Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
terka wrote:Warto z racji konfliktu.
Sa kalkulatory grupy na necie
Oj tak ten konflikt, mi zrobili z racji ciąży oznaczenie grupy krwi bo mówiłam że najprawdopodobniej mam minusów, bo raz byłam oddać krew a później nonstop wiadomości dostawałam że odbywa się pobór krwi.
Będzie trzeba kiedy męża pogonic, z tego co wiem rodzinna nie da skierowania?
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Żeby grupa była potwierdzona powinni oznaczyć dwa razy w dwa różne dni i można od razu krew kartę wyrobić, mi moja gin tak kazała i w diagnostyce to koło 60-70zl kosztuje. W szpitalu jest i tak przepis, że jedna grupa to nie grupa, oczywiście akceptuja, się problemy z tymi grupami masakra.
Kasiu narazie macie niezgodność konflikt byłby gdybyś przeciwciała wytworzyła przeciwko Rh plus i tak szpital nie uwzględnia grupy krwi ojca, nikt tego nie bierze pod uwagę.
-
Puszek mi właśnie też tak powiedzieli jak poszłam ten jeden raz krew oddać że jak przyjdę drugi raz to będę mogła wyrobić te kartę
A w diagnostyce też trzeba dwa razy badać krew? W sensie koszt ok 65zl czy podwójnie trzeba liczyć te 130zl?
-
MissKathy92 wrote:Puszek mi właśnie też tak powiedzieli jak poszłam ten jeden raz krew oddać że jak przyjdę drugi raz to będę mogła wyrobić te kartę
A w diagnostyce też trzeba dwa razy badać krew? W sensie koszt ok 65zl czy podwójnie trzeba liczyć te 130zl?
-
puszek369 wrote:Nie koszt z kartą sama karta 10 i dwa razy grupa ona chyba po 30 czy coś
I jak już się ma taką krew kartę to już nie trzeba więcej robić badań na grupę krwi nawet w ciąży? Przepraszam że tak głupio pytam ale ja w ogóle się na tym nie znam jeśli chodzi właśnie o badania grupy krwi
-
Co to za karta z grupą? Wtedy z tą kartą wszędzie uwzględniają jako pewniak czy jak? Bo ja mam z dwóch źródeł (krwiodawstwa i szpital) i ciekawa jestem bo samego krwiodawstwa nie przyjęli bo było jako jednohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Aha no to fajnie jak tak
I jak już się ma taką krew kartę to już nie trzeba więcej robić badań na grupę krwi nawet w ciąży? Przepraszam że tak głupio pytam ale ja w ogóle się na tym nie znam jeśli chodzi właśnie o badania grupy krwi
chyba, że coś się zmieni w przepisach, jak masz ujemna to przeciwciała trzeba
-
puszek369 wrote:Na chwilę obecną nie
chyba, że coś się zmieni w przepisach, jak masz ujemna to przeciwciała trzeba
to chyba warto taką kartę sobie wyrobić
dzięki za info
-
terka wrote:Co to za karta z grupą? Wtedy z tą kartą wszędzie uwzględniają jako pewniak czy jak? Bo ja mam z dwóch źródeł (krwiodawstwa i szpital) i ciekawa jestem bo samego krwiodawstwa nie przyjęli bo było jako jedno
To jest info ze strony diagnostyki o tej karcie
Badanie polega na dwukrotnym oznaczeniu grupy krwi pacjenta z dwóch niezależnie pobranych próbek krwi, tj. pobranych w dwa różne dni. Dwie próbki krwi mogą być otrzymane tego samego dnia pod warunkiem, że każdego z dwóch pobrań dokonano w innym pomieszczeniu, przez inne zespoły pobierające i dokumentujące pobrane próbki.
Trwała dokumentacja wyniku badania grup krwi polega na wydawaniu kart identyfikacyjnych grup krwi KGK. Celem trwałej ewidencji wyników badań grup krwi jest przyspieszenie procedury zamówienia krwi, a tym samym jej przetoczenia. Jest to szczególnie istotne w nagłych przypadkach, dotyczących zarówno pojedynczych osób, jak i dużych grup ludności podczas masowych katastrof, klęsk żywiołowych itp.
-
Poszalałyście dziewczyny
A ja znowu tyle pracy że nie mogłam nadrobić. U mnie nadal bez zmian, chyba jutro siknę dla świętego spokoju ;/
Co do grupy krwi to my oboje mamy 0 Rh +I oboje mamy zrobioną krew kartę. mój tata ma taką samą a mama ma A Rh+. Z krzyżówek krwi zawsze byłam dobra na biologii to też podobnie jak puszek mogę wam powyliczac ;p
Zmarzłam dzisiaj coś. A na dworze już w ogóle ciemno, zimno i do domu daleko ;p
Laski poratujecie jakimś szybkim pomysłem na jutrzejszy obiad? Na dziś mam ryż warzywami i kurczaka pieczonego z wczoraj. Ale właśnie myślę co na jutro
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
O dziewczyny, dobrze że napisalyscie o tym potwierdzeniu.. Ja miałam w ciąży tylko jedno badanie grupy krwi robione.. I rzeczywiście jest napisane że niepotwierdzone. Ale dopakowalam do segregatora ciazowego Karte honorowego dawcy krwi - mam 2 dowody
Dzięki Wam!
Alex, może ulubione danie Terki - naleśniki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 16:35
terka lubi tę wiadomość
-
Nalesniki więc;) zrobię kurczaka do tego, podsmaż pieczarki, mam też mix salat i jakieś warzywa. Do wyboru co kto chce
A jak na słodko mąż będzie chciał to dżem jest. W sumie dobry patent
terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
puszek369 wrote:Kasiu narazie macie niezgodność konflikt byłby gdybyś przeciwciała wytworzyła przeciwko Rh plus i tak szpital nie uwzględnia grupy krwi ojca, nikt tego nie bierze pod uwagę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 17:38
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Kaassiia wrote:Dobrze wiedzieć o karcie. Mi raz chyba robiono grupę jak przyszły wyniki kazała wczepic do karty ciąży, nie wiem czy szpital potwierdzal, ale na wypisie nie mam wpisanej grupy krwi. Napewno dostałam ten zastrzyk nie pamiętam jak on ram się zwie