X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ograniczam gluten na tyle ile się da a kiedyś nie potrafiłam żyć bez pieczywa, jem wszystko ale z głową, chociaż jeszcze mam słabość do słodyczy

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Ja ograniczam gluten na tyle ile się da a kiedyś nie potrafiłam żyć bez pieczywa, jem wszystko ale z głową, chociaż jeszcze mam słabość do słodyczy

To myślę że wcale tych kalorii nie masz aż tyle :) może się wydawać ale jak się zacznie liczyć to nie wychodzi tak źle ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja sie nie moge ryby po grecku doczekac i takiego bigosu kwasnego- aaaaaa marzenie

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny ja np wcinam non stop biale pieczywo bo je kocham.. Nic na to nie poradze.:D najwyzej będę beczką.:D

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Jej dziewczyny ja np wcinam non stop biale pieczywo bo je kocham.. Nic na to nie poradze.:D najwyzej będę beczką.:D

Hahahaha :D a próbowałaś kiedyś inne czy tak po prostu masz że jasne i koniec? ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam.. Ale w ogóle mi nie idzie. Jeden chleb ktory mi smakowal z ziarnami to ten który mama piekła. Kurcze może po prostu muszę upiec chleb.

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem wierna bialemu pieczywu - niestety... Probowalam rozne, zytnie, razowe, slonecznikowe, z ziarnami. Zadne nie smakuje tak dobrze z szyneczka i maselkiem, jak swiezy chrupiacy bialy chlebek :p

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ja też uwielbiam ją zupę jadłam z pieczywem, placki ziemniaczane też to mąż że mnie się śmiał. Ale teraz ogranicza bądź jem razowe pieczywo. Ogólnie najlepiej teraz jeść swój własny chlebek. Ale ciężko mi się zebrać aby upiec

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już wieki białego chleba nie jadłam :) jakoś przywyklam do tego mieszanego z przewagą żytniego i ziarnami :) ja jakoś nie umiem się najeść białym chlebem a żytniego wezmę kromkę i jestem najedzona :)

A co do świąt, dziś pogadam z dietetyczką jak to u mnie będzie wyglądać choć pewnie jeszcze jedną wizytę przed świętami będę miała :) ale jakoś nie wyobrażam sobie tego że na wigilię zawiozę do domu pudełka z moim jedzeniem :D pewnie ten jeden dzień odpuszczę dietę a w sumie to tylko kolację wigilijną :) przeważnie tam i tak ryby będą, barszczyk, kapustka i wgl więc myślę że dupki mi nie urwie jak zjem wigilijne potrawy :) oczywiście w granicach rozsądku czyli symbolicznie spróbować a nie się nażreć jak świnia haha gorzej będzie w święta :/ bo to wiadomo się siedzi przy stole i się je... więc sobie muszę rozrywkę zapewnić na święta ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie: czy któraś z Was ma segregator od mamyginekolog jestem kobietą? Bo chciałabym zapytać o opinię czy warto kupić? :)
    Niby mam taki mały segregator gdzie trzymam wszystkie badania ale miałabym fajny prezent na Mikołajki :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od mamyginekolog jeatem w ciąży i jestem mega zadowolona. Wszystko na swoim miejscu. Myślę że jestem kobieta też jest fajniutki.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ja mam od mamyginekolog jeatem w ciąży i jestem mega zadowolona. Wszystko na swoim miejscu. Myślę że jestem kobieta też jest fajniutki.
    Ja też myślałam że już będę mogła poprosić męża o jestem w ciąży ale nie wyszło :( ale w sumie znalazłam że dla "zwyklych" kobiet też jest więc może skorzystam :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ja od wczoraj mam nowego przyjaciela- laktator. Chce by chociaż ta zimę jakoś przebiedowac by Jagoda jakoś jadla moje mleko. Ogólnie to wczoraj dwa razy znowu mi wymiotowała. . Więc chyba nie będę jej budzić do jedzenia, bo to było po moich pobudkach, a nie jak sama się wybudzala.. po prostu moje dziecko nie potrzebuje jeść tyle :D

Kurczę widzę że już temat Wigilii... My zazwyczaj co roku jeździmy na święta do Bukowiny Tatrzańskiej... Niestety w tym roku że względu na małą nie jedziemy, a żałuję teraz, bo mogliśmy jechać. . Ogólnie jestem z tych osób co nie lubią Wigilii, a raczej momentu składania sobie życzeń.. naprawdę, uciekam wtedy gdzie się tylko da :D tak to uwielbiam zupę grzybowa która robią właśnie w tym ośrodku w Bukowinie:) o tak! Ogólnie zupy które kucharz tam robi to jem i mi się uszy trzęsą :D

Miss, trzymam kciuki za wizytę u dietetyka! Samych pozytywnych wiadomości się spodziewam że nam tutaj napiszesz :)

Ogólnie w temacie imion, to ja jestem Patrycja:)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Ja się śmieję że Jagodzie na mikołaja kupię pediatryczny :) bo coś czuję że będziemy stałymi bywalczyniami u różnych lekarzy... Teraz że szpitala dostałyśmy skierowanie do kardiologa. Muszę zadzwonić do prokocimia o termin...

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka bylam ostatnio na warsztatach z Zawitkowskim - taki fizjoterapeuta. On mówił coś takiego żeby nie wybudzac dziecka ono samo się obudzi na jedzenie. Może ona po prostu ttle potrzebuje snu?

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale mam kryzys... Poplakalam sie w pracy, tak mnie ludzie dzisiaj wyprowadzili z rownowagi:(

Wysłany: 22 listopada 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek hormony szaleją a ludzie mnie też wkurzają. :D co się stało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 12:54

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam Wam wczesniej, ze w tym tygodniu mam ciezko- bo w wiekszosci musze robic wszystko sama bo wiekszosc ludzi sie pochorowala... Mam wrazenie, ze ja sama powinnam robic wszystko za innych- ze tego ode mnie sie oczekuje, ze ja sama dam rade robic za 3 osoby. A nie , nie dam :( do tego ciagle pretenesje o cos, kazdy chce wszystko na juz:( a ja jeszcze w miedzy czasie, musze zaliczyc wc - zwymiotowac po wszystkim co zjem (przepraszam, za szczegoly:( ) i sie wyrobic z praca, a mam okropne zawroty glowy od tych wymiotow :( Boziu, jak ja dam rade ...
    Jak wszystko bedzie ok, to ide chyba od stycznia na zwolnienie, praca w korpo jest za bardzo stresujaca

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek, a czym się zajmujesz? Może warto pomyśleć o zwolnieniu? Stres szkodzi dziecku

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam co prawda prace biurowa, ale nie jest to praca, ktora nalezy do najlatwiekszych - jest bardzo odpowiedzialna, zwiazana z finansami firmy. Zauwazylam juz wczoraj, ze popelniam co raz to wiecej bledow - a wydaje mi sie, ze robie cos dobrze. Dzisiaj np zobaczylam, ze powinnam cos zrobic wczoraj- wczoraj bylam pewna, ze to zrobilam , a dzisiaj patrze - nie zrobilam :(
    Na pewno bede myslala o zwolnieniu, ale narazie nikomu o tym jeszcze nie powiedzialam - nie chce im mowic na samym poczatku, dopoki nie minie ten najgorszy pierwszy trymestr. :(

‹‹ 1869 1870 1871 1872 1873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ