Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Miss kochana, ja szanuje twoja decyzję. Ja również długo zwlekalam z decyzją żeby się zdiagnozować. Pierwsze badania zrobiłam po ponad roku bez zabezpieczenia. Za wiele one nie wyniosły. Gdy zdecydowałam się na drażnić i nasienie zaszła w ciążę ale niestety. Gdy ujrzałem promyk nadziei że jednak mogę zajść w ciążę to niestety znów się przedłuża dlatego po nowym roku wybiorę się do kliniki zobaczę co zaproponują. Bo ginka nie ma na mnie pomysłu22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
alex0806 wrote:Martoszka nikt nie powiedział, że in vitro jest złe i w ogóle. Po prostu znam kilka takich przypadków, że w klinice od razu kobiecie in vitro proponują, niekiedy bez dogłębnego przejrzenia wyników pary, a później jednak naturalnie zachodzą, zanim procedura się rozpocznie. Dla mnie in vitro jest ostateczną opcją i rozważam ją sama, ale jeśli naprawdę nic nie poskutkuje. Jeśli któraś z nas zdecyduje się na in vitro to będziemy ją wspierać, nikogo nie oceniamy pod tym względem w stylu "idź stąd, bo głupia jesteś że chcesz in vitro". Nikt z nas tak nie twierdzi.
Każda ma swój rozum i zrobi, jak uważa za słuszne. Naszym celem jest jedno - zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko. A w jaki sposób się to odbędzie to już prywatna sprawa każdej z nas.ja bym jeszcze dodała to że nikt- absolutnie nikt na tym wątku nie uważa że dziewczyny po in vitro są "gorsze"- nie rozumiem skąd takie stwierdzenie w ogóle
-
nick nieaktualny
-
Miss - Martoszka Ci tak napisała? Że głupia jesteś? Eh co za baba...
Magda kurde w kompleksy mnie wpedzasz, na ostatku chodzisz więcej niż teraz ja
Kasia, Miss no to teraz wielkie czekanie
Alex-no to nie, to nie przesyłaj dziurawego szczerbatego wykresu
Magdaa21 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Kaassiia wrote:Miss kochana, ja szanuje twoja decyzję. Ja również długo zwlekalam z decyzją żeby się zdiagnozować. Pierwsze badania zrobiłam po ponad roku bez zabezpieczenia. Za wiele one nie wyniosły. Gdy zdecydowałam się na drażnić i nasienie zaszła w ciążę ale niestety. Gdy ujrzałem promyk nadziei że jednak mogę zajść w ciążę to niestety znów się przedłuża dlatego po nowym roku wybiorę się do kliniki zobaczę co zaproponują. Bo ginka nie ma na mnie pomysłu
gdyby nie to to pewnie też bym zwlekala z badaniami żeby się nie nakręcać... ja wiem że u mnie dużo szkodzi stres niestety
A takie badania tylko go potęgują... jednak walczymy dalej
każda swoją drogą ale wsparcie jest więc się uda
nam wszystkim się uda- czy naturalnie czy nie- I TAK SIĘ UDA
(cześć! wrocilam ja- niepoprawna optymistka)
terka, Lelek, Kaassiia, Paulins lubią tę wiadomość
-
Lelek no z tymi kolejkami to jazda jest faktycznie
Jeszcze pewnie niejedna historie nam będziesz mogła opowiedzieć przez cały okres ciąży
Kiedy wyniki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 14:36
21.01 69cm -
Miss więc będziemy razem przeżywać ten mały stresik
U mnie ten pierwszy tydzień będzie szczególnie pod znakiem zapytania bo cykl zapowiadał się bez ovu więc na wyniki progesteronu będę czekać z niecierpliwością
MissKathy92 lubi tę wiadomość
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
terka wrote:Miss - Martoszka Ci tak napisała? Że głupia jesteś? Eh co za baba...
Alex-no to nie, to nie przesyłaj dziurawego szczerbatego wykresuNajpierw płaski na 36,2-3, a później dlugo długo nic (przerywana kreska) i dopiero od 4 dni temperatura zaznaczona w górze na 36,74
Także 2 płaskie linie, a nie góry i doliny
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Bez przesady, nie taki szczerbaty
Najpierw płaski na 36,2-3, a później dlugo długo nic (przerywana kreska) i dopiero od 4 dni temperatura zaznaczona w górze na 36,74
Także 2 płaskie linie, a nie góry i doliny
A to już coś!ale pośrodku przerwa. No i wyobraź sobie człowieka co ma tak żeby z przerwą pośrodku-i co? Nieszczerbaty?
dobra, nie czepiam się
ale fajnie że nie masz gór dolin tylko nizine i wyzyne
A właśnie miałam dopytać - w sumie masz "zakaz zajścia w ciążę" ok, no ale powiedzmy że zdarzyło się... I co wtedy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 14:41
21.01 69cm -
terka wrote:Miss - Martoszka Ci tak napisała? Że głupia jesteś? Eh co za baba...
Alex-no to nie, to nie przesyłaj dziurawego szczerbatego wykresuA ja chyba sama najlepiej wiem co powinnam robić a czego nie powinnam
-
A apropo tego mojego optymizmu to nauczyłam się go od znajomej z tego forum która stara się AŻ 47 cykli i nadal umie czerpać radość z życia
to czemu ja nie mogę? po tych swoich marnych 11 cyklach
Andii lubi tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:No akurat to nie była ona ale też od niej miałam wiadomość prywatną nt badań nasienia
A ja chyba sama najlepiej wiem co powinnam robić a czego nie powinnam
Eh... No oczywiście że to wasza decyzja co chcecie zrobić jak i kiedy...
Nam mówi czemu coś narzucamy. A co ona robi?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:A apropo tego mojego optymizmu to nauczyłam się go od znajomej z tego forum która stara się AŻ 47 cykli i nadal umie czerpać radość z życia
to czemu ja nie mogę? po tych swoich marnych 11 cyklach
SzacunMissKathy92 lubi tę wiadomość
21.01 69cm -
Martoszka wrote:Witajcie. Czytam Was od jakiegoś czasu i cały czas zastanawia mnie jedna rzecz.
Wszystkie jesteście bardzo przeciwne ivf. Tylko nie rozumiem czemu. Wiadome jest, że to jest jedynie 40-50% szans i to droga sprawa, ale czasem jest jedynym wyjściem. Sama jestem po iui i ivf i nie rozumiem tych negatywnych emocji. I nie piszcie, że kliniki leczenia niepłodności od razu wyjeżdżają z ivf, bo to jest bzdura. To są pojedyńcze przypadki gdzie lekarze liczą na kasę, ale na pewno nie wszystkie kliniki. U nas ivf było po 3 latach starań w tym ponad rok w klinice.
Dziewczyny, które zdecydujecie się na pomoc lekarzy z iui czy ivf to pamiętajcie, że nie jesteście gorsze tylko WALCZYCIE o swoje marzenie z całych sił i do końca!
Pozdrawiam
Dziewczyny tutaj na grupie zbyt krótko się starają żeby myśleć o ivf. Druga sprawa jesteśmy młode więc też liczymy na CUD, że się uda tak po prostuWiększość z nas stara się około rok więc dla nas długo ale i stosunkowo krótko by podjąć takie kroki
isia wierzę, że zajdziesz teraz w ciągu tych 3cykli, skoro były przytkane to nie było szans na ciąże a teraz z górkiBędzie dobrze, sama się wybieram na hsg ale z miesiąca na miesiąc odwlekam, po nowym roku może przezwycięże strach.
Ja mam właśnie dni płodne, zalewa mnie piękny śluz, nie pamiętam kiedy był taki ładny śluz, tak więc owulka gdzieś pojutrze będzie ale nie wiem czy będą starania, pewnie jakiś jeden stosunek odbędziemy bardziej z chęci niż z samego faktu, że musimy. Niestety praca pochłania mnie i męża na tyle że jesteśmy tak padnięci że o seksie nie myślimy.
Starania o drugie dziecko -
No Andii jak się jest zmęczonym to ostatnia rzecz o jakiej się myśli to seks
ma się fantazje lozkowe owszem ale caaalkowicie niezwiązane z zabawą
MissKathy92 lubi tę wiadomość
21.01 69cm -
terka wrote:A to już coś!
ale pośrodku przerwa. No i wyobraź sobie człowieka co ma tak żeby z przerwą pośrodku-i co? Nieszczerbaty?
dobra, nie czepiam się
ale fajnie że nie masz gór dolin tylko nizine i wyzyne
A właśnie miałam dopytać - w sumie masz "zakaz zajścia w ciążę" ok, no ale powiedzmy że zdarzyło się... I co wtedy?
Co do starań i rozmyślań o in vitro... Nie wiem, czy za krótko się tu staramy. U mnie pykną w styczniu 2 lata, inne dziewczyny też długo się starały i się udało. Tak naprawdę zostało nas kilka staraczek na wątku tylko. I każda z nas ma prawo do własnego wyboru, co i kiedy zrobimyLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵