X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 jak ja Cię rozumiem, właśnie przylazła do mnie @. Tez już mi brakuje sił. Jeśli potrzebujesz odpocząć to zrób to, odpoczniesz psychicznie i będzie lepiej, krwawe dni powodują w nas deprechę i różne myśli, wiem co czujesz bo własnie przez nie przechodzę, przez 3 dni miesiączki nie jestem w stanie funkcjonowć a później już myślę o kolejnej owulacji i nowych nadziejach więc wtedy jest znacznie lepiej.

Starania o drugie dziecko
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss kochana jeśli potrzebujesz się na chwilę odciąć to zrób to. Byle do nie na stałe bo będzie Cię tu nam brakowało bardzo.
    Kurde nawet nie mogę powiedzieć że rozumiem bo nie rozumiem... ale wierzę że będziesz szczęśliwa mama cudownego dziecka, nie pisze na pocieszenie, naprawdę to czuję.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii u mnie z każdym miesiącem jest coraz gorzej a deprecha okresowa coraz dłuższa :( opadam z sił na te kilka dni naprawdę... muszę odciągnąć się od myśli "co do ch*ja jest ze mną nie Tak?"

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Puszek piękny wzrost! Terka ja bylam w sklepie no radzę nie wychodzić. Nic przyjemnego.:P

OK, nie wychodze ;D przekonałas mnie ;D XD w sumie w domu mi niepotrzebny sweter a wychodzić nie mam zamiaru :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss kochana jeśli potrzebujesz się na chwilę odciąć to zrób to. Byle do nie na stałe bo będzie Cię tu nam brakowało bardzo.
    Kurde nawet nie mogę powiedzieć że rozumiem bo nie rozumiem... ale wierzę że będziesz szczęśliwa mama cudownego dziecka, nie pisze na pocieszenie, naprawdę to czuję.
    Dziękuję za te słowa <3 no i znowu rycze :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Dziękuję za te słowa <3 no i znowu rycze :(

Kiedyś będziesz ryczeć że szczęścia :)
    Naprawdę naprawdę w to wierzę ;)

MissKathy92, Andii lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss ja za to Cię bardzo dobrze rozumiem. Też już powoli opadam z sił, chociaż bardzo chce walczyć o nasze marzenie. I wiem, że na pewno jest ci ciężko. Jeśli potrzebujesz odpoczynku to na chwilę się wyłącz, ale nie na długo tak jak pisze Terka, bo będzie nam Ciebie brakować;) ja już dawno bym tym wszystkim Pierdyknęła gdyby nie dziewczyny tutaj, więc z doświadczenia wiem że najwięcej siły i optymizmu mam tutaj ;) I mi to pomaga, nawet jak większość już w ciąży i w ogóle. Ale daje mi to wiele siły i nadziei, że mi też się uda ;)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss kochana doskonale cie rozumiem, ja również robiłam chwilowe przerwy na forum bo było mi mega ciężko, ale mimo wszystko ciągnie. Historie kilku lat walki z pięknym zakończeniem dają nadzieję.
    Starania bywają ciężkie, pragniemy być w ciąży ale nieudane cykle bardzo bolą, ciężko zrozumieć czemu to akurat nas spotyka, robimy wiele poświęcamy się aby móc cieszyć się ciąża i macierzyństwa więc będzie nam to wynagrodzenie :) trzymaj się kochana uściski i wiary w to że się nam uda.
    Czasami potrzeba czasu, podobno szczęście nadchodzi powoli gdy jest wielkie

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 19:55

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Miss .. ale mi Ciebie strasznie szkoda ;( eh was wszystkich kochane bo tak się staracie ;( robicie wszytko .. badania , diety , leki , uważacie na wszytko dosłownie ... a tyle musicie wycierpieć żeby ujrzeć te kreski albo i właśnie kuzwa się rozczarować ... a te patologiczne rodziny ... kobiety które myślą tylko o 500 plus i innej kasie jak tu zarobić żebyś je nie narobić ... ciach pach i brzuchy a te dzieci później z takich rodzin cierpią ... bo to się na ich rzucili odbija .. akocholizm , narkomania , przemoc domowa ... tam bez trudu się rodzą dzieci ... niestety nie zrozumiem tego dlaczego tak jest ... w dodatku ze najgorsze scenariusze są jak taka dzidzia umiera .. ostatnio w uwadze chyba było o takim niemowlaczka którego w wodzie w torbie znaleźli ... no masakra ... nadali mu nawet imię nie chce skłamać chyba Jaś .. żeby nie był bezimienny ... kuzwa z oględzin wyszło ze matka go urodziła chyba w 7 miesiącu ciąży ... i prawdopodobnie żył a jego smierć była spowodowana kilkoma ranami w tym przełyku ... no masakra no ..
    eh Miss jeśli tylko potrzebujesz odpocząć od nas zrob to , ale nie kdcinaj się na zawsze bo będzie nam Cię brakować

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Andii Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Andii u mnie z każdym miesiącem jest coraz gorzej a deprecha okresowa coraz dłuższa :( opadam z sił na te kilka dni naprawdę... muszę odciągnąć się od myśli "co do ch*ja jest ze mną nie Tak?"

Nie wiem co z nami jest nie tak :( Nie umiem na to odpowiedzieć bo nie tylko z Tobą ale ze mną i z wieloma dziewczynami, które starają się już dłużej, nie wiem czym sobie zawiniłyśmy, dlaczego to akurat nas spotyka. Pamiętaj, że w kupie siła, że nie jesteś z tym problemem sama.

• Andii Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 mi osobiście pomagają wyjścia, niestety mąż ma czas tylko w niedziele ale tydzień temu byliśmy w kinie i od razu odżyłam, czasem jakieś zakupy, restauracje ogólnie wyjścia z mężem mnie relaksują i pomagają. Niestety takie wypady mamy tylko w niedziele więc w tygodniu pojawia się problem.
    Pamiętaj kochana, że zdrowa para może starać się rok bezskutecznie więc masz jeszcze kochana czas, z każdym cyklem rośnie strach czy się kiedykolwiek uda ale pamiętaj że jesteś jeszcze na początku starań choć dla Ciebie to cała wiecznośc to nadal starasz się tak naprawdę nie długo i choć trafisz w dni płodne i w owulacje to nadal masz tylko 30% szansy, że się uda.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, podpinam się pod słowa Terki - wydaje mi się, że rozumiem, ale na pewno nie rozumiem. I całym sercem Ci życzę wszystkiego dobrego.

Powiem Ci jeszcze, że u mnie w rodzinie ostatnio działo się tyle złego, że bez modlitwy byśmy nie dali rady. Operacja brata, strach, czy przeżyje, cała rodzina się trzęsła, wszyscy się martwili. A w sobotę mama mi powiedziała, że ona naprawdę czuła taki parasol nad sobą, bo tyle ludzi się modliło. I tyle obcych dla nas ludzi! I ja często też proszę kogoś o modlitwę, sama się modlę, bo wierzę, że w tym siła. Chociaż może czasem wydaje się, że to nie działa, bo prosisz i prosisz i nic.. to trzeba prosić dalej. Wiem, że ciężko, ale mimo wszystko ja bym próbowała dalej.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja prosze, cały czas proszę, jestem dobrym czlowiekiem, nigdy nikomu krzywdy nie zrobiłam, czasem błądze, jak każdy czasem mam chwilę słabości że myślę że już nic mi nie pomoże i się odwracam, obrażam się na Boga że innym daje a mi nie chce... Ale później uświadamiam sobie że mnie też kiedyś wysłucha tylko pytanie kiedy? Czy jeszcze mam tyle sił żeby na to zaczekać? Nie mam pojęcia :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miskathy masz siłę :-) będzie dobrze.
    Odpoczni od nas, skup myśli na czymś innym. Tylko nie zostawiaj nas na zawsze :-)
    Pamiętaj Bóg dla każdego ma plan, dla Ciebie też :-)
    Powodzenia♡

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss tak mi ciężko to wszystko czytać.. Wiem jak sie czujecie dziewczyny.. Moge tylko trzymać kciuki i wierzyć że będzie dobrze! Że ta dzidzia się pojawi!

MissKathy92, Andii lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, będę się za Was modlić :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestałam wierzyć, chodzę do Kościoła dla córki, cały grudzień chodziłam nawet codziennie do kościoła na roraty, myślałam że to coś zmieni że zacznę wierzyć, modlić się ale nie, nie jestem w stanie uwierzyć. Chodzę do kościoła, lubię posłuchać kazań na mszy ale do spowiedzi, do komunii nie chodzę. Przełomem był moment jak moja roczna kuzynka umierała w cierpieniu i w niesamowitym bólu, chyba wtedy zaczęłam zastanawiać się nad istnieniem Boga.

• isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj kochane..... :( I u mnie właśnie się pochrzanilo :( mąż wrócił z pracy było wszystko okey..i oglądaliśmy coś w tv i tam była młoda para z noworodkiem..i z uśmiechem mówię "i my tak będziemy z naszym maluszkiem chodzić na spacery" :) a on taaa jasne. A ja czemu taki jesteś?? Czemu ciągle tak mówisz jakbyśmy nigdy mieli nie mieć dziecka? :( Wiesz jak mnie boli to że tylko ja w to wierzę a Ty ciągle powtarzasz te swoje teksty :( mi też kochanie jest ciężko i chciałabym abyśmy razem się wspierali..a jak na razie tylko ja ciągle ciebie wspieram pocieszam..a on bo ty możesz mieć dzieci a ja nie! I wyszedł. Zaraz wrócił przytuliłam go i mówię czemu tak się zachowuje a on bo ma dość i nie musi mnie pocieszać bo mnie to nie tyczy się. A ja jak to nie? Przecież jesteś moim mężem. Urolog mu nagadał że tego nie da się naprawić że wszystko jest ok pod względem urologicznym i ten już nie widzi nadzieji bo mówi że tego nie da się naprawić i to jest najgorsze. Mówi że jak tak potrzebny jest tylko jeden żołnierz to czemu do tej pory nie jestem w ciąży?! Leze w sypialni i płacze...ciężko mi jest być w tym samej :( chyba nigdy nie będę mamą jak on ma takie myślenie ;( a jak mówię że in vitro jeszcze jest a on to choć od razu zróbmy i miejmy z głowy! On chyba by nie kochał dziecka?

Isia
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia ciężka sytuacja..:(

isiaaaa92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ