X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu Alex, ja slub nadrobilam juz rano- bo nie noglam spac- bedzie drama! No nie wiem czy jest czego zazdroscic w tych moich dolegliwosciach, juz powoli trace sily :(
    Butterfly, nie wiem coz moge poradzic... nigdy nie mialam problemu z dlugoscia cykli, bo zawsze trwaly 27,28 dni. Ale tak jak pisze Magda- zaczelabym nad unormowaniem swojej wagi - nawet dla samej siebie. Czesto wlasnie takie niby proste rzeczy, a moga blokowac sytuacje. Mierzysz temp przez caly cykl? Uzywacie tego zelu zawsze? Jak czesto dzialacie? ;)
    Ja zaczynam sie martwic ciut o siebie, bo ja przy wzroscie 162 waze 50kg- przez ten moj tydzien mdlosci, jelitowki, a teraz jeszcze rzygaczki chyba zmarnieje... i tak na wieczor wygladam slabo- wieczorem zawsze wywala mi brzuch, wiec tutaj zebra wystaja u gory a na dole brzuchal- za przeproszeniem jak z Afryki:( jeszcze piersi zaczynaja nabrzmiewac, bo juz czuje bol pod pachami , tych laczen wiazadel z cyckami... i w ogole mam dola

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Butterfly, nie wiem coz moge poradzic... nigdy nie mialam problemu z dlugoscia cykli, bo zawsze trwaly 27,28 dni. Ale tak jak pisze Magda- zaczelabym nad unormowaniem swojej wagi - nawet dla samej siebie. Czesto wlasnie takie niby proste rzeczy, a moga blokowac sytuacje. Mierzysz temp przez caly cykl? Uzywacie tego zelu zawsze? Jak czesto dzialacie? ;)
    Fakt nadwaga często powoduje problemy z zajściem w ciąże.. U mnie to dość skomplikowane jeśli chodzi o nadwagę, cierpię na kompulsywne objadanie się... Lecze się u psychoterapeuty z tego powodu.. Nie mierze temperatury cały cykl, żelu zaczęliśmy używać dopiero od tego cyklu.. Codziennie się kochamy z wyjątkiem miesiączki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:47

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Fakt nadwaga często powoduje problemy z zajściem w ciąże.. U mnie to dość skomplikowane jeśli chodzi o nadwagę, cierpię na kompulsywne objadanie się... Lecze się u psychoterapeuty z tego powodu.. Nie mierze temperatury cały cykl, żelu zaczęliśmy używać dopiero od tego cyklu.. Codziennie się kochamy z wyjątkiem miesiączki :)
    Może spróbujcie co dwa dni, na zajęciach często nam powtarzali, że daje to lepszy efekt, bo pojemniki się zregeneruja :)

Butterfly92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaleni! Mi by sie nawet codziennie nie chcialo :p zawsze podziwialam takie pary, ktore potrafia i po prpstu chce im sie codziennie i przez caly cykl :) Ja raczej z tych drugich jestem, co czesto nie potrzebuja ;)

Zgadzam sie z Puszkiem- lekarze twierdza, ze lepiej to robic co dwa dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:56

Butterfly92 lubi tę wiadomość

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Może spróbujcie co dwa dni, na zajęciach często nam powtarzali, że daje to lepszy efekt, bo pojemniki się zregeneruja :)
    Super, dzięki za informację :)

Walka z endometriozą.
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super Puszek!!! Gratulacje!:) butterfly a moze nie przyjdzie? My właśnie kupiliśmy wózek. :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dubel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 19:00

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek zazdroszczę objawów pod tym względem, że dzięki temu wiesz że w ciąży jesteś i dziecko się rozwija. Chciałabym rzygać z takiego powodu, serio.

My kochamy się co 2 dzień (a przynajmniej się staramy), ale czasem się zdarzało codziennie. Np. w tym cyklu było codziennie, po 24 dc opadliśmy trochę z sił, 3 dni przerwy i w 28 dc było i wtedy zaszłam. Także czasem wystarczy raz a porządnie. W kolejnym cyklu, tym z letrozolem, zamierzamy kochać się wtedy kiedy nam się będzie chciało, a nie z musu. I przede wszystkim spędzać miło czas razem :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ale super Puszek!!! Gratulacje!:) butterfly a moze nie przyjdzie? My właśnie kupiliśmy wózek. :)
    Panipuchatkowa szczerze mówiąc to nie wiem co o tym myśleć :D była jasno różowa krew z domieszką śluzu i już jej nie ma.. :D
    Wcześniej mieliśmy ostry stosunek i tak podejrzewam czy to akurat nie przez to..

Walka z endometriozą.
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szczęśliwym cyklu co 2 dni :) ogólnie polecam post u mamyginekolog - co zrobić żeby to zrobić :)

Butterfly, może chęć dziecka zmobilizuje Cię do lepszego dbania o siebie?

Lelek, ja startowała w ciąży z 176cm i 58 kg, a schudłam kilka na początku. Dzidzia da radę, wyciągnie z Ciebie co najlepsze :P

Panipuchatkowa, jaki wózek? :) pochwal się :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Butterfly, może chęć dziecka zmobilizuje Cię do lepszego dbania o siebie?
    Myślę że tak :)

Walka z endometriozą.
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, my z M. właśnie oglądamy ślub :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już obejrzałam, wykąpałam się i zaraz łóżko, mąż i serial :) Wkręciliśmy się w Sabrinę na Netflixie i nam ostatni odcinek został :) Dzisiaj niestety bez <3 bo jutro idę na badania, a nie chcę żeby TSH skoczyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 19:47

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex też oglądaliśmy Sabine super serial :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek ja przy wzroście 162 ważyłam w ciąży 45kg, na początku chudłam w oczach a mimo to córka urodziła się z wagą 4500g, dorodna i największa na oddziale. Pamiętam jak mi na siłę wtykali jedzenie a ja do południa na jedzenie patrzeć nie mogłam dopiero na wieczór mi wracał apetyt

Lelek lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jutro wstawie fotkę.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja właśnie kładę się spać :) niedawno wyszli od nas goście, zrobiłam na jutro pudełeczka i lulu :)
    Mogę się pochwalić że nic słodkiego nie zjadłam :D choć serniczek i cukiereczki kusily :p dziś miałam słaby dzień z jedzeniem, pewnie nawet 1000kcal nie wyszło bo miałam taki jadlowstret w pracy :( kolacji też nie zjadłam :/ i ogólnie dziś się rozryczalam bo mi trochę ciezko znowu się przyzwyczaić do metformaxu :( od wszystkiego dziś odrzucalo i tylko chwilami miałam przebłyski że mogłam coś zjeść... Ale słodyczy bym wsunela tone ale zawzieta bestia jestem i nie uległam pokusie :D

Magdaa21, terka, terka lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss dajesz radę!:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss super! Ja dziś też popłakałam swoje, te hormony mnie rozwala..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 6 listopada 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jestem masakrycznie zmęczona. :( trzeba iść spać.

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1781 1782 1783 1784 1785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ