Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojej co to za dzień, tyle roboty z wpisywaniem do kompa że masakra. Chwila przerwy i zaraz znowu działam.
Dziewczyny nie stresujcie się pomiarami, przed wami piękny czas z maluchem i czy będą wazyly po urodzeniu 3 czy 4 kg
gorzej z siebie wypchnąć 
Mnie dzisiaj bez przerwy boli jamnik więc dzisiaj
A badania tarczycowe zrobię dopiero w piątek i jutro przerwa od seksu
bo lepiej nie robić tarczycowych po
nie?
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny zapisać się na ktg to graniczy z cudem w tym tygodniu ciąży... Albo nie przyjmują wcześniej niż przed 40tc bo mają remont, albo trzeba podpisać umowę ze szpitalem że się u nich będzie rodzić...
Mój incedent z ciśnieniem był pierwszy raz... Według mnie pozna godzina też robi swoje.. ale dla świętego spokoju kontroluje dziś i jest ono ok
Ja wyszłam z łóżka, przebrałam się i wróciłam spowrotem
no i pije, cały czas mam jakiś płyn w ustach.. chociaż zgaga przez to jest niemiłosierna
-
Patulka ja się pisze na wymianę brzuszków
część będzie się rozpakowywac a część przejmie pakunek 
Alex zależy jaki Wam seks wyjdzie :p jeśli intensywny to lepiej nie iść na tarczycowe następnego dnia bo wiadomo przed badaniem tsh bez wysiłku fizycznego trzeba być
najlepiej idź w piątek to będzie pewność że jest ok
-
Dziewczyny życzę Wam z całego serca wymiany brzuszków

Alex na spokojnie w piątek zrób badania
Patulka jak to nie chcą na ktg Cię zapisać? Dziwne? Ale w końcu Ci się udało, tak?
Panipuchtkowa to badania wporządku
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari, nie udało się. Bo nie podpisze umowy ze szpitalem w którym nie chce rodzić. A w tym co chce, to wykonują dopiero od 40tc.. w centrum Medicover najbliższy termin na 18 września. To wtedy mam kontrolę u swojego lekarza. Napisałam do mojej pani doktor i zobaczymy co odpisze...
-
Patulka to faktycznien... ale wiecie co .. w Holandii nie robią ktg .... tylko podczas porodu albo jeśli coś się dzieje ....
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Patulka-nie ma tego złego

Zmieniłam plany nadmorskie na...zimę
podobno w lutym najwięcej jodu tam
a z takim maleńkim okruszkiem i tak byśmy się nie kąpali 
Dziewczyny z tym ktg to widzę wszędzie obled. U mnie w szpitalu było tak ze albo robili ktg i zostawałaś na oddziale już albo płaciłaś za nie... 150zl! A w przychodniach nie maja ktg i to takie kolko zamknięte...
Ewentualnie możnaby wymyślać ze czulo się skurcze czy cos to może za darmo. Ale no właśnie takie wymyślanie żeby moc skontrolować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 17:53
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Terka, to tutaj zrobią Ci bez problemu jeśli podpiszesz umowę ze rodzisz w ich szpitalu .. jutro jeszcze zadzwonię do szpitala w rodzinnym mieście i ewentualnie do dwóch innych w tamtej okolicy... Bo bez sensu jest się klasc do szpitala, a mam skierowanie gdyby coś się działo.
Poza tym doszłam do wniosku że wczoraj miałam jakiś słabszy dzień i dlatego miałam podwyższone ciśnienie, a co do pomiarów to błąd i tyle
ale miło że lekarz reaguje i nie bagatelizuje sprawy:) najgorsze jest to że nie umiem wymuszać w siebie płynów... Z półtora litra już wypiłam.. a wiem że powinno się pić w tej sytuacji ok 3... I ja już mówię tutaj że to półtora litra wypiłam z mlekiem czy rosołem.. bo ileż można sama wodę pić..
Alex, kiedyś musi się zregenerować ten twój mąż;p
Terka, zima nawet lepiej nad morzem bo nie ma tak dużo ludzi
-
Patulka-dobrym sposobem jest picie często ale mało
i wtedy nie widzi się ile się wypilo a butelka 1.5 litra zazwyczaj straszy 
Dobrze, dobrze urozmaicaj sobie
tak jak mówisz - ileż można wody samej pic. Tylko pamiętaj - kawa i czarna herbata to nie napoje
tak się mówi bo one nie nawadniają a odwadniają
wiec jak liczysz to bez tego licz
a rosołek -super sprawa 
Tak-też mówię że mało ludzi, noclegi tańsze (w końcu po sezonie) itd
zobaczymy co z tych planów wyjdzie. Moze znów cos wyskoczy i nie będzie możliwości. Wtedy mówi się trudno i poczekamy na moment kiedy będziemy mogli jechać
przecież nie będę się wkurzać na cos na co nie mam wpływu - działamy na tym co mamy 
Póki co dobrze bawiłam się nad jeziorkiem. Mąż też naładował baterie-widzę to po nim ze kilka godzin za miastem wiele mu dało
Co do szpitala-jakby i powiedzieli-podpisz ze tu będziesz rodzic to bez problemu bo i tak miałam zamiar tak zrobić
ale to dziwne ze wymagają czegoś takiego...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Kawy nie lubię więc jej w domu nie piję.. herbatę bardzo rzadko piję a że dziś było gorąco to odpuściłam ja... Ratowałam i ratuje się tym co mogę

Jeśli chodzi o szpital to niestety nie podpisze umowy z żadnym bo mam już jeden wybrany który nie chce przyjmować osób ze względu na remont..
Dzwoniła pani doktor i mówiła że będzie próbować załatwiac w szpitalu w którym kiedyś pracowała..
Ciśnienie wciąż w normie więc tutaj się nie stresuje.. szkoda mi tylko tych 50zl które wydałam na tabletki na ich zbicie, ale lepiej je mieć niż nie mieć w razie W..
Jedynie co mnie martwi a może to sobie wmawiam, to to że mała się bardzo mało rusza dziś... Nic na nią nie działa. Jem słodkie i to w niemałych ilościach dziś.. pije dużo.. leże w różnych pozycjach. Próbuję jakoś ja rozbudzić szturchając brzuszek.. detektor tętna płodu trochę m je uspokaja ale wciąż martwi...
Tak terka, osoby z nad morza utrzymują się głównie z sezonu.. po sezonie to i nawet ceny w sklepach są niższe
ale ja jakoś nie przepadam za woda, za to uwielbiam góry
-
Magdaa21 wrote:Hej Dziewczyny,
Witam nowa kolezanke - Goldfinch, widze, ze wiruski ciazowe z naszego forum bardzo szybko Cię dopadły
Mala, super niespodzianka z tym Baby Shower'em!!!
Miss, nie przejmuj się, plemniki żyją długo
a te z chromosomem żeńskim podobno dłużej:D dacie radę
byle razem!
My wczoraj świętowaliśmy 2. rocznicę ślubu, a w weekend byliśmy nad morzem.
W piątek jeszcze u lekarza na kontroli - na początku powiedział, że mam za mały brzuch jak na 27tc, ale jak zmierzył dziecko to powiedział, że wszystko jest ok - Karolinka ma 930g
Oprócz tego w niedziele urodzila moja szwagierka, córeczkę, 3900
wiec bardzo duzo się działo 
Zrobilismy sobie sami sesję, moze nie jest najlepszej jakosci i efektu wow nie ma, ale pamiatka pozostanie

Bardzo mi miło
piękne zdjęcia! Brzuszek już piękny zaokrąglony ♥️
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Mała_Mii wrote:Alex jest chęć to korzystaj ;p a co !
Terka wątróbka ❤️Zrobiłaś mi smaka .. mój mąż nie lubi ;( a dla siebie samej kurde aż muszę zrobić ! A w ciąży wolno ?
bo ja ostatni raz chyba 2 lata temu jadłam ❤️
Magda wcale nie taki mały brzuszek dla mnie okej ;p chociaż ja w sumie tez malutki mam wiec może dlatego dla mnie kkej
a wszyscy mi mówią babo gdzie aty to dziecko trzymasz ?? Jak Ty zaraz rodzisz ;p
To mój w 30tc bo z 27 nie mam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f6f796a7132.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d92c250eee9.jpg
Właśnie dzisiaj dziewczyny pomyslalam o wątróbce i tak mi się zachciało, e mówię mężowi jak będzie wracał z pracy żeby kupił... ale poczytałam trochę że w ciąży się nie powinno. Zawiera za dużo witaminy A chyba
nie powinno sie też jeść serów plesniowych, tuńczyka i sledzia
-
Mała_Mii wrote:Prawda jest taka ze każdy brzuszek ciążowy jest śliczny ❤️

Gold właśnie ! Robiłaś betę ? Albo test
Tak robiłam betę i dzisiaj odebrałam wynik. 34,50 takze ciaza potwierdzona, ale czy beta nie za niska na 4 tydzien ? Jak sądzicie ? Właściwie koniec 3 poczatek 4. Jestem 11 dpo
MissKathy92, Mari92 lubią tę wiadomość
-
Kochana powtórz bede po 48 h ! Nie patrz na to ile ma w 11 dniu ważne ze wynik wskazuje na ciąże
teraz ważny jest przyrost po 48 h
ale zrób razem z progesteronem
żeby wiedzieć czy czasem luteiny czy dupka nie potrzebujesz 
No i oczywiście gratuluje ❤️
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️