X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Andii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kasiu tak masz rację to problematyczny temat niestety :/
    U nas jeszcze ten problem niepłodności jest takim tematem tabu, dopiero tu na forum się spotkałam z tym że tyle par ma problem z zajściem w ciąże :/
    Bo tak w realu nikt za bardzo się nie "chwali" że ma z tym problem, a my jak dowiemy się o kolejnej ciąży w rodzinie/u znajomych to myślimy "ooo tym się od razu udało, dlaczego nie nam" a tak naprawdę nie wiemy czy się wcześniej długo starali czy od razu się udało :/
    Ale ja wierzę że na wszystkich w końcu przyjdzie pora, nie ważne jaką drogą do tego trzeba będzie pokonać :)

Dobrze piszesz, nam się wydaję że wszystkim się udaje od razu a tak nie jest, ale jak rodzina/znajomi napierają to takie się ma wrażenie. Szwagierka mojej siostry starała się 3lata o pierwsze dziecko, teraz ma dwójkę dzieci i ciągle dopytuje kiedy my się zdecydujemy, w ogóle jej do głowy nie przychodzi, że może nie możemy i gdybym nie wiedziała że tyle sie ona starala to w życiu bym nie powiedziała bo zachowuje sie jakby nigdy z tym problemu nie miała.

Starania o drugie dziecko
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii właśnie najgorsze jest to że każdy myśli że po prostu dana para jeszcze się na powiększenie rodziny nie zdecydowała po prostu... rozumiem takie myślenie jeśli ktoś nie ma problemu z płodnościa ale jak ktoś sam się starał długo to powinien się domyślić że czasem to nie o sam fakt zdecydowania chodzi :/
    Ach czasem ciężko zrozumieć myślenie innych

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 człowiek szybko zapomina jak to było jak sam był w takiej sytuacji, niestety tak jest :( Miss Ciebie tez tak piersi bolą, jakaś masakra jestem kilka dni po owulce a piersi chcą eksplodować, zaczęły boleć od razu po owulce o ile ją w ogóle miałam bo zawsze mam syfy na owulacje a teraz nie więc może to zwiastować cykl bezowulacyjny.

Starania o drugie dziecko
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ! Jak na Boze Narodzenie przystalo mamy fasolki na forum ;p gratuluje dziewczyny ;)
    Patulka spokojnie nie stresuj się ! To będzie dzień Twojej córeczki !
    Miss kasiaa andii na was tez przyjdzie czas i lora już nie długo zobaczycie ;)
    Mi się ostatnio śniło ze miałam termin na koniec grudnia i prosiłam żeby urodzić na początku stycznia ;D jeju ja się teraz boje dwóch snów ;D bo często się spełniają ;D już powoedzialam mężowi ze do marca szlaban ma ;D haha nie no narazie nie myśle o drugim, tz chciałabym ale ten poród mnie tak wymęczył ze polo co nie chce chyba ;) chociaż napewno bym się. Radzi cieszyła jakby się okazało ale polo co nawet nie jest to zbyt zdrowe dla organizmu ;) muszę nacieszyć się pierworodnym ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b5283a43f9f.jpg
    Dziewczyny powiedzcie ze jest szansa... testuje za tydzień i się boje

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolka szansa jest :-)
    Ale, żeby potwierdzić musisz uzbroić się w cierpliwość :-)
    W każdym razie kciuki dla Ciebie.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axie-piękna beta-gratulacje! :D

Anionka-szansa jest ;)
    Swoją drogą genialnie opisane testy owu :P nie wpadłabym na to żeby tak to pokazać :P

Mała-haha nieźle musiałaś się przestraszyć ;D

Dziewczyny tak naprawdę nigdy nie wiadomo kiedy kto i ile się stara. Wśród przyjaciół takich bliskich to może i cos wiadomo... Ale tak to nie...
    Przykład znanego mi jednego małżeństwa-byłam pewna że z 4 dzieckiem wpadli z mężem-ot chwila szaleństwa i dzidzia. A wygadala mi jakoś przy rozmowie kiedyś że starali się 6 czy 7 lat o to dziecko. Tak przynajmniej ja zrozumiałam... I to mając już 3 dzieci. .. Także nigdy nic nie wiadomo...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Przepraszam po prostu nie nadrobię was, tyle tego naprodukowalyscie :)

Witam wszystkie nowe staraczki :)

Dziewczynom którym wyszły dwie kreski gratuluję:)

Panipuchatkowa, jak w szpitalu? Wszystko dobrze?

U mnie bywa różnie. Pokłóciłam się znowu z moim.. tym razem poszło o chrzciny, a raczej o to że nie życzę sobie by jego druga córka była na nich, bo uważam że jest to dzień mojego dziecka a nie jej. A ja nie wpraszam się w jej uroczystości...
    I tak, mamy wszystko na chrzciny zapięte na ostatni guzik.. papiery w kościele podpisane i mamy chezcy 27 stycznia:)

Ogólnie mała jest kochana i w ogóle<3

Patulka trochę się tu z Toba nie zgodzę.
    Nie obraz się :)
    Generalnie super sprawa z Chrztem :)
    Ale nie zgodzę się ze 2 córka nie może być na nim. To bądź co bądź siostra (przyrodnia) Jagodki. I córka Twojego faceta. Co oznacza że jesteście rodzina. Nie dwoma osobnymi bytami. Rodzina.
    Tak ogólnie to jestem zdania że Chrzest to święto całego Kościoła ;) taki piękny dzień :) dlaczego nie pozwolić dziecku w nim uczestniczyć? Ona nie jest przeciez niczemu winna.
    No i jeśli wzięłaś faceta z dzieckiem to nie dziw się że chce uczestniczyć w jej życiu (a ona w jego życiu), to naturalne.

A tak wogole to super data-mój tata ma urodziny tego dnia :P

Ani0nka lubi tę wiadomość

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka pewnie że jest szansa.:)

Tu w szpitalu byla kobieta pod 40. Ktora z mezem o drugie dziecko starali się 11 lat więc wiecie..

3i49krhm19wid3ce.png
  • Bisia94 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2019, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było, w sensie zaglądałam po cichaczu :-). Wszystkiego dobrego w nowym roku ;*. Życzę aby każdej z Was marzenia sie spełniły:-).

Gratuluje dwóch kreseczek dziewczyny <3 :-), ekstra ! Zapowiada sie ciekawy rok.

Mam nadzieje ze i ja niedługo zobacze dwie kreseczki :-D. Tak jak radzilyscie mierze twardo temperature. Wyglada calkiem dobrze, nawet dzis trochę wzrosla a owu juz byla wiec jakby tak sie utrzymala wyższa to bylby dobry znak. Robiłam tez testy owu i wyszly . Na razie chciałam jeszcze poczekac od stymulacji wiec próbujemy jednak sami. Dzis nawet czuje kłucie w podbrzuszu ale nie chce sie filmowac chociaz cicha nadzieja jest :-). Za tydzien powinnam miec @ wiec bedzie podejście testu , juz nie moge sie doczekac . Najgorsze to czekanie.

fyr6xzdvfppse0y7.png

MTHFR Heterozygota, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, jajniki podpadajace pod PCOS, późna owulacja.

1 cs - ciąża biochemiczna 09.2018
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka szansa zawsze jest jeśli stosunek był w okresie okoloowuacyjnym :) więc się nie stresuj i cierpliwie czekaj :)

Andii mi już troszkę mniej bolą te piersi ale dawno tak nie miałam żeby w ogóle bolały :/ mam nadzieję że niebawem @ przyjdzie i będę mogła zacząć od nowa :)

Terka ja nawet wśród rodziny nie wiem kto się starał a kto wpadł :P bo o tych sprawach się nie rozmawia, tak naprawdę z tylko jedną szwagierką rozmawiam na takie tematy, ona zna naszą sytuację i w przyszłości raczej też będę wiedziała ile im zajmie "zachodzenie" w ciąże...
    Teraz druga szwagierka od września jest w ciąży, oczywiście stwierdziłam że udało im się ot tak bo w lipcu twierdziła że jeszcze nie chcą dziecka, ale ile w tym prawdy to nie wiem- sama też czasem odpowiadam że nam się nie spieszy z dzieckiem :/ tak więc nigdy nie wiadomo ile dana para się stara o maleństwo

A ja nie mogę spać bo mnie boli żołądek :( wieczorem się obzarlam jak głupia, wypiłam grzanca i do tego piwo, zjadłam kawałek ciasta :( I teraz mam za swoje... A obiecałam sobie że od nowego roku wracam na dietę :( jejku jaki człowiek jest głupi na święta... myślałam że po kilku dniach świątecznej rozpusty normalnie wrócę do diety ale ogromnie mi ciężko wrócić na właściwe tory :( muszę się ogarnąć bo zaraz wszystko mi wróci co schudłam od listopada D:

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, biedna jesteś z bólem :( może rumianku sobie zaparz?

Bisia, wiadomo, że czekanie najgorsze :( ale szybko przeleci :)

My dziś o 8 mamy pierwsza wizytę u lekarza. Ciekawa jestem, ile Mala waży :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Ty to masz godziny pisania fajne :P
    Powodzenia na wizycie-daj znać jak mała ;D

Miss-ciężko zapewne ale nie niemożliwe. Sama sobie udowodniłas to ostatnio co? :)
    Wrocisz na odpowiednie tory zobaczysz. Nie badz na siebie zła, to nie pomaga. Stało się? Trudno. Podnosimy tylek poprawiam koronę i jedziemy dalej! :)

Cześć Bisia-fajnie że się odezwałaś :)
    No tak, czekanie najgorsze ;)
    Ale zleci :)

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jestescie Kochane, jeszcze 6-7 dni do okresu mi zostało, dziś poszedł pierwszy test (wiem wiem za wcześnie) ale nie mogłam się powstrzymać i na razie nie ma drugiej kreski :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 05:56

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• terka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Dzięki dziewczyny jestescie Kochane, jeszcze 6-7 dni do okresu mi zostało, dziś poszedł pierwszy test (wiem wiem za wcześnie) ale nie mogłam się powstrzymać i na razie nie ma drugiej kreski :-(

Testy lubią późno wychodzić. Taka specyfika hormonu który ma wykryć :)
    Nic straconego ;)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka no nie dziwie sie bo to mega wcześnie:D

Magda daj znać po wizycie.

Ja się witam z ostatniego ktg w szpitalu.:-)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze zrobie test 9 stycznia dzien-dwa dni przed @, a później po jeśli nie dostanę :-)

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5280ab63a766.jpg

Dzisiaj witam się z taką pięknotą :) wczorajszy i dzisiejszy ;)

Co do starań to macie rację, nigdy nie wiadomo. Jedni otwarcie się przyznają że wpadka a ci co się starają latami to milczą i nawet nie podejmują takiego tematu jak ktoś w towarzystwie pyta. Kuzynka mojego męża 10 lat jest mężatką i tylko jej matka otwarcie mówi, że się starają i nie wychodzi. A oni milczą. I tak naprawdę nie dziwię im się bo przecież same tego tematu unikałyśmy.
    Mi kawa nie smakuje... będę zasypiać w pracy ;) dzisiaj robię raport i rozliczenie więc cały dzień jak zombi. Mąż stwierdził że na sam początek powinnam iść na urlop albo l4, ale co mi to da. Przecież nie biegam w pracy za dziećmi ani nic tylko siedzę przy biurku ;) I wiecie co? Po raz pierwszy w ciazy nie jestem od początku przeziębiona, to chyba dobry znak ;)

Ani0nka, Lelek, puszek369, Mari92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex a dziś byś miała planowo dostać @, zastanawiam się kiedy będzie widać druga kreske

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie to 12 dpo a zwykle moja druga faza tyle trwa. Także nie ma co robić testów tydzień przed spodziewanym okresem bo to jest nawet nie tydzień po owulacji. Od 7 do 14 dnia nawet bajeczki może się zagniezdza i dopiero wtedy beta będzie wykrywalna. Poczekaj cierpliwie jeszcze kilka dni.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 2019 2020 2021 2022 2023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ