X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Butterfly92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Jeju :o brzmi to wszystko bardzo groznie... :(( od jutra koniec bialego pieczywa i zdrowa dieta- chociaz z tym ciezko bo i tak wszysttko co zjem zwracam :/ a w sobote jade robic krzywa, oby wszystko bylo ok :(
    Lelek napewno będzie ok :* trzymam kciuki :*

4 CS - ciąża pozamaciczna

Walka z endometriozą.
    21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy.
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam teraz trochę, leżę. Naliczylam 3 ruchy w ciągu 3 minut. Nie chcę panikowac.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dla twojego spokoju warto to skontrolować
    A mnie kobietki naszla taka myśl kiedy przyjdzie mój okres bo dziś 20 dc a u mnie ovu nie było i nie raczej nie zapowiada się ech

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jedź dla świętego spokoju do szpitala. Może mała zbiera siły przed porodem ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jedz jeszcze nie jest późno, a po za tym jak nie miałaś ktg warto, żeby zrobili :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymam kciuki. Niunia faktycznie moze zbiera siły. Ale jesli Cię cokolwiek niepokoi to skontroluj to..

Butterfly no niezły zakup poczyniliście.:D

Butterfly92 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki coś mam mało czasu w tym tygodniu, ciągle coś :-)
    Buterfly terapia to świetny pomysł.
    Magda lepiej dmuchać na zimne, niech cię przebadają :-)

Wszystkiego nie nadrobie co żeście naskrobały.
    Spokojnej nocki :-)

Butterfly92 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dzisiaj zmierzyła tempkę i raczej była owulacja późno chociaż wcześniej wierzyłam zaraz na początku cyklu do 15 dc chyba. Dzisiaj 36.74 więc jak na mnie wysoko. Poczekam sobie na ten okres ;/ zła jestem bo 12.12 się zapisałam do gina i będę musiała odwołać wizytę i będzie bez monitoringu.
    Takie żale z rana ale musiałam;)
    Jakie plany na dziś?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 28 listopada 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex a może już cykl na koncowce i nie będziesz musiala przekładać wizyty?

Magda jak sytuacja?

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby bo oszaleję. Dzisiaj 34 dc. Nie wiem kiedy ta owulacja mogła być. Będę mierzyć temperaturę i oby spadała bo zwariuję. Jestem tak zła na ten cykl że mam ochotę czymś rzucać.
    Magda właśnie, jak sytuacja na froncie? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex oby ten cykl szybko się skończył i żebyś nie musiała jednak tej wizyty przekładać :)

Magda i jak tam?

A ja się witam :) już jadę do pracy :) dziś 10h- nie wiem jak ja wytrzymam tak długo :/ jakiegoś dziś lenia mam od rana :/
    U mnie dziś 15dc :) tempka wczoraj skoczyla z 36.15 na 36.53 a dziś 36.51 więc jest ok- raczej owu była :) teraz pozostało czekać na rozwój sytuacji :/
    Życzę Wam udanego dnia :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Paulins Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex do 12 jeszcze daleko to może akurat będziesz już po @.
    Miss miłego dnia w pracy Kochana.
    Ja właśnie wstałam, dzisiaj mój mąż jedzie z kolega odebrać nowe auto, a ja jestem cały dzien sama. W planach mam iść do koleżanki, bo inaczej wykituje tutaj sama. Śniło mi się cała noc coś głupiego ... tragedia.
    Jutro już czwartek ... 11:30 mam wizytę. Może się zlitują i zrobią mi to bHCG :-(

• terka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulins oby oby ;)

Alex-do 12 jeszcze sporo czasu, myślę że akurat będzie :) no ale organizm Cię nieźle w konia robi nie ma co...
    Jak masz ochote na marudy to gdzie jak nie tu ;D

Miss-ogarniesz dzień! Tylko dobrze działki mierz i dziel :P po wczorajszym to kto Cię wie gdzie masz głowę :D

A my dzisiaj kolejne szczepienie. Jejku strasznie dużo tego ale co zrobić. Jestem spokojniejsza niż ostatnio a to juz coś ;)
    Ale następne bede próbować ustalać na dni wolne męża :P bo coraz ciężej małego utrzymać żeby się nie ruszał

MissKathy92 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka dacie radę że szczepieniem :)
    Coś to nasza Magda się nie odzywa, czyżby urodziła? :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też myślę o Magdzie.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly92 telewizor duży, ogromny :D

Magdaa21 zjedz słodkie i zobacz czy dziecko jest wtedy aktywniejsze :) Po słodkim często dzieci brykają :P Dziecko na tym etapie ma bardzo już ciasno i może być mniej aktywne aczkolwiek każdy niepokojący objaw powinien być skontrolowany, nikt Cię za panikarę nie weźmie bo jesteś już finiszu i ktg czy usg to norma, nie którzy mają już codziennie robione ktg na tym etapie, ja tak miałam :)

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka szczepienia nie zazdroszczę :( Trzymam kciuki żeby Andrzeje zniósł to jak najlepiej

Mnie troszkę ostatnio mniej ale ze względu na natłok pracy, dzieki pracy też nie myślę tak o staraniach a ostatnie dni stosunkowo były dośc ciężkie, znowu mnie wzięła jakąś chandra i wszystko w czarnych barwach widzę, na szczęście praca nie pozwala mi się załamać do końca i dzięki temu jeszcze jakoś funkcjonuje, nawet nie mam czasu sobie popłakać a czasem mam ochotę.

Wysłany: 28 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii dobrze ze masz trochę tej pracy i w tym teraz możesz się spelnic i nie myslisz o tym wszystkim. :* a jak masz ochote poplakac to zrob to, to też pomaga.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Andii dobrze ze masz trochę tej pracy i w tym teraz możesz się spelnic i nie myslisz o tym wszystkim. :* a jak masz ochote poplakac to zrob to, to też pomaga.

Chciałabym popłakać ale nie ma kiedy :) Praca, później odbieram córkę z przedszkola i nie ma kiedy, czasem w łazience sobie popłacze ale po wyjściu widac zaczerwienione oczy :)

Ostatnio dużo o tym myślę i zastanawiam się czy to jest moje marzenie czy innych marzenie o drugim dziecku, bo myślę że byłabym w stanie pogodzić się z faktem że mam tylko córkę, jest mi ogólnie dobrze, byłabym szczęśliwa bo mam przecież kochającego męża, córkę , dom się buduje, praca w porządku, wszyscy zdrowi, wszystko tak jak należy i czego chcieć więcej ale ludzie mnie ranią, dochodzi do takich sytuacji, że nie ma tygodnia żebym nie słyszała o drugim dziecku, w sobote idę na urodziny do znajomej, raczej będzie starsze towarzystwo po 30tce i wszyscy mają dwójke lub więcej dzieci i mogę się tylko domślić co będzie, o świetach to ja już w ogóle nie chce myśleć, chyba z domu nie wyjdę :( Jestem w stanie pogodzić się z faktem, ze córka byłaby jedynaczką, nawet nasz prezydent ma tylko jedną córkę ale ludzie nie dają mi żyć. Oczywiście, że pragne drugiego dziecka ale też byłabym w stanie się pogodzic z faktem że go może nie być ale ludzie skutecznie mi to utrudniają.

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex czasami @ przychodzi nie tak jak chcemy. Ale może akurat do wizyty się wyrobi :-)

Magda pewnie pojechała na ip i ją tam zostawili, a może już rodzi?

Andi rozumiem Cię, moją kuzynkę tak wszyscy naciskali, gdzie drugie. A jak w końcu powiedziała, że jest chora (ma rzs) i nie może mieć więcej dzieci to ci którzy pytali buzie zatkały się już na kłódkę.
    Nie każdy, kto nie ma dzieci tego pragnął, niektórym nie jest dane i to jest przykre :-(

Terka ty już po tylu szczepieniach. My z Mareczkiem tylko po tych w szpitalu, przez ten ropień co mu się zrobił. I dopiero jak się zagoi to go zaszczepią. Trochę mu to pękło, ale nie całe jeszcze :-)

Miłego dnia kobitki :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ