X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari aaa chrzest super! Oby ceremonia była piękna a imprezka udana.:)

Mari92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Ja właśnie mam takie mieszane uczucia:-) ale zastanawiałam się nad ich książka.
    Ja zawsze mam obawę że na takich stronach naciągają na kasę :/ w sensie że nakręcają na jakiś produkt i człowiek kupuje... A ja jestem bardzo podatna na takie nakręcanie :P

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Buterfly teraz będzie tylko lepiej :-)
    Mis, Alex i tym co się starają, na pewno Wam się uda :-)
    A my chrzcimy małego w niedzielę. Mam zamówiony catering, a ciasta pomoże mi mama piec. Także będzie się u nas działo.

A i mój Mareczek nie został zaszczepiony, bo mu blizna ze szczepienia ropą podeszła i musi pęknąć i się zagoić i dopiero możemy szczepić.
    Ooo jak wspaniale że już Mareczek w niedzielę będzie ochrzczony :) na pewno dacie radę z ciastami :)

Mari92 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Z tego co wiem, to przy szpitalu jest przychodnia gdzie przyjmują lekarze ze szpitala. Tam jest taki bardzo fajny lekarz (ma żonę położna) tylko zapomniałam kompletnie jak się nazywa :-( ehhhhh A chciałam Ci go polecic, bo taki ludzki jest i dokładny.
    Dr Wilk? On właśnie ma mi załatwić bezpłatne leczenie farmakologiczne na endometrioze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 21:43

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja zawsze mam obawę że na takich stronach naciągają na kasę :/ w sensie że nakręcają na jakiś produkt i człowiek kupuje... A ja jestem bardzo podatna na takie nakręcanie :P
    Sama nie wiem ... Poobserwuje je na Instagramie jeszcze i ocenię :-)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Kochana jak miło dobre informacje przeczytać :-) chcesz poznać płeć maluszka? Jak to jest powiedz proszę, kiedy jako położna jesteś w ciąży ? Masz wrażenie, że za dużo wiesz i stresuje Cię to?
    Chce poznać płeć, lekarz u którego robiłam badanie nie ocenia w tym tygodniu płci, bo nie jest to istotne i mozna się pomylic.
    Powiem szczerze przerażenie, zdaje sobie możliwość z każdej patologii, wiele już widziałam w pracy i ta świadomość jest straszna, pracuje w szpitalu klinicznym III stopień referencyjnisci w klinice położnictwa, u nas większość ciaz to patologie, prawie nie ma fizjologii, ale chyba to dziecko w miarę nie uspokaja, przez większość czasu myślę pozytywnie, przeciez jest tyle zdrowych ciaz, skądś się one biorą.
    Ja bardzo chce rodzic naturalnie i KP, aczkolwiek meza na porodowke nie biorę, on nie zbyt chce, za dużo chyba historii słyszał ode mnie, czasem mam wrażenie, że on nie przejmuje się dzieckiem, ale pewnie tak to odbieram

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Paulins Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Dr Wilk? On właśnie ma mi załatwić bezpłatne leczenie farmakologiczne na endometrioze :)
    Taki wielki chłop hihi bynajmniej kiedyś był ogromniasty.

Butterfly92 lubi tę wiadomość

• Butterfly92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa chrzest uwielbiam! <3

KURDE teraz mnie tak wzięło na przemyślenia odnośnie tego pęcherzyka, czy byłby to chłopak cz dziewczynka :(

Nawet nie wiecie jak mi bardzo smutno :(

Walka z endometriozą.
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Taki wielki chłop hihi bynajmniej kiedyś był ogromniasty.
    Kurde to nie wiem :(

Walka z endometriozą.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Sama nie wiem ... Poobserwuje je na Instagramie jeszcze i ocenię :-)
    Ja też zaopserwowalam :) jak znajdę czas to poczytam więcej :)

Paulins lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek ja pracowałam na OIOMie noworodkowym w klinice w Bytomiu... Maluchy po operacjach na płodzie, zamknięcia przepukliny... Itp.
    Dla mnie normalne noworodki są jakieś wielkie ... Wiem głupio to brzmi ale jak się ma pacjentów 700 gramowych to potem tak jest. Czasem się boję czy ja w ogóle ogarnę dziecko.. czy ja nie zglupieje że strachu o bezdechy itp. mój mąż powiedział, że nasze dziecko będzie z taką mama miało przerąbane.
    Już sama się doszukuje powodów nie zajścia w ciążę... Mimo, że rok nie minął i teoretycznie nie nalezymy do par z problemem niepłodność.
    Mój mąż wie, że mężczyzna na porodówce powinien stać od strony głowy hihi i zawsze mówi że nie wypada tak się gapić w krocze itp. jak mu opowiadałam sytuację z porodow...

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Aaa chrzest uwielbiam! <3

KURDE teraz mnie tak wzięło na przemyślenia odnośnie tego pęcherzyka, czy byłby to chłopak cz dziewczynka :(

Nawet nie wiecie jak mi bardzo smutno :(
    Kochana to jest Twój aniołek poprostu. Na pewno Ci żal :-( mi też ... Nic nie pomogę mówiąc Ci nie martw się. Wiedz, że myślę o Tobie i wysyłam buziaki i przytulasy takie że aż tchu braknie takie mocne.

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was zbiera Pandorę. Nie pamiętam która :-) właśnie szukam prezentu dla siostry i znalazłam outlet z charmsami na stronie pandory :-D podaje dalej info, że da się wychaczyc fajne rzeczy :-)

puszek369 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Puszek ja pracowałam na OIOMie noworodkowym w klinice w Bytomiu... Maluchy po operacjach na płodzie, zamknięcia przepukliny... Itp.
    Dla mnie normalne noworodki są jakieś wielkie ... Wiem głupio to brzmi ale jak się ma pacjentów 700 gramowych to potem tak jest. Czasem się boję czy ja w ogóle ogarnę dziecko.. czy ja nie zglupieje że strachu o bezdechy itp. mój mąż powiedział, że nasze dziecko będzie z taką mama miało przerąbane.
    Już sama się doszukuje powodów nie zajścia w ciążę... Mimo, że rok nie minął i teoretycznie nie nalezymy do par z problemem niepłodność.
    Mój mąż wie, że mężczyzna na porodówce powinien stać od strony głowy hihi i zawsze mówi że nie wypada tak się gapić w krocze itp. jak mu opowiadałam sytuację z porodow...
    Wiesz, że większość i tak spojrzy i tak, czasami mdleja faceci. U nas też jest oiom dzieci po 500 g, nie mamy chirurgii, tym specjalizuje się inny szpital w mieście. Trzeba być dobrej mysli, ja bardzo dużo pracowałam, na dwa etaty, szpital przychodnia i Patronaze i tu też mnie zmobilizowalo do odpoczynku, mamy małe mieszkanie myślałam sobie, jak jeszcze pociągnie że dwa lata to ładna suma będzie, ale rodzina jest najważniejsza, trudno najwyżej będziemy z dzieckiem przez dwa lata na jednym pokoju, kasa to nie wszystko, ja popadlam w taki pęd, że muszę, bo nie ogarnę.
    Może właśnie ten strach blokuje ciaze? Wiesz głowa ma dużą siłę

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Wiesz, że większość i tak spojrzy i tak, czasami mdleja faceci. U nas też jest oiom dzieci po 500 g, nie mamy chirurgii, tym specjalizuje się inny szpital w mieście. Trzeba być dobrej mysli, ja bardzo dużo pracowałam, na dwa etaty, szpital przychodnia i Patronaze i tu też mnie zmobilizowalo do odpoczynku, mamy małe mieszkanie myślałam sobie, jak jeszcze pociągnie że dwa lata to ładna suma będzie, ale rodzina jest najważniejsza, trudno najwyżej będziemy z dzieckiem przez dwa lata na jednym pokoju, kasa to nie wszystko, ja popadlam w taki pęd, że muszę, bo nie ogarnę.
    Może właśnie ten strach blokuje ciaze? Wiesz głowa ma dużą siłę
    Oj wiem o czym mówisz ... Miałam to samo tylko praca na cały etat, magisterka dzienna i przychodnia ... Po czym zrobiłam krach i wyjechałam do Niemiec. Masz rację, rodzina jest najważniejsza.
    Mam wrazenue, że się uwstecznilam jeśli chodzi o położnictwo i to mnie boli. Ale trudno ... Miałam teraz wybór, albo po egzaminie w lutym wskoczyć do szpitala i znowu odłożyć plany o dziecku na za dwa lata, jak będę mieć porządna umowę. Albo teraz dziecko, a praca i spełnienie zawodowe potem... I zdecydowałam się zostać w tej pracy co mam i starać o malucha.

Ja nie mam tu nikogo więc jedyną osobą z którą mogłabym kiedyś pójść rodzić jest mój mąż. Wiesz, w bólu to człowiek nie myśli jeszcze co ta baba po innym języku gada :-D mimo że umiem się dogadać już dobrze to wydaje mi się że przy porodzie bym tego nie dała rady :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, Milego Dnia ;) ja zbieram sie do pracy. Wczoraj myslalam, ze juz schodze z tego swiata wieczorem- tak sie zle czulam, chcialo mi sie wymiotowac, zoladek sie trzasl, duszno mi bylo... Plakac az mi sie chcialo, dlatego w ogole praktycznie wieczorami nie pisze, bo po powrocie z pracy czuje sie najgorzej! :( Rano jest lepiej, chociaz czuje, ze juz mnie mdli i bedzie rozrywka znowu :p
    Butterfly, jak bedziesz w domku to juz wszystko bedzie lepiej !
    Mari, super, ze juz chrzciny! :) bedziecie mieli za soba ten stres z organizacja :) pozniej oby do Komunii :p

W ogole zdalam sobie sprawe, ze ja w wiekszosci nie wiem jak sie nazywacie ;) oprocz tych, ktore maja imie w nicku :p
    Czesc, jestem Paulina :)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny położne jejku faktycznie macie duża wiedze i nie wiem czy to pomaga czy wręcz przeciwnie przy ciąży i porodach.:P

Butterfly wiem że jest Ci ciężko. :(

Lelek ja mam na imię Edyta.:)

Lelek lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) witam się po długaśnej nocy bo chyba że 4 razy się budziłam i zasnąć nie mogłam. Nie wiem czemu.
    Musimy chyba imiona napisać na 1 stronie też;) ja mam na imie Ola ;) ale to akurat po nicku można wywnioskować;p
    Jakie plany na dziś macie?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na imię Basia.
    Dzisiaj muszę kupić resztę rzeczy do remontu kuchni, mam też wizytę u mojej lekarz prowadzącej-z tymi prenatalnymi mam podejść:)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)

Lelek kurczę że tak Cię bierze wieczorami te złe samopoczucie :/ ale wszystko będzie wynagrodzone zobaczysz :)

Butterfly wiem że Ci ciężko i smutno ale pamiętaj że Aniołek do Ciebie wróci, po prostu dzidzia zmienila date przyjścia na świat :*

A ja już jadę do pracy :) dziś dietetyk po 3 tygodniach diety, czuje że schudłam trochę bo ciuchy lepiej leżą ale na wadze nie ma rewelacji :/ teraz się nie dziwię że mówią że z nt i hashi ciężko schudnąć mimo diety i ćwiczeń... Ale zobaczymy co na wizycie się dowiem :)

A tak btw Lelek- mój nick może być mylący- mam na imię Izabela ;)

Udanego dnia kochane :* ja jadę do pracy autobusem i słucham świątecznych piosenek haha wiem odbiło mi :P

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1867 1868 1869 1870 1871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ