Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
My na szczęście mieszkamy osobno, ale teściowa potrafi uprzykrzyc życie, zresztą już pisałam o jej akcji, ostatnio jest Oki ja na zimno to wszystko biorę. Niestety moja mama też się wtrąca chyba bardziej, bo już swoje przekonania mi mówiła, wczoraj mowi do mnie, że mam przez pierwszy miesiąc używać pieluch tetrowych zamiast pampkow.... I jakieś inne pierdoly. Na szczęście mój mąż stoi za mną i wczoraj sam powiedział, że musimy to ukrocic.
Dzisiaj mamy kolede zawsze się stresuję :p
Zamówiłam wczoraj na Ali taki kocyk do zdjęć https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1132e6943211.png
25zl z przesyłkąWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 11:01
Mała_Mii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
alex mdłości nie zazdroszczę ale przynajmniej jesteś dzięki nim spokojniejsza że fasolka jest
puszek ciekawa jaka jakość będzie na FB widzę, że kocyki z miesiącami robią furorę, matki też widzę robią liczbe miesiąca z pampersów, i innych gadżetów niemowlęcych
Julka28 na teściową dobrych rad niestety nie mam, jedynie tyle co wpuszczać jednym uchem i wypuszczać drugim.
Ja dzisiaj idę na występy córki do przedszkola i później ma zabawę od 12 do 17
A wieczorem będe robić sałatki na jutrzejszą impreze urodzinową córki, dodatkowo na dniach okres, nie wiem kiedy była owulacja czy w ogóle była, teoretycznie dzisiaj @ powinna być a kiedy faktycznie przyjdzie nie wiemStarania o drugie dziecko -
nick nieaktualnyHej Laski, milego dnia dla kazdej z Was
Ja dzisiaj nie wytrzymalam i zrobilam znowu badania ma toxo, ostatnie mialam robione w 8tc - teraz w drugim trymestrze ponowilam- bo nie mialam IgG ani IgM dodatnich... przerazilam sie tym salami - przeczytalam tyle stron, na kazdwj napisane zeby salami omijac i nie jesc Zawsze myslalam, ze musze wystrzegac sie surowego miesa typu tatat, probowanie mielinych przed smazeniem i surowych ryb. A pozniej zdalam sobie sprawe, ze przeciez salami i np szynka parmenska tez jest surowa ( dostane zawalu chyba. Nie wiem juz co mozna jesc czego nie -
nick nieaktualny
-
Lelek spokojnie prawdopodobnie nic dzidzi nie będzie ale jeśli badania Cię uspokoja-to dobrze
Ja zawzięcie jadlam sledzie takie w occie. Gdzieś w 2 połowie ciąży zorientowałam się że przecież one są surowe brawo ja nie wiem jakie objawy ma toxo ale mały nie odchyla się pod względem dzieci więc chyba wszystko ok
Prawidłowo wg wytycznych to surowego mięsa, ryb, jajek. I niepasteryzowanego mleka ani żadnych nabiałow, serów plesniowych. To chyba tylehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualnyPuszek, tylko ze ja dzisiaj powtorzylam sama dla siebie bo zdarzalo mi sie w grudniu i w styczniu salami... Cale zycie jadlam
Salami, nie zlapalam toxo ale teraz jestem tak przewrazliwiona, ze chyba niczego nie bede jadla tylko suchy chleb i wode :p
Sledzie tez jadlam ...
Moj sie nie przejmuje niczym - twierdzi, ze jestem nienormalna skoro martwie sie, ze zjadlam salami. Ale on nie rozumie chyba tego, co moze sie stac. Jak probuje mu wytlumaczyc to on w ogole mnie nie slucha. -
Lelek wrote:Puszek, tylko ze ja dzisiaj powtorzylam sama dla siebie bo zdarzalo mi sie w grudniu i w styczniu salami... Cale zycie jadlam
Salami, nie zlapalam toxo ale teraz jestem tak przewrazliwiona, ze chyba niczego nie bede jadla tylko suchy chleb i wode :p
Sledzie tez jadlam ...
Moj sie nie przejmuje niczym - twierdzi, ze jestem nienormalna skoro martwie sie, ze zjadlam salami. Ale on nie rozumie chyba tego, co moze sie stac. Jak probuje mu wytlumaczyc to on w ogole mnie nie slucha.
Może boi się że się zmartwi a woli wierzyć że wszystko będzie ok ja tak miałam-a kobietaLelek lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Hej,
My dziś mieliśmy najgorsza noc od porodu. Mała zasnęła po 20, M stwierdził o północy że musimy ja wybudzic i iść spać. No to udało nam się wybudzic około 00:30 i zjadła. Ale o spaniu mogliśmy zapomnieć do 4.. Masakra, ciągle na rękach musiała być, bujalismy ja, co nam się wydalo że śpi i ja odlozylismy to od razu ryk. W końcu zjadła przed 4 i padła o 4,spala do 6:30,zjadla i spała do 8:30. Masakra jakaś. Możliwe że zaczyna się skok rozwojowy?
Do tego wydaje nam się że jest ciepła tzn nie jakoś specjalnie, ale termometr pokazuje raz 37,5, raz 36,7 i już sama nie wiem -
nick nieaktualnyNajgorsze, ze w ogole na to nie wpadlam, ze nie mozna tego jesc mam straszne wyrzuty sumienia. Zastanawialam sie czy z takim glupim pytaniem napisac do gin... ale napisalam powiedziala mi, ze ona nie slyszala o takiej liscie zakazanych produktow , na ktorej byloby salami. A ja przeczytalam w internecie miliony artykulow i w kazdym salami, chorizo szynka parmenska... Powiedziala, zebym dla wlasnego spokoju powtorzyla badania za 3-4 tyg. Wiec zrobilam dzisiaj i jeszcze chyba powtorze igM za miesiac. :p naprawde wolalabym ta toxo przejsc przed ciaza i sie tak nie stresowac zasranym salami! :p
Przeciez sledzie widnieja jako glowna zachcianka w ciazy, od wiekow!