X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w świąteczno śniegowy poranek :) U mnie też trochę sypie :) Wieczorem było tak ślisko i stwierdziliśmy, że idziemy się poślizgać :D Na ulicy szklanka, a my jak oszołomy wte i we wte biegaliśmy po tym lodzie i się ślizgaliśmy jak dzieci :D Jakbym znowu miała 5 lat :)
    U nas Wigilia też udana. Najpierw u mnie, później chwila u teściów i z nimi i babcią wróciliśmy do moich rodziców :) I siedzieliśmy dosyć długo, padliśmy chyba przed 1 do łóżka i dopiero wstaliśmy :)

Puszek to przykre, że teściowie się wypieli. Może pojedziecie do nich jeszcze w te święta i szczerze porozmawiacie?

Puchatkowa i jak tam u Ciebie? :*

Miss myślę, że takie życzenia od najbliższej rodziny (jeśli wiedzą że się staracie) nie są nachalne, a w dobrej wierze :) My wczoraj też słyszeliśmy (z płaczem oczywiście) życzenia, żeby nam się w końcu udało i wszyscy życzyli syna, więc będzie ich chyba z sześciu :D

terka, MissKathy92 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to fajnie się bawiliscie :)
    No chciałam tak zrobić, ale tesc wprost powiedział, że mamy nie Pokazywac się, a nie chce się stresować, że nas wyrzuca czy coś....

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo przykre Puszek :( Nie wiem, czemu niekiedy ludziom tak odwala na święta. Bo inaczej tego nazwać nie można chyba...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Panipuchatkowa, daj znać jak obchod!

Miss, fajnie że wigilia się udała :) współczuję tekstu o dzieciach no ale niestety takie są :( ja wczoraj już słyszałam podczas życzen że jeszcze synek do kompletu by się przydał...

Puszek, oj to nieciekawie mieliście :(

Alex, fajnie, slizgawki na lodzie :D

Powiem Wam, że dla świętego spokoju założyłam małej na noc body pod pajaca i jak zwykle zawinelismy ja w kocyk. Teraz ja karmie i coś mi nie pasuje.. Spocila się biedna cała aż czuć :( masakra. I znowu mam nerwy :/

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda musisz zaufac swojej intuicji.:*

Puszek jejku straszne to wszystko z tymi tesciami.

Dziewczyny byl lekarz. Dostalam drugą porcje sterydów na płucka i kroplowke. Lekarz powiedzial ze mam ladny brzuch. Ale przed chwilą wstalam i poczulam ból placów tak nad tylkiem. Mozliwe ze po uderzeniu dopiero to wychodzi?

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 25 grudnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ale megaaa. Ja nie pamiętam kiedy się ślizgałam na lodzie.:P

3i49krhm19wid3ce.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa oczywiście może wyjść takie coś dopiero po dniu bo działa adrenalina, powiedz to lekarzowi koniecznie. No sterydy w dwóch dawkach idą.
    No niestety nikt ich nie rozumie...
    Magda robisz wszystko dobrze, nie słuchaj złotych rad, wpusc jednym uchem, wypusc drugim, nie ma wyjscia.

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa zgłasza im wszystko. Może być po czasie. Ale nie musi.

Alex tekst ze slizgawa mnie rozwalił ;D

Magda-tekst o braciszku chyba jeszcze bardziej-toć mała dopiero co na świat :D
    Nie rozumiem parcia ludzi na parke jako spełnienie macierzyństwa ;D
    No i absolutnie się nie przejmuj uwagami że coś źle robisz. Masz intuicję, masz instynkt, jesteś mama-Ty wiesz lepiej :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 25 grudnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja tez nie wiem co to znaczy że parka musi być.. Naprawdę niektorzy ludzie mają jakies swoje ideologie.:D

Zgłoszę na pewno te plecy. Maja mi zbadać szyję w czwartek to od razu się może uda.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja wiem że to w dobrej wierze było ten tekst teściowej :) ona też czeka na pierwszego wnuka tak jak my na pierwsze dziecko <3

Puchatkowa wszystko zgłaszaj :) macie tam dobrą opiekę :)

Alex fajna zabawa prawda ? :D

Magda nie słuchaj nikogo, Ty wiesz najlepiej co potrzeba Karolince :)

Puszek przykro mi z powodu teściów :( ale czasem ludzie tak mają niestety :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabawa super ;) naprawdę miło czas spędzamy;) dzisiaj lenistwo, może później pójdziemy do ciotki do szpitala bo wczoraj trafiła (ma ciągle problemy z sercem) i pójdziemy do kuzyna męża. Ale nie wiem czy dziś czy jutro, okaże się w praniu.
    Mnie coś wczoraj brzuch pobolewał, kuło jak na okres. Zobaczymy co to się rozwinie

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, wszystko może wyjść, nawet po kilku dniach :( o wszystkim informuj lekarza. A Mąż jak się ma?

Mój tato do mnie rano przyszedł jak ja przebieralam i mówi po cichu że mam mamy nie słuchać bo ona w innych czasach rodziła, jak w piecu wygasalo i rano było w domu zimno, to się inaczej dzieci ubieralo. To mi się trochę lepiej zrobiło :)

Udało się pójść dziś do kościoła, mała została z dziadkami :) nie wiem czy jutro się uda bo mamy gości, a M chce iść rani, no zobaczymy.

Coś fajnego pod choinkę dostalyscie? :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję że dostałam dzidziusia spod choinki ;) od siostry dostałam charmsa skrzydła anioła bo chciałam takiego żeby moje aniołki były że mną. Do tego sweterki kaszmirowe ;) od rodziców i teściów kasę bo zbieramy na wakacje ;) A od męża super seks i mam nadzieję że dzidziusia ;) nie robiliśmy sobie w tym roku prezentów bo wszystko oboje mamy, wybierzemy się gdzieś po nowym roku na weekend ;)
    A wy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 12:58

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Panipuchatkowa, wszystko może wyjść, nawet po kilku dniach :( o wszystkim informuj lekarza. A Mąż jak się ma?

Mój tato do mnie rano przyszedł jak ja przebieralam i mówi po cichu że mam mamy nie słuchać bo ona w innych czasach rodziła, jak w piecu wygasalo i rano było w domu zimno, to się inaczej dzieci ubieralo. To mi się trochę lepiej zrobiło :)

Udało się pójść dziś do kościoła, mała została z dziadkami :) nie wiem czy jutro się uda bo mamy gości, a M chce iść rani, no zobaczymy.

Coś fajnego pod choinkę dostalyscie? :)

Widzę tata Twój głos rozsądku w tym szaleństwie okazał ;D
    Prawdę mówi ;)

Mi mój mąż zapowiedział spóźniony prezent bo czasu nie miał na nic przez pracę :D
    Az ciekawa jestem co wymyśli ;D
    Zresztą ja podobnie, znaczy ja już zorganizowałam tylko musi dotrzeć prezent dla niego ;D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostalismy pościel, kasę i cos jeszcze ale nie wiem co. A Laura dostala słodkie skarpetki!

Mąż dovrze ale szyja go bardzo boli. Lekarz mówił że nawet 2 tygodnie może to odczuwać.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puchatkowa jak to się w ogóle wydarzyło? :( jechaliscie sobie spokojnie i warunki na drodze kiepskie?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex my chcielismy skrecic w lewo do sklepu. zatrzymalismy sie i czekalismy aż samochody z naprzeciwka przejada. A za nami jechaly samohody. Jeden nas ominął. A drugi w nas wjechal nawet nie było śladów hamowania po prostu się zagapił.. Jechał 60km/h szczęście bo za tym samochodem jechała policja po cywilu i wszystko ma nagrane. Nie wiem po ilu dniach po 5 czy po 7 ale jak bede tyle w szpitalu to ten facet dostanie zarzuty. Nie chcę tego bo wiem że on tez mial przekichane święta..

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ;/ pewnie się zagapił. Bo jakby było ślisko to chociaż by hamował. Po 7 dniach, jak jest uszkodzenie ciała powyżej tych 7 dni to ma przewalone. Mąż ten kręgosłup niech też porządnie przebada. Mojej mamie po takim właśnie najechaniu w tym auta dopiero po kilku latach odezwali się bóle w odcinku szyjnym. L4 i odpoczywać, może jakieś masaże. Będzie dobrze ;)

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego Puchatkowa polecam zgłosić się do dobrego prawnika od odszkodowan, bo należy się Wam z różnych chyba 4 źródeł. Jeżeli maz idzie na l4 to za utratę dochodów, za straty moralne, stan zdrowia i zniszczenie auta. Zbieraj wszystkie faktury za leki, kołnierze itp. Jeżeli będziesz chciała kontakt to mam super prawnika, co wszystko mi wyjaśnił i dużo pomógł, ja nic nie musiałam robić. Prowadzi on też sprawy na odległość.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatkowa, Puszek i Alex mają rację - moj brat tez mial stluczke, gosciu w niego wjechal od tyłu i wlasnie po jakims czasie wyszly problemy z kręgosłupem. Fakt, że szkoda gościa, który wjechał, ale musicie walczyć o swoje bo to Wasze zdrowie :(

Terka, racja ;P moj tato jest spoko ;) ciekawe co Ci Maz wymyslil, a Ty jemu co zamowilas?

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 1991 1992 1993 1994 1995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ