X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Hej wszystko Oki na usg zdrowe dziecko, nie znam płci :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e5442939dfd.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9fd5114037.jpg

Kochana jak miło dobre informacje przeczytać :-) chcesz poznać płeć maluszka? Jak to jest powiedz proszę, kiedy jako położna jesteś w ciąży ? Masz wrażenie, że za dużo wiesz i stresuje Cię to?

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kasiu trzymam kciuki za pomyślność wizyty :) o której masz jutro wizytę?

Na 18

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się troszkę stresuje jutrzejszą wizyta, jeszcze muszę zdarzyć dojechać po pracy. Mam nadzieję że uda mi się wcześniej urwać.

21 wrzesień 2019
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Butterfly i jak poszło?
    Jeszcze nie zdjeli, czekam :)

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly a czy już mówili kiedy Cie wypuszcza w domu zawsze lepiej

21 wrzesień 2019
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że tak dodaje parę wiadomości pod rząd. Nie potrafię się skupić i po 3 stronach zaległych napisać wiadomość odnośnie tego co wy napisalyscie. Mam nadzieję, że nie macie mi za zle.

Cieszę się bardzo, że u większości z was wszystko w porządku :-) ja teraz codziennie pracuje i nie mam najmniejszych szans w pracy zerknąć na forum. Przenieśli mnie na inny oddział gdzie kompletnie nie mam nawet czasu pomyśleć o telefonie.

Co do przyjaciół ... Ja bym mogła książkę napisać. Właśnie dzisiaj moja dobra orzyjaciolka, która traktuje jak siostrę śmiała sid, że ja mam jakiś magnes w sobie który przyciąga kudzi, którzy chcą tylko wykorzystać moje dobre serce. Milion pytań o ciążę i dzieci itp. a zero zapytania co u Ciebie. To norma. Najlepiej zebym jeszcze znała wszystkich lekarzy i działanie wszystkich leków na każdą możliwą chorobę na świecie ...

Powiem wam hit. Koleżanka moja na początku jak przyjechałam do Niemiec ciągle mi swoje dziecko podrzucała do pilnowania, bo ja nie pracowałam na zmiany tylko tak dorywczo. Kiedyś okazało sie, że młody nie ma z kim być, a ja muszę iść do pracy - opiekowałam się w tym czasie dziadkami takimi (chodzilam do nich do domu). Moja koleżanka wymyśliła że mogę wziąć jej syna do dziadków przecież, bo ona go do swojej pracy wziąć nie może. Kurtyna.
    Innym razem ta samą zadzwoniła do mnie i rozmowa wyglądała:
    - cześć Paula co robisz we wtorek?
    -pracuje
    - aha, szkoda bo szukam kogoś kto mnie zawiezie na lotnisko. To pa.

Ostatnio po pracy byłam jeszcze u tych właśnie dziadków na chwilę potem w szkole do 20:30 i z językiem na brodzie leciałam do tej koleżanki, która jest samotna mama, bo tak prosiła. Wchodzę do niej k myślałam że się rozpłaczę tak mi było przykro. U niej siedzi koleżanka inna a otwierając mi drzwi powiedziała aaa to ty myślałam że ktoś inny .... Nie potrafiłam zrozumieć po jakiego grzyba wola mnie do siebie na gwałt z płaczem wiedząc jak dużo pracuje i że miałam cały dzień zajęty ... Nie miałam siły już dosłownie. Ta mnie woła do siebie w sumie po nic ... mając inna koleżankę obok siebie która mogła posłać do sklepu i ja bym nie musiała specjalnie do miasta obok jechać. Przywiozłam jej butelkę i mleko o które prosiła i poszłam ...

... Mogłabym tak wypisywać bez konca jak wiecznie ktoś coś chce i wykorzystuje to, że nie umiem odmówi ...

Hitem jest to jak koleżanka z ktoś nigdy nie gadam, taka znajoma znajomej ... Spotkała mnie kiedyś w Polsce w sklepie i mówi mi "przywieź mi proszek i płyny z Niemiec następnym razem" buhahahhaha ... To już norma. Muszę tira kupić żeby zadowolić wszystkie znajome itp. :-D

Dziewczyny ja jestem 10 dni przed okresem ... Cycki mi chyba eksplodują :-( według monitora płodności jest około 7-10 dni po owulacji, a według kalendarza 4 dni ... Tak się boję w ogóle pomyśleć, że mogło się udać. Tłumaczę sobie, że to normalne przed okresem ... Ehh :-(

• Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Butterfly a czy już mówili kiedy Cie wypuszcza w domu zawsze lepiej
    Jutro :)

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Chyba się troszkę stresuje jutrzejszą wizyta, jeszcze muszę zdarzyć dojechać po pracy. Mam nadzieję że uda mi się wcześniej urwać.
    Kasia mi umknęło, przepraszam. Czego się boisz na wizycie? Masz jakieś wyniki badań?

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 wrote:
    Jutro :)
    Z tego co wiem, to przy szpitalu jest przychodnia gdzie przyjmują lekarze ze szpitala. Tam jest taki bardzo fajny lekarz (ma żonę położna) tylko zapomniałam kompletnie jak się nazywa :-( ehhhhh A chciałam Ci go polecic, bo taki ludzki jest i dokładny.

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skyszalyscie o akademii płodności? Taki profil na Instagramie.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Nie stresuj się kochana :* najważniejsze że działasz :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buterfly teraz będzie tylko lepiej :-)
    Mis, Alex i tym co się starają, na pewno Wam się uda :-)
    A my chrzcimy małego w niedzielę. Mam zamówiony catering, a ciasta pomoże mi mama piec. Także będzie się u nas działo.

A i mój Mareczek nie został zaszczepiony, bo mu blizna ze szczepienia ropą podeszła i musi pęknąć i się zagoić i dopiero możemy szczepić.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Kasia mi umknęło, przepraszam. Czego się boisz na wizycie? Masz jakieś wyniki badań?
    Mam jedynie kontrolne prolaktyny i estradiolu, ale muszę pogadać z ginka o tym co robimy dalej od straty już troszkę minęło a nadal i wymyślić jakiś plan działania

21 wrzesień 2019
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Buterfly teraz będzie tylko lepiej :-)
    Mis, Alex i tym co się starają, na pewno Wam się uda :-)
    A my chrzcimy małego w niedzielę. Mam zamówiony catering, a ciasta pomoże mi mama piec. Także będzie się u nas działo.

A i mój Mareczek nie został zaszczepiony, bo mu blizna ze szczepienia ropą podeszła i musi pęknąć i się zagoić i dopiero możemy szczepić.
    Ooo super, chrzciny to pierwsza poważna imprezka hihi :-) powodzenia, żeby wszystko dobrze poszło.

Mari92 lubi tę wiadomość

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Mam jedynie kontrolne prolaktyny i estradiolu, ale muszę pogadać z ginka o tym co robimy dalej od straty już troszkę minęło a nadal i wymyślić jakiś plan działania
    Aha, to trzymam kciuki żeby dobrze poszło :-) może twoja lekarka akurat znajdzie dla was złoty środek :-) ja chcę w Polsce na święta będąc zrobić wszystkie badania. Macie jakiś lekarzy na Śląsku do polecenia? Ja wiem, że jestem położna itp. powinnam wszystko wiedzieć ... Ale książki i praktyka to co innego. Co polecacie zrobić w pierwszej kolejności. Co wam się z doświadczenia wydaje najwazniejsze?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins wrote:
    Dziewczyny skyszalyscie o akademii płodności? Taki profil na Instagramie.
    Właśnie przeglądnęłam ale ja jakoś nie kupuje takich stron :/ do poczytania ale nic poza tym :) fajnie że dziewczyny coś organizują żeby pomóc innym i to się liczy- żeby jak najwięcej osób zrozumiało że zdrowy styl życia jest bardzo istotny w problemach z zajściem w ciąże :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz już jakieś podstawowe badania?
    Napewno zrób hormony żeby mieć jakiś pogląd, możesz zrobić panel tarczycowy.

21 wrzesień 2019
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    A masz już jakieś podstawowe badania?
    Napewno zrób hormony żeby mieć jakiś pogląd, możesz zrobić panel tarczycowy.
    Nie mam żadnych, bo tutaj nie zleciła mi nic lekarka. Wiem że będę w Polsce to zrobię sobie połowę taniej prywatnie.mam tylko TSH 1,3. Biorę tabletki na tarczycę bo mam niedoczynność.

• Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Właśnie przeglądnęłam ale ja jakoś nie kupuje takich stron :/ do poczytania ale nic poza tym :) fajnie że dziewczyny coś organizują żeby pomóc innym i to się liczy- żeby jak najwięcej osób zrozumiało że zdrowy styl życia jest bardzo istotny w problemach z zajściem w ciąże :)
    Ja właśnie mam takie mieszane uczucia:-) ale zastanawiałam się nad ich książka.

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrób hormony, Tsh całkiem ok dla starających się coś koło 1 jest ok

21 wrzesień 2019
‹‹ 1866 1867 1868 1869 1870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ