X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie teraz kuchnię ogarniamy. Jutro chyba przyjdzie tesc i zaczniemy plytki kłaść na scianie juhuuuu!

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no u nas jaja były niezle :p mój mąż nic się nie odzywał bo majstrem był brat znajomego mamy więc myślał że zrobi jak dla siebie (ooo naiwniak), ja tam za często nie wpadałam ale raz postanowiłam zajrzeć i potem chodziłam codziennie :) sama okno otworzyłam bo tak spojrzałam że coś nie tak (sama jestem budowlancem) a tu okno się nie otwiera... majster dostał ochrzan ode mnie taki że powiedział dla męża żeby więcej żony nie przeprowadzal :p niedoczekanie haha zamowilismy szafkę pod umywalkę w białym połysku a ja wchodzę do mieszkania a tu taka sama tylko brązowa... i to już złożona !!!! narobilam wrzasku że chce mój biały połysk a ten mi tłumaczy że brązowa też będzie pasować... nosz kur... takie to interesy po znajomości :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 18 września 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss omg! Sama mam szafke pod umywalke w bialym polysku i chyba bym umarla gdybym zobaczyła brązową.:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss ileż to nerwów musiałaś jako budowlaniec natracić! :D

Alex- widzisz... <3 dobre na wszystko! Byle dzisiaj lepiej było ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też prawie umarłam :D powiedziałam że mnie to nie obchodzi że jest już złożona, że ma rozkładać i zamieniać ;) no i mam biały połysk jak chciałam ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 18 września 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie dobrze ze postawilas na swoim. A skąd ta brązowa szafka się tam wzięła? Sam taką zamówil?:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale macie przeboje z majstrami ;p mój tato i teść są budowlancami wiec mam ekipę remontową na przyszłość z głowy. Byłabym się wziąć kogoś obcego kto mi zrobi coś po swojemu ;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział że niby my taką chcieliśmy :p A od samego początku mówiłam że chce biały połysk więc nie wiem do tej pory co on sobie ubzdural :)
    A jeszcze lepiej było jak nam chciał przycinać kamienny parapet w łazience :D bo mamy taki mocno wysunięty a wanna miała cienkie brzegi, takie na 3-4cm tylko (wanna pod oknem jest) i chciał mi kuć ścianę, wyciągać parapet i go przycinać, jakby nie daj Boże ten kamień pękł to bym chyba zabiła go... Ale powiedziałam żeby odsunął te wannę na 10cm od ściany a pod parapetem położył biały kamień żeby była półeczka na kosmetyki do kąpieli :) wpadłam na to ja bo majster sam nie mógł :D A niby gość 20lat w USA remontował mieszkania :p oj biedni amerykańcy haha

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcailismy sami wszystko robić bo jesteśmy budowlancami oboje, mój tata też się zna na tym ale chęć szybszego wyprowadzenia się od teściów była większa :D A sami mogliśmy tylko wieczorami/weekendami robić :( po akcji z oknem byłam w mieszkaniu codziennie i gdyby nie to to bym miała tą brązową szafkę i uciety parapet :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 18 września 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss ale masakra.:P

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss ale masakra.:P
    Na szczęście nie zapłaciliśmy mu dużo i już po 3 tygodniach mogliśmy się wprowadzać :) teraz się z tego śmiejemy ale wtedy to myślałam że wyjdę z siebie

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 18 września 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwie się na samym początku takie przygody.:P

3i49krhm19wid3ce.png
  • Aloes Koleżanka

Wysłany: 18 września 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, mialam podobnie niestet. Wprawdzie nie z oknem i szafka przyszla biala w polysku ale gosc sam stwierdzil jak ma sie otwerac.. No a odwortnie sie nie dalo juz zmienic bo uchwyt przewiercil. Wiec musialam zmieniac zawiasy i w srodku mam dziury.
    Co do plytek to po 4 rzedach plytek od dolu mial byc pasek mozaiki i wszlam idelanie jak przykladal juz druga pkytke w 5 rzedzie.. Wiec kazalam mu te 2 zdjac i zrobic jak chcialam
    Gosicu stwierdzil ze zapomnial i myslal ze bedzie pos sufitem.. Nie wspomne ze mial rysunek :( takze trzeba pilnowac bo nie sadze by mi 4 rzedzy skul np jakbym pozniej weszla :p

11 cs
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Widzę przeboje z tymi majstrami.
    A ja dopiero wstaję z wyrka :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 18 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero wstaje bo mi się przysnelo.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 09:47

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zabawne historie tak poczytać ale przeżyć to już gorzej, napewno każdy z nas ma takie historie za sobą. U mnie też była wpadka podczas prac tyle że przy oczyszczalni wujek hydraulik przyjechał pomoc podłączyć po mierzyć wykopy i było pięknie lecz później się okazało że 2 necie odprowadzenia są za wysoko ( a co najgorsze były już częściowo zasypane)
    Było więcej pracy ale udało się

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019

Wysłany: 18 września 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no nieźle.. Tez stresik pewnie byl.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatwowa może delikatny, grunt że dało się to poprawić co prawda było trzeba troszkę pracy włożyć ale udało się :)
    Ale u mnie nudy w pracy, szefowa na grzyby się wybiera i zostaje sama

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój K zawsze powtarza że najgorsze co klient może usłyszeć to słowa 'zrobie jak dla siebie' bo dla siebie robi zazwyczaj byle by było :D
    Dziewczyny ja bym nie odpuściła nawet jakby mi położył wszystkie płytki... Kazalabym kuc i kłaść od nowa (oczywiście na swój koszt by to robił), bo jeśli jest projekt to się go trzymamy. A wiem że właśnie masjsterkowicze nie lubią kłaść mozaiki ani innych wzorów bo trzeba się do tego przyłożyć... Albo Aloes szafki bym nie odpuściła i by musiał za swoje kupić druga.. no sorry ale ja będę patrzeć na to do końca życia ;)
    Pamiętam jak rodzice robili kilka lat temu remont kuchni, i mój tata wymyślił sobie szybę hartowana między szafkami zamiast płytek (wtedy to była nowość).. no a żeby nie było tak prosto to szyba była z własnym nadrukiem no i są w niej 3 gniazdka... Przyjeżdżają fachowcy w dzien montażu i szyba okazuje się że ma wycięte za duży otwór na gniazdka... Bo zamiast trzech wejdzie 6 ich :D to mój tata powiedział że mają zrobić nowa szybę i tyle. Oczywiście z ich kieszeni to poszło bo jak źle sobie pomierzyli tonich problem.. a wtedy to nie była tania rzecz, no i nigdzie tej szyby też nie wykorzystają bo szyba miała zdjęcie z prywatnego albumu taty :D z widokiem na góry...
    A ja ze nie patrzyłam na ręce fachowcom którzy robili mi szafę w sypialni to teraz mam za swoje... Mam dużą lustrzana szafę z 3 drzwiami, i nie dość że widać że projektował ja facet to jeszcze widać jak lustra nie idą w jednej prostej linii po skosie tylko ucieka środkowe... Bo w środku szafy mam od góry półki a w każdej 'przegrodce' mam reling na wieszak... Niestety jest on ciut za nisko i. Dłuższe sukienki czy płaszcze to wlucza się po ziemi.. bo przecież facet nie pomyśli że jest coś takiego jak długa sukienka... A nie da się ich niestety przekręcić...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3

Wysłany: 18 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka ale jaja z ta szyba.. Sami sie zastanawialismy nad szyba hartowana ale konirc końców zrezygnowaliśmy.i mamy czarną cegielke. Z szafą też ciekawie.. Trzrba pilnować po prostu 'fachowców'.

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ