Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulins wrote:Kaassiia a jak ćwiczysz mogę to masz na YouTube albo gdzieś włączone? Czy sama tak super umiesz?
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
isiaaaa92 wrote:Panipuchatkowa jak Ci dobrze że możesz jeszcze sobie poleżeć..
ja od jakiegoś czasu jestem ciągle zmęczona..wczoraj spałam 10h a i tak byłam zmęczona ..brak sił..
Alex zawsze tak jest ..(bynajmniej ja tak mam że jak się chce aby @ przyszła to nie przychodzi a jak np chce się aby chociaż jeden dzień się przesunęła bo np impreza to jak na złość przychodzi punktualnie :p
Miss ja też nie lubię poniedziałkówale dobrze że tylko 4dni do pracy bo w piątek biorę urlop (idę do fryzjerki
)
A u mnie weekend minął bardzooo szybko..sobota u moich rodziców na imprezie..wczoraj u teściowej na imieninach..przyjechaliśmy do domu to zrobiłam test owu i wyszły dwie grube krechy ale nie cieszę się z tego tak jak w poprzednich cyklach bo wiem że i tak nic nie wyjdzie bo mam te dwa polipy na macicy. Miałam nadzieję że na święta dowiemy się że zostaniemy rodzicami..ale widać Bóg chce inaczej..chociaż nie wiem na prawdę co chce Pan Bóg nam powiedzieć przez to że nie zsyła nam maleństwa..boje się świat i wszystkich tych pytań kiedy dziecko itp..w sobotę mamy koleżanka wyjechała do mnie z pytaniem a kiedy będzie dziecko? A ja na to że mamy jeszcze czas że chcemy jeszcze w podróż poślubna jechać ...a ona a ile lat masz? A ja 26..a ona to do 30 masz jeszcze czas..poszły do pokoju a ja w kuchni zostałam i się popłakałam..tak mnie to boli że nie mogę zostać mamą..zamiast lepiej jest coraz gorzej..najpierw myśleliśmy że tylko maz ma problem z nasieniem..potem okazało się w trakcie hsg że miałam niedrożne jajowody...a teraz wyszło miesiąc po badaniu że kurde mam dwa polipy na macicy i muszę przejść histeroskopie..(ale dopiero aż w lutym/marcu bo takie kolejki są lekarz powiedział)
mówił że mogę się starać dalej..ale teraz przeczytałam w internecie że polipy utrudniają zajść w ciążę że działają jak środek antykoncepcyjny więc do marca na bank nie zobaczę dwóch kresek
Też boję się świąt, z pytaniami to ja spotykam się minimum raz w tygodniu, tak idą w zaparte wszyscy, że aż wierzyć się nie chce ale ciągle jedno i to samo pytanie ale w świeta to będzie kulminacja pytań także powoli psychicznie się na to przygotowuje.
Dziewczyny jesteście szalone, tyle stronWOW
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 22:05
Starania o drugie dziecko -
Witam się z "rana"
takie to u nas wstawanie do pracy...
Ja też robię grubasy nalesikowe, nigdy normalnej grubości nie zrobiłam a jak już się pokusilam to sie rozwalaly... Wiec u nas mąż to ogarnia i przynajmniej są dobre
No z tymi suchymi ustami to moze ogrzewanie ma na to wpływ. Bo innego wytlumaczenia nie ma...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualnyHej laski, ale sie rozpisalyscie
) Ja mimo, ze pije olbrzymie ilosci wody, wody z cytryna to i tak mam suche usta- ale ja mam takie non stop, a te wszystkie pomadki itp tylko poteguja efekt, zatem chodze ze skorupa ;p
W zwiazku z tym, ze mamy tutaj dietetyczke skorzystamdziewczyny, spadl mi kolejny kg... zaczynalam od 53 z groszami, teraz mam 49,9... Czy mozecie mi podpowiedziec, co moge jesc takiego zeby przytyc ale zeby nie mial duzego indeksu glikemicznego, ale zebym w koncu wrocila do starej wagi? Wydaje mi sie, ze jem duzo- a tutaj wszystko leci
(
-
Hej kobitki ciekawe rzeczy z tymi grupami krwi. Ja ma b rh-, moja mama ma b+, tata 0+,brat b+. Mąż ma Ab+, teściowa 0+. To ciekawe jaką dziecko będzie mieć
Co do naleśników, to trzeba bardzo mocno patelnie nagrzać (suchą), a potem smarować papierem kuchenny pomoczonym w oleju, tak żeby tłuszcz nie pływał. Można też na widelec nadziać kawałek słoniny i tym smarować przed każdym wlaniem ciasta. A tu jest przepis na naleśniki, zawsze wychodzą:
-0,5 kg mąki
-1 litr mleka
-2 całe jajka
-5 łyżek oleju
Lelek na początku ciąży przeważnie waga leci w dół. Za to później w górę. Więc nie martw się nadrobisz.
Miłego dnia
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Hej dziewczyny. U mnie już dzisiaj wnerw przeszedł w miarę. Testu nie robiłam. Czekam. Muszę odwołać albo spróbować przełożyć wizytę u gina bo mam na 12 to nie wiem po co ja tam pójdę.
Lelek dużo kobiet na początku ciąży traci na wadze. Wymioty, niechęć do jedzenia i jest. Spróbuj jeść mało a często, to może pomóc.
Dziewczyny pytania o ciążę najlepiej uciąć a nie się katować. Jak raz odpowiecie twardo to pytać nie będą. Ja zawsze stosuje "chcieć a móc" albo że to nie takie proste. I pytania się kończą. Te święta będą na pewno dla mnie ciężkie. Ale liczę na to że może się jeszcze uda w tym roku zajść a jak nie to i tak plan jest na najbliższe miesiące.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mari92 wrote:Hej kobitki ciekawe rzeczy z tymi grupami krwi. Ja ma b rh-, moja mama ma b+, tata 0+,brat b+. Mąż ma Ab+, teściowa 0+. To ciekawe jaką dziecko będzie mieć
Co do naleśników, to trzeba bardzo mocno patelnie nagrzać (suchą), a potem smarować papierem kuchenny pomoczonym w oleju, tak żeby tłuszcz nie pływał. Można też na widelec nadziać kawałek słoniny i tym smarować przed każdym wlaniem ciasta. A tu jest przepis na naleśniki, zawsze wychodzą:
-0,5 kg mąki
-1 litr mleka
-2 całe jajka
-5 łyżek oleju
Lelek na początku ciąży przeważnie waga leci w dół. Za to później w górę. Więc nie martw się nadrobisz.
Miłego dniabo się na dole robi ciapka sklejania i trzeba za każdym razem miksować jak nabieram.
Mari tak myślę jakim cudem twój mąż ma AB a teściowa 0musiałby mieć A od jednego rodzica i B od drugiego
z zera tego nie stworzysz. Puszek dobrze myślę?
może mąż ma źle grupę krwi oznaczoną
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Jeju dziewczyny jaki tragiczny poranek za mną
znowu idę do pracy bez śniadania... zjadłam tylko kilka migdałów i to ledwo
tak mi wszystko pod gardło podchodzi
jeszcze jak siedzę to jest dobrze a jak muszę chodzić to tragedia
już miałam dzwonić do szefa że nie przyjdę do pracy ale trochę puscilo po herbacie mietowej więc się ogarnęłam i jadę
jejku mam nadzieję że jakoś przeżyje ten dzień...
-
Mari92 wrote:Hej kobitki ciekawe rzeczy z tymi grupami krwi. Ja ma b rh-, moja mama ma b+, tata 0+,brat b+. Mąż ma Ab+, teściowa 0+. To ciekawe jaką dziecko będzie mieć
-0,5 kg mąki
-1 litr mleka
-2 całe jajka
-5 łyżek oleju
Miłego dniawięc ta pierwsza ma oceniona, nigdzie jej raczej nie wpisują, ale wynik musiał szpital zrobić.
Twoje dziecko może mieć każdą oprócz 0. jeżeli po porodzie dostałaś immuno to ma plus, a jak nie to ma minus.
Tak Alex Teściowa i mąż się wykluczają 0 nie może mieć dziecka AB. Ktoś musiał coś pomieszac. Chociaż w pracy też miałam sytuację, po porodzie, że mama - i mówie, dziecko ma +trzeba immuno podać, a ona do mnie, to po dziadku, bo maz ma minus. To też nie grało, dlatego nigdy szpital nie bierze pod uwagę grupy krwi ojca jeżeli dostarcza, bo nigdy nie wiadomo kto nim jest (matka wie, ale jak źle poda to może być konflikt serologiczny w następnej ciąży)
Witam wszystkich imieninowo i życzę miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 07:11
-
Wiecie co ja już sama nie wiem od czego tak mam
wczoraj też mi było rano niedobrze ale nie aż tak...
Puchatkowa tempka ok, ciut niższa niż wczoraj, wczoraj było 36.75 a dziś 36.67
Magda chyba niczym się nie stresuje aż takkurczę sama nie wiem
-
panipuchatkowa wrote:Miss a bierzesz rano euthyrox? Może po tym?
bardziej bym podejrzewała duphaston
-
Miss a może jakieś takie poowulacyjne objawy. Progesteron się podnosi itd. Albo coś z jedzenia źle na Ciebie wpływa.
Ja już w pracy. Zmokłam po drodze tak że masakra. Nawet pies nie chciał spacerować i zwiewał do domu. Dzisiaj siedzę w raportach więc pewnie dzień szybko zleci. I plan jest taki że do łóżeczka, ciepła herbatka i film. Robimy sobie dzisiaj kino w domubo mąż chciał iść do kina ale stwierdziliśmy że szkoda nam kasy przed świętami.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex to by była nowość poowulacyjna
co cykl nowy objaw haha wczoraj poszłam spać przed 21 i spałam jak kamień... Ale chyba za dużo tego snu bo teraz mnie głowa boli
do tego mamy w mieszkaniu bardzo ciepło i od tego też mnie mogło zemdlić
teraz jak siedzę w pracy jest troszkę lepiej tylko ta głowa dokucza i coś w boku kłuje
My też lubimy sobie czasem takie kino domowe zrobić bo faktycznie przed świętami nie ma co chodzić do prawdziwego kina -
Mi trochę kasy szkoda na kino. Na netflixie mamy pełno świątecznych filmów za darmo to można skorzystać
A teraz święta, prezenty. Nie mam pomysłu na prezent dla rodziców. Oni tak naprawdę wszystko mają. Siostrze kupiłam charmsa z Miki i Mini
a z rodzicami mam problem mega.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
MissKathy92 ojej, współczuje tych objawów
Magdaa21 ta końcówka to się dłuży, ale już coraz bliżej
Lelek zdążysz jeszcze przytyćJedz zdrowo a i dzidziusiowi nie będzie nic brakować a wagą się nie przejmuj
Magdaa21 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko