X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała że przez takich ludzi musisz rezygnować z wzięcia brata na chrzestnego... bo ktoś tam się obrazi i będzie gadał :/ ale rozumiem Cię doskonale po cholerę dolewać oliwy do ognia skoro macie już chrzestnych w zanadrzu :) czasami faktycznie z rodziną najlepiej na zdjęciach :) u mnie był mały zgrzyt jak na świadkową wzięłam przyjaciółkę a nie siostrę (mam jedną)... nie to że się obraziła tylko w rodzinie gadali "jak to Ewelina nie będzie świadkową?" Bo przecież to takie oczywiste że trzeba wziąć siostrę...
    Z chrzestną też będziemy mieli problem bo ja właśnie chce swoją siostrę a mąż swoją :/ tyle że moja jest na miejscu a jego mieszka w Gdańsku więc kontakt z dzieckiem byłby ograniczony... ale kłótnia i tak będzie bo nikomu nie dogodzisz... A zrobimy i tak po swojemu :) czyli tak jak chce ja i mąż a nie teściowa haha

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to się witam z Wami :)
    Mam za sobą już poranne serduszkowanie, z chęci a nie z musu i było tak cudownie <3
    Cieszę się że sobie trochę odpuscilismy i tak nie patrzymy w kalendarzyk i obserwacje czy to już ;) po prostu działamy :D
    Dopiero wstaje z wyrka i biorę się za sprzątanie :) muszę umyć okna i porządku porobić, ciasto upiec na przyjazd gości z Grudziądza odwiedza nas wujek z ciocią więc chce upiec ciasto i zawieść do rodzinnego domu jutro :)
    Kobitki życzę Wam miłego dnia :) chyba jutro znowu męża wykorzystam taką mam chęć na seks :p

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisKathy i pięknie :-) korzystajcie na luzie♡ i będzie cudnie.
    A co do chrzestnych, to ja też uważam, że rodzice powinni wybrać sami :-)
    Ja też sprzątam, ale idzie mi wyjątkowo wolno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 11:48

MissKathy92 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przykre jeśli ktoś musi cos robić albo nie może bo ktoś się obrazi czy cokolwiek innego... Każdy powinien żyć tak jak chce a nie jak inni mu mówią...

Miss-korzystajcie! Niech to będzie piękne przeżycie a nie przymus na czas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 11:51

MissKathy92 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też marzę, żeby męża wykorzystać, ale jeszcze plamię :/ A już taka chcica że masakra.

Wiecie, co było wczoraj najśmieszniejsze? Siedzimy sobie w tej Venezii, a tam wchodzi gruba (szefowa) odstrzelona jak pod latarnię. Cyc na wierzchu, miniówka, czerwona szmina. Z drugą taką dziunią, ale z 10 lat młodszą. I hihihi hahaha, udała że mnie nie widzi. I zaraz do dwóch młodych facetów podeszły, przedstawiły się, znowu śmieszki heheszki. A ci widać, dziani i w ogóle. Wsiadły z nimi na łódkę, otworzyli szampana i popłynęli

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Alex to musiał być widok :D ale swina z niej że udawała że Ciebie nie widzi... mnie to śmieszą tacy ludzie którym ciężko powiedzieć cześć/dzień dobry i odwracają wzrok... ktoś tu chyba sponsora szuka :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja już wolę uświadomić wszystkich co do swoich wyborów... Bo tak naprawdę oboje chrzestni są z mojej strony... I mój K zdaje sobie sprawę z tego że z jego strony nie ma osoby godnej zaufania, a brać jego rodzeństwa ze względu bo 'nue wypada' nie będę... Co prawda największy bunt pewnie będzie miał jego brat..do którego w końcu dotrze że jestem w ciąży.. z nim jak z moją siostra, mój K widuje się raz na jakiś czas.. ostatni raz początkiem czerwca jakoś byliśmy u nich... Wtedy co prawda wyglądałam jakbym po prostu przytyła, ale doskonale zdajemy sobie sprawę z tego że dobre duszyczki już mu doniosły o mojej ciąży, która już tak naprawdę się kończy:) ale ani od jego siostry ani brata nie usłyszeliśmy słów gratulacji ani nic dobrego...

Ja dziewczyny padam już.. wzięłam się za sprzątanie. Stwierdziłam że przy obecnym remoncie to raz na dwa tygodnie gruntownie sprzątam.. i jeszcze nie skończyłam w sypialni a gdzie reszta... Co prawda tutaj już mam sama końcówkę, ale dopadł mnie jakiś len..

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka, ty sprzątanie zostaw! Nie przemęczaj się teraz, wysprzątasz sobie przed porodem jak będziesz chciała go wywołać :)
    Ja dzisiaj ograniczyłam się do odkurzania. Finito. Ogarniam się w końcu, bo jeszcze siedzę w piżamie, a później imprezka :D Mam nadzieję, że będzie ciasto, bo zjadłabym sernik :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, nie no, na szczęście nie mam dużo półek czy zakamarków... A niestety mam ciemny regał z książkami i już patrzeć na kurz nie mogłam.. tak to mam w jasnym kolorze komody to na nich tak nie widać kurzu... Odpuściłam też mycie mojej lustrzanej szafy. Nie mam natchnienia... Teraz czekam aż mój skończy swoją robotę w salonie i powiedział mi że pomoże mi ogarnąć kuchnie, bo nie mam dostępu do zmywarki bo się rozłożył ze swoimi gratami... Potem mamy jechać do Castoramy bo okazało się że ma za krótki parapet i musi kupić nowy.. a po powrocie będziemy odkurzać i myć podłogę... :D a po weekendzie planuję posprzątać łazienkę i wyprasować ubranka:) no i zacząć pakować walizkę :D także Alex ja się nie przemęczam.. a że ogarnia mnie leń to często odpoczywam :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sernik to fajna sprawa.. taki puszysty lubię.. <3 oj sama bym zjadła teraz.. :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja z ta szefową Alex. :D

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex-niezły widok nie ma co :D w takim wydaniu to chyba jej nie widziałaś jeszcze co ? :D
    Miss to pięknie napisała-chyba sponsora szukają a myślałam ze takie rzeczy tylko na filmach :P

Hmmm ciasto dobra rzecz choć dla mnie istnieje 10 innych lepszych ciast niż sernik :P Ale mąż za sernika oddałby wszystkie te 10 ciast :D :D

Patulka ja tu widzę ostra jazdę a nie delikatne sprzątanie :D

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki ja też już ogarłam sprzątanie :-)
    A ja bym zjadła ciastko z kremem, tak za mną chodzi :-)
    Alex ani w restauracji była praca nie daje Ci spokoju :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, jakie ostre sprzątanie? Wierz mi że raz na dwa tygodnie to jest w moim wydaniu odgruzowanie mieszkania :D bo inaczej nazwać tego nie można...

Sernik uwielbiam ale jak ktoś zrobi właśnie taki dobry puszysty, bo takiego ubitego nie lubię... Albo suchego... Ale u mnie w domu nie opłaca mi się pięć, bo nie ma kto tego jeść :( a tyle mam czasami pomysłów w głowie :D więc zazwyczaj kupuje w Biedronce gotowce.. ewentualnie mam dwie cukiernie gdzie są dobre ciasta :) i z których mogę w ciemno zamawiac torty :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png

Wysłany: 8 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dzisiaj u małej Weroniki. Ale male cudo! I był tort!:D

terka lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa to poimprezowałaś trochę, a tak na poważnie zobaczyłaś małą :-)

Marek💙
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Terka, jakie ostre sprzątanie? Wierz mi że raz na dwa tygodnie to jest w moim wydaniu odgruzowanie mieszkania :D bo inaczej nazwać tego nie można...

Sernik uwielbiam ale jak ktoś zrobi właśnie taki dobry puszysty, bo takiego ubitego nie lubię... Albo suchego... Ale u mnie w domu nie opłaca mi się pięć, bo nie ma kto tego jeść :( a tyle mam czasami pomysłów w głowie :D więc zazwyczaj kupuje w Biedronce gotowce.. ewentualnie mam dwie cukiernie gdzie są dobre ciasta :) i z których mogę w ciemno zamawiac torty :D

Mysmy kiedyś kupowali gracelle z biedronki. Dobre to ale cholera zobaczyliśmy skład. I ooo nie dziękuje nigdy więcej :D
    Ale maja dobre ciasto drożdżowe z owocami (truskawami, śliwkami i chyba czymś jeszcze) i to ma akurat dużo dużo lepszy skład ;)
    Ja bym popiekla trochę ciast ale po pierwsze nie do końca ogarniam ten nass piekarnik :P po drugie pewnie młody zrobiłby rozpacz w momencie gdy chciałabym je wyciągnąć i tyle byłoby z ciasta-wegielek :D
    Bo ten to ma wyczucie - najbardziej głodny jest wtedy kiedy mama naszykuje sobie coś do jedzenia :P

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam ze wczoraj zamilklam ale ten mój dziad kochany ;p skrzętnie ukrywał od 2 miesięcy ze znajomymi imprezę niespodziankę dla mnie ;D baby shower ;p jeszcze w piątek się pokłócił ze mną ;D w sobotę wywiózł z domu ;D żeby wszyscy mieli czas dom ogarnąć ;D mieli grupę tajna na fb w której mnie nie było ;D masakra wyobraźcie sobie moje zdziwienie i łzy szczęścia jak wchodzę do salonu a tam z 30’osob ! Nawet specjalnie z Londynu przyjechali co niektórzy ! Brakowało tylko moich rodziców i brata ... ale ich rozumiem , oni w listopadzie przyjadą na miesiąc , za to wczoraj dzwonili ze siedzą u mojego chrzestnego i tak świętują moje baby shower ;p
    Naprawdę nie mogłam się ogarnąć śmiałam się Żr jestem w swoim domu ale czuje się obco w sensie ze właśnie tak wszystko ogarneli ozdoby dekoracje jedzenie ... najbardziej mi się śmiać chcialo zaczęło do mnie docierać niektóre sygnały ;p np chciałam kupić kosz na pampersy pochlaniajacy zapach ( a mąż do mnie wstrzymaj się bo nie wiadomo może tak śmierdzieć nie będą ;D a to był prezent jednej z osób ;p) w ogóle bardzo duzo prezentów NAthan dostał ;)) chociaż musze przyznaj - sami to stwierdzili - ciężko było bo wszystko już praktycznie mamy ;p a tu zdjęcie tortu ( był pyszny smaki moja mama wybierała ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3697fc1a881d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 09:12

alex0806, panipuchatkowa, terka, Mari92, MissKathy92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mii ale super niespodzianka! Naprawdę fajnie to mężuś zorganizował :) Świetne są takie imprezy :)

My wróciliśmy wczoraj dosyć szybko, koło 21 bo szału w sumie nie było. Dużo atrakcji dla dzieci, dla dorosłych w sumie kajaki i przeciąganie quada. No i jedzenie. Impreza ogólnie była na powietrzu, pod takim weselnym namiotem. Pochodziliśmy sobie trochę przy lesie, głaskałam sarenki :) No i na kajakach wygrałam wyścig z mężem, więc do końca miesiąca on sprząta :D Wieczorem miała być jakaś gwiazda wieczoru, kabaret jakiś, ale ja już byłam zmęczona, chcieliśmy trochę poszaleć jeszcze więc wróciliśmy ze znajomymi samochodem i nie czekaliśmy na autobus.
    W domu to szybka kąpiel, kupiliśmy sobie tego najnowszego Pitbulla na playerze i mieliśmy kino łóżkowe :D A później <3<3 się udało :) Więc ogólnie dzień jak najbardziej zaliczony do udanych :)

terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 9 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ale super!!! Świetna niespodzianka. Opowiadaj jakie prezenty dostaliscie.:) Alex no to wieczor zaliczony! My juz o 21.00 byliśmy w łóżku. Zaraz będę gotować barszczyk biały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 09:36

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1557 1558 1559 1560 1561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ