Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex ja tez spie cały czas dzisiaj. Teraz też z drzemki się obudziłam... Jakieś ja wiem 1.5h spalam... Szaleństwo...
Mała - moim zdaniem wystarczy. Skoro tylko do auta i do domu to spokojnie!
Patulka- a z ciekawości ile takie tablice kosztują?
Panipuchatkowa- i bardzo dobrze ze zadzwoniłaś
Moim zdaniem to fajny pomysł dzwonić /pisać i po prostu pytać. Nie ma problemu z nietrafionym prezentem dla malucha
Andrzejek od tej znajomej co wczoraj u niej byliśmy dostał 2 zabaweczki. I dobrze ze po prostu spytała co mamy a czego nie bo miałaby mętlik w głowie. Tyle teraz tego ze mówiła ze jak weszła do sklepu to zdurniała
a tak mała podpowiedz jaka kategoria zabawek będzie dobra i prezent trafiony w 10000% , cieszy małego bardzo
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Terka, ja w sklepie stacjonarnym dałam 80zl.. była taka sama minimalnie większą za 90.. kupowałam w sklepie 'no name'. Bardzo stary sklep który pamiętam od zawsze... Oczywiście taka sama wczoraj na allegro widziałam za 60 zł.. więc kto jak woli

A wracając do przenoszonych ciąż, to moja mama wszystkie swoje 4 ciążę przenosiła.. rekord był z ostatnią, ale tak to urodziła jednego syna i trzy córki, z tym że my trzy byłyśmy po bracie.. także to nie ma reguły
Mała, ty już wybierasz ubranko na wyjście, a ja dopiero wzięłam walizkę od mamy by spakować się do szpitala
-
Patulka-dzięki za info. Chodziło mi o orientacyjną cenę rzecz jasna, nie dokładną bo co sklep pewnie inaczej

No dziewczyny wy się już pakujecie a dopiero co chwaliłyście się testami
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
panipuchatkowa wrote:No..ja nie wiem kiedy ten czas zleciał. My robimy pizzuche!
Ja wczoraj się pizzą objadłam...
Dzisiaj na lekko makaron z serem białym o którym mówiłam wam chyba tydzień temu
wtedy tego jednak nie robiliśmy
mezulo dzisiaj zmodyfikował, dodał miód i cynamon-polecam!
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
No narazie wybrałam ubranka dla małego
teraz muszę wszystko skompletować u spakować ;p ale chyba raczej wszytko już mam
tylko nie jeszcze w jednym miejscu ;p
To prawda dopiero czekałam kiedy będę mogła zrobić test
a tu proszę ;p już końcówka
terka lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Terka, wiadomo w sklepie typu Smyk będzie drożej.. jak się człowiekowi nie spieszy to polecam właśnie się porozglądać
wiem że za tą samą tablice tutaj w Krakowie dałabym powyżej 100 zł.. a tak przy okazji kupiłam w rodzinnym mieście 
A ja dziś kolejny leniwy obiad bo frytki z piekarnika i nugettsy
Dziś mi mama mówi że moja starsza siostra (która się do mnie nie odzywa i najchętniej bym nie zdeptała w drzwiach jakbyśmy się mijały w nich) chce być chrzestna... No padłam normalnie... Mam brać kogoś kto ma mnie gdzieś na chrzestna mojego dziecka -
Patulka-choćby miała się obrazić na amen-nie polecam takiego rozwiązania...
Panipuchatkowa-bo to takie fajne i ładne powiedzieć "jestem chrzestna"... Malo kto teraz patrzy jaka to odpowiedzialność... Pewnie o to chodzi. No i to byłby wstyd że jest siostra a nie jest chrzestna... Ja to tak odbieramWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 21:05
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Dziewczyny. Moje dziecko próbuje dzisiaj zawzięcie popełnić szczebelkowe samobójstwo
3 czy 4 raz go poprawiam i co go położę to przeczołguje się do wybranych 2-3 szczebelków i chce...no właśnie co on od nich chce?
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Od razu powiedziałam mamie że nie ma takiej opcji... Może gdyby w czerwcu (tak wtedy ostatni raz miałyśmy ze sobą styczność) inaczej się zachowywała to bym jeszcze się zastanowiła... A ona wtedy nie dość że mnie obraziła, to na weselu kuzynki jak miała stanąć koło mnie, to uciekła na drugi koniec sali .. także ja nie widzę takiej opcji, a chrzestna już tak naprawdę wybrana od marca/kwietnia

Może chce iść do mamusi Andrzejek? -
Patulka wrote:Od razu powiedziałam mamie że nie ma takiej opcji... Może gdyby w czerwcu (tak wtedy ostatni raz miałyśmy ze sobą styczność) inaczej się zachowywała to bym jeszcze się zastanowiła... A ona wtedy nie dość że mnie obraziła, to na weselu kuzynki jak miała stanąć koło mnie, to uciekła na drugi koniec sali .. także ja nie widzę takiej opcji, a chrzestna już tak naprawdę wybrana od marca/kwietnia

Może chce iść do mamusi Andrzejek?
I jeśli czujesz ze to dobry wybór to przy nim zostań
A siostra niech sobie chce
jeśli tak się zachowuje to błagam... Chore podejście naprawdę...
Co do Andrzejka to właśnie chyba uciekać w takim razie chce bo w druga stronę ode mnie czołga się
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Patulka jak siostra chce to niech się obraża, ale na pewno nie daj sobie życia układać
To przykre, że taki kontakt masz z siostrą, ale skoro ona się tak zachowuje to nic dziwnego. Sami wybierzecie osoby na chrzestnych, a nie że "ona chce".
My właśnie wróciliśmy do domu. Padnięci już konkretnie po dzisiejszym dniu, ale zadowoleni. Byliśmy w tej restauracji i wzięliśmy sobie bardzo dobrą pizzę z kamiennego pieca, taką prawdziwą włoską
I dzban lemoniady do tego, bo my z mężem to alkoholu nie bardzo. Ja teraz nie chcę mieszać z CLO i lekami, a mąż się struł po weselu i ma obrzydzenie 
Ciąg dalszy imprez jutro
Terka a Andrzejek zwiedza, co ty chcesz
Ćwiczy
terka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Witajcie

Andrzejek ruchliwy-to dobrze.
A co do wyboru chrzestnych, to ja też uważam, że tylko osoby, które mają z nami dobry kontakt i będą dziecko odwiedzać nawet bez okazji
Miłej soboty
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Ja co do chrzestnych mam podobne podejście .. przecież nie wezmę na chrzestnych rodzeństwa bo tak trzeba ... mimo ze nie żyje dobrze czy coś ...mój przypadek jest trochę inny ... ja mam brata i mąż tez .. na ślubie ( żyliśmy dobrze z ibydwojgiem ) żaden nie był świadkiem bo jak to pogodzić ? Wiec doszliśmy do wniosku ze sprawiedliwie będzie wybrać mojej mamy siostrę z mężem ( 5 lat starsi id nas
) teraz chrzestni j uwaga mija teściowa jest dziwna osoba .. nie żyje z nią jakiś wspaniałe .. ee reżyserki by się chciała wtrącać , wszystko ma być jak ona chce i Żr swoich synów próbuje ( próbowała ) robić mamin synku ( ma tylko ich 2)
Przez co doprowadziła ze żyjemy z nią jak żyjemy ( bardziej urzędowo;D) no i młodszy zaczyna być jak mamusia ( 21lat na jej utrzymaniu bo studiuje i taki banan rośnie .. wszystko ma i ogony buty za tysiaka , itd) często się kłoci z Kuba i mi działa na nerwy bo podobny do teściowej się robi ...
wiec jak jechaliśmy do polski dałam mężowi luźno propozycje chrzestnych , powiedziałam to mój trop pomysł o tym , nasza wspólna przyjaciółka na której wesele jechaliśmy i nasz bardzo dobry kolega ( czyli w ogóle nikt z rodziny ) ludzie którzy się interesują nami , piszą , w Polsce się spotykają z namipoprostu są ... no i mój mąż się zgodził , odrazu zapytaliśmy zgodzili się
i teraz najlepsze
Kuby ojciec ( nie są rozwiedzeni ale nie żyją razem ponad 10 lat ) ostatnio powiedział jadące czyli teściowej kto będzie chrzestnymi ... z jednej strony nie powinien , bo to nasza sprawa .. a z drugiej mam to gdzieś , dlaczego mam to ukrywać
no ale się zaczęło ... gadanie , nerwy , żale , wyzwiska ze strony jej i Kuby brata ... bo jak to ?? Przecież Hubert miał być chrzestnym ?! - hmm tylko ja sobie nie przypominam żebym kiedyś przytaknęła albo coś wspomniała na ten temat .. zawsze mówiłam ja o tym jeszcze nie myśle .. jeszcze za szybko , najpierw niech rośnie zdrowo i się urodzi .. także tak
a zem się z rana rozpisała
.
Są edit . Mojego brata wzięłabym bez problemu ... mino ze tam w tamtym roku był zgrzyt mały ale jak byłam w zimie w potrzebie wyciągnął do mnie rękę , pomógł zachował się jak trzeba .. tak to zawsze żyliśmy ze sobą super i jest teraz tak jak było ... wiem ze jakbym się uparła to koj mąż tez by się zgodził , ale nie chce większego zamieszania w tej sprawie niż i tak już jest ... bo wybuchłaby wojna .. wiec chce sprawiedliwie poprostu niestety żadenWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 10:07
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️