Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly dokładnie tak to już jest jak się nie ma swojego życia niestety
olej go i tyle
Fajnie że znalazłaś sobie zajęcie z tym niemieckimJa w ogolniaku uczyłam się francuskiego ale to było tak dawno że już nic nie pamiętam
Butterfly92 lubi tę wiadomość
-
Miss - tak to prawda, jak bylismy to brat M ciagle gral w pokoju, jedynie co to wychodzil z pokoju zeby zjesc obiad z nami.... typowa porażka z gościa, jest rok od nas starszy, ale kompletnie nie nauczony życia...
Alex -niestety mam trudny orzech do zgryzienia, jak nie Matka M wtraca sie do zycia to teraz brat mojego M, ale moj przyszly maz zapewnil mnie, ze jesli po naszym slubie beda zdarzaly sie takie sytuacje, to moj ukochany ograniczy z nimi kontakt do minimum
Miss - aaa i moj M tez uczyl sie francuskiego, ale w podstawowce, potrafi policzyc do 20 i zaspiewac piosenke "Panie Janie"4 CS - ciąża pozamaciczna
Walka z endometriozą.
21.02.2019 - rozpoczenie leczenie endometriozy. -
To olejcie tych ludzi. Zwyczajnie ich olejcie. Ze strony mojego męża mamy wywalone na wszystkie 4 siostry męża, tak jak one na nas. I jest nam lżej bez tego, mimo że wiemy że o nas plotkują. Takich ludzi trzeba od siebie odcinać i tyle.
Ja rozumiem że to brat, matka. Ale oni za was życia nie przeżyją, więc nie powinni się wtrącać.Butterfly92 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Butterfly to podziwiam Twojego M że umie policzyć do 20 po francusku
Ja na zajęciach umiałam wszystko powiedzieć/przeczytać to co nauczycielka kazała oprócz liczbsiedziałam obok mojej przyjaciółki i się uzupelnialysmy- ona umiała liczby a ja całą resztę
Butterfly92 lubi tę wiadomość
-
A tak btw w mojego męża wstąpił jakiś demon
drugi raz mnie zaciągnął do łóżka
chyba troszkę się odblokowal z myślą że nie musi kisić plemniczkow na dni płodne tylko może je wykorzystywać kiedy chce haha
Butterfly92, terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość
-
W mojego też wstąpił demon u dzisiaj do mnie się pół dnia dobieral ale nie chce żeby mi jutro TSH skoczylo
poszalejemy po pracy.
W ogóle wczoraj wyskoczył do mnie z tekstem że zaszalejemy jak mu powiem jakie mam fantazje ;p A ja kurczaki nawet o tym nie myślę;p jakoś dobrze mi tak jak jestale chyba mężowi apetyt rośnie w miarę jedzenia i normalnie mi się seksoholikiem robi;p
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Haha Alex widzę że nasi mężowie jacyś napaleni strasznie
ale to dobrze, trzeba korzystać z tego czasu kiedy gumki leżą głęboko w szufladzie albo w ogóle ich nie ma w domu
ja już nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz się zabezpieczalismy
A kiedyś to byla taka wielka panika żeby przypadniem za wcześnie sobie dziecka nie trzasnąć
teraz mamy zamiar korzystać ile wlezie
-
U nas na opolszczyźnie na jarzynową mówi się kartofelzalat
Buterfly z rodzeństwem różnie bywa. Nie przejmuj się bratem.
Mój mąż ma brata 5 lat młodszego i nie mają kontaku wcale, bo ten brat nie chce. Nic nie poradzisz. Kiedyś zostanie sam i co wtedy? Ale to jego sprawa.
Dziewczyny korzystajcie z mężami ♡, my wam kibicujemy bardzo
A macie na święta jakieś tradycyjne potrawy do regionu, w którym mieszkacie?
U nas tak, robimy makówkę, kołacz śląski z serem i makiem, a pod talerze wkładamy pieniążek
Pozdrawiamy z nocnego karmienia<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mari92 wrote:U nas na opolszczyźnie na jarzynową mówi się kartofelzalat
Buterfly z rodzeństwem różnie bywa. Nie przejmuj się bratem.
Mój mąż ma brata 5 lat młodszego i nie mają kontaku wcale, bo ten brat nie chce. Nic nie poradzisz. Kiedyś zostanie sam i co wtedy? Ale to jego sprawa.
Dziewczyny korzystajcie z mężami ♡, my wam kibicujemy bardzo
A macie na święta jakieś tradycyjne potrawy do regionu, w którym mieszkacie?
U nas tak, robimy makówkę, kołacz śląski z serem i makiem, a pod talerze wkładamy pieniążek
Pozdrawiamy z nocnego karmienia
Makówki-typowo śląskiei sianko pod talerzem
my mamy jeszcze z Mazur przywieziona tradycja zupy z suszonych owoców zamiast grzybowej
z tego co słyszałam niektórzy wkładają luske karpia do portfela (nie rozumiem ale jak ktoś lubi to mu bronić nie bede)
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
U nas są potrawy takie jak tradycyjnie czyli pierogi z kapustą i grzybami, karp, barszcz z uszkami i moja ukochana zupa z suszonych grzybów;) A tak to róznie. O i kutia oczywiście:) u nas rodziny wymieszane były i takie tradycje się przyjęły. Trochę z Niemiec, trochę że Śląska i Opolszczyzny;)
Ja się zbieram na badania. Coś się dobudzić nie mogłam znowu, ale jeszcze 4 razy wstać i 1.5 tygodnia wolnego!Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Witajcie dziewczyny
Ja dziś wstałam z mega mdlosciamiledwo sobie kanapkę do pracy zrobiłam
na śniadanie zrobiłam jaglanke z jabłkiem to troszkę zjadłam, przed wyjściem już mi puscilo więc sobie resztę śniadania zapakowalam na wynos
Ja myślę że u mnie takie złe samopoczucie to kumulacja leków i stresu bo w weekend było ok a dziś poniedziałek nie dość że praca to jeszcze dietetyk a jutro endokrynolog i się stresuje tym co mi powie
ech co za głupi organizm...
Co do wigilii to u nas też tradycyjnie: ryba w każdej postaci, pierogi z grzybami i kapustą, barszcz z uszkami, zupa grzybowa, na słodko łazankiA takich chyba typowo podlaskich potraw wigilijnych nie mamy no chyba że ten wspomniany wcześniej kaczy żer ale to podlaski tylko z nazwy :p
-
Hej u nas się wklada suszona luske karpia do portfela:) dla dobrobytu na następny rok
sianko pod stol
Co do potraw to chyba nic nadzwyczajnego:
Barszcz, pierogi no to u mnie są smażone i potem pieczone w piekarniku (przepis z Litwy od prababci), ryby na różne sposoby: zwykła smazona_karp, w galarecie-karp, pstrag, po grecku-tu dorsz, wędzony losos, kisiel z żurawiny - to też z Litwy, sałatka jarzynowa, chleb, makowiec, sernik. Może o czymś zapomniałam :p
Natomiast co jest dla mnie mega dziwne u mojego męża maja mięso np pierogi z pucami (nie ruszam) i jakieś sałatki z mięsem itp, u nas na wigilii nigdy nie ma mięsa i ja w wigilie mięsa nie ruszam.