Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny że mogę Wam się wygadać :* :* :*
Jesteście takie kochane i zawsze poradzicie i pocieszycie
Pomyślałam że wszystkie te przykrości co mnie spotykają są po coś a nie bez powodumiałam z tego żalu się rzucić na czekoladę ale nie warto... zamiast tego poćwicze sobie wieczorkiem, sprzatne mieszkanie, ulepie pierogi (zapomniałam grzyby namoczyc więc teraz trochę muszą postać) i przestanę się przejmować
I tak wiem że nic nie stanie mi na przeszkodzie do macierzyństwa
zamykają przede mną drzwi to wejdę oknem
będzie dobrze
-
terka wrote:Miss. Jak ja widzę Twoja zawzietosc to nie zdziwie się jak przecisniesz się kominem albo klatka wentylacyjna
jak jeszcze trochę schudne to i kominem dam radę
właśnie sobie znowu trochę poplakalam, no nie potrafię tak o tym w ogóle nie myśleć
ale już kończę myć łazienkę i biorę się za pierogi
kurczę no jakoś to będzie
nie z takimi problemami ludzie w ciąże zachodzą
-
Któraś z dziewczyn spytała mnie o sałatkę (nie bijcie, nie pamiętam która-mózg mam w kosmosie ostatnimi czasy
)
Otóż ja lubię (mąż też) zwykła tradycyjna sałatkę warzywna.
Moja się składa z ziemniaków, marchewki, jabłek, jajek, ogórków konserwowych, groszku, kukurydzy. Czasem dodaje kielbase do tego, czasem nie - zależy w jaki dzień tygodnia mąż wyprosi sałatkękiedyś dodałam paprykę. No i wiadomo majonez.
Druga która lubię jest sałatka (właściwie surówka) z kapusty pekinskiej. Dodaje do pokrojonej kapuchy paprykę, pomidora, ogórka i ser żółtyhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
MissKathy92 wrote:Jejku uśmiałam się jak to przeczytałam
jak jeszcze trochę schudne to i kominem dam radę
właśnie sobie znowu trochę poplakalam, no nie potrafię tak o tym w ogóle nie myśleć
ale już kończę myć łazienkę i biorę się za pierogi
kurczę no jakoś to będzie
nie z takimi problemami ludzie w ciąże zachodzą
Jasne że takna pewno będziesz super mama taka waleczna
MissKathy92 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Któraś z dziewczyn spytała mnie o sałatkę (nie bijcie, nie pamiętam która-mózg mam w kosmosie ostatnimi czasy
)
Otóż ja lubię (mąż też) zwykła tradycyjna sałatkę warzywna.
Moja się składa z ziemniaków, marchewki, jabłek, jajek, ogórków konserwowych, groszku, kukurydzy. Czasem dodaje kielbase do tego, czasem nie - zależy w jaki dzień tygodnia mąż wyprosi sałatkękiedyś dodałam paprykę. No i wiadomo majonez.
Druga która lubię jest sałatka (właściwie surówka) z kapusty pekinskiej. Dodaje do pokrojonej kapuchy paprykę, pomidora, ogórka i ser żółty
-
puszek369 wrote:A do tej pekinskiej oleju z przyprawa? Bo zostało mi sporo, bo tylko trochę poszło mi do sałatki gyros, a chce to wykorzystać.
Nie próbowałam nigdy ale wydaje się spokohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka ja, ja pytałam o sałatke
U mnie się mówi sałatka jarzynowa
MissKathy92 prosze mi się nie zalamywać, pamiętaj że dieta nie działa z dnia czy z tygodnia na tydzień, żeby była poprawa trzeba minimum 3 miesiące, czasem dopiero po pół roku można zaobserwować poprawę wyników, to długotrwały proces
A ja szykuje się na okres w związku z tym postanowiłam dzisiaj posprzątać dom, bo w czasie okresu nie będe miała na to sił i energii a święta tuż tuż. Wszystko dzisiaj fruwało, odsuwałam komodę, odsuwałam łóżko Swoje i córki, odkurzałam tam i myłam, mega aktywny dzień ale teraz jest mega przyjemnie
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko -
Hej dziewczyny. Ja dopiero wróciłam do domu po szkoleniu i padam na twarz. Ogólnie wrażenia spoko, wszystko w formie warsztatowej się odbywało. Zawsze to jakiś dodatek do doświadczenia zawodowego i umiejętności
Miss nie wiem czy zamiana leku przez aptekarkę była dobrym pomysłem. W sensie to nie jest zamiennik. Niektórzy mogą źle reagować na letrox i odwrotnie. Ja mimo tego że nie mogę laktozy nie zmieniałam leku i nadal biorę euthyrox. W poniedziałek pójdę zbadać to się okaże co tam powstało.
Jak będziesz u endokrynologa to dopytaj o toA tymczasem lep pierogi i się nie przejmuj wynikami
nie ma tragedii, może musisz brać 88 a nie 75. Mi właśnie 88 wyregulowalo tarczycę a wcześniej mocno skakało na 75.
Nawiąże do reszty jak się ogarnę życiowo bo na razie padam na twarzW trakcie jak zaczełyście pisać o jedzeniu to miałam slinotok i muszę coś zjeść;p u mnie to też sałatka jarzynowa jest ale nazwy macie na nią boskie w różnych miejscach ;p
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex mnie strasznie dziwi że ta aptekarka nawet nie zapytała czy może dac mi taki zamiennik
oczywiście zapytam endo co z tym zrobić... może u mnie faktycznie letrox nie zda egzaminu
ale to już ustale z endokrynolog na wizycie we wtorek
dobrze że przed sama wizyta zrobiłam wynik bo nie muszę długo się denerwować tylko już we wtorek skonsultuje
A może to i faktycznie jakiś jednorazowy wyskok, może jakoś podświadomie się zestresowalam przed badaniem i dlatego taki wynik... W sumie też ostatnio miałam dużo stresów związanych z tym wolnym na święta w pracy no i z tym że kolejny okres nadszedł a zapowiadało się tak ładnieno nic dzięki dziewczyny za pocieszenie
może faktycznie nie jest tak źle jak myślę
mama mi powiedziała przez telefon że za dużo się przejmuje i może przez to te wszystkie wyniki mam takie złe... kto wie może i tak
dobra wracam do tych pierogów, ugotowałam kapustę i grzybki a teraz będę rozdrabniac