X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Staram się zaglądać, chociaż brak mi natchnienia :D
    Właśnie tak patrzę że coraz mniej nas staraczek ale bardzo się cieszę Waszym szczęściem chociaż bywa mi czasami smutno, że ja nadal muszę czekać na swoje szczęście, chociaż nie mam wspaniałego męża, cudowna rodzinę, jestem w pełni sprawna i nic mi na pierwszy rzut oka niedolega, więc cieszę się tym co mam a jak dojdzie dzieciątko to będę wniebowzieta :)
    Jejku Kasia jak ja dobrze Cię rozumiem :)
    Zobaczysz nam też się w końcu uda, po prostu musi musi się udać <3

Kaassiia lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii nie rozumiem krytyki teściowej na temat okien :/ A co jej w białych nie pasuje? U nas się zlewaja praktycznie z wneką, wnekę mamy białą a ściany beżowe :) ładnie to wygląda :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss ja nadal mam złudne nadzieję.
    Mąż na sobotę zapisany na badanie nasienia liczę że jednak zdecyduje się aby jechać. Chwilowo raczej będzie naturalnie bo jednak działalność wymaga sporo czasu na ewentualne leczenie musi poczekać aż oswoje się z nową sytuacja. Ale chciałabym bym poznać wyniki czy to jednak problem u mnie czy u niego. Mam wiele wątpliwości, ale chcę spróbować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 19:22

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Przepraszam po prostu nie nadrobię was, tyle tego naprodukowalyscie :)

Witam wszystkie nowe staraczki :)

Dziewczynom którym wyszły dwie kreski gratuluję:)

Panipuchatkowa, jak w szpitalu? Wszystko dobrze?

U mnie bywa różnie. Pokłóciłam się znowu z moim.. tym razem poszło o chrzciny, a raczej o to że nie życzę sobie by jego druga córka była na nich, bo uważam że jest to dzień mojego dziecka a nie jej. A ja nie wpraszam się w jej uroczystości...
    I tak, mamy wszystko na chrzciny zapięte na ostatni guzik.. papiery w kościele podpisane i mamy chezcy 27 stycznia:)

Ogólnie mała jest kochana i w ogóle<3

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly pochwal się suknią!

Miss no my mamy salon 24m2 i super wyglądają nie jest 'łyso' tylko tak przytulnie.:)

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka super! To już niedługo! A ja jutro wychodzę i jadę od razu na komendę zeznania skladac.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Andii nie rozumiem krytyki teściowej na temat okien :/ A co jej w białych nie pasuje? U nas się zlewaja praktycznie z wneką, wnekę mamy białą a ściany beżowe :) ładnie to wygląda :)

Myślę, że to że sama ma z obydwu stron brązowe okna i jej córka, która równiez buduje teraz dom, też wzieła z obydwu stron a ja się wyłamałam :) Moja teściowa to dośc nowoczesna kobitka, sama w domu dba żeby wszystko było fajnie, ciągle coś kupuje i zmienia ale jakby podpatrując mój styl i chyba w niesmak jej było, że ja okna wybrałam inne :D

Patulka nie wiem jakie macie tam relacje ale to jednak siostra przyrodnia, nie wiem czy masz jakiś powód dla którego nie chcesz jej na chrzcinach...

Starania o drugie dziecko
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu życzę Ci żeby mąż jednak się zdecydował na te badanie skoro już jest zapisany :) dla nas kobiet wiadomo to jest big deal żeby wszystko wiedzieć a przede wszystkim wiedzieć na czym się stoi, co trzeba zmienić, co poprawić itp może faceci myślą inaczej... Ja mojego też przekonywałam żeby zrobił badanie- zrobił takie podstawowe, teraz przekonuje żeby zrobił komputerowe... Ja wolę wiedzieć wszystko i mieć możliwość działać :)
    Jesteśmy silne babki i wszystko przetrwamy <3

Patulka super że już niedługo Jagódka będzie miała swój pierwszy (A raczej drugi po narodzinach) ważny dzień :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • axie92 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff mam wyniki bety - 567. Czy to ok jak na 5tc? Wiem, że ważniejszy jest przyrost. AAle tak to wszystko przeżywam...

puszek369, Mari92, panipuchatkowa, Magdaa21, terka lubią tę wiadomość

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    axie92 wrote:
    Uff mam wyniki bety - 567. Czy to ok jak na 5tc? Wiem, że ważniejszy jest przyrost. AAle tak to wszystko przeżywam...
    Myślę że jak na taką kreche na teście to beta jak najbardziej dobra :) gratulacje

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii nie musisz przecież wszystkiego mieć jak inni :D Masz swój rozum i wybrałaś tak jak Tobie pasuje i się podoba- innym nie musi :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axie gratulacje :) ekstra to dzisiaj dwa świąteczne cuda, oby było więcej :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss jest to dla mnie mega ważne, jak bym mogła to bym sama zaniosla próbkę :D
    Mój twierdzi że on do lekarzy nie chodzi ( tłumaczenie że to laboratorium nie przechodzi) inne tłumaczenie również. Trudny przypadek.
    Naprwno przetrwamy :)
    Axia wielkie gratulacje :)

21 wrzesień 2019
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axie gratulacje :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axie piękny wynik.:)

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia kurczę co tym facetom jest?
    Mój też tak ma ze trzeba się naprosic żeby jakieś badanie zrobił :/ ok, rozumiem może badanie nasienia nie jest jednym z najprzyjemniejszych badań (szczególnie jak trzeba próbkę oddawać w labie) no ale jak trzeba to trzeba...
    My kobiety chodzimy na badania, (za przeproszeniem) rozkładamy nogi przed ginami i jest ok a jak powiedziałam swojemu że mógłby choć do urologa się udać to powiedział że nie ma potrzeby...
    Mój robił tylko podstawowe badanie nasienia, miał możliwość zrobić swoje w domu bo mamy blisko do labu, ale na wiosnę mamy zamiar jechać do Białegostoku żeby w klinice zrobić badanie nasienia- nie wiem jak on to przeżyje...
    Niby kobiety to słaba płeć...serio? no chyba nie w tej dziedzinie :)

Andii lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axie super beta, piękna;) W piątek robimy przyrost ;)
    Napisałam maila do gina, wróciliśmy po 19 z Lidla i idę do łóżka bo padam na twarz. Jutro was nadrobię bo jestem tak pełna emocji że nie ogarniam życia;)

terka, terka, terka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, Axie, ogromne gratulacje! :)
    Będzie dobrze :)

Kasia, Miss, na pewno się doczekacie :) po prostu tam na Górze jest plan na Was jakiś :)

Butterfly, super :) falls du Hilfe brauchst, stehe ich dir gerne zur Verfügung ♥️

MissKathy92, Butterfly92 lubią tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss oj nie wiem co z tymi facetami ale ich męskość to problematyczny temat. Mój na pytania innych o dziecko mówi że jest niepłodny ( niby żeby się głupio nie pytali) żeby mi oszczędzić łez bo jestem wrażliwa i w ten sposób broni się też na moje prośby o badaniu. Trudny przypadek z niego

21 wrzesień 2019
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu tak masz rację to problematyczny temat niestety :/
    U nas jeszcze ten problem niepłodności jest takim tematem tabu, dopiero tu na forum się spotkałam z tym że tyle par ma problem z zajściem w ciąże :/
    Bo tak w realu nikt za bardzo się nie "chwali" że ma z tym problem, a my jak dowiemy się o kolejnej ciąży w rodzinie/u znajomych to myślimy "ooo tym się od razu udało, dlaczego nie nam" a tak naprawdę nie wiemy czy się wcześniej długo starali czy od razu się udało :/
    Ale ja wierzę że na wszystkich w końcu przyjdzie pora, nie ważne jaką drogą do tego trzeba będzie pokonać :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 2018 2019 2020 2021 2022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ