X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, pierwsze kilka dni bedzie ciezko- wiem bo sama plakalam w pracy, chodzilam czerwona jak burak, zapuchnieta... nie dalam rady, poszlam na zwolnienie bo bylo mi strasznie zle. Ale po tych kilku dniach na zwolnieniu, odpoczynku od ludzi, po dobrych godzinach przemyslen bylo tylko lepiej. Tlumaczylam sobie, ze przeciez to nie moja wina, tak musialo byc. Duzo pomogla mi moja doktor- naprawde zlota kobieta, porozmawiala ze mna, dala nadzieje. Wyszlam od niej nastawiona pozytywnie. Najlepsze co teraz mozesz zrobic dla siebie, to odpoczynek. Ja nawet z mezem nie chcialam rozmawiac.

• terka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss a no idą pieniążki idą... Dużo dużo szybciej niż do nas napływają ;D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy nie wiedzieli, jedynie mój kolega bo znamy się 13 lat i wie o mnie prawie tyle co mąż. Ale on jest na urlopie tydzień. I przychodził codziennie do szpitala do mnie.
    Co do psychologa to nie wiem czy chce w ten sposób to roztrząsac i mówić o emocjach z taką osobą. W szpitalu miałam konsultacje za 1 razem, teraz nie chciałam. Bo ja płakałam i mówiłam, a ona tylko głowa kiwała i nic nie poradziła.
    Mi ogólnie słabo jest. Nie jestem w stanie zbyt dużo zjeść też. Widzą w pracy że chodzę jak śmierć i myślą nadal że jelitówkę miałam w piątek i weekend. Dobrze że to tylko 2 dni jeszcze. Dzisiaj 1.5 godzinki ponad i do domu. Pustego niestety bo mąż w pracy. Pewnie pójdę szybko spać.
    Brzuch mnie strasznie boli, nawet no spa max nie dała rady. Ale się oczyszcza mocno. W środę porozmawiam z lekarzem, może on znajdzie jakiś pomysł na to co dalej.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex musisz to sobie wszystko przemyśleć i działać tak jak Ci serduszko podpowiada ;) zrób tak żeby Tobie było dobrze, narazie jest źle ale z każdym kolejnym dniem będzie coraz lepiej... pamiętaj że zawsze się możesz nam wygadać, wysłuchamy i wesprzemy chociażby duchowo <3

Terka z tymi pieniazkami tak jest niestety :/ jak zaczynaliśmy starania w styczniu to sobie chciałam spisywać wszystkie koszty związane z ciążą (bo jeśli będzie mi dane kiedyś w niej być to będę na pewno prywatnie prowadzic) ale nie byłam świadoma tego że tyle będę musiała wydać jeszcze przed - poddalam się po 3 cyklach chyba z tym zapisywaniem haha ale jestem świadoma że już poszło mi kilka dobrych tysięcy :( ech życie

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 A ty robiłaś już drożność jajowodów? Mnie właśnie czekają wszelkie badania przed drożnośćią czyli czystość, powtórzyć cytologie, chlamydie i już się boję ile to będzie kosztować a później samo hsg też nie jest tanie... Dlatego tak z mężem rozmawiamy bo to dobry tysiak nie pomoże a kasa przy budowie potrzebna i nie wiem jak to rozgryźć

Starania o drugie dziecko
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andi ja robiłam iść i te badania na NFZ. Z tym że mój ginekolog napisał mi skierowanie. I szłam z tym do poradni przy szpitalu, oni wyznaczał termin lekarza swojego, ten na wizycie ustalił termin hsg i powiedział jak się przygotować. Jeśli chcesz oszczędzić to może w ten sposób spróbuj. Chyba że chcesz iść na sono hsg, ponoć mniej inwazyjne i mniej bolesne.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii my jeszcze daliśmy sobie cały przyszły rok na starania bez ingerencji większej niż ginekolog :) ale jeśli nam się nie uda mniej więcej do lipca to już zacznę o tym więcej myśleć i czytać :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 tak, właśnie chcę iść na sono hsg. Jakie wcześniej miałaś wykonywane badania? Wszystkie badania cykl wcześniej wykonywałaś? Słyszałam, że nawet jeśli jakieś badania były robione 2/3miesiące temu to i tak trzeba powtórzyć cykl przed drożnośćią, prawda to?

MissKathy92 to życzę żebyś nie musiała się tym interesować i zagłębiać w temat.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii ojjj tak coś czuje że i to mnie nie ominie :( ale pożyjemy zobaczymy :) może choć raz życie mnie pozytywnie zaskoczy ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss myśl pozytywnie! Nie wiesz jak Cię życie zaskoczy.:)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    alex0806 tak, właśnie chcę iść na sono hsg. Jakie wcześniej miałaś wykonywane badania? Wszystkie badania cykl wcześniej wykonywałaś? Słyszałam, że nawet jeśli jakieś badania były robione 2/3miesiące temu to i tak trzeba powtórzyć cykl przed drożnośćią, prawda to?

MissKathy92 to życzę żebyś nie musiała się tym interesować i zagłębiać w temat.
    Ja miałam zwykle hsg. Badania miałam robione na bieżąco, jakieś tam hormony itd ale to nie było potrzebne. Przed samym badaniem miałam robione badanie na stopień czystości pochwy, biocenoza to się chyba nazywało. Wyszła mi infekcja wtedy, musiałam ja wyleczyć i wrócić na hsg za miesiąc. Ale to mi robili w szpitalu przed samym badaniem. Sono hsg to niestety prywatnie się raczej robi ale spróbuj wysępic skierowanie od gina na te badania. Wszystko musi być świeże.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja miałam zwykle hsg. Badania miałam robione na bieżąco, jakieś tam hormony itd ale to nie było potrzebne. Przed samym badaniem miałam robione badanie na stopień czystości pochwy, biocenoza to się chyba nazywało. Wyszła mi infekcja wtedy, musiałam ja wyleczyć i wrócić na hsg za miesiąc. Ale to mi robili w szpitalu przed samym badaniem. Sono hsg to niestety prywatnie się raczej robi ale spróbuj wysępic skierowanie od gina na te badania. Wszystko musi być świeże.

Ok dziękuje :)
    Badania hormonalne mialam robione w czerwcu więc pewnie do powtórki.

MissKathy92 życzę Ci tego, żeby życie Cie pozytywnie zaskoczyło :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu, zjadłam i jak padłam tak już chyba nie wstanę. Pójście do pracy to nie był dobry pomysł, strasznie jestem obolała. Ale mam do zrobienia rozliczenie całego miesiąca, więc utknę w papierach na te 2 dni. I muszę iść :/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w domku uff ale miałam mega obiad karkoweczke duszona z kapusta kiszona mniam
    Alex oj biedactwo dzielna jesteś, napewno potrzebujesz czasu. A wypoczynek przydał by Ci się abyś nie zaszkodziła sobie tyle dobrze ze wizytę masz niebawem.
    Miss aj kasa leci na te badania,ale zawsze będziesz o krok dalej, myślę że te badanie na nietolerancji to dobry pomysł, ja nie mając żadnych bóli itp okazało się że mam zapalenie dwunastnicy. A teraz problemy układem pokarmowym zdarza się często bo żywność jest jaka jest.
    Andi co do hcg nie pomogę bo jak miałam iść wysepic skierowanie to okazało się nie potrzebne. Ale jak masz możliwość to leć na NFZ trochę zaoszczędzisz.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to skąd dowiedziałas się o tym zapaleniu jak nic Cię nie bolało? Jakie badania robiłaś?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam gastroskopie, gdyż po badaniu genetycznym wyszla mi obecność genu który wskazywał że mogę mieć celiaki ale została wykluczona lecz zapalenie miała więc lekarz zalecił dietę bez glutenu i leki wspomagający.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Andii Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia kapusta kiszona to chodzi za mną już od dawna :) Pyzny obiadek miałaś

alex0806 wydawało się, że pójście do pracy będzie dla Ciebie lepsze ale jak widac każdy musi to przezyc po Swojemu :( Silna babka z Ciebie

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony wiem że im szybciej się pozbieram tym będzie lepiej. Ale jednak fizycznie obolała i zmęczona przede wszystkim wyglądam jak śmierć, ludzie pytają co się dzieje, a ja zaciskam zęby żeby nie wybuchnąć. Jak w domu odpoczelam to jest trochę lepiej. Muszę się wykąpać i na jutro naszykowac coś na obiad. Chyba po prostu zrobię kotlety jajeczna, 5 minut roboty dosłownie.
    Muszę jeszcze jutro iść po wypis do tego masakrycznego miejsca...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex jak się robi takie kotlety?:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotuję jajka na twardo, trę je jak wystygną na grubych oczkach tarki. Dodaję cebulkę, czosnek, surowe jajko, bułkę tartą, sól, pieprz albo jakieś przyprawy jak kto lubi. Czasem zamiast cebulki daję szczypiorek. Obtaczam w bułce tartej i smażę. W sumie takie trochę mielone, ale z jajka :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1751 1752 1753 1754 1755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ