Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Patulka a prenatalne i kontrolne badania robił ten sam lekarz? Jeśli byłaś u innego i miał inne usg to wogole się tym nie przejmuj... Na pewno mała pięknie rośnie tylko inaczej się ułożyła cos zakłóciło pomiar i tyle

Pij dużo tak jak mówili i zobaczysz ze będzie dobrze

Mała - mierzenie brzucha to dość malo miarodajne badanie... No ale co zrobić
Wystarczy ze babeczka ma duuuzo wód i wcale nie musi mieć dużego dziecka a brzuch ogromny
albo malo wód (w normie ale raczej mniej niż wiecej) a dziecko spore i tez będzie inaczej wyglądać 
W Polsce kiedyś mierzyli tak chyba ale już od tego odeszli
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Hej dziewczyny

Mała, Patulka u was to na pewno jakiś błąd w pomiarach wyskoczył a to może się zdarzyć i niepotrzebny stres wprowadzić
ale na pewno wszystko jest ok 
Ja wczoraj poszłam spać o 21 bo przedwczoraj spałam raptem 4h przez te nasze seksy :p zmierzyłam z rana tempke to faktycznie owu była bo tempka w górze
ustaliliśmy z mężem że dalej nie mierze i albo @ przyjdzie albo nie
tym razem gin kazał nie odstawiac dupka bez testu więc pewnie pójdę na bete 25dc czyli 13dpo, myślicie że już coś miarodajnego wyjdzie? No chyba że mnie szybciej zaleje @ to wiadomo 
Szykuje się do robotki
dziś idę pieszo bo mąż też na rano
po wczorajszych 6h będzie ciężko dziś przesiedziec 10h
mam nadzieję że gdzieś w teren wyskoczymy...
Wiecie mąż się trochę załamał ostatnią sytuacją i od dziś na diecie jest
nawet do pracy wziął pudełko czego nie robił od jakiegoś roku (w pracy nic nie jadl)
moze coś w końcu ruszy i będzie lepiej 
Życzę Wam udanego dnia
terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość
-
Terka, tak dwóch różnych lekarzy wykonywało.pomiary... staram się o tym nie myśleć albo właśnie mówię sobie że jakiś błąd się wkradł.. w końcu pani doktor sama stwierdziła że ciężko jej główkę zmierzyć bo mała jest dość nisko ułożona ale prawidłowo... Jednak woli dmuchać na zimne
a w nocy tak mnie coś męczyło, bo mała chyba lezala.i na żołądku i zgagę miałam niemiłosierna, że przed 2 zwróciłam kolację która zjadłam.. i od razu zgaga minęła i bez problemu zasnęłam . 
Oj Miss, ciężko jest wysiedzieć w pracy 10h.. strasznie się dłużą ostatnie 4h zazwyczaj
Terka, a jak tam przygotowania do urlopu? Jedziecie? -
Dziewczyny nie martwcie się, bo to na pewno błędy pomiaru. Tak naprawdę to oczywistej wagi się dowiecie po porodzie bo przecież już nie raz pisalyscie że może się różnić nawet o 500 g waga pomiędzy pomiarami.
Ja wczoraj szybko poszłam spać, a rano nie mogłam się podnieść z łóżka. Teraz szybkie śniadanie i do pracy. Ale mam nadzieję że szybko przeleci bo dzisiaj znowu planujemy poszaleć, a do tego chyba na rowery się wybierzemy.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Patuja nie przejmuj się zbytnio. Zrobią Ci to ktg i zobaczysz. Moja doktor zawsze mówi, że nie ważne ile dziecko przybrało, a czy wogóle przybrało

Dziewczyny miłego dnia
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
No propo pomiarow mnie straszyli dzieckiem 3800
urodził się 3360 także wiecie
wystarczy ze cos ciężko złapać (a na tym etapie jest ciężko
) i już zaburzony pomiar 
Patulka-urlop mamy urywany bo co chwila coś do załatwienia ale dzisiaj jedziemy nad jeziorko posiedzieć
taka namiastka morza
bo nie udało nam się pojechać jednak
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Witam

Patulka spokojnie ! Zobaczysz nasze dzidzie są całe i zdrowe
a wczoraj jakiś ferelny dzień był i zakłócał pomiary ;p
Ale sen miałam straszny .. śniło mi się ze byłam na tym usg i okazało się ze mały nie rośnie a maleje .. miesiąc temu w pl ważył 1340g. A teraz 1080 .., masakra co w tej głowie siedzi ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 09:44
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Magda to duża dzidzia

Ja też zaczynam się bać, jaki duży będzie nasz skarb. Ostatnio na wizycie miał 3500g (wiem, że to jest +/-). Ale strach jest.
Jak prędzej nie urodze to wizytę mam 18, a ktg 17.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
To prawda sny są okropne ... mojemu mężowi się śniło ze 4 kg klocka urodzę wiec no
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii jej co za sen
Usg myli się +/-500g u mnie pomyłka była właśnie w tych granicach bo szacowali na 3800, w szpitalu jeden oszacowal na 4000 a córka miała 4500.
MissKathy92 to obrałaś moja taktykę z mierzeniem tempki, ja zaczynam mierzyć po okresie gdzieś w 7dc i jak tylko tempka w górze się utrzymuje to dalej nie mierze, ten cykl tylko odpuścilam calkowicie.
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko -
Jeśli chodzi o pomiary to nimi jakoś się nie przejmuje. Biorę pod uwagę granicę błędu i tego się będę trzymać. Bardziej martwi mnie sprawa z moim ciśnieniem... Rano o 7 mierzyłam i było 119/78 a o 10 122/69... Niby wciąż w normie, a jednak boje się że będzie rosnąć.. zobaczymy wieczorem, jak wyśle wyniki do mojego ginekologa.. bo tak mi kazała zrobić.
-
Kurczey, terka szkoda że wyjazd nad morze nie wypalił.. ale jeszcze nie jeden się uda

Jeśli chodzi o was miss i Andii to trzymam kciuki za udane cykle.
Czas najwyższy robić powoli 'wymiane' brzuszków
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
Patulka ciśnienie dobrze kontrolować ale jak w normie to jest w porządku

Dziekuje, z chęcią bym przygarnęła brzuszek ale życie mi piszę chyba inny scenariusz ale nie mogę uwierzyć że Ty już na końcówce, jak ten czas leci
Starania o drugie dziecko