X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek idz koniecznie do lekarza bo nie ma co się męczyć..

3i49krhm19wid3ce.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Hej laski, nie odzywam sie nic bo jestem cieniem czlowieka aktualnie ;) calymi dniami leze w lozku z przerwami na ślęczenie nad toaleta, ale niestety nic mi nie idzie :( wolalabym juz zwymiotowac niz tak bez celu nad tym kibelkiem wisiec ;p boli mnie zoladek wiec jedyne co mi wchodzi i po czym przez chwile jest mi dobrze to kaszka ryzowa dla dzieci na wodzie ;) do tego dowalam arbuza i musy owocowe. Moze jakos przeciagne ;) wybieram sie dzis do lekarza, bo nie wyobrazam sobie siebie w pracy w takim stanie:( mam nadzieje, ze da mi to zwolnienie chociaz na tydzien na „grype zoladkowa” ;)
    Zauwazylam tez ze chyba od tych witamin ciazowych mi gorzej. Mozliwe? Przez dwa dni ich nie bralam, tylko sam kwas foliowy i jakby lepiej. No i faktycznie u mnie wieksze mdlosci zaczely sie wtedy jak zaczelam je brac. A dodatkowo przepraszam za smierdzacy temat, ale po tej pragnie moja 2jka miala ciemny kolor :p
    Musisz koniecznie pójść do lekarza, nie ma co się męczyć

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Zima to akurat bialo jest :D
    Ja tylko nie lubię jak mi zamykają ta fontannę :P no ale nie dziwię się, pompy by porozwalalo przecież...
    Jesien to zależy. Jak jest buro to chyba nikt nie lubi. Ale złota jesień jest piękna :)
    Co do POLSKIEJ złotej jesieni to oczywiście jest pięknie :)
    Ale dzisiejsza pogoda za oknem nie rozpieszcza, brakuje trochę słońca :p

A co do zimy to nie lubię zimna :p jestem typowym zimorodkiem haha :D

Walka z endometriozą.

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek a Ty jak tam?:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Co do POLSKIEJ złotej jesieni to oczywiście jest pięknie :)
    Ale dzisiejsza pogoda za oknem nie rozpieszcza, brakuje trochę słońca :p

A co do zimy to nie lubię zimna :p jestem typowym zimorodkiem haha :D

Tak, wczorajsza i dzisiejszą pogoda nie rozpieszcza. Ale od czego jest łóżko, kołdra lub kocyk i ciepła herbatka? ;D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, ale ze poziom zelaza za niski czy za wysoki?
    Czytalam o tym, ze po tych preparatach z zelazem moze sie tak dziac z dwojeczka, ale ze moj zoladek bedzie tak reagowal to nie czytalam :( czekam juz w medi

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tak, wczorajsza i dzisiejszą pogoda nie rozpieszcza. Ale od czego jest łóżko, kołdra lub kocyk i ciepła herbatka? ;D
    Terka wczoraj 3/4 dnia przeleżałam w łóżku i już miałam dosyć :D

Walka z endometriozą.
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Terka, ale ze poziom zelaza za niski czy za wysoki?
    Czytalam o tym, ze po tych preparatach z zelazem moze sie tak dziac z dwojeczka, ale ze moj zoladek bedzie tak reagowal to nie czytalam :( czekam juz w medi

Ciemna 2 to o stawiałabym za wysoki. Ogólnie nie lubię suplementacji bez sprawdzania poziomów...

• terka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Terka wczoraj 3/4 dnia przeleżałam w łóżku i już miałam dosyć :D

Nie no ileż można :P ale ogólnie fajnie jest moc posiedzieć w domu ;) a jeszcze lepiej z kimś (nie to co ja wczoraj jak maz do pracy poszedł na popołudnie) ;)

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki
    Ale mam lenia dziś, mąż przyniósł śniadanko do łóżka mój kochany tak to można żyć :)
    Miss wytrwałości w diecie :)
    Lalek leć do lekarze może coś doradzi
    Mi cudny krasnal
    Alex cieszę się że u ciebie dobrze, silna z ciebie babka.
    Magda teraz u ciebie gorący czas kciuki za szczęśliwe rozwiązanie

MissKathy92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie no ileż można :P ale ogólnie fajnie jest moc posiedzieć w domu ;) a jeszcze lepiej z kimś (nie to co ja wczoraj jak maz do pracy poszedł na popołudnie) ;)
    Lepiej z kimś niż samemu, przynajmniej jest się do kogo odezwać :p

Walka z endometriozą.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dopiero wstałam, masakra jakaś jak długo przez ten weekend spać potrafię;)
    Lelek dobrze że do lekarza poszłaś, daj znać po wizycie.
    Miss wytrwałości w diecie ;) jak się człowiek zaprze to potrafi, chociaż z czasem na pewno będzie kilka trudności i trzeba być silnym ;)
    Pogoda faktycznie łóżkowa dziewczyny. My też wczoraj pół dnia w łóżku i dzisiaj wcale inaczej się nie zapowiada bo leje.

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzien zwolnienia (narazie ;)), lezec, odpoczywac - odstawic witaminy z zelazem. To nie grypa zoladkowa, to najzwyczajniejsze w swiecie mdlosci ciazowe. No i co, mam jednak cos innego w siebie probowac wepchnac a nie tylko kaszke ryzowa i arbuza. Siemie lniane, duzo mogdalow i imbiru- ale jak to powiedziala Pani Doktor, moze „troszke” pomoc - trzeba niestety to przecierpiec.
    Jesli te moje wszystkie mdlosci i zle samopoczucie ma pomoc dzidzi, zeby sie zdrowo rozwijala, to nie ma problemu - moge cierpiec.
    Ale kurcze teraz mam taka ochote na Subwaya ze chyba jednak po drodze skorzystam- tylko jakas lekka opcje :p

terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek to próbuj kobito coś jeść.:) Alex noo fakt pogoda lozkowa.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj spokój :) Wszystkie łóżkowo spędzają niedzielę? :)

U mnie jakieś zawirowania w tym cyklu, zaczyna mnie coraz mocniej jajnik boleć i śluzu sporo się pojawia, a na dodatek chęci na <3 cały czas. Wystarczy że mnie mąż dotknie a ja już "gotowa" i mnie ciary przechodzą. Normalnie szaleństwo :D A seks w gumce niestety w tym cyklu...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex szkoda że musicie teraz w gumce... Przed badaniami tak?

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha stęskniłas się za nimi? :D
    Strasznie :) w sumie ja oscypki zaczęłam jeść dopiero kilka lat temu, wcześniej nie mogłam na nie patrzeć.. Ale załatwiam sobie na góralskim weselu na wynos :D I są w zamrazalniku :D czekają :)

Moj M to normalnie król kuchni dziś. Rano zrobił śniadanie, nastawil rosół, byliśmy w kościele, wrócił, dokończył zupę, zaczął robić schab - dla mnie duszony z pieczarkami, dla siebie kotlety, dodatkowo pieczone ziemniaki robi, cykorie w jablkach i miodzie oraz kapustę zasmazana (ciapkapusta). Ja chyba męża na loterii wygrałam :D

A ja sobie leżę i odpoczywam :) byłam u spowiedzi i miło bo mnie Pani przepuscila, a nie mogłam już w kolejce ustac,kucalam pod ścianą. A potem podczas zbierania ofiary ksiądz (92 lata!) do mnie ze stan błogosławiony jest wyjątkowy i że mi życzy dużo błogosławieństwa Bożego :) ogólnie pozytywnie :)

Alex, trochę Ci zazdroszczę seksu bo u nas to już co pozycja to coraz większy problem :(

Lelek, dobrze że masz l4, nie ma się co męczyć. Pij dużo Kobito!

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Alex szkoda że musicie teraz w gumce... Przed badaniami tak?
    Teraz mamy się zabezpieczać, żeby miesiąc przerwy był. Nie sądziłam, że mogę mieć naturalną owulację, ale chyba coś się na to zbiera... Zobaczymy po temperaturze i 14 idę na kontrolę i tak :) Do tego wydaje mi się że faktycznie infekcję jakąś złapałam, bo strasznie mnie swędziało przez kilka dni - ale clotrimazol pomógł. Więc ten miesiąc odpuszczamy.
    Magda, mąż jak złoto :) Mój to ewentualnie może te pyszności zjeść, ale do gotowania ma dwie lewe ręce niestety. A też bym czasem chciała, żeby mnie tak zaskoczył. Muszę go nauczyć gotować :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 4 listopada 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale fajnie. I mąż super. Mój też uwielbia gotować. I naprawdę mu to wychodzi.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też lubi w kuchni kombinować jak tylko ma czas ;) więc dziś i jutro on gotuję bo ma wolny poniedziałek za pracująca sobotę ;)

‹‹ 1772 1773 1774 1775 1776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ