Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mówicie że już rynki oswietlone? To muszę się przejść zobaczyć wieczorkiem jak to u nas wymyślili
Lelek ja też z mezem szłam a ten wziął książkę że sobą dziadi narzekał że nie może przeze mnie czytac i że myślał że go biorę nie do towarzystwa tylko jakby się coś działo a gadam jak najeta
i że to pewnie od tej ilości cukru bo normalnie dużo gadam ale mniej i wolniej
Alex tak, obiecała mi powiedzieć na spotkaniuci ludzie to sobie w kolano strzelają i to z maszynowego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 09:03
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Puszek a na Pomorzu są takie mrozy i upały jak np na Śląsku? Bo słyszałam że właśnie tam mniejsze te różnice temperatur są i jak np u nas jest 30st to u was ok 20-25max. Ze nie ma takich skrajności pogodowych z racji morzahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Terka no u nas jest trochę lepiej z temp:) ale wieje od morza, dziś - 6, odczuwalna - 16.
Fakt upały też są u nas lepsze do zniesienia
Jak rok temu na wakacje jechaliśmy do Zakopanego itp, nie chodziliśmy jakos mega, po górach Dolina Kościeliska, Rafting i dzień w Energylandii to byłam tak opalona, chociażbym siedziała na plaży z tydzień u nas to bym się nie opalila TAK.
Tak wgl to my nad morze tylko na spacery, jakaś knajpa, nie chodzimy pływać tam ani się opalax(ja nie lubię leżeć na piasku) woda w zatoce kwitnie i jest fujj. Na otwartym Bałtyku lepiej, ale zimniejWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 09:32
-
Ja wczoraj tylko przechodziłam przez rynek, ale pięknie jest
Jeszcze śnieg do tego i byłoby idealnie
Ponoć ma padać, ale na razie tylko mróz jest. U mnie -5, ale odczuwalna na pewno niższa, bo jest mega lodówka. Chyba, że ja taki zmarzluch
U mnie nadal nie ma @. Cyce bolą coraz mocniej, brzuch ćmi. Nie miewam bólu piersi przed okresem... Jedynie podczas owulacji i w ciąży. Nie wiem jaka cholera. Temperatura dzisiaj 36,72 więc nadal na jednym poziomie prawie. Oszaleję. W tej kwestii nie układa się tak pięknie jak w pracy ;/Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
My wczoraj byliśmy przed lekarzem na jarmarku. Ale wkurza mnie to że tam niewiele jest takich typowo świątecznych fajnych rzeczy, dużo pierdół (koszulki z dziwnymi napisami, jakieś portfele itd) a jedzenie nie dość że masakrycznej jakości to ceny jak za zboże..
-
Cześć dziewczyny
długo mnie tu nie było..pewnie dużo u was się działo..ale przeczytałam dxiejszy wpisy chociaz bo czasu nie mam dziś aby więcej przeczytać.. ;/ zaraz muszę lecieć mamie pomoc przygotować wszystko do dzisiejszej imprezy..ma być 15 osób
Panipuchatkowa wszystkiego najlepszego abyś miała szczęśliwe rozwiązanie i niedługo przytuliła do siebie swoją kruszynke, aby Pan Bóg czuwał nad wami ;*
Miss a jaką dietę stosujesz? Ja też myślę trochę zrzucic kg
A ja nie odzywałam się ostatnio bo szczerze nie mam czasujak zmieniłam prace to od tamtej pory dni mijają mi jak godzina..a w pracy nawet na chwilę nie wezmę tel bo ciągle coś robię ;/
Nie udało się nam w poprzednim cyklu zajść w ciążę..(cykl z hsg)...a teraz mam 11dc(drugi cykl)..może w tym się uda..super prezent mielibyśmy na swieta
Wczoraj miałam kontrolę u ginekologa bo miałam się zgłosić po skończonej @. I co.......okazalo się że mam dwa polipy na macicy ;( ;( a nigdy tego nie miałam ;( on gada że musiały być schowane i po hsg się ujawniły..a ja myślę inaczej..że to po hsg mi się zrobiły ;( i są one w rogu przy wejściu do lewego jajowodu..zapytałam czy mam się starać dalej..powiedział że tak ale o in vitro na razie zapomnieć póki nie wytną polipów..bo już z mężem nastawiamy się po nowym roku na in vitro..bo już mamy dość tego czekania..na te dwie kreskiostatnio spotkałam swoją koleżankę ze szkoły która jest w drugiej ciąży..jak wróciłam do domu to wyłam a mąż pocieszał..żebym nie poddawała się..ale jak się nie poddawać..jeśli widzę że inne mają już po dwójkę dzieci..a ja ani jednego.. ;( czemu Pan Bóg nie chce nam zesłać naszego maluszka? ;( Czemu to jest takie nie sprawiedliwe?
Wkorza mnie to że inni raz dwa zachodzą a inni czekają latami albo muszą wydać ponad 10 tys zł aby zostać rodzicami..i to jest sprawiedliwe??
Modlę się codziennie nowenna pompejańska..ale tracę już nadziejękończę ją 6grudnia..
Ehh teraz tylko czekać kiedy będę miała te wycinanie polipów(ale na pewno po nowym roku)..teraz mam dni płodne ale jakoś nie mam ochoty się starać..chociaż mąż chce i to bardzo..a ja już chyba się poddałamrolę się odwróciły..on walczy a ja się poddałam
Isia -
panipuchatkowa wrote:Isia kurcze.. Dlaczego każdy lekarz mówi o ttm.in vitro.. To chyba jak wytną polipy to będziecie mogli się starać naturalnie? Moja koleżanka to samo..poszla do kliniki i jedyny wyrok to in vitro..
Właśnie nie wiem...zapytałam go wczoraj szczerze..panie doktorze to nam się nie uda naturalnie? A on już trochę się staracie ..więc widać że coś jest nie tak..więc moxe być tak że za chwilę zajedziesz a może być tak że będzie starać się latami..tylko zależy od was czy chcecie tyle czekac..duże znaczenie ma męża nasienie bo jest słabe(chociaż ostatnie badanie było we wrześniu)..a tam ja już się poddałam..wyprosze męża abyśmy małego szczeniaka kupiliIsia -
Isiaa przypomnij ile się staracie?
No jak kończysz NP (w sprawie maleństwa?) to nie poddawaj się do konca
Wiem jakie potrafią być owoce tego że się wytrwa więc polecam choć łatwo nie jest
Korzystajcie z uroku zblizen, niech nie będzie ono tylko po to by "zrobić dziecko" ale was łączyć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 10:42
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Isia witaj z powrotem
Ja też nie rozumiem dlaczego lekarze od razu in vitro wciskają... A ten argument "już trochę się staracie" mnie w ogóle nie przekonuje... No i właśnie przypomnij ile już się staracie? Jeśli ponad dwa lata to ok- rozumie słowa lekarza ze już trochę to trwa... Ale jeśli mnie to nie rozumiem w ogóle... pamiętam że Twój mąż miał słabe wyniki nasienia a u Ciebie było wszystko ok prawda? jajowody drożne jak mniemam więc z Twojej strony raczej jest ok? Co mąż suplementuje? Ma nadwagę czy jego wagą jest prawidłowa? wbrew pozorom suplementacja witamin, zdrowa dieta i sport mogą zdziałać cuda w kwestii nasieniatrochę o tym poczytalam i jestem przekonana że zdrowy tryb życia może pomóc
A co do mojej diety: jestem na diecie niskowęglowodanowej ułożonej przez dietetykapójście do poradni dietetycznej to najlepsza rzecz jaką zrobiłam w życiu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKazda uwaza siebie za najwazniejsza, rozumiem ze ktos czeka na badanie, ale jesli tak jak ja mialam oznaczenia po 1h i po 2h to nasluchalam sie ze wchodze bez kolejki
) no jasne tylko, ze ja czekam pd 8mej godziny a one sobie przychodza po 9tej po 10tej i wielce sa oburzone, ze tak dlugo musza czekac :p W ogole chyba watpily, ze jestem w ciazy bo przeciez brzucha u mnie nie widac :p