Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha Terka, czasem tak się zdarzy. Ja dolewam wtedy mleka bo nie lubię takiej gęstej;p tak samo płatki ryżowe
Isia my powiedzieliśmy rodzicom zaraz na początku I z perspektywy czasu to dobrze bo nas wspierali na każdej płaszczyźnie. I już nie naciskają na wnuka, czekają w milczeniu. Jest łatwiej w ten sposób.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 10:34
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex-dodałbym mleko to miałabym zimne czego nie lubię
dla mnie pewne rzeczy muszą być ciepłe żeby były dobre (rosół, budyń czy właśnie owsianka
)
Myśmy o ciąży rodzicom powiedzieli wcześnie. W myśl zasady że co ma byc to będzie a na daną chwilę maluch po prostu jest.https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Panipuchatkowa nowennę pompejanska
a jak Ty się czujesz? Bo widzę że w ciąży jesteś
jakie to uczucie miec w brzuchu mała fasolkę? Szczególnie ciekawi mnie uczucie ruszania się maleństwa w brzuchu
Terka no na pewno to jest różnica opiekowax się nie swoimi dziećmi a swoimi. Ale tu myślę że chyba będzie dobrze że nie będzie uciekał od pomagania mi przy dziecku np wstawanie w nocy czy przebieranie czy mycie itp. prxyznam się chociaż wstyd mi jest trochę to mówić ale jakoś boje się brać małe dzieci na ręce że coś im zrobię albo że nie potrafię tego dobrze robić i ktoś skomentuje że co ze mnie za kobieta więc dlatego nie biorę małych dzieci na ręce ;p
Uwielbiam owsiankę ❤️ szczególnie z bananem i miodem lipowym ❤️ ostatnio przerzucilam się z kaszy gryczanej i jaglanej na kuskus.
A Andrzejek często je w nocy?Isia -
terka hahah rozwaliłaś mnie
masz owsiankę na kanapki
Isiaa dziękuję że pytasz, czuję się dobrze, często słabo mi się robi ale zawsze mam wodę, lub coś słodkiego i jest już lepiej. A uczucie..no cudowneMała coraz bardziej się rozpycha, a samo uczucie takie wypychanie brzucha, pukanie od środka a jak się przekręca to tak jakby ktoś pięścią przekręcał, no jakoś tak.
terka, isiaaaa92 lubią tę wiadomość
-
isiaaaa92 wrote:Panipuchatkowa nowennę pompejanska
a jak Ty się czujesz? Bo widzę że w ciąży jesteś
jakie to uczucie miec w brzuchu mała fasolkę? Szczególnie ciekawi mnie uczucie ruszania się maleństwa w brzuchu
Terka no na pewno to jest różnica opiekowax się nie swoimi dziećmi a swoimi. Ale tu myślę że chyba będzie dobrze że nie będzie uciekał od pomagania mi przy dziecku np wstawanie w nocy czy przebieranie czy mycie itp. prxyznam się chociaż wstyd mi jest trochę to mówić ale jakoś boje się brać małe dzieci na ręce że coś im zrobię albo że nie potrafię tego dobrze robić i ktoś skomentuje że co ze mnie za kobieta więc dlatego nie biorę małych dzieci na ręce ;p
Uwielbiam owsiankę ❤️ szczególnie z bananem i miodem lipowym ❤️ ostatnio przerzucilam się z kaszy gryczanej i jaglanej na kuskus.
A Andrzejek często je w nocy?
Ja lubię owsianke z dżememalbo rodzynkami albo owocami
Andrzejek w nocy można powiedzieć że nie jeje ok 19-20 i potem ok 4-5 rano
po co ma jeść jak może spać
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Hej dziewczyny, Alex masz dobre podejście, póki nie ma @ cykl nie stracony. Isia nawet wg definicji who o problemach z plodnoscia mowimy po roku regularnych wspolzyc bez zabezpieczeń minimum 3 razy w tygodniu. Wiem powiecie łatwo jej mówić, udało się w 2gim cyklu, ja też po pierwszym bezowocnym cyklu swirowalam, bo za dużo wiem i już sobie bezplodnosc do głowy kladlam, ale trzymam za wszystkich kciuki.
Ja dzisiaj po badaniach czekam na wyniki tsh czy zwiększamy euthyrox.
-
panipuchatkowa wrote:terka hahah rozwaliłaś mnie
masz owsiankę na kanapki
Isiaa dziękuję że pytasz, czuję się dobrze, często słabo mi się robi ale zawsze mam wodę, lub coś słodkiego i jest już lepiej. A uczucie..no cudowneMała coraz bardziej się rozpycha, a samo uczucie takie wypychanie brzucha, pukanie od środka a jak się przekręca to tak jakby ktoś pięścią przekręcał, no jakoś tak.
A mdłości mocno męczą? Moja mama to do 5 miesiąca miała mdłości ze mną i z bratemmówiła że życia nie była do godziny 12.00 :p
Moja ciocia jest teraz w ciąży i rodzi kilka dni przed Wigilia i ostatnio dotknęłam jej brzucha a mały wtedy kopa dal..takie cudowne uczucie to było ❤️
Terka ale Ci dobrzetakie maleństwo to skarb jak cała noc przesypia
Isia -
isiaaaa92 wrote:Terka ale Ci dobrze
takie maleństwo to skarb jak cała noc przesypia
No nie powiem, jest to naprawdę duże ułatwienie w życiu jak można się wyspać. No jak ma się męża śpiocha to potem tak to działa
Choc absurdalnie czasem smutno mi jak mam go wieczorem odłożyć do łóżeczka (tylko w nim tak dobrze śpi) bo wiem że ładnych kilka godzin minie zanim znów sie zobaczymyhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
alex0806 wrote:Ja się biorę za mycie okien. Taka piękna pogoda, że aż przyjemnie będzie to robić. Prania 2 puszczone, teraz firanki piorę jeszcze i zaczynam myć okna.
Dzień czystości
A mnie się tak nic nie chce robić... No nic. Po prostu nic. Leżę z przerwą na zabaw z małym i śniadanie a mamy prawie 12. I chyba do powrotu męża się to nie zmieni... Jak przyjdzie to wstanę na obiadmały teraz śpi także oboje mamy łóżkowe kiszenie się
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Isia ja na waszym miejscu przestała bym na jakiś czas poruszać temat starań. .. bierz witaminki , mierz temperaturę , badaj szyjkę , kochajcie sie ... „starajcie”ale na luzie .. mąż tez niech bierze witaminy ale nie naciskaj na niego , nie poruszaj codziennie tematu bo on potrzebuje odetchnąć od tego .. on się trochę w tym dusi .. wiem co mówię bo jak straciłam synka i wiedziałam ze jak dostanę pierwsza @to mogę się starać to o niczym innym nie mowilam jak o staraniach , ze mężowi nie dam spokoju ze to ze tamto ... on zaczął w pewnym momencie się dusić tym , ze o niczym innym nie mówię tylko o staraniach o owulacji , ze to jest dobre , a tamto złe ...’i powiedział mi w lrost ze albo ja się ogarnę .. albo nie będzie seksu on się poświęci ... dla mojego dobra bo ja w wariatkowie wyląduje a on ze mną nie wytrzyma ... i wybrałam inna drogę .. dostałam okres i przestałam tak naciskać .. mierzylam tem , badałam szyjkę , robiłam testy , ja wiedziałam kiedy co i jak .. ale z nim o tym nie rozmiawialam aż tak ... chciałam dać mu odpocząć psychicznie od wysłuchiwania tego ze mam owu trzeba działać .. tylko poprostu raz wrócił z pracy , to czekałam na kiego w seksi bieliźnie ;p następnego dnia był pod prysznicem to dołączyłam do niego .. on się później śmiał ze chyba mam owu ze ciagle chce ;p ale nie czuł tego ciężaru i sex był przyjemny no i zaowocował odrazu w pierwszym cyklu
Alex myśle ze spokojnie mogła wyjść jeszcze tylko jedna krecha ! Wiec spokojnie czekamy na rozwiniecie sytuacji ;p
Puchatkowa tak po 20 tyg to jest mega uczucie ! Teraz na końcówce to już nie są duchy a przepychanki , które nie koniecznie są już fajne i bezbolesne ;p ale napewno będzie mi tego brakować ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 11:52
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
panipuchatkowa wrote:terka fajnie kiszenie się!
Alex piękna pogida w sam raz na mycie okien! Ja mam brudne też, mama się zapowiedziała że przyjedzie i mi umyje bo mamy takie duuuże.
A ja wstawiłam pomidorówkę, zrobię naleśniczki z powidłami i basta.
Naleśnikihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Ja pranie puściłam ;p dzisiaj ma buc 25 stopni ❤️
I tez mam w planie za okna się zabrać ;p[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Chwila przerwy. Zauważyłam że mój chomik boi się psikania płynu do szyb
Zaczął syczeć a mi się wydawało, że jego coś boli. Wzięłam go na ręce i się uspokoił, ale na powitanie upierniczył mnie mocno w palec.
Trochę się poruszałam i brzuch mnie ćmi. Ale nie jak na okres, tak inaczej i nie umiem tego określić. W ogóle ten poranny test wygląda jakby miał na środku żółtą plamę, tak jakoś dziwnie się przesikał chybaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵