Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    A mnie tak mdli od 4 dni, ze nie mam sily niczego zjesc... Na co nie popatrze to mdli mnie- moge jesc tylko kanapki z bulka maslem i jakas szynka... na obiad jem ziemniaki gotowane :( mam obrzydzenie do wiekszosci rzeczy- uwielbiam slodycze i chipsy a teraz? Jakby mi podstawili pod nos to bym chyba zwymiotowala na sama mysl ....
    jutro wizyta, mam nerwa i stresa :(

Może właśnie ze stresu te mdlosci większe niż zwykle?
    Co do chipsów i slodyczy-odrzucenie na początku ciąży to normalne, a i na zdrowie Ci wyjdzie :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka moja teściowa pracuje w cukierni to co ja mam powiedzieć? :D jak ciągle pokusa jest haha

Ja mieszkam w okolicy gdzie mam wokół albo apteki albo cukiernie ;D prawie nic więcej :P
    Jak żyć? :D
    Albo zostaje paczkiem (lub jak kto woli donutem XD) albo lekomanem :P

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byc moze od tego, ale 4 dni temu jeszcze o tej wizycie nie myslalam :( moze jakos podswiadomie... nie mam pojecia. Ale marnie jest, mam wrazenie, ze nie dam rady. Mdli mnie jak wynosze smieci, mdli mnie jak pomysle o czyms do jedzenia, mdli mnie jak czuje peefumy kolegi z pracy, mdli mnie jak ida ludzie przede mna i pala fajki- mam wrazenie, ze na wszystko mnie mdli. :( Wczoraj ogladalam jakis program o Psach na Tvp2 i poplakalam sie z tego powodu, ze psy sa takie cudowne:p serio nie wiem o co ze mna chodzi, sama nie wiem o co mi chodzi...
    marze tylko o tym, zeby wszystko bylo dobrze ❤️

• MarinLeo Debiutantka

Wysłany: 29 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pozostały mi po staraniach 6 sztuk conceive plus, inofem ok 100saszetek oraz ovarin 45 tabletek. Ogólnie nie wiem czego to zasługa, ale zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań i już nie było mi to potrzebne. Obecnie jestem w 31tc. Jeśli któraś jest chętna to odsprzedam zestaw bądź osobno. Dodam, że używałam na przemian inofem i ovarin ok. 2 miesiące wcześniej zanim zaczęliśmy się starać. Jeśli któraś jest chętna to zapraszam. Email [email protected]
    Pozdrawiam i życzę powodzenia

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki
    Mari śliczny chłopczyk :)
    Lalek kciuki za jutrzejszą wizytę, mdłości oj współczuję, niech szybko mina.
    Dziewczyn wy tu o obiedzie a ja kanapki na mini obiad bo dopiero o 17 będę w domu i tam obiedzik będzie czekał
    Byłam dziś na badaniu prolaktyny i przy okazji prog zrobiłam co prawda to z 6 dpo ale jakiś pogląd będzie

Mari92 lubi tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss no to troszeczkę... Ale wiele Ci to wyjaśni-taka inwestycja w zdrowie na przyszłosc ;)

Dokłądnie tak, ja sama sobie to tak tłumaczę, chcę porobić w tym miesiącu badania ale z mężem ostatnio rozmawialiśmy i sami zastanawiamy się czy nie odpuścić i wrócić do starań jak już dom wybudujemy, coraz częściej nachodzą nas takie myśli ale póki co chęc posiadania dziecka chyba jest zbyt duża ale z drugiej strony wszystkie te badania to dla naszego zdrowia nie tylko kwestia poczęcia dziecka ale i też nasze zdrowie.

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka moja teściowa pracuje w cukierni to co ja mam powiedzieć? :D jak ciągle pokusa jest haha

Nie wiem czy zazdrościć czy współczuć hehe :D :P

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja dzisiaj na obiad to mam rosół z wczoraj i mięsko duszone w sosie własnym+ ziemniaczki :-)

Dziewczyny widzę badania robicie. To dobrze. Czasami trochę kasy trzeba na to wydać.

A co do ubrań to rzeczywiście rozmiar rozmiarowi nie równy. Niektóre ubranka roz.56 są dobre a inne za małe i tak samo jest z 62

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj w pracy siedzę. I nie wiem czy to taki dobry pomysł był bo wszyscy widzą że wyglądam jak śmierć i pytają a ja cudem płacz powstrzymuje. Gabinet mam z psychologiem i się rozkleilam ale jak pytała czy chce pogadać to powiedziałam że nie, gorszy czas mam. Robię dzisiaj jakieś mało istotne ale zajmujące czas rzeczy. Już odliczam do 16. A mąż ma te 3 dni drugą zmianę to będę sama w domu.
    Fizycznie też obolała jestem, ciężko mi się poruszać. A biegam co chwilę do wc bo jednak kiepsko jest. Dobrze że wzięłam spodnie na zmianę...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy lekarz rodzinny moze dac mi skirrowanir na poerwsze badania w ciąży? Chodzę prywatnie do gin i trochę wolałabym zaoszczędzić na tych badaniach.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Sama robisz łazanki czy kupujesz gotowe ciasto? :)
    U mnie lazanki robi mąż :D kapusta kiszona, podsmazona kiełbaska i makaron na lazanki :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj w pracy siedzę. I nie wiem czy to taki dobry pomysł był bo wszyscy widzą że wyglądam jak śmierć i pytają a ja cudem płacz powstrzymuje. Gabinet mam z psychologiem i się rozkleilam ale jak pytała czy chce pogadać to powiedziałam że nie, gorszy czas mam. Robię dzisiaj jakieś mało istotne ale zajmujące czas rzeczy. Już odliczam do 16. A mąż ma te 3 dni drugą zmianę to będę sama w domu.
    Fizycznie też obolała jestem, ciężko mi się poruszać. A biegam co chwilę do wc bo jednak kiepsko jest. Dobrze że wzięłam spodnie na zmianę...

Jejciu Alex :( :( :( :(
    A oni wiedzieli co jest na rzeczy czy pytają ogólnie o zdrowie bo widzą jak wyglądasz?
    Niby oderwanie od tego w pracy a jednak niekoniecznie...
    Co do psychologa-może warto? Nie mówię koniecznie ta osoba z Tobą pracująca ale ogólnie taki z zewnątrz człowiek...
    Po pracy (jeszcze 2.5h) odpoczywaj dziewczyno...

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex przykro mi ogromnie że musisz przez to przechodzić. :(

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Miss ale to naprawdę jest inwestycja.
    Jesli krzywa wyjdzie dobrze to prawdopodobnie będziesz mogła zrezygnować z leku-czyli na dłuższą metę oszczędność (nie pamiętam ile kosztuje).
    Jak zrobisz test na tolerancję to odstawisz to czego jeść nie możesz i odzyskasz siły i wigor ;) do tego oszczędzasz organizm i na lekach przeciwbólowych ewentualnie wizytach u lekarzy ;)

Co do teściowej cukiernika-łatwo pewnie nie masz :P
    Po krzywych się cudów nie spodziewam :/ ale przynajmniej będę miała pewność że potrzebnie te leki biorę :/ niby drogie nie są ale szkoda mi trochę mojego żołądka :( jakby się jednak okazało że wcale ich brać nie muszę...
    A z tymi nietolerancjami to "boje się" że nic nie wyjdzie i mąż powie że 4 stówy w błoto bo na nic nie jestem uczulona :/ no ale jak nie zbadam to nie będę tego wiedziała...

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex Terka ma rację. Może warto skorzystać z psychologa.
    Musisz to przetrwać :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka co do badań to nie wiem, ja chodzę prywatnie do gina i prywatnie robię badania. Teraz akurat mocz, morfologię i krzywą będę robiła na NFZ bo mogę ze skierowania w Szkole rodzenia takie zrobić ale to tylko 1 raz w ciągu całej ciąży. Może inne dziewczyny pomogą.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja myślę tak jak dziewczyny- warto się wybrać do dobrego psychologa który jako osoba trzecia wysłucha i pomoże... tulę mocno <3

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Po krzywych się cudów nie spodziewam :/ ale przynajmniej będę miała pewność że potrzebnie te leki biorę :/ niby drogie nie są ale szkoda mi trochę mojego żołądka :( jakby się jednak okazało że wcale ich brać nie muszę...
    A z tymi nietolerancjami to "boje się" że nic nie wyjdzie i mąż powie że 4 stówy w błoto bo na nic nie jestem uczulona :/ no ale jak nie zbadam to nie będę tego wiedziała...

A mąż już wie że idziesz na badania? :P

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka lekarz poz może tylko na cześć badań dać skier np mord, bom, tsh, ale te wszystkie p/ciała toxo różyczka, cytomegalia, grupa krwi, czyli te najdroższe niestety nie może dać. Niektóre dziewczyny wiem, że chodza prywatnie i na NFZ, żeby badania mieć refundowane, do dwóch różnych lekarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 14:12

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A mąż już wie że idziesz na badania? :P
    Niestety, w te stronę nie pokombinuje- mam za długi język i dziele się z nim wszystkim co wymyślę :p jak wspomniałam o koszcie badań to się zasmial i powiedział że do końca roku będę chodzić w soboty do pracy :D bo jeszcze dodam że wczoraj zrobiłam zamówienie w aptece za prawie 300zl a w środę do dietetyka znowu idę to 120 będzie nie moje :P kasa idzie jak woda ...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ