X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny smutno mi czytać jak tak rodzina dobija zamiast wspierać... To u mnie ani babcia ani rodzice nie naciskali tesciu czasem miał nadzieję jeszcze przed ślubem (ta wiatropylna ciąża wtedy chyba ;D) ale też nie gadał za dużo. Za to siostra powaliła mnie tekstem 2msc po ślubie że na co my czekamy przecież zanim się dziecko urodzi to już rok minie jak tak zwlekać będziemy... No tragedia po prostu tragedia że dziecko będzie po upływie roku od ślubu :D no coz, czasem nie przegadasz takiemu człowiekowi i tyle...

Isiaa maz nie moze tak sie poddawać... I od razu o inseminscji myśleć. Nie wiem czy któryś lekarz się podejmie jesli nie minie ileś czasu...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari omg to niezła babcia.. Magda faktycznie wydawalo by się że wie teraz 'co z czym się je' i że ciąża dla mlodych osób nie jest sprawą oczywistą.. No ale najwazniejsze to miec przy sobie męża i inne ciepłe i wyrozumiale osoby.:)

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 24 września 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka pamiętam jak o siostrze mówiłaś:P

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiaa podziwiam za nowenne ;) mi się raz w życiu udało ja odmówić, mężowi o ile dobrze pamiętam 2. Kusi nas zacząć ;)
    Masz rację, ma ogromną moc i dzieją się rzeczy "niemożliwe" :)
    Wydaje mi się że mąż Twój po prostu w to nie wierzy że to pomoże i dlatego nie chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 10:42

isiaaaa92 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Terka pamiętam jak o siostrze mówiłaś:P

Tak, kiedyś o niej wspominałam już (chyba właśnie niedługo po ślubie :P). To trudny człowiek. Nie zdziwie się jak niedługo wyskoczy z pytaniem: kiedy kolejne, że Andrzejek nie może być sam ;D

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam tę nowenę i też ją odmawiałam :-) tylko trzeba mieć dużo wytrwałości i czasu, ale moc ma ogromną i warto ją odmawiać :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Isia, a jak sytuacja z waga wygląda u Was? Bierzecie witaminy?

Współczuję takich komentarzy. Sama się nasluchalam po ślubie, najgorzej moja babcia, bo generalnie rodzice taktowni byli.. Nic nie naciskali. A moja babcia to zawsze wie gdzie szpile wbić :(

Mąż to ma pierwszy stopień otyłości wg moich wyliczeń..waży 106-107kg przy wzroście 182cm...;/ Mówię mu że musi wziazc się za siebie to on mówi że niektórzy są o wiele grubsi od niego i mają dzieci. Urolog mu przyklasnął niby na to że z wagą jest u niego ok że to nie ma nic wspólnego z pleminikami i ten dlatego nie wnika w wagę ;/ on źle nie wygląda..bo w życiu byś nie powiedziała że tyle wazy..jedynie po brzuchu to widać ;/ a tu na twarzy ręce nogi są jak u normalnego faceta..

Isia
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Dziewczyny chyba każda z nas przez to przeszła. Głupie pytania i wogóle. A nam serce pękało. Ale wiecie co, musicie dać radę :-) bo w końcu los się uśmiechnie i będziemy wszystkie mamami i będziemy się doświadczeniami wymieniać :-)

Isia róbcie badania, to podstawa, aby cokolwiek stwierdzić. Czasami to jest błahostka, a taki problem stwarza. Trzymam kciuki :-)

Robimy robimy..a ile kasy na to idzie ehh :( czekam na swoje badanie w październiku zobaczę co wykaże :/

Isia
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia rozumiem. Podziwiam za wytrwałość z odmawianiu nowenny.. Trzeba mieć dużo siły i samozaparcia żeby dać radę. I życzę Ci żeby pomogła :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Isiaa podziwiam za nowenne ;) mi się raz w życiu udało ja odmówić, mężowi o ile dobrze pamiętam 2. Kusi nas zacząć ;)
    Masz rację, ma ogromną moc i dzieją się rzeczy "niemożliwe" :)
    Wydaje mi się że mąż Twój po prostu w to nie wierzy że to pomoże i dlatego nie chce

On już w ogóle stracił patrze wiarę że będziemy mieli dziecko..ciągle go pocieszam...a mi też jest ciężko..i kto ma mnie pocieszyć? ;/ Mi już też powoli brakuje cierpliwości aby ciągle mu powtarzać że będzie dobrze itp.. jak próbuję z nim gadać nawet o tym że jak nie będzie udawać się naturalnie i trzeba będzie np in vitro to czy się zgodzi a on że raczej nie...że dla niego to nie normalna ciąża..że on mnie rozumie że chce poczuć jak być mamą i te uczucie bycia w ciąży ale on też ma pragnienie "zrobić " swojej żonie dziecko w łóżku a nie w klinice. Nie wiem na prawdę jak mam na niego wpłynąć aby zmienił nastawienie...bo od nastawienia też dużo zależy..

Isia
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Znam tę nowenę i też ją odmawiałam :-) tylko trzeba mieć dużo wytrwałości i czasu, ale moc ma ogromną i warto ją odmawiać :-)

A pomogła Tobie?

Isia
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Isia rozumiem. Podziwiam za wytrwałość z odmawianiu nowenny.. Trzeba mieć dużo siły i samozaparcia żeby dać radę. I życzę Ci żeby pomogła :)

Na początku jest ciezko, bo jest wtedy gorzej niż było..ale nie wolno się poddawać i potem wychodzi słońce :)

A Ty jak się czujesz w ciazy? Wspaniałe uczucie co? :)

Isia
  • Andii Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isiaaaa92 szybko działacie z badaniami ale to dobrze u mnie odwrotnie, ja staram się już ponad rok a mąż nadal nasienia nie zrobił, nie popędzam go, myślę że jak będzie równo mocno marzył o dziecku jak ja to się zdecyduje, on bardzo chce dziecko ale widocznie jeszcze nie na tyle by zrobić wszystko by je mieć.

terka to tylko się cieszyć, że nikt nic mówił, ja od początku miałam przechlapane najpierw pytania kiedy ślub bo miałam tylko cywilny a po ślubie nie zdawałam sobie sprawy że zaczną się pytania kiedy dziecko :(

Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie temperatury, czy w każdym cyklu może być inna temperatura? Mogę mieć przykładowo znacznie niższą temperaturę w fazie folikularnej niż cykl wcześniej? Czy to raczej się nie zmienia i temperatura raczej jest jednakowa co miesiąc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 11:10

Starania o drugie dziecko
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isiaaaa92 wrote:
    Na początku jest ciezko, bo jest wtedy gorzej niż było..ale nie wolno się poddawać i potem wychodzi słońce :)

A Ty jak się czujesz w ciazy? Wspaniałe uczucie co? :)

Uczucie niesamowite, to największy cud jaki się dzieje na tym świecie. Naprawdę. I życzę tego każdej kobiecie :)

panipuchatkowa, Andii lubią tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 24 września 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dokładnie też tak uważam. :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to chyba ten cykl już spisze na straty ;/ brzuch mnie boli tak jakby zaraz @ miała by przyjść :( a piersi tak obolałe da i nabrzmiałe że masakra. Ciekawa jestem wyników męża z czwartku..oby były lepsze od poprzednich

Isia

Wysłany: 24 września 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia ale wykresik chyba ładny?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isiaaaa92 wrote:
    A pomogła Tobie?

Mi pomogła :-) czego i Tobie życzę

Andii lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Andii Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isiaaaa92 wrote:
    A ja to chyba ten cykl już spisze na straty ;/ brzuch mnie boli tak jakby zaraz @ miała by przyjść :( a piersi tak obolałe da i nabrzmiałe że masakra. Ciekawa jestem wyników męża z czwartku..oby były lepsze od poprzednich

Ja tak się czuję, juz od wczoraj. Juz chce zostać okres bo czuje się fatalnie, krzyż mnie tak napiernicza, czuje się jakbym kaca miała, brzuch wzdęty tylko o dziwo piersi bolą ale słabo. Wolałabym już okres zostać i pewnie tez będe umierać ale co sie odwlecze to nie uciecze więc lepiej niech teraz bo czekam na okres od soboty a on sobie ze mną bimba i pogrywa.

Starania o drugie dziecko
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi oczywiście, że może być inna w każdym cyklu. Także różnicami między temp.w jedny a drugim cyklu się nie przejmuj.
    Każdy cykl jest inny :-)

Andii lubi tę wiadomość

Marek💙
    Marta 💓
‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ