X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    A mnie tak mdli od 4 dni, ze nie mam sily niczego zjesc... Na co nie popatrze to mdli mnie- moge jesc tylko kanapki z bulka maslem i jakas szynka... na obiad jem ziemniaki gotowane :( mam obrzydzenie do wiekszosci rzeczy- uwielbiam slodycze i chipsy a teraz? Jakby mi podstawili pod nos to bym chyba zwymiotowala na sama mysl ....
    jutro wizyta, mam nerwa i stresa :(

Może właśnie ze stresu te mdlosci większe niż zwykle?
    Co do chipsów i slodyczy-odrzucenie na początku ciąży to normalne, a i na zdrowie Ci wyjdzie :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka moja teściowa pracuje w cukierni to co ja mam powiedzieć? :D jak ciągle pokusa jest haha

Ja mieszkam w okolicy gdzie mam wokół albo apteki albo cukiernie ;D prawie nic więcej :P
    Jak żyć? :D
    Albo zostaje paczkiem (lub jak kto woli donutem XD) albo lekomanem :P

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byc moze od tego, ale 4 dni temu jeszcze o tej wizycie nie myslalam :( moze jakos podswiadomie... nie mam pojecia. Ale marnie jest, mam wrazenie, ze nie dam rady. Mdli mnie jak wynosze smieci, mdli mnie jak pomysle o czyms do jedzenia, mdli mnie jak czuje peefumy kolegi z pracy, mdli mnie jak ida ludzie przede mna i pala fajki- mam wrazenie, ze na wszystko mnie mdli. :( Wczoraj ogladalam jakis program o Psach na Tvp2 i poplakalam sie z tego powodu, ze psy sa takie cudowne:p serio nie wiem o co ze mna chodzi, sama nie wiem o co mi chodzi...
    marze tylko o tym, zeby wszystko bylo dobrze ❤️

• MarinLeo Debiutantka

Wysłany: 29 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pozostały mi po staraniach 6 sztuk conceive plus, inofem ok 100saszetek oraz ovarin 45 tabletek. Ogólnie nie wiem czego to zasługa, ale zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań i już nie było mi to potrzebne. Obecnie jestem w 31tc. Jeśli któraś jest chętna to odsprzedam zestaw bądź osobno. Dodam, że używałam na przemian inofem i ovarin ok. 2 miesiące wcześniej zanim zaczęliśmy się starać. Jeśli któraś jest chętna to zapraszam. Email [email protected]
    Pozdrawiam i życzę powodzenia

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki
    Mari śliczny chłopczyk :)
    Lalek kciuki za jutrzejszą wizytę, mdłości oj współczuję, niech szybko mina.
    Dziewczyn wy tu o obiedzie a ja kanapki na mini obiad bo dopiero o 17 będę w domu i tam obiedzik będzie czekał
    Byłam dziś na badaniu prolaktyny i przy okazji prog zrobiłam co prawda to z 6 dpo ale jakiś pogląd będzie

Mari92 lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss no to troszeczkę... Ale wiele Ci to wyjaśni-taka inwestycja w zdrowie na przyszłosc ;)

Dokłądnie tak, ja sama sobie to tak tłumaczę, chcę porobić w tym miesiącu badania ale z mężem ostatnio rozmawialiśmy i sami zastanawiamy się czy nie odpuścić i wrócić do starań jak już dom wybudujemy, coraz częściej nachodzą nas takie myśli ale póki co chęc posiadania dziecka chyba jest zbyt duża ale z drugiej strony wszystkie te badania to dla naszego zdrowia nie tylko kwestia poczęcia dziecka ale i też nasze zdrowie.

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka moja teściowa pracuje w cukierni to co ja mam powiedzieć? :D jak ciągle pokusa jest haha

Nie wiem czy zazdrościć czy współczuć hehe :D :P

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja dzisiaj na obiad to mam rosół z wczoraj i mięsko duszone w sosie własnym+ ziemniaczki :-)

Dziewczyny widzę badania robicie. To dobrze. Czasami trochę kasy trzeba na to wydać.

A co do ubrań to rzeczywiście rozmiar rozmiarowi nie równy. Niektóre ubranka roz.56 są dobre a inne za małe i tak samo jest z 62

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj w pracy siedzę. I nie wiem czy to taki dobry pomysł był bo wszyscy widzą że wyglądam jak śmierć i pytają a ja cudem płacz powstrzymuje. Gabinet mam z psychologiem i się rozkleilam ale jak pytała czy chce pogadać to powiedziałam że nie, gorszy czas mam. Robię dzisiaj jakieś mało istotne ale zajmujące czas rzeczy. Już odliczam do 16. A mąż ma te 3 dni drugą zmianę to będę sama w domu.
    Fizycznie też obolała jestem, ciężko mi się poruszać. A biegam co chwilę do wc bo jednak kiepsko jest. Dobrze że wzięłam spodnie na zmianę...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy lekarz rodzinny moze dac mi skirrowanir na poerwsze badania w ciąży? Chodzę prywatnie do gin i trochę wolałabym zaoszczędzić na tych badaniach.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Sama robisz łazanki czy kupujesz gotowe ciasto? :)
    U mnie lazanki robi mąż :D kapusta kiszona, podsmazona kiełbaska i makaron na lazanki :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj w pracy siedzę. I nie wiem czy to taki dobry pomysł był bo wszyscy widzą że wyglądam jak śmierć i pytają a ja cudem płacz powstrzymuje. Gabinet mam z psychologiem i się rozkleilam ale jak pytała czy chce pogadać to powiedziałam że nie, gorszy czas mam. Robię dzisiaj jakieś mało istotne ale zajmujące czas rzeczy. Już odliczam do 16. A mąż ma te 3 dni drugą zmianę to będę sama w domu.
    Fizycznie też obolała jestem, ciężko mi się poruszać. A biegam co chwilę do wc bo jednak kiepsko jest. Dobrze że wzięłam spodnie na zmianę...

Jejciu Alex :( :( :( :(
    A oni wiedzieli co jest na rzeczy czy pytają ogólnie o zdrowie bo widzą jak wyglądasz?
    Niby oderwanie od tego w pracy a jednak niekoniecznie...
    Co do psychologa-może warto? Nie mówię koniecznie ta osoba z Tobą pracująca ale ogólnie taki z zewnątrz człowiek...
    Po pracy (jeszcze 2.5h) odpoczywaj dziewczyno...

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex przykro mi ogromnie że musisz przez to przechodzić. :(

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss ale to naprawdę jest inwestycja.
    Jesli krzywa wyjdzie dobrze to prawdopodobnie będziesz mogła zrezygnować z leku-czyli na dłuższą metę oszczędność (nie pamiętam ile kosztuje).
    Jak zrobisz test na tolerancję to odstawisz to czego jeść nie możesz i odzyskasz siły i wigor ;) do tego oszczędzasz organizm i na lekach przeciwbólowych ewentualnie wizytach u lekarzy ;)

Co do teściowej cukiernika-łatwo pewnie nie masz :P
    Po krzywych się cudów nie spodziewam :/ ale przynajmniej będę miała pewność że potrzebnie te leki biorę :/ niby drogie nie są ale szkoda mi trochę mojego żołądka :( jakby się jednak okazało że wcale ich brać nie muszę...
    A z tymi nietolerancjami to "boje się" że nic nie wyjdzie i mąż powie że 4 stówy w błoto bo na nic nie jestem uczulona :/ no ale jak nie zbadam to nie będę tego wiedziała...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex Terka ma rację. Może warto skorzystać z psychologa.
    Musisz to przetrwać :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka co do badań to nie wiem, ja chodzę prywatnie do gina i prywatnie robię badania. Teraz akurat mocz, morfologię i krzywą będę robiła na NFZ bo mogę ze skierowania w Szkole rodzenia takie zrobić ale to tylko 1 raz w ciągu całej ciąży. Może inne dziewczyny pomogą.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja myślę tak jak dziewczyny- warto się wybrać do dobrego psychologa który jako osoba trzecia wysłucha i pomoże... tulę mocno <3

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Po krzywych się cudów nie spodziewam :/ ale przynajmniej będę miała pewność że potrzebnie te leki biorę :/ niby drogie nie są ale szkoda mi trochę mojego żołądka :( jakby się jednak okazało że wcale ich brać nie muszę...
    A z tymi nietolerancjami to "boje się" że nic nie wyjdzie i mąż powie że 4 stówy w błoto bo na nic nie jestem uczulona :/ no ale jak nie zbadam to nie będę tego wiedziała...

A mąż już wie że idziesz na badania? :P

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka lekarz poz może tylko na cześć badań dać skier np mord, bom, tsh, ale te wszystkie p/ciała toxo różyczka, cytomegalia, grupa krwi, czyli te najdroższe niestety nie może dać. Niektóre dziewczyny wiem, że chodza prywatnie i na NFZ, żeby badania mieć refundowane, do dwóch różnych lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 14:12

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A mąż już wie że idziesz na badania? :P
    Niestety, w te stronę nie pokombinuje- mam za długi język i dziele się z nim wszystkim co wymyślę :p jak wspomniałam o koszcie badań to się zasmial i powiedział że do końca roku będę chodzić w soboty do pracy :D bo jeszcze dodam że wczoraj zrobiłam zamówienie w aptece za prawie 300zl a w środę do dietetyka znowu idę to 120 będzie nie moje :P kasa idzie jak woda ...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ