X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu Alex, ja slub nadrobilam juz rano- bo nie noglam spac- bedzie drama! No nie wiem czy jest czego zazdroscic w tych moich dolegliwosciach, juz powoli trace sily :(
    Butterfly, nie wiem coz moge poradzic... nigdy nie mialam problemu z dlugoscia cykli, bo zawsze trwaly 27,28 dni. Ale tak jak pisze Magda- zaczelabym nad unormowaniem swojej wagi - nawet dla samej siebie. Czesto wlasnie takie niby proste rzeczy, a moga blokowac sytuacje. Mierzysz temp przez caly cykl? Uzywacie tego zelu zawsze? Jak czesto dzialacie? ;)
    Ja zaczynam sie martwic ciut o siebie, bo ja przy wzroscie 162 waze 50kg- przez ten moj tydzien mdlosci, jelitowki, a teraz jeszcze rzygaczki chyba zmarnieje... i tak na wieczor wygladam slabo- wieczorem zawsze wywala mi brzuch, wiec tutaj zebra wystaja u gory a na dole brzuchal- za przeproszeniem jak z Afryki:( jeszcze piersi zaczynaja nabrzmiewac, bo juz czuje bol pod pachami , tych laczen wiazadel z cyckami... i w ogole mam dola

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Butterfly, nie wiem coz moge poradzic... nigdy nie mialam problemu z dlugoscia cykli, bo zawsze trwaly 27,28 dni. Ale tak jak pisze Magda- zaczelabym nad unormowaniem swojej wagi - nawet dla samej siebie. Czesto wlasnie takie niby proste rzeczy, a moga blokowac sytuacje. Mierzysz temp przez caly cykl? Uzywacie tego zelu zawsze? Jak czesto dzialacie? ;)
    Fakt nadwaga często powoduje problemy z zajściem w ciąże.. U mnie to dość skomplikowane jeśli chodzi o nadwagę, cierpię na kompulsywne objadanie się... Lecze się u psychoterapeuty z tego powodu.. Nie mierze temperatury cały cykl, żelu zaczęliśmy używać dopiero od tego cyklu.. Codziennie się kochamy z wyjątkiem miesiączki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:47

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Fakt nadwaga często powoduje problemy z zajściem w ciąże.. U mnie to dość skomplikowane jeśli chodzi o nadwagę, cierpię na kompulsywne objadanie się... Lecze się u psychoterapeuty z tego powodu.. Nie mierze temperatury cały cykl, żelu zaczęliśmy używać dopiero od tego cyklu.. Codziennie się kochamy z wyjątkiem miesiączki :)
    Może spróbujcie co dwa dni, na zajęciach często nam powtarzali, że daje to lepszy efekt, bo pojemniki się zregeneruja :)

Butterfly92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaleni! Mi by sie nawet codziennie nie chcialo :p zawsze podziwialam takie pary, ktore potrafia i po prpstu chce im sie codziennie i przez caly cykl :) Ja raczej z tych drugich jestem, co czesto nie potrzebuja ;)

Zgadzam sie z Puszkiem- lekarze twierdza, ze lepiej to robic co dwa dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:56

Butterfly92 lubi tę wiadomość

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Może spróbujcie co dwa dni, na zajęciach często nam powtarzali, że daje to lepszy efekt, bo pojemniki się zregeneruja :)
    Super, dzięki za informację :)

Walka z endometriozą.
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super Puszek!!! Gratulacje!:) butterfly a moze nie przyjdzie? My właśnie kupiliśmy wózek. :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dubel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 19:00

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek zazdroszczę objawów pod tym względem, że dzięki temu wiesz że w ciąży jesteś i dziecko się rozwija. Chciałabym rzygać z takiego powodu, serio.

My kochamy się co 2 dzień (a przynajmniej się staramy), ale czasem się zdarzało codziennie. Np. w tym cyklu było codziennie, po 24 dc opadliśmy trochę z sił, 3 dni przerwy i w 28 dc było i wtedy zaszłam. Także czasem wystarczy raz a porządnie. W kolejnym cyklu, tym z letrozolem, zamierzamy kochać się wtedy kiedy nam się będzie chciało, a nie z musu. I przede wszystkim spędzać miło czas razem :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ale super Puszek!!! Gratulacje!:) butterfly a moze nie przyjdzie? My właśnie kupiliśmy wózek. :)
    Panipuchatkowa szczerze mówiąc to nie wiem co o tym myśleć :D była jasno różowa krew z domieszką śluzu i już jej nie ma.. :D
    Wcześniej mieliśmy ostry stosunek i tak podejrzewam czy to akurat nie przez to..

Walka z endometriozą.
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szczęśliwym cyklu co 2 dni :) ogólnie polecam post u mamyginekolog - co zrobić żeby to zrobić :)

Butterfly, może chęć dziecka zmobilizuje Cię do lepszego dbania o siebie?

Lelek, ja startowała w ciąży z 176cm i 58 kg, a schudłam kilka na początku. Dzidzia da radę, wyciągnie z Ciebie co najlepsze :P

Panipuchatkowa, jaki wózek? :) pochwal się :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Butterfly, może chęć dziecka zmobilizuje Cię do lepszego dbania o siebie?
    Myślę że tak :)

Walka z endometriozą.
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, my z M. właśnie oglądamy ślub :D

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już obejrzałam, wykąpałam się i zaraz łóżko, mąż i serial :) Wkręciliśmy się w Sabrinę na Netflixie i nam ostatni odcinek został :) Dzisiaj niestety bez <3 bo jutro idę na badania, a nie chcę żeby TSH skoczyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 19:47

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex też oglądaliśmy Sabine super serial :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek ja przy wzroście 162 ważyłam w ciąży 45kg, na początku chudłam w oczach a mimo to córka urodziła się z wagą 4500g, dorodna i największa na oddziale. Pamiętam jak mi na siłę wtykali jedzenie a ja do południa na jedzenie patrzeć nie mogłam dopiero na wieczór mi wracał apetyt

Lelek lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jutro wstawie fotkę.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja właśnie kładę się spać :) niedawno wyszli od nas goście, zrobiłam na jutro pudełeczka i lulu :)
    Mogę się pochwalić że nic słodkiego nie zjadłam :D choć serniczek i cukiereczki kusily :p dziś miałam słaby dzień z jedzeniem, pewnie nawet 1000kcal nie wyszło bo miałam taki jadlowstret w pracy :( kolacji też nie zjadłam :/ i ogólnie dziś się rozryczalam bo mi trochę ciezko znowu się przyzwyczaić do metformaxu :( od wszystkiego dziś odrzucalo i tylko chwilami miałam przebłyski że mogłam coś zjeść... Ale słodyczy bym wsunela tone ale zawzieta bestia jestem i nie uległam pokusie :D

Magdaa21, terka, terka lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss dajesz radę!:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss super! Ja dziś też popłakałam swoje, te hormony mnie rozwala..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png

Wysłany: 6 listopada 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jestem masakrycznie zmęczona. :( trzeba iść spać.

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1781 1782 1783 1784 1785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ