na nowej pracy i tak jak dziewczyny piszą pewnie zaskoczy 
A ja dzisiaj dobrze spałam, a o 15.40 mam wizytę u ginekologa. Ciekawe jaki duży jest już nasz Skarb
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓