X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek może, że nie na cito? Tak w naszym języku są dwa rodzaje badań na cito, które np robią na miejscu-niektóre lab maja maszyny w pkt pobrań większych, a reszta zwozi te badania do centrali i tam są robione, tylko czy nie zrobią ich też w pon? Masz te sama sytuację jak ja przy pierwszej becie :p będzie dobrze :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek, może jeszcze wyniki przyjdą :) Mi z SLA przychodziły i koło 23 nawet.
    Idę oglądać z mężem film, muszę się zresetować i nie myśleć ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek trzymam kciuki, to czekanie jest straszne :)

Lelek lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, napisane tylko ze w niedziele wykonywane sa tylko rutynowe badania- odbior tego samego dnia;) zatem nie wiem jak mam to rozumiec? Ze np robia tylko morfologie , mocz a takiego bhcg nie zrobia? Nie mam pojecia, zadzwonie tam jutro jak szisiaj wyniki badan nie przyjda ;) Co ma byc to bedzie, jak nie przyjdzie okres to spoko, jak przyjdzie okres to przynajmniej nie bede juz tak oczekiwala na wynik jak ma przyjsc w poniedzialek. Chociaz dla mnie by to bylo bez sensu, po co wtedy pobierac krew w sobote skoro wyniko bylyby w poniedzialek po poludniu ?

A jak wymik bedzie w ponoedzialek po poludniu, to druga bete zrobie we wtorek - minie wtedy prawie 72h od 1szej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe robilam test zeby wiedziec czy moge dzis sie napic alko, a nadal nic nie wiem :p oczywiscie niczego nie bede pila ;) najgorsze, ze zuzylam juz wszystkie testy i nie mam jak jutro spr czy np krecha jest ciemniejsza czy nadal taka sama :p alw bede widziala po temperaturze chyba czy cos sie dzieje

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek no kreska druga jest na teście więc kategorycznie zabraniam picia alko.:D

Lelek lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek, jak robiłam betę w alabie to była o 18 albo tuż przed. Tylko nie wiem, czy w sobotę jest podobnie

Lelek lubi tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla o 18... BHCG 44,3 :oooooo

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ccdc013227e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 18:54

puszek369, terka, panipuchatkowa, Butterfly92, kryha, MissKathy92, Mała_Mii, Mari92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek gratulacje :) to dzisiaj dołącza sz do mnie i pijemy picollo, moje już się chłodzi :)

Lelek, Butterfly92 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, nie wierze... Mam jeszcze 3dni do @ a tutaj takie cos ... Bylam w sklepie, bylam w rossmanniw , kupilam sobie 2 testy ciazowe tak na zapas zeby zrobic jutro jak wynik nie przyjdziec i Zywca 0% chociaz uwielbiam Bavarie 0%...:p

Dziewczyny co mam zrobic, nie mowilam nic swoimu M. :( ma niedlugo urodziny i zastanawiam siw czy nie poczekac te kilkanascie dni i powiedziec mu dopiero w jego ur.? Bo jak powiem teraz, a w pon okaze sie , ze mi beta maleje czy cos...

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że on powinien Cię wspierać, więc warto powiedziec już, nie możesz się sama martwić

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/471bd2ddb150.jpg

Tak na szybko to w piątek zostałam przyjęta na oddział. Wszystko było ok. Ok 2.30 zaczely mi odchodzić wody, chociaż położna uważała że to nie są wody... No nic. Od 3 miałam silne skurcze co 30 minut. Po 12 wylądowałam na porodówce że skurczami co 5/10 minut.. i byłam przygotowywana do porodu naturalnego jednak na zapisie ktg wyszło że małej skacze tętno. Szybko na blok i CC. Ściągali kobietę już z tego bloku co miała mieć cięcie bo byłam priorytetem. Szybko znieczulenie w kręgosłup i zaczęli ciąć zanim w pełni zaczęło działać. Na szczęście nic nie czułam już wtedy:) rączką małej była owiniętą pępowina dlatego było takie tętno na ktg.

O 12:55 się urodziła. 52cm i 2700g :)

Lelek, puszek369, Doooooorka16, terka, panipuchatkowa, Butterfly92, kryha, Mała_Mii, MissKathy92, Mari92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ja uważam, że on powinien Cię wspierać, więc warto powiedziec już, nie możesz się sama martwić

Nie chce go te stresowac, juz raz cieszyl sie na ciaze.. a po 5 dniach zabralam mu to szczescie :( Dzisiaj na pewno nie powiem... chyba w poniedzialek zrobie kolejny raz bete i jak ladnie przyrosnie to mu powiem .:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, cudowna! Gratulacje kochana !!!! :*** zdrowo niech rosnie

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Patulka :)
    Lelek jak wolisz jeszcze sprawdzić to na spokojnie Ty na pewno lepiej wiesz jak on zareaguje :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On jest nastawiony na kolejny cykl staran, a dodatkowo caly czas mu mowie ze boli mnie brzuch, ze okres idzie, ze jestem taka marudna ;) Poczekam na spokojnie, zeby to nie byl falszywy alarm

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalek gratulacje ;) mówiłam że beta ładna będzie;) mam nadzieję że niedługo dołączę i w poniedziałek tylko to potwierdzę ;) jak widać Patulka zwolniła ci brzuszek ;)
    Patulka gratulacje! Cudowna malutka, dobrze że pojechałaś do tego szpitala bo by się zaczęło w domu I byś się mocniej stresowala ;)
    Lalek co do męża, ja bym powiedziała. On Cię będzie wspierał. I wszystko będzie dobrze więc nic złego nie wyrokuj:)

Lelek lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dziekowac czy nie ;) jestem taka, ze wole niczego nie zapeszac :) na wszelki wyp nie-dziekuje:) Tak by wychodzilo, ze akurat Pati by zwolnila ;) ale Tobie zwolnila jeszcze wczesniej Mari !! :)
    Ja w tym cyklu wszystko dokladnie zapisywalam, kazdy bol, kazde uklucie- tak zeby miec na przyszly cykl... Wychodzi na to, ze ten moj spadek w 19 dc z 36,67 na 36,47 to mogl byc ten moment ...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam spadek 2 dni temu. Więc akurat na implantację w 11 dpo mniej więcej (nadal nie jestem pewna kiedy była owulka), a dzisiaj zaczęła beta rosnąć dopiero :) I mam nadzieję że rośnie! Przybieram taktykę - myślę pozytywnie. Bo dziwny to wynik. Inaczej jakby było np równe 2, albo 2,5. A tutaj 2,56. Skąd niby taki wynik, jeśli nie z rosnącej bety! :)

Lelek, terka, puszek369 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Alex, bedzie dobrze :))

‹‹ 1686 1687 1688 1689 1690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ