Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie dziewczyny jak to się mówi 'szewc bez butów chodzi' i może gdybym nie pociągnęła za jedną malutka niteczkę to by nic nie było robione
tata remont w domu zawsze robił jak mu został jakiś materiał po klientach... Wiadomo coś dokupić zawsze trzeba było ale to już nie te same koszty
teraz moja mama nie może doprosić się o remont łazienki... W sumie już mają wszystko kupione, ale zabrakło w wakacje czadu, a teraz tata przez najbliższe pół roku może być uziemiony przez operacje i nici z remontu...
Mój dziś stwierdził że nie ma czasu już na remonty i musi gonic.. to mu powiedziałam że przecież nikt go nie goni i może sobie u nas robić w swoim tempie.. to skomentował to tylko tak 'ten mały szkrab w brzuchu mnie goni'
Kasia, dobrze jest jak na się jakiś wstępny zarys planu remontu i chociaż część budżetu . Bo wtedy łatwiej idzie.. a każdy powie że nawet najbardziej zaplanujesz sobie coś to i tak albo się coś opóźni albo wyjdzie drożej
nigdy nie działa to w drugą stronę
-
To prawda ;p chyba Że jakiś chwilowy przestój jest ;p zazwyczaj w weekendy ;p
Panipuchatkowa myślisz już O imieniu ?
Ojj remonty chyba każda ciężarna je ma haha
ja na szczęście już mam prawie za sobą - na szczęście to co najgorsze już za mną wymiana okien , nowy piec , ściany zrobione -pomalowane , schody i drzwi odnowione póki co , w listopadzie będę płytki kłaść tz mój tato z mężem ( moi rodzice przyjadą w listopadzie na nas na ok miesiąc ) to na gorze w przedpokoju płytki mi położą i może w salonie - hmm co jeszcze to się okaże w praniu
no ale jeszcze w przyszłości chciałabym w całym domu drzwi powymieniać ale to z oscieznicami a to tez trochę bałaganu przy tym patrząc ze dom piętrowy i trochę tych drzwi jest ;p wiec poczekam z tym jak następnym razem ojciec przyleci ;p a mały podrośnie
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
MałaMii-nie każda
ja remontu nie robiłam
ja tylko przemeblowywałam
bo remontu w wynajmowanym mieszkaniu nie ma co robić.. Bo robisz komuś tak docelowo... Co innego jak będę miała mieć swoje mieszkanie. To wtedy można inwestować i czas i pieniądze i energie ludzka 
Tez w wypadku remontu mam do pomocy sporo osób. Moj tata budowlaniec-złota raczka co zrobi wszystko prócz spraw gazowych
plus 3 znajomych budowlańców plus elektryk
a jak tamci wezmą kolegów po fachu to i więcej sie ich znajdzie
także o ekipę sie nie martwię, byleby było co i za co remontować 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 21:13
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Terka to prawda ... a na remont zawsze i tak duzo więcej pójdzie ...
Wiec nawet jak wykoczysz coś to nie oszukujmy się nie zmieszcisz się w tym budżecie .. ja w oewnej chwili przestałam liczyć ..bo wychodziły rzeczy które w trakcie trzeba było kupić /zrobić .. no i musiałeś to zrobić nie mogłeś zostawić .. jak no przybwykianie okien poszło 2!razybwiecej butelek sylikonu bo okazało się ze dziury takie wielkie .. to już koszt razy 2 jak miało być .. jeszcze zła byłam ze nie pomyśleliśmy i z polski nie ściągnęliśmy ogólnie farb , klei , listewek paneli i innych z polski bo tu cena taka sama ale w euro ... dlatego płytki rodzice mi z polski przywiozą ... bo jak zobaczyłam cenę płytki najtańszej Byle jakiej .. 25 e za m2 a takie lepsze
, ładniejsze po 30/40
Nawet 50 e jak nie lepiej to się za głowę złapałam .. a na salon potrzebuje z 40 m...
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Mała, mój przy okazji remontu wiatrołapu i salonu wymieniał ościeżnice, bo drzwi miał zawiesze na starych... Nawet dużo brudu po tym nie było.. gorzej z obrobieniem ich, bo to od nowa szpachlowac, gładzić i malować trzeba..
Terka, oj tak a wynajmowanym nie opłaca się remontować, chyba że zwrócą ci koszty bądź odlicza od najmu.. czasem się tak zdarza, bo my z moim jak przez rok wynajmowaliśmy to malowaliśmy ściany w mieszkaniu (co prawda na te same kolory co były już na ścianach, ale no wymagało to odświeżenia) to właściciel zwrócił nam koszty 'remontu'... No właśnie, u mnie jest co robić ale no gorzej bo już nie ma za co
dlatego przez zimę zarządzam przerwę
-
Mała, niestety płytki są droga sprawa.. wiem coś o tym bo za dwa może 3 tygodnie będę kupować do swojego salonu, a potrzebuje tylko 25m2 a min 40zl za M2 trzeba dać.. i to w sumie takie które mi się nie podobają ale szkoda mi dać więcej za płytki jak pomyślę ile jeszcze potrzebuje włożyć w sam salon
-
Panipuchatkowa, z doświadczenia wiem że wybranie imienia nie jest prosta sprawa
i do teraz mój szuka innego imienia niż mój faworyt Antosia... Także masz jeszcze czas to szukaj i zapisuj te imiona
panipuchatkowa lubi tę wiadomość
-
Patulka widzisz sama , ale wole wydać 50 zł jak równowartość w euro
swoją droga w Polsce za okna -oczywiście mamy kolegę który się tym zajmuje i zrobił nam super ofertę i tak naprawdę nic na nas nie zarobił .. okna 3 szybowe 8 komorowe (
Takie na dom pasywny ) nie standardowych wymiarów jak na Polsce bo 2 m na 3 m ( okno ważyło po prawie 300kg
- ale to są okna w Holandii
) za 13 takich okien zapłaciliśmy 12 tys zł
w Holandii wyliczyli na 10 tys euro ... no to sorry ...
ojciec jak tu był i kupowaliśmy torby to za głowy się łapał ze cena taka jak w Polsce tylko nie zł a euro ..
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Puchatkowa o Rachela super ! Mało znane w Polsce imię
mi się takie podobają
ja jakby Nathan był dziewczynka to miał się nazywać Eliza ;p i mam nadzieje ze w przyszłości będziemy mieć nasza Elizke ;p
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
U mnie szykuje się zrobienie poddasza od zera, ściany elektryka hydraulika itd. Już kilka ścian stoi ale to kropla w morzu. Nie mówiąc o zrobieniu schodów na szczęście materiał jest więc sporo odpadnie jedynie stelaż. Chwilowo możemy zwlekać jest gdzie mieszkać to trochę więcej się zaoszczędzi żeby już wkroczyć na dobre22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Kasia zrobienie poddasza to nie lada wyzwanie
tak wiec trzymam kciuki ;p żebyście za długo nie myśleli a bo jest gdzie mieszkać tylko zabrali się za robotę ;p
[/url]
[/url]
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
Mari, czytam na biezaco, ale juz nie ma kiedy odpisac a potem znow do przeczytania mam i tak w kolko

Plus taki ze mam w miare dobra pamiec i w sumie tez chwile Was czytam wiec nie mam problemu by zapamietac kto jest kim i co sie dzieje
Mysle ze ja juz w ciazy remontu miec nie bede, jak juz to stwierdze ze budujemy dom
Fajnie Patulka ze masz cala ekipe - z tym najwiecej problemu bylo bo jestem perfekcjonistka ale tez nie zaplace miliona za remont by bylo na 100% ok. Trzeba gdzies wyposrodkowac niestety.
Jakbym miala sama robic (czy maz czy tata czy ktos z rodziny) to chocby bylo zle to bym przelknela bo nikt by wtedy za to pieniedzy nie wzial
a zapalcic kilka tysiecy i sie wkurzac kilka lat ze nie tak mialo byc lub wziac jakas droga ale niby dobra ekipe i tez sie na drobiazgi denerwowac to gorzej ;p takze zazdroszcze 
Akurat w miare jestem zadowlona ale byloby wiecej bledow gdybym nie patrzyla na rece ;p i nie mam na mysli nawet fuszerki a rozklad plytek chociazby pomimo tego ze byl rysunek..
MalaMi - bylam chwile w Holandii na wakacjach. Ceny na airbnb byly drozsze niz w hotelach we Wloszech co mnie mega zdziwilo. Nie sadzilam ze ten wyjazd bedzie taki drogi a tak wyszlo przez ten nocleg
ale i tak pieknie tam masz
11 cs -
panipuchatkowa wrote:Terka dziękuję! Mała tak tak myślimy intensywnie. Wcześniej podobalo nam się Rachela ale dzisiaj wpadlo nam.do głowy Laura.

Oba bardzo ładne
Do Laury mam słabość sama-Andrzejek byłby Laurką gdyby był dziewczynką
Patulka-tak, babeczka pewnie zwróciła by koszty (chyba) ale to i tak. Jak wie się ze będzie się dłużej mieszkalo to spoko, ale jak nie wiadomo to nawet to się nie opłaca bo wtedy bardziej komuś robisz i tylko się tym bawisz dla kogoś...
Jeju babeczki no to nieźle z tymi remontami, skoro trzeba liczyć 2 razy więcej niz się zamierza
ale lepiej czasem cos dopłacić niż mieć cos co sie nie podoba tylko dlatego ze jest tańsze... Choc trzeba patrzeć na ceny potrafią walnąć taka ze oczy wyskakują
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Cześć dziewczyny

Ja pije kawkę i zbieram się do pracy
znowu dziś się nie wyspałam, śniły mi się jakieś głupoty :p pierwszy raz mi się śnił seks z jakimś innym facetem (o zgrozo dziś męża nie było obok bo w pracy na noc), bałam się że zajde w ciąże
no komedia normalne :p
Dziś jadę z szefem w teren, więc moze ominie mnie ból pleców przy biurku
A po pracy idziemy z mężem do dziadków 
Fajnie dziewczyny że tak remontujecie mieszkania/domy
my mieszkanie robiliśmy 2 lata temu od zera bo kupiliśmy w nowym bloku, mieliśmy "fachowca" po znajomości i tak jak napisała Aloes lepiej robić samemu i się wkurzac na siebie a nie płacić gruby hajs a wiadomo że majster zrobi po swojemu i nie koniecznie dobrze bo przecież nie sobie
przykład u nas: majster położył płytki wokół okna w łazience (tak mam w łazience standardowe okno 90x120) tak że okno można było otworzyć tylko do połowy... potem musiał przycinać płytki przy zawiasach... no komedia normalnie 
Puchatkowa oba imiona piękne
ale jeszcze macie czas żeby się zdecydować 
Życzę Wam udanego dnia kochane :* -
Miss ale jajo!
chyba bym tylek takiemu skopała

Teraz można się smiac z tego ale chciałabym zobaczyć wasze miny jak próbowaliście pierwszy raz to okno otworzyć
Jak tak przeczytałam to to mi się skojarzył program "usterka"
no po prostu opowieść do tego programu jak nic

Sen genialny
mi się tylko raz śniło cos podobnego, dzięki wielkie więcej mi nie trzeba takich snów, mąż to się śmiał równo ze mnie jak mu opowiadałam
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
My też chcemy Laurę więc imię idealne

Ja dzisiaj też spać coś nie mogłam. Tzn wydawało mi się że nie śpię ale chyba spałam bo mi się śniło długo coś. I tak niby się przebudzałam i znowu sen. Także chyba taki męczący sen po prostu. A wieczorem was poczytałam ale nie miałam siły odpisać;( zawroty trochę przeszły i zaczęła boleć głowa w czołowej części. Masakra.
trochę pomogło i od razu do spania. Oby dzisiaj nic takiego mnie nie meczylo.
Co do remontów sama z chęcią bym tutaj w naszym wynajmowanym coś zrobiła. Ale nie będę gościowi dla niego robić. My tu chcemy Max rok mieszkać jeszcze i kupić dom później. Jak będę w ciąży to zaczniemy się za takim rozglądać
A tu ewentualnie odmalujemy ściany i koniec.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵