Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
isiaaaa92 wrote:A mieliście jakiś problem z zajściem? Coś słyszałam o tym ale nie wiem na czym to polega
Chciałam jeszcze dziś z mężem ❤️ teraz ale on nie chce bo mówi że po tym wszystkim co usłyszał nie ma ochotya ja jeszcze dziś bym spróbowała bo jak już pękł pęcherzyk to trzeba walczyc..
-
Isia, tak jest z lekarzami z kliniki niepłodności. Znam 2 dziewczyny które tam się leczyly i to samo, tylko in vitro zalecali. Jedna z nich olała i zaszła w ciążę naturalnie, a drugiej dalej mydlą oczy. I cały czas tylko o in vitro tam słyszy. Dajcie sobie trochę czasu, za szybko się wzieliscie za tych lekarzy od niepłodności. Może dacie radę bez ich pomocy.
Ja już się wybieram do łoża. Mąż marudzi że mu spuchło wszystko i już mam przerąbane. Stęka że się udusi w nocy. Więc mam noc na czuwanie chybaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Isia ten lekarz to jakiś konowal widać że zależy tylko na kasie. 7 cykli to jeszcze macie czas aby myśleć o in vitro, ja prawie po 2 latach zaszłam naturalnie niestety straciłam ta ciążę i teraz walczę dalej i nadal nie mam konkretnej przyczyny w czy problem.
Klinika to ostateczności mój mąż jest mega anty lekarzom a że raz się udało to teraz bym chyba musiała go wołami zaciągnąć.22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Isia co za lekarz, dziwny niestety. Spokojnie 7 cykl to nie powód do invitro. Postarajcie się naturlnie tak z miłością. Mimo, że to trochę czasu zajmie
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Isia tez jestem zdania ze powinniście się nie poddawać i spróbować naturalnie
to dopiero początek drogi przed wami jakby nie było o in vitro można zacząć myśleć po 2 latach ....’a nie 7 miesiącach ...
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Isiaa... Ja już bym brała w wątpliwość jego znajomość na rzeczy skoro nie widział owulacji a potem po upomnieniu "fakt pęcherzyk zapadniety, owulacja była". Nosz... Co za pajac nieznajacy się na niczym...
Jasne że będzie was naciagal na in vitro bo ma z tego ogromną kasę. Oni tylko na to liczą a nie na pomoc. Kasa kasa kasa...
Nie możecie uznać że to co powiedział jest prawda skoro na dzień dobry poległ że swoją "wiedzą" przy monitoringu. Zwykłym monitoringu cyklu...
Meza albo postaw na nogi tekstem typu "ok skoro Ty nie chcesz sie starać to ja też nie będę bo nie chce starać się sama tylko z Tobą bo widać dziecka nie chcesz" albo coś podobnego... Bo tak być nie może... O in vitro narazie nie myślcie bo to wlasnie to jest strata kasy a nie naturalne starania...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Kurczę miałam się nie odzywać ale po tym co napisała Isia no to muszę
jeju czemu my mamy takich lekarzy w tym kraju? widać że chłop naciska na in vitro bo to fura kasy dla niego/kliniki... kuźwa gadać o in vitro parze która nawet rok się nie stara? Dlatego ja się nie wybieram do takiej kliniki minimum przed 1.5rokiem starań... już na innym wątku zostałam zjechana że potem będę żałować straconego czasu bla bla bla ale czytając że tylu ludziom udało się zajść w ciąże po więcej niż roku starań naturalnie to sama przecież po 9 cyklach nie polecę do kliniki prosić o inseminacje/in vitro... starania (minimum do tych 12 cykli) to powinna być przyjemność, później można się zastanawiać co jest nie tak i ewentualnie szukać bardziej fachowej pomocy niż ginekolog
podkreślam że takie jest moje zdanie, ale wiem że dla Was mogę to napisać i nikt mnie nie zhejtuje że jestem głupia że czekam na naturalne poczęcie
A Ty Isia tak jak radzi Terka powiedz mężowi że jesteście w tym razem i razem się staracie albo się nie staracie... bo sama nie dasz rady ze swoimi myślami a do tego z pocieszaniem jeszcze męża
dlatego szczera rozmowa (wiem że trudno ale dacie radę) powinna coś wnieść
kciuki za Was i nawet nie myślcie o jakimś in vitro narazie
uff wygadalam się
Tak w ogóle się witammiałam się nie odzywać bo ostatnio jak napisałam że jest dobrze to na drugi dzień już nie było- klasyczne zapeszenie :p dlatego teraz siedzę cicho i czekam na rozwój sytuacji
juhu w końcu piątek i weekendzik
Życzę Wam udanego dnia -
nick nieaktualnyIsia,
Czy to byl lekarz z polecenia? Szukaliscie opinii o nim? Czy po prostu to lekarz, ktory przyjezdza do miejscowosci i nie mieliscie nawet szansy wyboru specjalisty? U mnie bedzie 4 cykl staran i jeszcze nie mysle o tym, zeby isc do takiego lekarza. Wydaje mi sie, ze to za wczesnie. Wystarczy poczytac o dziewczynach, ile sie staraja na tym forum chociazby.
Co do lekarza, trafilam nie raz na takich lekarzy. Co prawda w innych dziedzinach, ale wiem, ze niektorzy po prostu sa nastawieni, tak jak Terka pisze, na kase. Czasami znajduja choroby, ktorych calkowicie nie ma, zeby tylko poprzychodzic do nivh i pobulic kase. Oni z tego maja przeciez czysty zysk, po co kogos leczyc po co zostawic nadzieje na szanse naturalna. Isia, nie poddawajcie sie. Niech maz sie nie poddaje, 7 miesiecy to nie jest dlugo! Chociaz wiem po sobiec ze dla mnie wydaje sie juz to wiecznosc ... moj brat staral sie prawie rok, tez juz mieli najgorsze wizje przed soba, a sie udalo!!
Alex, ja tez czekam na Twoj test...:p u mnie 36,8 bez zmian, ale od rana obudzilam sie z takimi dzwiekami dziwnymi w bezuchu- jakies pukanie, babelki, prukanie i inne dzwieki ktorych nie potrafie nazwac , zawsze mam tak przed okresem... brzuch narazie nie boli, dzisiaj jest 25 dc. Czekam na okres.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 06:35
-
terka wrote:Lelek Ty nie czekaj na okres tylko jego brak
Miss-nie wierzę w zapeszenia żadnewięc najlepiej siedzieć cicho i czekac na konkret
-
Tak wam jeszcze napisze
wczoraj chodziłam po sklepach i zaszłam do kika a tam to:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8cc491f41ee2.jpg
Nie powiem- zdziwiłam się że w październiku są ozdoby świąteczne :p ale skorzystałam bo potrzebowałam bombek i tasiemki do wieńca na drzwi (pomyślałam że zacznę robić takie rzeczy wcześniej żeby odciągnąć myśli od wiadomo czego)ale miny ludzi widzących babę kupujacą ozdoby świąteczne w październiku- bezcenne
Magdaa21, terka lubią tę wiadomość
-
Nic z tego. Biało. Ale temperatura nadal w górze więc może za szybko. Na razie jakoś to olewam, poczekam jeszcze. Cyce bolą mocniej. Fakt, w nocy słabo spałam ale od 3 do 7 spałam i wtedy zmierzyła, było 36.93 więc wysoko. A w nocy mąż mnie budził duszeniem się i miałam przerwany sen.
Jeszcze ze 2 dni poczekam, dzisiaj niby 12 dpo ale w sumie tego na 100% Nie wiem. Nie mogę być pewna niczego w tym cyklu. I jakoś podeszłam do tego spokojnie, nie rzuciłam testem bo nadal mam nadzieję.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex póki nie ma okresu to nadzieja jest
więc może faktycznie za wcześnie
tym bardziej że tempka w górze to nie na okres więc trzymam kciuki