Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34f6b3a25f74.jpg
Jestem w 4 dniu cyklu (okres mam 7dni) możecie spojrzeć na te wyniki ? Pobieranie robiłam wczoraj. Lekarz kazał mi zrobić to by wykluczyć bądź potwierdzić pcos -
Alex, trzymam kciuki za wizytę
.
Ja dziś zrobiłam bete chociaz temp. Spadla trochę. Ale już dla świętego spokoju. Może spróbuje jeszcze zadzwonić jutro do lekarz czy co . Bo Nawet nie wiem jakie badania zrobić na wizyte. A będę chciała podejść jak najszybciej do stymulacji lametta i ovitrell jak mi radziła wcześniej.
Bąbel , mi poronieniu tez lekarz zlecił trochę badan i w sumie wyszlo pare kwiatków. Ja bym na Twoim miejscu zrobiła zeby miec jasną sytuację na przyszłość
. Zawsze to krok do przodu.

MTHFR Heterozygota, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, jajniki podpadajace pod PCOS, późna owulacja.
1 cs - ciąża biochemiczna 09.2018 -
Anionka Twój stosunek Lh/FSH wynosi 0,87. Przy pcos jest on dużo wyższy. U zdrowej kobiety powinien wynosić ok 1. "Mniejszy może świadczyć o niewydolności przysadki, a wyższy o zespole policystycznych jajników. " Musisz iść z wynikami do gin. Powinien zlecić dużo więcej hormonów niż tylko LH i FSH.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex Boże jak mnie pocieszyłaś!!!! Nie mam PCOS! Tak się tego bałam serio wiem ze są leki, ze dziewczyny zachodzą w ciąże ale wiecie, no bałam się po prostu. Dziękuję ALEX
-
Dzięki dziewczyny, wiecie ja dopiero zaczynam. Teraz będziemy drugi cykl się starać ale chciałabym zrobić sobie badania aby sprawdzić czy jest coś, co muszę „polepszyć/zbić” itd
-
Wszystko mam już zbadane
tsh 2,5 do zbicia jedynie
wszystko inne oki:) tylko jeszcze usg tarczycy zostało
-
Mam zbadane
Tsh, FT3, FT4, ATG, ATPO, prolaktyne, progesteron, b12, kwas foliowy, LH i FSH
Wszystko w normie oprócz Tsh 2,5
-
Bisia94 wrote:Alex, trzymam kciuki za wizytę
.
Ja dziś zrobiłam bete chociaz temp. Spadla trochę. Ale już dla świętego spokoju. Może spróbuje jeszcze zadzwonić jutro do lekarz czy co . Bo Nawet nie wiem jakie badania zrobić na wizyte. A będę chciała podejść jak najszybciej do stymulacji lametta i ovitrell jak mi radziła wcześniej.
Bąbel , mi poronieniu tez lekarz zlecił trochę badan i w sumie wyszlo pare kwiatków. Ja bym na Twoim miejscu zrobiła zeby miec jasną sytuację na przyszłość
. Zawsze to krok do przodu.
Jeśli w tym cyklu nie zaskoczy to w przyszłym pójdę jakieś badania zrobić. Tylko jakie bo nie mam pojęcia...Aniołek... 11 tydzień

2 cs po rocznej przerwie. -
Jeszcze w tym miesiącu idę na monitoring. Powiedzcie mi jak mam okres co 33-35 dni i trwa on 7 dni to w którym dniu cyklu najlepiej zacZac chodzić? Mówił mi ginekologa ale ja zapomniałam zapisać i wyleciało mi z głowy
-
Do tego jeszcze zbadaj testosteron, estradiol, DHEAS, 17-hydroksyprogesteron (17-OHP), SHBG, androstendion.Ani0nka wrote:Mam zbadane
Tsh, FT3, FT4, ATG, ATPO, prolaktyne, progesteron, b12, kwas foliowy, LH i FSH
Wszystko w normie oprócz Tsh 2,5
Co do monitoringu to zależy, kiedy mniej więcej masz owulację.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 13:27
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
To może zrobię jak nie zaskoczy w tym miesiącu po monitoringu:) a mogę to zrobić w dowolnym dniu cyklu?
-
Zapisałam się na monitoring 24 stycznia to będzie 13 dzień cyklu. Później pójdę 28 stycznia czyli 17 dzień cyklu

do Gliwic blisko