X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie że już rynki oswietlone? To muszę się przejść zobaczyć wieczorkiem jak to u nas wymyślili ;D

Lelek ja też z mezem szłam a ten wziął książkę że sobą dziad ;D i narzekał że nie może przeze mnie czytac i że myślał że go biorę nie do towarzystwa tylko jakby się coś działo a gadam jak najeta :P i że to pewnie od tej ilości cukru bo normalnie dużo gadam ale mniej i wolniej XD XD ;D

Alex tak, obiecała mi powiedzieć na spotkaniu ;D ci ludzie to sobie w kolano strzelają i to z maszynowego ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 09:03

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myśmy parę dni temu z mezem odkryli dlaczego raczkowanie nazywa się raczkowaniem ;D
    Mały postanowił przemieszczać się ruchem gąsienicowym-do tyłu :D :D :D XD

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa wszystkiego najlepszego :)
    My idziemy wieczorem na rozpoczęcie jarmarku oby nie było tak zimno :d

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek a na Pomorzu są takie mrozy i upały jak np na Śląsku? Bo słyszałam że właśnie tam mniejsze te różnice temperatur są i jak np u nas jest 30st to u was ok 20-25max. Ze nie ma takich skrajności pogodowych z racji morza ;)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka no u nas jest trochę lepiej z temp:) ale wieje od morza, dziś - 6, odczuwalna - 16.
    Fakt upały też są u nas lepsze do zniesienia :)
    Jak rok temu na wakacje jechaliśmy do Zakopanego itp, nie chodziliśmy jakos mega, po górach Dolina Kościeliska, Rafting i dzień w Energylandii to byłam tak opalona, chociażbym siedziała na plaży z tydzień u nas to bym się nie opalila TAK.
    Tak wgl to my nad morze tylko na spacery, jakaś knajpa, nie chodzimy pływać tam ani się opalax(ja nie lubię leżeć na piasku) woda w zatoce kwitnie i jest fujj. Na otwartym Bałtyku lepiej, ale zimniej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 09:32

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj tylko przechodziłam przez rynek, ale pięknie jest :) Jeszcze śnieg do tego i byłoby idealnie :) Ponoć ma padać, ale na razie tylko mróz jest. U mnie -5, ale odczuwalna na pewno niższa, bo jest mega lodówka. Chyba, że ja taki zmarzluch :)

U mnie nadal nie ma @. Cyce bolą coraz mocniej, brzuch ćmi. Nie miewam bólu piersi przed okresem... Jedynie podczas owulacji i w ciąży. Nie wiem jaka cholera. Temperatura dzisiaj 36,72 więc nadal na jednym poziomie prawie. Oszaleję. W tej kwestii nie układa się tak pięknie jak w pracy ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy przed lekarzem na jarmarku. Ale wkurza mnie to że tam niewiele jest takich typowo świątecznych fajnych rzeczy, dużo pierdół (koszulki z dziwnymi napisami, jakieś portfele itd) a jedzenie nie dość że masakrycznej jakości to ceny jak za zboże..

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek dzielna dziewczyna! Glukoza nie jest taka zła. :) ja juz po urodzinowym sniadanku. Pochwale się Wam! Dostalam ekstra zestaw do robienia hybryd z NeoNail od męża!

Magdaa21, terka, MissKathy92, Paulins lubią tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 1 grudnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A klimacik juz sie robi.. Ja dawno nie bylam na Starym Mieście u nas.. Alex no to co ta tempka..

3i49krhm19wid3ce.png
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) długo mnie tu nie było..pewnie dużo u was się działo..ale przeczytałam dxiejszy wpisy chociaz bo czasu nie mam dziś aby więcej przeczytać.. ;/ zaraz muszę lecieć mamie pomoc przygotować wszystko do dzisiejszej imprezy..ma być 15 osób ;)

Panipuchatkowa wszystkiego najlepszego abyś miała szczęśliwe rozwiązanie i niedługo przytuliła do siebie swoją kruszynke, aby Pan Bóg czuwał nad wami ;*

Miss a jaką dietę stosujesz? Ja też myślę trochę zrzucic kg ;)

A ja nie odzywałam się ostatnio bo szczerze nie mam czasu :( jak zmieniłam prace to od tamtej pory dni mijają mi jak godzina..a w pracy nawet na chwilę nie wezmę tel bo ciągle coś robię ;/
    Nie udało się nam w poprzednim cyklu zajść w ciążę..(cykl z hsg)...a teraz mam 11dc(drugi cykl)..może w tym się uda..super prezent mielibyśmy na swieta ;)

Wczoraj miałam kontrolę u ginekologa bo miałam się zgłosić po skończonej @. I co.......okazalo się że mam dwa polipy na macicy ;( ;( a nigdy tego nie miałam ;( on gada że musiały być schowane i po hsg się ujawniły..a ja myślę inaczej..że to po hsg mi się zrobiły ;( i są one w rogu przy wejściu do lewego jajowodu..zapytałam czy mam się starać dalej..powiedział że tak ale o in vitro na razie zapomnieć póki nie wytną polipów..bo już z mężem nastawiamy się po nowym roku na in vitro..bo już mamy dość tego czekania..na te dwie kreski :( ostatnio spotkałam swoją koleżankę ze szkoły która jest w drugiej ciąży..jak wróciłam do domu to wyłam a mąż pocieszał..żebym nie poddawała się..ale jak się nie poddawać..jeśli widzę że inne mają już po dwójkę dzieci..a ja ani jednego.. ;( czemu Pan Bóg nie chce nam zesłać naszego maluszka? ;( Czemu to jest takie nie sprawiedliwe? :( Wkorza mnie to że inni raz dwa zachodzą a inni czekają latami albo muszą wydać ponad 10 tys zł aby zostać rodzicami..i to jest sprawiedliwe??
    Modlę się codziennie nowenna pompejańska..ale tracę już nadzieję :( kończę ją 6grudnia..

Ehh teraz tylko czekać kiedy będę miała te wycinanie polipów(ale na pewno po nowym roku)..teraz mam dni płodne ale jakoś nie mam ochoty się starać..chociaż mąż chce i to bardzo..a ja już chyba się poddałam :( rolę się odwróciły..on walczy a ja się poddałam :(

Isia

Wysłany: 1 grudnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia kurcze.. Dlaczego każdy lekarz mówi o ttm.in vitro.. To chyba jak wytną polipy to będziecie mogli się starać naturalnie? Moja koleżanka to samo..poszla do kliniki i jedyny wyrok to in vitro..

3i49krhm19wid3ce.png
  • isiaaaa92 Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Isia kurcze.. Dlaczego każdy lekarz mówi o ttm.in vitro.. To chyba jak wytną polipy to będziecie mogli się starać naturalnie? Moja koleżanka to samo..poszla do kliniki i jedyny wyrok to in vitro..

Właśnie nie wiem...zapytałam go wczoraj szczerze..panie doktorze to nam się nie uda naturalnie? A on już trochę się staracie ..więc widać że coś jest nie tak..więc moxe być tak że za chwilę zajedziesz a może być tak że będzie starać się latami..tylko zależy od was czy chcecie tyle czekac..duże znaczenie ma męża nasienie bo jest słabe(chociaż ostatnie badanie było we wrześniu)..a tam ja już się poddałam..wyprosze męża abyśmy małego szczeniaka kupili :)

Isia

Wysłany: 1 grudnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie wiem jakoś w ogóle mnie takie podejście lekarza nie przekonuje.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, ale skoro miałaś hsg to może jest większe prawdopodobieństwo, że uda się zajść naturalnie?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiaa przypomnij ile się staracie?

No jak kończysz NP (w sprawie maleństwa?) to nie poddawaj się do konca :)
    Wiem jakie potrafią być owoce tego że się wytrwa więc polecam choć łatwo nie jest ;)

Korzystajcie z uroku zblizen, niech nie będzie ono tylko po to by "zrobić dziecko" ale was łączyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 10:42

• terka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex cóż to za dziwy z tym Twoim cyklem? Prześlesz wykres do zerkniecia?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia witaj z powrotem :)
    Ja też nie rozumiem dlaczego lekarze od razu in vitro wciskają... A ten argument "już trochę się staracie" mnie w ogóle nie przekonuje... No i właśnie przypomnij ile już się staracie? Jeśli ponad dwa lata to ok- rozumie słowa lekarza ze już trochę to trwa... Ale jeśli mnie to nie rozumiem w ogóle... pamiętam że Twój mąż miał słabe wyniki nasienia a u Ciebie było wszystko ok prawda? jajowody drożne jak mniemam więc z Twojej strony raczej jest ok? Co mąż suplementuje? Ma nadwagę czy jego wagą jest prawidłowa? wbrew pozorom suplementacja witamin, zdrowa dieta i sport mogą zdziałać cuda w kwestii nasienia :) trochę o tym poczytalam i jestem przekonana że zdrowy tryb życia może pomóc :)

A co do mojej diety: jestem na diecie niskowęglowodanowej ułożonej przez dietetyka :) pójście do poradni dietetycznej to najlepsza rzecz jaką zrobiłam w życiu :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w domku - po badaniu ;) wcinam kanapki - z RAZOWYM chlebem ;)
    Jeju dziewczyny, ale te baby w ciazy jedna do drugiej sa wredne... ;p

Wysłany: 1 grudnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek czego wredne? Jakąś sytuację mialas niemiłą?

3i49krhm19wid3ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda uwaza siebie za najwazniejsza, rozumiem ze ktos czeka na badanie, ale jesli tak jak ja mialam oznaczenia po 1h i po 2h to nasluchalam sie ze wchodze bez kolejki ;)) no jasne tylko, ze ja czekam pd 8mej godziny a one sobie przychodza po 9tej po 10tej i wielce sa oburzone, ze tak dlugo musza czekac :p W ogole chyba watpily, ze jestem w ciazy bo przeciez brzucha u mnie nie widac :p

‹‹ 1907 1908 1909 1910 1911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ